Kuinka huippubloggaajaksi tullaan

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013



Voin kertoa teille, kuinka suosituksi huippubloggaajaksi tullaan! Ei, en tietenkään kuvittele itse olevani sellainen. Olen vain seurannut blogeja niin kauan, että luulen tietäväni menestysblogin reseptin. Kas tässä:

 • Ole ärsyttävä. Toiset rakastavat, toiset vihaavat, kaikki lukevat. Kukaan ei jää kylmäksi. Ärsyttävyys voi kummuta siitä, että toiset kadehtivat kauneuttasi, tyylikkyyttäsi, materiaasi tai yleistä täydellisyyttäsi. Tai sitten olet ärsyttävä, koska omaat kärkeviä mielipiteitä (äitiyden eri -ismit on aika hyvä paikka aloittaa). Tasapaksu sisältö ei ole yhtä mehukasta ja kiehtovaa.
 • Paljasta nimesi ja kasvosi, sekä ripaus (tai aika paljonkin) yksityiselämääsi. Uskoudu blogillesi. Ihmiset seuraavat elämääsi kuin Kauniita ja Rohkeita, ja pystyvät samaistumaan paremmin, kun tietävät kuka olet ja miltä näytät.
 • Vastaa kommentteihin. Blogi kuolee, jos bloggaaja ei vastaa kommentteihin.
 • Hanki järjestelmäkamera ja opettele käyttämään sitä. Hyvässä blogissa on hyvät kuvat.
 • Toinen vaihtoehto: kirjoita ihan pirun hyvin, äläkä laita kuvia ollenkaan. Hyväksy kuitenkin se tosiasia, että ihmiset ovat yleensä sittenkin kiinnostuneempia niistä kuvista ja materiasta.
 • Postaa usein, mutta älä ihan kolmea kertaa päivässä.
 • Yritä välttää pahimmat kirotusvireet ja yhdys sana mokat.
 • Valitse jokin aihepiiri/-piirejä, joihin keskityt, oli se sitten sisustus, reseptit, omat vaatteet, lastenvaatteet, valokuvat, DIY jne.
 • Markkinoi blogiasi. Kommentoi muiden blogeja (mutta älä spämmää blogisi osoitetta, vaan houkuttele lukijat omaan blogiisi hyvillä kommenteillasi), mahdollista tekstiesi jakaminen sosiaalisessa mediassa, löydy googlesta. Verkostoidu muiden bloggaajien kanssa.
 • Voit mainostaa hyväksi katsomiasi tuotteita ja järjestää arvontoja, mutta älä kuitenkaan lähde mukaan ihan kaikkeen.
 • Heitä joukkoon silloin tällöin kunnon blogiklisee, kuten "jotain mahtavaa on tiedossa ensi viikolla, mutta siitä lisää sitten myöhemmin!".

Itse en siis noudata tätä reseptiä, enkä tule noudattamaankaan. Olen niin jänishousu, etten edes uskaltaisi. Blogia voi pitää haluamatta olla huippu. Mutta hatunnosto teille kaikille ihanille tyypeille, jotka todella rohkenette laittaa itsenne likoon! Niin, viimeinen:

 • Kirjoita sydämestäsi!

57 kommenttia:

 1. Hahaa, tää oli hyvä! ;D *Kipittää heti vastaamaan kommentteihin* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hopihopi! :D No ei kai sillä vastaamisella niin kiire ole, kunhan ei jätä kokonaan huomioimatta kommentoijia... :)

   Poista
 2. Minua taas jaksaa aina ihmetyttää kuinka omia kasvoja pidetään visusti piilossa, mutta lasten naamat ollaan kyllä valmiita julkistamaan sosiaalisessa mediassa. Eihän kukaan heiltä ole varmaan kysynyt lupaa.

  Minusta mikään ei voisi olla enää henkilökohtaisempaa kuin omien lasten näytteleminen blogissa ja heidän elämällään retosteleminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minuakin ihmetyttää se kuinka anonyyminä sitä uskalletaan sanoa vaikka mitä mutta omalla nimellä ei sitten kuitenkaan...maailma on katsos ihmeitä täynnä...

   Poista
  2. Vaikea aihe! Olen vähän sillä kannalla, että jos uskaltaa laittaa lastensa kasvot blogiin, niin pitäisi uskaltaa laittaa omansa. Siksi oma kuvanikin on täällä näkynyt.

   Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, sitä epätodennäköisempää on että pidän lapsiaiheista blogia saati julkaisen heidän kuviaan. Minusta on myös sopivaa suojella lasten yksityisyyttä siinä mielessä, että miettii mitä heistä kirjoittaa.

   Mutta tuo tekstini käsittelikin huippusuosituksi bloggaajaksi tulemista, ei sitä mikä on sopivaa tai mikä ei...

   Poista
  3. Mulla on tähän käytännön selitys...kun kukaan muu ei kuvaa tässä perheessä! :D

   Poista
  4. No sama juttu. :) Tai jos kuvaakin, niin harvoin onnistun näyttämään tarpeeksi edustavalta. ;)

   Poista
 3. Täyttä tekstiä taas...huippubloggaajaa ei minusta kyllä ikinä tule...vaikka olenkin aika avoimesti kertonut asioistamme blogissa, tosin olen palauttanut luonnoksiksi monia vanhempia kirjoituksia...mutta vain siksi että saan kaikki jutut käytyä läpi ja kaikki saman blogin alle (kun jouduin silloin joskus laittamaan uuden blogin pystyyn että sain kuvatilaa lisää...nyt olisi syytä siirtää jutut kaikki samaan takaisin...mutten osaa...joten täytyy odottaa että Julpo auttaa mua taas kerran =)

  Blogia olen alkanut pitää vuonna 2008 ja sen nimi oli Mammamiau ja haluaisin kyllä laitta blogin nimeksi sen takaisin ja laittaa kaikki tekstejä jo noilta ajoilta asti...kaikki on tallessa toivottavasti...sitten minulla oli toinen blogi ja kolmaskin ja jajajajajajaaaa....pakenen aina näitä anonyymejä jotka tuntuvat pilaavan sen riemun pitää blogia....nyt kun laitoin sen mahdollisuuden pois on tilanne toki rauhoittunut, mutta tiedän ett siellä se v********nen anonyymi odottaa koska taas saisi iskeä jollain pirullisella kommentilla...

  No mutta siis...pysyn aina tllaisena luuseribloggaajana =) jolla on hemmetin huonot kuvatkin ja teksteistäkän ei saa aina edes selvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammamiau, mahtava blogin nimi! :) Jään odottelemaan vanhojen tekstien uudelleenjulkaisua... ;)

   Minun aseeni anonyymeja ilkeilijöitä vastaan on ollut pitää blogin tunnelma positiivisena ja välttää aiheita, jotka kuumentavat tunteita... Mutta varmasti useimmat bloggaajat joutuvat välillä anonyymien tölväisemiksi. Mitä parempi blogi, sitä enemmän anonyymeja ilkeilijöitä. :)

   Poista
  2. Lisätään vielä yksi kohta tuohon listaan: hanki itsellesi paksu nahka anonyymeja vastaan. Pitää olla hyvä itsetunto, joka ei pienestä kolhiinnu. :)

   Poista
  3. Mistä niitä nahkoja saa ?!

   Poista
  4. Olisko paksuja nahkoja alennusmyynneissä? Kannattaa varmaan kattella :D.

   Poista
  5. Joo, laitetaan tilaukseen rubber rain tuplana! ;)

   Poista
  6. Hitsit mä oon kolunnut nyt kaikki alemyynnit ja yhdet löysin mut pelkään et on liian pieni...mut otin kuitenkin kokeiluun kotiin...pitäkää peukkuja että se paksu nahka sopii mulle =)

   Poista
  7. Muista sitten esitellä blogissakin! ;)

   Poista
 4. :D Aika paljon olis mulla vielä omaksuttavaa tuosta listasta :D Mut ehkä minäkään en kaipaa sinne "huipulle" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en kaipaa huipulle. Minulle bloggaamisen ilo syntyy kaikista ihanista samanhenkisistä tyypeistä, joihin olen saanut tutustua muiden blogien kautta!

   Poista
 5. Haha, ei tullu kyllä täälläkään ihan joka kohtaan rastia, mutta toisaalta, siellä huipulla tuuleekin liikaa minun makuuni :)

  Tuo tokavika klisee oli kyllä paras! (Tai siis.. karmein?;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aika tyytyväinen marginaalibloggaaja. :)

   Poista
 6. Hei kuinkahan paljon "hittejä" tulee jo tuolla otsikolla? Hihhih, ei siis tietty teikäläisiltä eikä meikäläisiltä huippublogisteilta, vaan just niiltä wanna-beiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mulla on tuolla sellainen asetus päällä, että tekstit eivät nouse tuloksiksi googlen hakukoneeseen. :) Että sitä kautta ei ainakaan. Kuten sanottua, en itse noudata yllä olevaa reseptiä. ;)

   Poista
 7. Hyvä lista! Aika paljon olen noita itsekin pyöritellyt mielessä, koska niillä voisi 'ostaa' melkoisesti lukijoita. Täällä kuitenkin toinen vellihousu :)

  Mielessäni olisi paljon aiheita joista olisi tosi kiva kirjoittaa, mutta a) pelkään että tahtomattani menee liian henkilökohtaiseksi ja b) pelkään juuri näitä kärkkäitä anonyymejä.

  Huono oikeinkirjoitus on muuten omalla kohdallani sellainen, joka saattaa pilata muuten hyvänkin blogin lukufiiliksen. Esityisesti yhdyssanojen kanssa tekee tiukkaa jos ne on kaikki järjestelmällisesti kirjoitettu väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tottakai siinä kappaleessa jossa puhun oikeinkirjoituksesta on kirjoitusvirhe...

   Poista
  2. Hih, no enpä edes huomannut tuota ennen kuin sanoit, ja sittenkin piti tavata läpi monta kertaa!

   Tervetuloa vellihousujen kerhoon! Yritetään me taiteilla jossain välimaastossa miettien mitä haluaisimme julkaista ja mitä lopulta julkaisemme... :)

   Poista
  3. ...ja mitä julkaistuamme poistamme ;)

   Poista
  4. Jep, ja kaiken tämän luettunai laitan herkkänahkaisena taas kimpsut ja kampsut kasaan ja toivotan muille bloggaajille oikein mukavaa kesää ja siirryn takavasemmalle.tänkjuu...heh.

   Poista
  5. En mä tiedä...vahvasti nyt taas houkuttais sellainen temppu tehdä...mulla on niin sekava tuo mun blogi että...jonkin sortin rajausta sen nyt kyllä kaipailisi...lisäksi mun kai kuuluisi ottaa sitten suomenkielen tuntejakin että saisin kirjoitettua oikein...tekstit on niin sekavia vaikka käyn niitä monta kertaa läpi luen ja siltikin ne on täynnä virheitä...ja nyt kun kiinnitän siihen taas paniikin omaisesti huomiota tulee niitä tuplaten virheitä....Jos mä kirjoittaisin vain lastenvaatteista en mistään muusta ja kuvatkin olis vain päättömiä lapsia...olis varmastikin kiva...kääntäjäkin siinä on...saiskohan jostakin vielä suomenkielen tulkkauksen...tai virheellisen suomenkielen tulkkaus...se olisi varmastikin aika nasta juttu...

   Poista
  6. Nyt höpöhöpö! :) Sun blogi on just hyvä sellaisena kuin se on!

   Mun mielestä parhaita blogeja ei ole ns. huippublogit, sillä ne on monet niin kiiltokuvamaisia ja siloteltuja. Että pidä vaan se sun linjasi, kyllä me siitä tykätään! :)

   Poista
 8. Damn mulla on paljon opittavaa;) Ei vais,hyvä lista on!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, en ole vieläkään tottunut tuohon Jannike-nimeesi! :D

   Poista
  2. Ajattelin että on ehkä kivempi kirjoittaa omalla nimellä kuin pojan kolmannella :DD

   Poista
 9. Hyvä lista, ja paljon olisi omaksuttavaa, ja muutettavaa jos 'huipulle' halajaai, tykkään kuitenkin juuri näin :). Tosin toivoisin, että osaisin ottaa parempia kuvia :)

  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinnekin! Ja sinulla on kiva blogi juuri noin. :)

   Poista
 10. olipas kiva juttu :)

  itsekin pitäisi jaksaa kaivaa järkkäriä esille kuvaamiseen useemmin , jotta kuvista saisi vieläkin parempia. huipulle en ehkä halaja , mutta kehittyä tahdon ja tietty ihana saada uusia lukijoita pariin . :)

  odotan myös anonyymien hyökkäyksiä sillä mielipiteitäkin minulla on :DD tsempit jokaiselle bloggaajalle ja jokainen tyylilllään . :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, bloggaajana on kiva kehittyä vaikka ei varsinaista lukijaryntäystä haluaisikaan! Pätee myös tuohon valokuvaamiseen. :)

   Poista
  2. niimpä juurikin siihen kuvaamiseen ja punaisen langan ylläpitämiseen. Itsekin huomaa kun tulee kiva postaus , joskus jää vähän pulitiehen , mikä ei haittaa sekään :)

   Poista
 11. Ai hitto, pakko aloittaa nyt heti kommentoiminen kun tuntuu etten ole kommentoinut muita ku tuttuja puoleen vuoteen! :D osoitteesta http://pinkbubbleblog.blogspot.fi/ löytyy muuten iso kasa hyviä vinkkejä jos haluaa kehittyä bloggaajana, ehkä enemmän muotigenrelle suunnattu mutta hyvä blogi kerrassaan.

  VastaaPoista
 12. Joku oli jo ehtinytkin ja olit siihen vastannutkin (oppien mukaisesti!) ;D Mutta siis yhdeksi kohdaksi voisi lisätä blogitekstien optimoinnin (ja tietty myös hyvän otsikoinnin), joka tässä postauksessa onnistui semihyvin. ;)

  Mulla alkaa nyt omassa blogissa selkityä konsepti (mutta se on asia, joka on kaiketi häirinny eniten mua...toivottavasti.) Kuvat oli mitä (ja miten) sattuu, jutut vaihteli laidasta laitaan, kirjoitustyyli vaihtelee. Pitää vaan laittaa se raja, koska muuten menee itseltäkin into kun ei tiedä enää mitä oli tekemässä. (Vähän kuin tää mun kommentti nyt. ---> Nukkumaan!) Piti vaan sanoa, että hyvä postaus! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lisätään listalle hyvä otsikointi ja tekstien optimointi hakukoneita varten. ;) Itse siis tosin olen valinnut, että tekstini eivät nouse hakukoneiden tuloksiin...

   En muuten kyllä ole huomannut blogissasi mitään "konseptittomuutta". :)

   Tulitkin tänään mieleeni, kun hypelöin Vero Modassa punaista neuletakkia, se taisi olla se sama joka sinullakin. Kokoja ei vaan pahus sentään ollut enää jäljellä... :)

   Poista
 13. Hyvä postaus ja totta joka sana. Ihan nauratti, kun niin osuvasti summasit nämä tekijät, joita itsekin olen havainnoinut. Itsellä ei tietysti ole pienintä pyrkimystäkään suosituksi blogiksi, mutta olen myös huomannut, että kovin suosittuihin blogeihin harvemmin jaksan jättää kommentteja, koska tuntuu, että ne hukkuvat massaan tai kymmenen muuta on jo ehtinyt sanoa saman aiemmin. Eli katsokin, ettet muutu sellaiseksi! (Hei, tuo loppu oli vitsi!) :)
  Auts, herätyskello soi 4,5 h päästä ja työmatka taas kutsuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin harvemmin kommentoin ns. megablogeja, pienemmissä blogeissa on jotenkin lämpimämpi meininki kommenttibokseissa. :) Tsemppiä työreissuun! Ja huh, olipa sulla lyhyet yöunet!

   Poista
 14. Hyvä postaus taas!
  Huh, vielä olis tekemistä jos meinais huippubloggaajaksi pyrkiä. Taidan pysyä kuitenkin sillä omalla linjalla eli en ärsytä enkä kerro yksityisasioita. :D
  Ja olen täysin samaa mieltä kommenteissa esiin tulleesta jutusta eli siitä että jos esittelee lapsensa kuvia blogissa niin pitää olla myös omiakin kuvia. Tosin niitä mulla on huomattavasti vähemmän kun itse en onnistu kuvissa läheskään niin hyvin kuin lapsi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että aika keskeisiä lukijamagneetteja on juuri tuo ärsyttäminen ja yksityisasioiden paljastaminen. :)

   Ja tosiaankin, lapsista saa sata kertaa parempia kuvia kuin itsestä, ihme juttu! :D

   Poista
 15. Ajattelin jättää ihan huippufiksun kommentin, mutta sovitaan, että se on tämä kesäflunssa, kun painaa niin, että sellaista ei yrittämälläkään syntynyt :D

  Hyvä postaus, pisti taas ajattelemaan niitä omankin blogikirjoittelun motiiveja ja rajoja. Taidan olla aika tyytyväinen tilanteeseeni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös, ja itse asissa taidan jatkossa olla entistä enemmän vellihousu, näitä kommentteja luettuani ja omaa linjaani pohdittuani...

   Poista
 16. Hih, aika hyvä postaus, otsikkoa myöten ;) Houkutteleva otsikko on varmasti kaiken a ja o. ;) listaan voisi lisätä että veljeile jo tunnettujen blogien kanssa, kommentoi heitä ja tee nimesi heille tunnetuksi ja lisää vain tyylikkäistä blogeja omalle "näitä luen listallesi". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman oleellisia lisäyksiä listaan! :) Ja hei, kävin juuri kurkkaamassa blogiasi ja sieltä löytyikin tätä aihetta sivuavaa pohdintaa. :) En ole siis yksin ajatusteni kanssa...

   Poista
 17. Hyvä postaus! Mä haluaisin kovasti oppia paremmaksi kuvaajaksi, olen koittanut muka joitain opuksia lukea, mutta illalla väsyneenä kun tihrustaa niin mitään ei jää mieleen. Itse olen huomannut sen, että vuosien saatossa on tullut varovaisemmaksi siitä mitä kirjoittaa kun tiedostaa, että blogia lukee muutkin kuin vain pari tyyppiä. Paljon olisi kyllä parannettavaakin, mutta näillä mennään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että blogia lukee enemmänkin kuin pari tyyppiä on samaan aikaan sekä kivaa että vähän pelottavaa... :)

   Hyvät, ellei superhyvät kuvathan sinun blogissa on, ja mainiot kollaasit. Onkin pitänyt kysyä, että mitä ohjelmaa mahdat käyttää kollaasien tekemiseen? :)

   Poista
 18. Se on kyllä vähän pelottavaakin. Kiitos, teen yleensä kollaasit joko picasalla tai photoscapella, molemmat ovat ilmaisia ohjelmia ja niillä voi hyvin myös muokata kuvia muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, pitänee tutustua tuohon photoscapeen, sitä en ole vielä kokeillutkaan. :)

   Poista
 19. Loistava kirjoitus! Minulla on blogi muuttunut todella rajusti siitä mitä se on alkuun ollut. En kerro henkilökohtaisia asioita. Olen tullut todella varovaiseksi. Alkuun sitä kirjoitti ihan kaiken. Nyt nuo vanhat tekstit olen kaikki poistanut, ne , missä mainitaan lasten nimet ja muita tietoja. En siis lasten nimiäkään enää käytä kuten alkuun. Nämä muutokset ihan vain suojellakseni lapsia. Kun on ristiriitäiset fiilikset: onko blogissa esiintymisestä lapsille haittaa vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti mitä enemmän lukijoita tulee, sitä varovaisemman linjan ottaa lasten ja omankin yksityisyyden suhteen. Sinun blogi on just hyvä noin kun se nyt on! :)

   Poista