Havaintoja päiväkotitossuista

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Joku täällä valmistautuu poikien päiväkotiuraan järjestelemällä asioita, soittelemalla paikkoihin... ja pohtimalla päiväkotitossuasiaa. Tein tässä eräänä päivänä pikaisen empiirisen katsauksen lähipäiväkotimme tossutilanteeseen.

Luonnollisesti ihanimmat (ja hintavimmat) tossut olivat näitä Starchild-, Bellio- ja muita vastaavia nahkatossuja herkkuväreissä:

tohvelisankari.fi
kerhotossut.fi
sannas.fi

hinnat 24,90-34€
 


Ylivoimaisesti eniten lapsilla näytti kuitenkin olevan tällaisia tossuja, jollaiset minullakin taisi olla 80-luvulla. Epäilemättä nämä tossut ovatkin hyvin käytännölliset.

tiluuna.fi 14,62€

Niin itse asiassahan mulla oli tietenkin nämä kultaiset:Myös näitä perinteisiä jumppatossuja oli monella. Ei niin kauniit, mutta ajanevat asian (no ei näitä meille!).

jesperjunior.fi

Aika monella oli myös mokkasiinit. Jäin vain pohtimaan, ovatko tällaiset turhan kuumat kesää kohti.

lindex.fi 9,95 €

polarnopyret.fi 16,50€

Jollakin vähän isommalla lapsella oli tällaiset aamutossumaisetkin:

hales.fi 24,95 €

Sitten löytyi tietysti Reinot...

reinokauppa.fi 39,90

... ja Crocsit.

crocs.fi 34,95 €


Millaisia teidän lapsille on hankittu?

Hankalinta tässä asiassa tulee todennäköisesti olemaan se, että hankinpa mitkä vaan, niin meidän tyypit eivät suostu moisia jalkaansa laittamaan...

33 kommenttia:

 1. uhhuh!Meidän päiväkodissa ei käytetty ollenkaan tossuja silloin kun Aamu oli hoidossa. Älä vaan kysy miksi, en koskaan vaivautunut selvittämään, kun mulle se sopi hyvin :D
  Saas nähdä mikä on tilanne syksyllä, kun selviää mihin lapset menee hoitoon. Lupaan, että alan pohtia asiaa vasta sitten ;)

  Mutta asiaan... Onhan noi kalliimmat paljonpaljon nätimipiä kuin nuo vanhanaikaiset ei voi mitään, mokkasiinit sen sijaan ovat varmaan näin talvisaikaan kivat, jos päiväkodissa on vähääkään laitosmaisen kylmät ja vetoisat lattiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin sopisi tossuttomuus, koska epäilen tosiaan etteivät meidän pojut kuitenkaan halua niitä pitää... No kaikkeen tottuu tietysti. :)

   Meillä tämä alkaa olla jo akuutti pohtimisen aihe, koska päiväkotiura on ihan kulman takana...!

   Poista
 2. Meillei olla päiväkodissa, mutta kerhoon hankin Starchildin tossut - niitä saa usein Tohvelisankarista -20% :) Halvemmaksi tulis jotku marketin jumppatossut, mutta... ei :D Crocseja ei ilmeisesti monissa paikoissa toivota, ja tottahan se on, että kun lattialla möyrivät, niin ikävämmältä se tuntuu, jos Crocseilla astutaan sormille kuin tossuilla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitänee kyttäillä aleja!

   Mies oli jo ostamassa tänään Cittarista tuollaiset halvimmat mahdolliset jumppatossut, mutta käytin veto-oikeuttani...

   Poista
 3. Meillä on tytöllä lokerossaan Starchildin tossut ja Crocsit karvavuorella. Enemmän pitää Crocseja, koska valittaa tossuissa jalkojen kuumiavan liikaa.

  VastaaPoista
 4. Crocsit on meidän eskarilaisella. Toimii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crocsit näyttikin olevan tosi yleiset vähän isommilla lapsilla. :)

   Poista
 5. Ai Crocsit tarhassa? Enpä ole kuullutkaan! Mutta ehkäpä isompien lapsien kohdalla on hyvät. Meidän pienten ryhmässä ei ole näkynyt.
  Meillä on yhdet Starchildin tossu odottamassa (leijonakuvilla! ;) ), ja nyt on käytössä vastaavat kaivuritossut, mutta merkki taitaa olla eri. Muistan, että joku olisi sanonut joskus jotain negatiivista noista starchildeista (että eivät istu jalkaan tms), mutta meidän pojalle ne vaikuttaisivat olevan ihan hyvät. Vähän isot vain vielä.
  Mutta kaikkeen sitä saakin perehtyä päiväkodin myötä! Huh! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun empiiriset havainnot olivat sellaisesta 3-5v ryhmästä, ja siellä niitä crocseja vilisi. :)

   Mä olen vähän empinyt miten tuollaiset Starchildin tyyppiset pysyvät kapoisessa jalassa... Hmmm... Täytyy miettiä. Rehellisesti sanottuna nuo siniset perustossut vaikuttavat parhaalta mallinsa puolesta.

   Tossujen lisäksi olen nyt perehtynyt myös nimikointiin, täytyy varmaan postata siitäkin vielä... ;)

   Poista
 6. Meillä on mokkasiinit ja on poika tykännyt. Kokemusta kesästä ja mokkasiineista ei oo, luulen että hankitaan jotkut ohuemmat jos tulee kuuma. Tosin poika on varmaa tarhasta kesän pois, ja syksyllä jatkaa kahtena päivänä viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin miettiä tuollaisia mokkasiineja ensi syksyksi ja talveksi. Kasvaahan tuo jalka, että on tässä aikaa testailla erilaisia vaihtoehtoja. :)

   Poista
 7. Meillä oli Starchildin tossut päiväkodissa kunnes ne jäi pieniksi. Ne oli muuten hyvät, mutta kun ajan mittaan pohja likaantui ne muuttui tosi liukkaiksi. Nyt olen hankkinut Prismasta 3 eurolla mustat nahkapohjaiset tossut, ne mä voin heittää vaikka pesukoneeseen. Näillä mennää jatkossa.

  t.L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukkaat pohjat ei kyllä kuulosta hyvältä. :/ Pitää nyt vähän tuumia meneekö käytännöllisyys vai ulkonäkö edellä... ;)

   Poista
 8. meil ei ryhmikses pojil ole tossuja. kerhossa 5v käyttää starchildeja, esikoisella on koulutossuina starschildit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin tutustumassa pk:hon ja siellä toivottiin lapsille tossuja. Kun vaan keksisi mitkä... :)

   Poista
 9. No Johanneksella on noi karseat jumppatossut ja Veikolla noi perinteiset resorilliset - kalliimmista ei löytynyt jalkaan istuvia, joten olkoon sitten. Nuo on mukavat jalkaan.
  Mokkasiinimallisetkaan ei oo pysynyt jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuus on kyllä varmasti se tärkein. Ja se että lapsi saa itse puettua tossut helposti. Pitäisi ihan sovitella poikien jalkaan erilaisia...

   Poista
 10. Noi tähtitossut on aika ihanat <3
  Nopalla on markettitossut sekä nahkatossut, ei vaan suostu käyttämään kumpiakaan =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :)

   Meilläkin saattaa olla ongelmia tuolla suostumispuolella... tässäkin asiassa...

   Poista
 11. Ostin noi tossut Tohvelisankarista molemmille, Isomman mielestä ne oli kauhean vaikeat ja kouluun pitää kuitenkin tossut olla niin hän halusi crocksit, joten ne ostettiin sitten. Ja on ostettu siitä eteenpäinkin aina kun jalka on kasvanut.
  Mummolassa jossa Pienempi on välillä hoidossa (jotta äiti saa kotona edes jotain oikeista töistä tehtyä...) on liukkaat lattiat eteiskäytävällä ja ostettiin sitten sinnekin samaiset. Ei tykännyt Pienempikään. Pienemmälle ostettiin sitten Reinot, on tosi kivat Pienemmän mielestä. Just viime viikolla ostettiin isommat, meidän Cittarissa oli 20e tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crocsit toimiikin varmasti tosi hyvin vähän isommalla.

   Mä olen täällä nyt ihan sekaisin näiden tossuvaihtoehtojen kanssa! :D Taidan hakea Prismasta ne resoritossut ja kokeillaan niitä alkuun... :)

   Poista
 12. Meillä on käytössä noi Starchildit. Kantsii tilata niitteen omasta nettikaupasta, tosin toimittavatkohan Suomeen?

  Hei, jos työkengät uupuu vielä, niin tsekkaa oisko noita kultaisia tossuja aikuisten kokoa? Ne ois todella rock!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä katsoa noita kultaisia aikuisten koossa! ;) Olisivatpahan ainakin mukavat jalassa!

   Poista
 13. Crocsit hankin muutaman pissavahingon jälkeen ;)...pesu on aika paljon mukavampaa ;).

  VastaaPoista
 14. Tintti-tossut on ne alkuperäiset versiot tuosta sinun kuvissa olevasta "perinteisestä" (tuo tiluuna.fi). Tintti-tossut on tuon mallisista oikeasti ainoat jotka on hyvän malliset. Jäljitelmät on huonoja. Tintti-tossuja saa oranssina, limenä ja keltaisena ja niitä valmistaa nykyään sama tehdas kuin reinoja. Niitä saa esim. www.reinokauppa.fi tai jesperjuniorista. Ovat kotimaiset.

  Nuo nahkaiset ovat myös hyviä ja kauniita. Siis nuo joita on eri kuvilla ja väreillä.

  Mokkasiinit toimii hyvin alle 3-vuotiailla, varsinkin jos konttaavat.

  Crocksit ja reinot ja aamutossut on mielestäni epäkäytännöllisiä leikeissä.

  -lastentarhanope ja äiti-

  VastaaPoista
 15. Tarkistin juuri. Edellä mainittujen lisäksi tintti-tossuja saa sinisenä, punaisena ja pinkkinä.

  sama kuin edellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada vinkki oikein alan asiantuntijalta! Kiitos! :) Kävin heti katsomassa nuo Tintti-tossut ja niitä olikin kivoja värejä, vaikkapa juuri nuo keltaiset, oranssit tai limet... Hinta oli tietysti tuplat Prisman vastaaviin, joten hmm... pitää vielä miettiä (kohta ei oikeasti enää ehdi miettiä jos meinaa saada tossut ajoissa)...

   Poista
 16. Samalla linjalla (ja alalla) lastetarhanope ja äiti-nimimerkin kanssa.
  Nahkatossut ovat parhaat. ( : Likaatuessa pohja tosin tulee liukkaaksi, mutta tossut voi pestä käsin. Nuo halvimmat perustossut ovat myös ihan hyvät, jos istuvat jalkaan. Vääränmalliset ja kokoiset putoilevat.
  Tinttitossukopiot pysyvät harvojen jaloissa.
  Crocksien lisäksi tarvitsee jumppaa varten perustossut. Pienellä crocsit eivät pysy jaloissa leikeissä eivätkä isommallakaan ole aina kovin mukavat.
  Mokkasiinit7sukkatossut kestävät vain pienillä. En ole yhdelläkään yli 3-vuotiaalla nähnyt kestävän ehjänä paria kuukautta pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli jumppatossut tarvitaan joka tapauksessa, hyvä tietää. :) Ja Tinttitossukopiot ja mokkasiinit on nounou. Eli lähtisikö sitä sitten tuolle Starchild- tai Tinttilinjalle...? Nyt menen nukkumaan ja ehkä näen unta jossa on vastaus tähän dilemmaan... :D

   Kiitos sinullekin kommentista!

   Poista
 17. Vielä tossuista. Siis jumppatossuja ei välttämättä tarvita. Kysy päiväkodistanne. Meillä jumpataan paljain jaloin. Ja kalliit tossut on yleensä hyvä investointi. Itse olen omani kohdalla todennut, että kun uudet kalliit tossut on otettu käyttöön esim. elokuussa, ne ovat palvelleet hyvin koko toimintavuoden kesälomaan asti. Ja kokokin on riittänyt, kun on aluksi vähän kasvunvaraa. Nuo halpistossut hajoilevat useilla lapsilla ihan kuukaudessa tai jo aiemmin ja ovat huonoja käyttää.

  Että ei ne hirmu kalliit ole, jos maksaa vaikka 30e ja käyttöaika on noinkin pitkä ja päivittäin käytetään. Maksetaanhan ulkovaatteistakin vaikka 100e ja käytetään vaikka 4kk.

  -lastentarhanope ja äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että laatuun kannattaa investoida! :)

   Nyt mulla on kyllä pää ihan sekaisin tästä kaikesta tossuinfosta! :D Kiitos kaikille kommentoijille! :)

   Poista