Kasvottomaksi

tiistai 22. lokakuuta 2013

Tätä asiaa olen pyöritellyt mielessäni jo kuukausia, ja kyllä, tästä eteenpäin lasten tunnistettavia kasvoja ei näy blogissa. Ihan vain varmuuden vuoksi. Kävin läpi vanhat postaukset (jessus mikä määrä!) ja poistin ison kasan kuvia. Nyt jatketaan puhtaalta pöydältä!

Jatkossa blogi näyttää siis tältä:


48 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin! Voi olla, että perästä tullaan :).

  Ja huh, minkä hommat olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkaasti käytetty lasten päiväuniaika... ;)

   Poista
 2. Moni valitti aikoinaan, kun kasvot hävisi blogistani lapsen osalta. Kummasti niitä lukijoita silti on mukaan tullut ja mukana pysynyt. Hyvä päätös :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä tämä tuntuu turvallisimmalta. :)

   Poista
 3. Mä aloitin ihan kasvottomana blogina, mutta sittemmin niitä naamoja on kyllä vilahdellut... pyrin siihen ettei olis ihan suoria kasvokuvia. Ymmärrän siis hyvin, ja minusta on parempi kuvata vaikka niitä selkiä kuin sutata naama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suhtaudu naamojen näkymiseen yhtään "hysteerisesti" ja tykkään kyllä itsekin katsella lasten kuvia blogeissa. Mutta tämä tuntui nyt kuitenkin varmimmalta vaihtoehdolta, lapsetkin kun kasvaa...

   Poista
 4. Avot! Näillä mennään. Mä meinaan välillä luistaa omasta linjastani, mut nytkin niin epäselvät kuvat, ettei erota miltä pojat oikeasti näyttää. Ajattelin eka kasvottomuudessa menetettävän paljon, mutta en tiiä, ei se niin paha ole. :) ja ymmärrän ratkaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näillä mennään nyt! Katsotaan nyt lipsahteleeko tännekin vielä niitä naamakuvia... ;)

   Poista
 5. Mun mielestä nää kasvottomat kuvat on oikeen kivoja siihen asti kun ei sutata naamoja, tungeta jotain mustaa laatikkoa pään kohalle tai leikata kuvaa tökeröstä kohtaa :) Sen kasvottomuuden kun voi toteuttaa myös näin hyvin ku sä oot tehny
  Toki siis jokaisen oma päätös jonka ymmärrän ja lukisin edelleen lemppariblogeja vaikka tökeröitä kasvojen poistoja niihin ilmaantuiskin :D

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän päätöksesi :)
  Mua häiritsee aika paljonkin sellaiset kuvat, joissa kasvot muokattu (vrt. siihen että kuvakulma on sellainen, ettei kasvoja näy), mutta en mä hyvää blogia sen takia jättäis lukematta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei niin paljon häiritse, mutta ajattelin itse panostaa näihin kuvakulmiin, onhan ne kuvat kivemman näköisiä näin. :)

   Poista
 7. Ymmärrän täysin! Samaa olen pyöritellyt mielessäni. Etenkin pojan osalta, kun alkaa olla isompi jo. Suttukuviin tai muihin kasvojen peittämisiin en halua lähteä, mutta jatkossa on tarkoitus välttää suoria kasvokuvia - ainakin tosiaan esikoisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nämä lapset alkaa olla jo sen verran isoja että kasvonpiirteet saattaa olla tunnistettavissa myöhemmälläkin iällä. Lähinnä mietin sitä, että jos joku kiusaaja nyt keksii kaivaa näitä kuvia esiin... Epätodennäköistä mutta you never know.

   Poista
 8. Ymmärrän, itse tulin kans tähän päätökseen, välillä on kyllä vilkkunu kasvot :)
  Ihanat haalarit. meille hankin kans tuon rainbowkuosin myös toppana,en vielä ainakaan ole saanu tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, muistankin että sä teit saman päätöksen!

   Haalareitahan tässä oli itse asiassa tarkoitus kuvatakin, hih! ;) Ihania ovat kyllä, olen tyytyväinen hankintoihini.

   Poista
 9. Ymmärrän hyvin! Itselläkin kuvat lähes aina, sellaisia ettei kasvoja suoranaisesti näy, jollain tavalla tulee turvallisempi olo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kuvat on silti aina tosi tyylikkäitä, eikä niistä tule mieleen että tässä nyt yritetään peitellä kasvoja. :)

   Poista
 10. Joskus aina miettinyt "kasvottomuuttakin" mutta mun lukijamäärillä ei tilanne mitenkään ajankohtainen:) Itse henkilökohtaisesti tykkään blogeissa joissa "tiedän" henkilöt ja heillä on kasvot;
  "ammattilaisblogit" ainakin jäisivät jotenkin kylmiksi, jos kasvottomuuteen alkaisivat, mutta tämähän on vain mun mielipide:) Vaikkakin hauskat kuvat olet tähän postaukseen laittanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaa lukijoita haalia ja jopa "ammattilaiseksi" haluta, niin tämä päätös ei varmaan ole hyvä. Mutta mun mielestä blogillani on just parhaat lukijat jo nyt. :)

   Poista
 11. Viisas ratkaisu.

  -T-

  VastaaPoista
 12. Onhan toi ymmärrettävää! Itse olen kasvojen sijasta tarkka siinä, ettei lapselta näy liikaa "paljasta pintaa" tai ole tietynlaisia asentoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista olen minäkin ollut tarkka aina. :) Nyt tuli vaan sellainen olo, että haluan suojata lasten yksityisyyttä vielä enemmän.

   Poista
 13. Ymmärrettävää ja oikeastaan luulin sinun päättäneen jo aiemmin, koska kasvokuvat ovat viime aikoina olleet vähissä. ;) En usko, että blogin kiinnostavuus siitä kärsii, jos jutut muuten pysyy samalla linjalla.
  Mullahan tämä kasvoton ja vähäkuvainen linja on ollut koko ajan ja yhden huonon puolen olen siitä havainnut. Tulee usein otettua lapsesta kuvia vain oudoista kuvakulmista! Onneksi meillä mies kuvaa lasta kunnon kameralla ihan edestäkin, niin jää kivoja muistoja. Eli muista sinäkin kuvata myös sinne omaan albumiin eikä vain blogiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaavainen lukija siellä, hih! ;)

   Huomasin jo tänään tuon kuvakulma-asian näitä kuvia ottaessani. Tarkoituksella otin kyllä niitä omaankin albumiin tulevia. Luulen että tämä on sellainen asia, josta joutuu muistuttamaan itseään jatkossakin!

   Poista
  2. VIelä piti lisätä, että tosi hyviä kuvia nämä! Eivät vaikuta yhtään tylsiltä, vaikka ei näy kasvoja. Hienoja otoksia.
   Ja toinen lisäys: Hienot haalarit pojilla! :)

   Poista
  3. Kiitos! :)

   No niinpä, noista haalareista mun piti alun perin postata. ;)

   Poista
 14. Tervetuloa meidän "kasvottomien" joukkoon! :)

  Minä olen päätynyt peittämään poikien silmienseudun, ettei lasta tunnistettaisi. Saavat sitten aikanaan itse päättää, haluavatko kuvansa nettiin vai eivät. Ihan kasvottomiksi en pieniä tehnyt, jotta ilmeet (ja varsinkin hymyt!) toisivat elävyyttä blogiin.

  Voisin toki yrittää ottaa kuvia kokonaan uudella tavalla, kuten sinä olet kekseliäästi tehnyt :) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä miten tämä kasvottomuusstrategia tästä vielä kehittyy. Joskus voi olla että joutuu peittämään naaman jos on muuten mainio kuva, jonka haluaa jakaa! :)

   Poista
 15. Ymmärrän hyvin, fiksua näin. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä isommiksi lapset tulee, sitä tarkempi sitä on tällaisista asioista. :)

   Poista
 16. Hyvä ja ymmärrettävä päätös :) Uskon kyllä, että blogiasi seurataan kyllä, tekstisi ovat niin hyviä etten usko kasvottomuuden haittaavan. Ja terkkuja muuten muuttopakkaamisen ja remontin keskeltä, en ole ehtinyt mitään päivittämään enkä mitään lukemaankaan, mutta tämä piti käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne muuttopakkaamis- ja remonttihommiin! Lopussa kiitos seisoo. :)

   Nyt oikeastaan (ihan vähän) harmittaa vain se, etten lähtenyt tälle linjalle alusta alkaen... Tosin uskon että pojat tulevat lataamaan itsestään ties millaisia kuvia someen jahka kasvavat, mutta onpahan sitten ainakin oma päätöksensä. :)

   Poista
 17. Erinomaista! Toivottavasti moni muukin bloggari tulee järkiinsä ja seuraa perässä! Lapsia pitää kunnioittaa ja mielestäni on kamalaa miten paljon erilaisia päätöksiä vanhemmat voi lasten puolesta tehdä :-/ On siis erinomaista jos häntä joka ei osaa vielä itseään suojella suojelee vanhempi ja tekee tälläisiä turvallisia päätöksiä. Kun ei tässä asiassa voida olla varmoja (lapsen tulevasta suhtautumisesta ja kaikista "vaaroista") niin on hyvä pelata näin varman päälle!!! Sanoinko jo että erinomaista? :D
  Kiitos sinulle hyvästä esimerkistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhtaudun tähän juttuun nyt niin, että parempi katsoa kuin katua. :) En tuomitse ketään, jokainen tekee päätöksensä omista lähtökohdistaan. Mutta on minusta vastuullista huolehtia ainakin siitä etteivät lapsen koko nimi, asuinpaikka ja kasvot kohtaa netissä. Voi toki olla että tämä kaikki on jo ihan kivikautista vaikkapa viidentoista vuoden kuluttua. :D

   Poista
  2. Niin, ja minusta ehkä vielä tärkeämpää kuin nämä kuva-asiat on miettiä, mistä lapsensa asioista kirjoittaa. Erityisesti jos on niitä kuviakin. Eli jotenkin en näe niin harmillisena sitä, että on kuvia, joihin ei ole liitetty nimiä, kuin sen että on kuvat, nimet ja kaikki yksityisimmätkin asiat. Tosin harvemmin tällaisia nyt näkeekään. :)

   Poista
  3. Kuvasta kuitenkin mielenkiinto herää ja kuva tekee jonkun todelliseksi. Paljon vähemmän kiinnostaa maininta jostain lasta koskevasta asiasta tai lapsen nimi, kyllä se kuva on mikä "kiinnostaa" ja naama mikä tunnetaan ja muistetaan :) Mutta siis näihin "ongelmiin" oma bloggausinto on kadonnut, en voi lasteni puolesta päättää että alan nyt teitä kuvaamaan nettiin ja kerron kaikille mitä osaatte kun olette neljävuotiaita ja minkälaisia allergioita teillä on jne. Näitä näkee niiiiiin paljon. Ei vain ole minua varten, vaikka haluaisin. Mies on samaa mieltä ja bloggaus päättyisi myös puolison vastarintaan heti.

   Poista
 18. Mä tein saman päätöksen ja olen ollut tyytyväinen että tajusin muuttaa kasvottomaksi...no joitain kuvia on joka otettu kaukana olevasta lapsesta ettei ihan kuitenkan kasvot selkeästi näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varman päälle linja siis sielläkin. :) Ja eihän se nyt niin vaarallista ole jos joku satunnainen kaukaa otettu kuva joskus onkin...

   Poista
 19. Mäkin välillä mietin tota, muttamutta.. Mulla oli edellisessä blogissa 40lukijaa, nyt vaan 12 vielä, joten mun lukijamäärillä en vielä pelkää lasten puolesta, kun on blogeja joissa monta sataa lukijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lukijamääräkin on kyllä sellainen asia joka aikuttaa näihin pohdintoihin. :)

   Poista
 20. Hyvältä näyttää näinkin :) varmasti voi olla viisaskin päätös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä mennään. :) Mitä isommiksi lapset tulee niin sitä helpompi on yhdistää lapsuusajan kasvokuvat heihin vähän vanhempinakin...

   Poista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös ja ainakin minä jatkan blogisi lukemista, vaikka kasvokuvia ei olekkaan.

   Itse en alkuun julkaissut E:stä suoria kasvokuvia, mutta sitten viime keväänä aloin julkaista ja varmaan sinne 2-3v saakka kasvokuvilla mennään ja sen jälkeen ei enää suoria kasvokuvia. Itsestäni en ole kuvia blogiin laittanut/ enkä laita.

   Ps. Liityin muuten lukijaksi, luulin kyllä olevani jo...

   Poista
  2. Tuntuu että juuri tämä 2-3v alkaa olla sellainen ikä, että niitä kasvokuvia ei enää halua laitella kaikkien katsottavaksi. Minusta on ollut blogissa muutamat kuvat, se ei ole ollut mikään kynnyskysymys, poikien yksityisyyttä ennemminkin haluan suojella. :)

   Minäkin luulin että olit jo lukija! :D

   Poista
  3. 2-3v alkaa olla sellainen ikä että lapsen alkaa tunnistamaan ja ulkonäkökään ei enää muutu niin kovasti. Itse en ole omia kuvia laittanut, koska olen ajatellut että sitten myös lapsen tunnistaminen on vaikeampaa..

   Mulla on ollut pitkään blogin laidassa lukulistassa sun blogi, lukijaksi liittyminen sit jäänyt..

   Poista