Hittejä ja huteja

torstai 10. tammikuuta 2013

Aleostokset netistä on kuulkaa riskaabelia puuhaa. Ensinnäkin liian helppoa (riski konkurssista) ja toisaalta kamalan vaikeaa (riski epäsopivasta tuotteesta). Tässä on nyt molemmat riskit realisoituneet, tehdäänpä pieni katsaus asiaan!
Molo Kids Polaris Rainbow (-30%) ensi talveksi herra Tuumailijalle, koossa 98cm. Takuuvarma hitti, ei epäilystäkään! Uskallan jopa väittää että kokokaan ei tule menemään metsään.


Ticketin aletakit (-50%). Herra Vilpertillä on 104cm sininen takki ja se on tässä vaiheessa melkoisen jätti! Minusta vastaa 110cm kokoa. Katsotaan, tuleeko tästä hitti vai huti, ensi talveksi tämä oli siis ajateltu. Herra Tuumailijan ruskea tähtitakki on kokoa 86cm, eikä puolestaan ollenkaan liian iso. Vastaa täysin kokoaan, ja menee kyllä varmaan nyt lopputalven, kuten oli ajateltu. Hitti! (Siis mikä logiikka tässä Ticketin mitoituksessa on, kun se vaihtelee mallista toiseen?)
Äidin crocseja ollaan säädetty. Ensin tilasin nuo hintavammat AllCast Luxe Duck Boot -saappaat (-30%), mutta muiden bloggaajien kehoituksista ("Ota reilumpi koko, otaota, usko nyt!") huolimatta tilasin liian pienet. Voihan huti sentään. Ja tiettykään nettikaupassa ei enää ollut sitä isompaa kokoa jäljellä. Palautinpa sitten ne, ja otin tilalle nuo edullisemmat AllCast Leather Duck Bootit. Näissä olikin alennusta jo -50%, joten hintaa jäi 52€. On muuten vieläkin kokoja jäljellä, jos kiinnostaa tämmöiset popot. Nämä tulivat tänään ja ovat ehdottomasti hittikamaa. Kunhan vaan muistaa ottaa sen isomman koon, kylläkyllä. Normisti kenkäni on 36, mutta näistä piti ottaa 37,5. 36,5 oli liian pieni villasukan kanssa. Saattaapa myös olla että jalkani on madaltunut/levähtänyt/suurentunut raskauksien myötä, enkä vaan tajua myöntää asiaa itselleni.

Meneekö teidän nettialeostokset aina ihan putkeen?

11 kommenttia:

 1. Kokojen arviointi tosiaan välillä hankalaa. Joidenkin merkkien kokopolitiikan oppii, jolloin helpompi tilata, kuten crocseista otan myös kokoa isommat. Mutta tosiaan, jos samoilla merkeillä koot muuttuu mallistosta toiseen, niin hankalaksi menee. Meillä Ticketin takki odottaa ensi talvea reiluuden vuoksi. Olihan se kait tiedossa, mut en uskonut;) sen siitä saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi palautus on useimmiten varsin helppoa ja ilmaista... :) Riskinä tietysti se, että sitä oikeaa kokoa ei ole enää jäljellä, jos haluaisi vaihtaa.

   Minua ihmetyttää, kun tuo ruskea tähtitakki ei ollut yhtään reilu, mutta saman kauden sininen tähtitakki isojen puolelta on... Jos siis vertaa muihin merkkeihin, ja niiden kokoihin mitä nyt on käytössä.

   Poista
  2. Joo meillä tosiaan tuo sininen tähtitakki ja koko on todella reilu. En sit lähtenyt palauttamaan, kun muita kokoja ei ollut enään jäljellä ja tykättiin kuitenkin tuosta, joten ensi talveksi odottaa.

   Poista
  3. Melkeinpä olisi voinut ottaa koon 98... No, katsotaan tilannetta sitten syksyllä, uskon että tuon saa myytyä jos ei ole meille sopiva. :)

   Poista
 2. Minä hankin meidän pojalle kesällä ticketin vk-haalarin koossa 86cm ja isohan se oli. No, ajattelin että on keväälle sitten sopiva, ei, vieläkin on iso. Tuntuu kuin se olisi vieläkin samankokoinen kuin 6kk sitten. Sit taas ostin ticketin haalarin irrotettavalla fleecevuorella se oli hyvä syksyn ja nyt talvellakin menty, samaa kokoa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hankin pari vuotta sitten Ticketin sadeasun koossa 86, ja se menee tuolle esikoiselle vieläkin, vaikka vaatekoko on 98/104...

   Poista
 3. Mun ei tarvii sanoa tähän mitään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai niin! :D Mutta teillä ei kai ole koot menneet metsään?

   Poista
 4. Mulla menee liveostoksetkin pieleen. :( Olen täälläkin tainnut avautua mun talvikenkädilemmasta. Sokkarilla oli hauskat Merrellit tarjouksessa. Säädin vaikka miten pitkään, että otanko isomman vai pienemmän koon. Otin isomman, palautin seuraavana päivänä enkä sit ottanut niitä ollenkaan. Edelleenkään ei talvikenkiä. Eihän tässä ole enää kohta talveakaan. Täytyy pitää silmät auki superalennuksille ja raahustaa vaan vanhoilla kengillä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen just tuollainen säätäjä ja pähkääjä. Toiset vaan menevät kauppaan, miettivät viisi minuuttia, ostavat sujuvasti tarvitsemansa kamat ja ovat niihin tyytyväisiä.... Kuinka vaikeaa se voi olla? No, aika vaikeaa ilmeisesti... Noita crocseja haaveilin jo syyskuussa, olisi vaan pitänyt ostaa ne heti ja unohtaa ne yhdet sorelit...

   Poista