Oikessa paikassa oikeaan aikaan

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013Loppuunmyyty, sanoo Citymarketin verkkokauppa Reiman Leap-takkien kohdalla.

Eilen eräs Väri-epä-suoran lukija vinkkasi houkuttelevasta -30% lastenvaatealesta, ja saatoin itsekin olla yksi verkkokauppaan rynnistänyt Leap-himoinen. Illalla verkkokauppaan ilmestynyt "loppuunmyyty" -teksti sai minussa aikaan omituista tyytyväistä hykertelyä. Ehdinpäs! Kummallinen tämä materianhimoinen ihmismieli. Hupsua, suorastaan täysin pöpiä toimintaa. Vaikka nyt meillä on sitten takki syksyksi, ja vielä mieleinen, että ei kai tässä nyt turhasta intoilla.

Toinen hykertely tapahtui tammikuussa Pico-takkien kohdalla. Ehdinpäs silloinkin! Vähän vastaava fiilis kuin Hulluilla Päivillä, kun ehtii kyynärpäätaktikoida juuri sen tietyn tavaran itselleen.

Lastenvaatelöydöissä on kysymys siitä, että pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja netissä olet aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Voit kytätä Facebook-kirpparilla juuri sitä tietynväristä ja tietynkokoista haalaria, ja kun viikkojen etsiskelyn päätteeksi löydät sen, päiväsi on pelastettu. Blogeista ja Facebookista saat myös tietoja hyvistä alekoodeista, ja niitä maltillisesti odottelemalla sinun tarvitsee harvoin ostella ulkovaateuutuuksiakaan täydellä hinnalla. Eikö tavara siis liiku ilman alennuksia? (Note to self: odottele vaan tosiaan niitä alekoodeja!)

Vielä siitä ajoituksesta. Ulkovaatehankinnat pitää osata myös tehdä oikeaan vuodenaikaan, jos oikein mieleisiä havittelee. Toppavaatteet pitää hankkia hyvissä ajoin ennen ensilunta, ja välikausivaatteet (myös tulevaksi syksyksi) paukkupakkasilla. Toppavaatealennukset ovat joulu-tammikuussa, välikausivaatealennukset kesä-heinäkuussa, että toki ehtii silloinkin, jos haluaa riskillä katsoa mitä jäljelle jää.

Jotain olen siis näinä kotiäitivuosinakin oppinut. :) Kuten itsestäni sen, että minusta on tullut juuri sellainen netissä lastenvaatelaumaileva kyynärpäätaktikko, jollaisia vähintäänkin kummastelin vielä jokunen vuosi sitten. Huolestuttavaa.

24 kommenttia:

 1. Minä muistan miehelleni raskausaikana sanoneeni että eihän me hyvän tähden ikinä osteta noin kallista talvihaalaria jonka merkki on vielä Molo (tästä muuten mieheni muistaa säännöllisesti muistuttaa :D)... Puolustaudun sillä että yksikään niistä haalareista ei ole meille tullut täydellä hintaa ;).

  Mä jahkasin eilen tuon Leapin tilaamista NELJÄ tuntia... Sitten kun pikkutyyppi oli oksentanut päälleni ja vaatteet oli vaihdettu ja pesukone pyörimässä niin ajattelin suunnilleen niin että "perhana nyt minä sen takin kuitenkin tilaan, että päivä muuttuu edes vähän siedettävämmäksi kun aurinkokin ilkkuu ikkunasta".

  Niin siinä kävi... Sain vielä kokoakin pähkäillä yhden maissa ihan rauhassa (tarkoitus olisi olla meillä jo olevia takkeja vähän isompi ja mennä ehkä ensi vuonna... Mutta jos onkin jo nyt käytettävä niin ei haittaa). Ja kyllä, myönnän että olin ihan salaa kovasti tyytyväinen ostokseeni kun ne takit sittemmin loppuunmyytiin (toki, ainahan se täytyy käydä tarkistamassa, lohdullista että joku muukin tekee niin).

  Yöllä sitten makailin jo sairastuneena valveilla ja mietin että kyllähän se denim nyt tytölle menee ja mitäs sen kanssa puetaan :D.

  Menetetty tapaus siis täälläkin :D. Ehkä tästä voi parantua sitä mukaa kun lapsi kasvaa ja alkaa enenevissä määrin ilmaista OMAN mielipiteensä... Voihan se olla että minäkin vielä kiroan koko denim-Leapin kun tyttö ei sitä suostu päällensä laittamaan väärän värin takia ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups. Pitkä avautuminen, laitetaan kuumeen piikkiin ;).

   Poista
  2. Ihanaa avautumista! :D

   Minäkin huomasin tarjouksen aamulla ja pähkäilin aamupäiväulkoilujen, lounasajan ja päikkärinukuttamisen yli. Ajattelin että jos ne takit menevät sillä välin, meidän kohtalomme ei ole Leap. ;) Mutta koska niitä vielä oli, perustelin itselleni että tarvitaan kai me takkia syksylläkin... :)

   Voi olla että tästä paranee tai sitten ei... :)

   Poista
  3. Mahtavaa! Mä jään riskillä kyttäilemää . :)

   Poista
 2. Yksi nettishoppailijan suurimpia iloja on tehdä LÖYTÖ :D Siinä on kerrassaan päivä pelastettu, kun löydät jotain mieleistä hyvällä alella ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rrrrakastan nettishoppailulöytöjä, ja myöskin kyllä kirppislöytöjä!:)

   Poista
 3. Juu, kyllä hupeni Cittarin Leapit huimaa vauhtia. Onneksi ehdin meillekin napata yhden. :)

  VastaaPoista
 4. Oonkin vissiin ainoa jolle takki ei tuu?! Olen iloinen teidän kaikkien löydöistä ja elättelen toivoa, että munkin pojille takki löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vaikuttaa sitä että olet suurin piirtein ainoa! :D No mutta ehkä noita jää sinne "oikeisiin" alemyynteihin... :)

   Poista
 5. Ihana takki! Meillä ei tarvita mutta olisihan sen voinut ostaa jemmaan kolmen vuoden päähän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko että teillä on jemmassa takkeja seuraavaksi kolmeksi vuodeksi? :D

   Joo tämä tulee ensi syksyksi joten lasken tämän vielä järkiostokseksi... edes hieman...

   Poista
 6. Sen siitä saa kun lomailee viikon. Jää paitsi parhaista vinkeistä, ja jää ilman. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! :) Mutta onneksi ei tästä maasta taida takit loppua kesken ihan heti. :)

   Poista
 7. Mullekin tuli CM kirje s-postiin mut jätin tilaamatta. :D Järki voitti kerrankin, hih!

  VastaaPoista
 8. Vaikka olin pitkään kotiäitinä, en hifistellyt näin...tai ehkä silloin ei ollut varallisuutta edes tehdä niin...nyt kun me molemmat ollaan töissä tää vaateostelu on ottanut ylivallan todellisesti...tai no myönnettäköön oli se jo silloin kun pikkutytöt oli pieniä..heh...mut tää on mun harrastus (eiks oo hyvä tekosyy)...en harrasta mitään sen erikoisempaa...paitsi vanhojen huonekalujen kunnostusta...nekin saa kirppuhintaan niin jää katsos enemmän tähän vaatepuoleen sijoitettavaa...eeeehhheheeee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, harrastuksethan maksaa! ;) Itselleni on vielä kysymysmerkki, jääkö tälle hömpälle aikaa enää sitten kun käyn töissä, mutta katsotaan... :)

   Poista
 9. Kyllä olin minäkin tyytyväinen..ehdittiin kyllä ostaa jo takki(leap kävi sovituksessa)mutta mies halusi värikkäämmän.Nyt sitten tilasin tämän leapin ja noudan paikallisesta cittarista.PAKKOHAN se oli ostaa KUN HALVALLA sai:DD.Miehelle vaan ilmoitusluontoisena asiana kerroin tämän;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Saattaa* ehkä olla että meillä päin mies ei ole vielä kuullut ostoksesta mitään... ;)

   Leapistakin saa ihan värikkään värikkäillä asusteilla. :)

   Poista
 10. Mulle iskee aina harmitus jos joku tuote on päässyt loppumaan, vaikka en olisi sitä etukäteen halunnut yhtään, niin sitten se alkaa houkuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä jännä (ja tuttu) juttu, mitähän joku psykologi sanoisi tähänkin... ;)

   Poista
 11. Moikka! Taas täällä sorvin ääressä... Mä en oikein hahmota, että milloin ostetaan talvivaatteet? Kesällä? Siksi kyselen, että osaan ajoittaa oikeaan Suomi-reissuun :)

  Mukavaa viikkoa!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Missä te oikein olitte?? :)

   Toppavaatteiden alekausi taisi jo mennä. Ehkä voisi jostain vielä jotain löytyä nyt kun pääsiäisenä tulette? Heinäkuussa voi olla aika vaikea löytää mistään talvivaatteita... Uutuudet taitaa tulla kauppoihin elokuun loppupuolella, nettikauppoihin aiemminkin.

   Mukavaa viikkoa sinnekin! <3

   Poista