Päiväkotivaatteet - rönttöä vai priimaa?

perjantai 10. toukokuuta 2013Molemmat pojat on nyt ajettu sisään päiväkotimaailmaan, joten otetaanpa käsittelyyn tällainen aihe kuin päiväkotivaatteet. Aihettahan voi lähestyä ainakin käytännöllisyyden ja turhamaisuuden kannalta:

Käytännöllisyys
 • lapsen on helppo pukea ja riisua vaatteet itse, eli ei liian tiukkoja kaula-aukkoja, nauhakenkiä yms.
 • sisähousuissa on hyvä olla resorit, jotta lahkeet eivät nouse kun päälle laittaa ulkohousut (tytöillä on varmaan sukkahousut aika kätevät)
 • nimikoitu selkeästi
 • riittävästi varavaatteita
 • kurahanskat, kumisaappaat ja kurahousut on oltava (päiväkodin toiveesta)
 • kesäaikaankin erikseen ulkohousut ja sisähousut, ettei hiekat kulkeudu sisälle (onko näin?)

Turhamaisuus

Olen jostain kautta rantain saanut sellaisen käsityksen, että joissain perheissä päiväkotiin laitetaan lasten päälle ns. parempaa vaatetta ja joissain perheissä taas ns. huonompaa vaatetta.

Se, mitä se parempi vaate on, tarkoittaa eri perheissä varmaankin vähän eri asioita. Voi olla, että halutaan laittaa lapset oikein siististi merkkivaatteisiin pukeutuneina päiväkotiin, ettei perheen status kärsi. Vähän karmivaa... Tai sitten toisaalta ehkä kotona lapsella pidetään pääosin rönttövaatteita ja päiväkotiin lapsi halutaan viedä sitten siistimmin pukeutuneena - siis niin, että päällä on suurinpiirtein sopivat, ehjät ja puhtaat vaatteet.

Toisessa vaihtoehdossa taas ajatellaan, että mitä turhaan laittaa päiväkotiin mitään hienouksia, kun ne kuitenkin sotkeentuvat ja ties miten niitä siellä muutenkin kohdellaan. Voisiko myös olla sellainen vaihtoehto, ettei kehtaa pukea lastaan merkkivaatteisiin, koska pelkää vasten tahtoaan leimautuvansa epäcooliksi merkkipelleperheeksi? Ja olenpa kuullut joillekin käyneen niinkin, että merkkivaatteet tuppaavat mystisesti häviämään lasten naulakoista parempiin koteihin.

Ehkä lopputulos näiden kahden vaihtoehdon välillä on sama. Rönttövaateperheen mielestä ne paremmat vaatteet ovat sitä ehjää ja puhdasta H&M/Lindex/KappAhl -linjaa. Merkkivaateperheen mielestä taas H&M/Lindex/KappAhl -linja taas on sellaista perushintaista perussiistiä, no ei huonoa mutta ei niin superhyvääkään vaatetta, jota voi hyvin laittaa päiväkotiin sotkeentumaan kun kyseessä ei ole kallis merkkivaate.

Näin meillä

Meidän päiväkotivaatestrategiaa en ole mitenkään sen kummemmin suunnitellut, mutta käytäntö vaikuttaa nyt siltä, että päiväkodissa ja kotona pidetään pääosin samoja vaatteita. Muutama sellainen vähän parempi vaatekappale löytyy, joita en päiväkotiin pojille laita, kuten Nova Starin farkut tai sitten ne keltaiset tiputakit. ;) Pääasiassa poikien päällä on trikoopaidat ja college- tai velourhousut. Varavaatteiksi olen vienyt niitä, jotka muutenkin pyörivät laatikon pohjilla, eli ovat hieman kulahtaneita tai muuten vaan ei enää niin ykkösvaatteita. Aika harvoin vaatteita on näköjään tarvinnut päiväkotipäivien aikana edes vaihtaa, joten pieni osa poikien vaatekaapin sisällöstä näyttää muuttaneen päiväkodin lokerikkoon asumaan.

Ulkovaatteista pyrin pitämään tietyn setin ja pipon päiväkotikäyttöä varten, sillä se varmaankin helpottaa hoitajien työtä kun ei tarvitse aina arvuutella, mikä haalari tai takki kuuluu kenellekin. Lapsikin tunnistaa helpommin omansa sieltä naulakosta, kun se vaatekerta on joka päivä suunnilleen sama. Ja lapsi myös tunnistetaan pihalla paremmin niin hoitajien kuin muidenkin lasten toimesta.

Jossain vaiheessahan lapsikin alkaa itse vaikuttaa päiväkotivaatevalintoihinsa. Tyttö haluaa ehkä päälleen prinsessamekon, tai poika Cars-paidan kun kaikilla kavereillakin on. Niin ne laumasielut toimivat. ;)

Mutta mitenkäs teillä tehdään? :)


P.S. Vinkki: kannattaa laittaa johonkin turvalliseen eri paikkaan ne vaatteet, joita ei halua päiväkotiin puettavan, koska vientivuorossa oleva mieshän ei ymmärrä näistä naisten kehittämistä vaatetuslogiikoista mitään... ;)


44 kommenttia:

 1. Hih! Meillä on vaan vaatteita. Nykyisin isoveli kaiken lisäksi stailaa itsensä JA pikkuveljensä hoitoon. Nyt on tullut se hetki, kun haluavat itse päättää vaatteensa ja mikäs siinä.
  Musta tuntuu, että paljon tulee suosittua h&m vaatteita. Se hinta-laatusuhde on vaan niin hyvä.
  Hyvä postaus! Samoilla linjoilla ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä olla siinä vaatteidenpäättämishetkessä, mutta mistäs sitä tietää koska se tulee. ;)

   Luulen että syksyksi meillä ostetaan paljon h&m-linjaa ihan päiväkotikäyttöä ajatellen. Muutamat ihanuudet sitten äidin silmäniloksi siihen päälle. :)

   Poista
  2. Sama, muutama ihanuus siihen päälle on saatava. Esikoisella on muuten ollut rodinin valkopohjainen pandapaita usein hoidossa. Vanish liotus toimii. :D ja on alkanut kertoa, että kavereilla oli salamapaita ja puuhapetepaita jne. Ainoa mitä hän itse toivoo on oranssit paidat ja aidot valtrapaidat valtrashopista. :)

   Poista
 2. Näitä päiväkoti-postauksia on kiva lukea, vaikka ei ajankohtaisena vielä olekkaan. Mutta kiitoksia vinkistä, kun aika tulee pk, niin täytyy laittaa toiseen paikkaan ne paremmat vaatteet joita ei halua sotkeutuvan.
  Ja tuosta vaatteiden pukemisesta, luulen että tulee poikia puettua kyllä niin perus kuin välillä myös parempiin. Mutta värejä voisin ajatella vähän toisin, että valkoista ja keltaista en ehkä laittaisi. Vaik o kaikenmaailman sappisaippuat ja vanishit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole pistänyt päiväkotiin mitään kovin arkoja värejä. Vaikka käyttöähän varten vaatteet on, mutta kuitenkin. ;) Toisaalta vitivalkoinen väri olis aika kätevä, kun sen saa aina puhtaaksi kloriitilla...

   Poista
 3. Mä en käsitä, kuinka sä aina kiteytät mun omat pohdinnat järkeväksi tekstiksi. Naulan kantaan, huippukirjoitus. Mä ehkä veisin päiväkotiin sitä perus henkkamaukkaa, siistiä muttei erikoista. Aihan vaan siksi, etten kestäisi sitä, että paremmat paidat on mustikkamehussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :) En minäkään tiedä, kestäisinkö, mutta onneksi meille ei ole vielä käynyt mitään paitavahinkoja. :)

   Poista
 4. Meilläkin on samat vaatteet kotona ja tarhassa. Ihan perus kolitsia ja hm, lindex ja kappahl linjaa niinkuin aina muutenkin. Helppoja ja mukavia vaatteita :) Meillä isoveikka osaa jo pyytää itselleen cars-vaatetta ja sitä saakin toisinaan. Tänään kun piti hankkia lippis pyysi poika salama-lippistä. Semmonen löydettiinkin, mutta kirkkaan vihreä super mario lippis oli sittenkin parempi. On muutes hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojat eivät ole vielä oikein tutustuneet Cars-maailmaan, mutta eiköhän sekin ole tässä edessä! ;)

   Poista
 5. Heippa! Todella ajankohtainen teksti. Poikani on aloittamassa päiväkodin syksyllä ja olen miettinyt ns. päiväkoti pukeutumista. Itselläni on tällä hetkellä aika hintava harrastus: Lastenvaatteet..:) tai :(.. Tänään viimeksi sanoin miehelleni, että samoja vaatteita käytetään päiväkodissa kun tällä hetkellä kotona, mut toisaalta jo karmaisee ajatus, että kuinka vaatteita kohdellaan tai joutuvatko ne todellakin " parempiin" koteihin, vaikka nimikoinnit kunnossa olisikin. Ostan kyllä merkkivaatteita käyttöön enkä koristeeksi, mut silti.. Mieheni oli sitä mieltä, että on ostettava vaatteet hm, kapphal, lindex linjoilla niin ei tule pettymyksiä, mutta kuinka tälläinen vaatehullu pystyisi olla ostamatta/ laittamatta niitä "cooleimpia" vaatteita?
  Tarkoitus ei siis todellakaan ole mennä esittelemään "hienoja" vaatteita vaan kyse on siitä että Lastenvaatteet ovat vaan niin ihania ja vieneet ainakin tämän äidin ihan mennen tuleen. :)

  Mutta kai sen näkee sitten kun poika päiväkodin aloittaa.

  Anteeksi pitkä kommentti, mutta aihe puhuttaa tällä hetkellä.:)

  Hauskaa viikonloppua teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tekstiä toiselta lastenvaatehullulta! :D

   Itse asiassa nyt kun lapset ovat päiväkodissa ja itse aloittanut töissä, niin lastenvaatehulluttelu on kyllä vähentynyt. Ei sillä niin olekaan väliä, missä vaatteissa lapsi päivänsä viettää, kun ei niitä itse kuitenkaan pääse ihastelemaan. ;) Ehkä alan suosia Lindexiä ja vastaavia syksyllä, tai siis onhan meillä niitä ollut hyvin paljon aikaisemminkin, mutta kenties vähennän ns. merkkivaatehankintojen määrää... Sitten erikseen kyläilyyn ja muihin vastaaviin ne ihanuudet toki on hankittava jatkossakin... :)

   Poista
 6. Voiko oikeesti joku viedä toisen lapsen vaatetta omaan kotiinsa tahallaan, en vain käsitä miten joillakin ihmisillä voi olla niin suuri kateus :D Meillä ei päiväkoti ole vielä ajankohtainen,mutta luulisin että pukisin E:lle samoja vaatteita kuin nyt kotonakin, tiputakkia en välttämättä myöskään laittaisi mutta muita kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä äskeiseen tekstiin samaa.. En ymmärrä kuinka joku voisi viedä toisten lasten tavaroita.. törkeetä! ja täälläkään tiputakkia ei viedä tarhaan..:)

   Poista
  2. Tällaisesta ilmiöstä olen kuullut! Meillä ei siis tosiaankaan ole itselle käynyt noin, mutta esimerkiksi pipojen olen kuullut katoilevan mystisesti joittenkin päiväkotien naulakoista...

   Poista
 7. Meillä pidetään ihan kaikkia ja ovat varsin siistinä pysyneet. Nyt kun kelit lämpenee, niin mietin noissa leggareissa yms. että laitan vaan niitä edullisempia henkka maukan leggareita. Meillä kun lapset on aika villejä ja kaatumisia tapahtuu. Tälläkin viikolla kahdet kerran käytetyt leggarit ovat menneet rikki polvesta. Käyttöönhän ne on tarkoitettu, mutta ei kirpaise niin paljon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt erikseen sellaiset KappAhlin pihahousut hommattu pojille, joiden kanssa voi vapaasti kaatuilla menemään, eikä harmita jos joku reikä tulee. :)

   Poista
  2. Meillä oli ne villervallan canvas housut viety päiväkotiin ja tarkoitettu ulos. Silti olivat leggareissa pihalla :/. Niillä villervallan housuilla on myös kaatuiltu, mutta ehjänä on pysyneet :).

   Poista
 8. Kyllävain kyllävain :)
  Itse olen pitkälti ollut linjalla vain ehjää, puhdasta, siistiä päiväkotiin. Sinänsä aika helppoa, kaapista ei muuta löydy. Olen aina ihmeessä, kun sieltä pyydetään tuomaan askartelua varten jotain huonoa vaaatetta, säilöökö joku sellaisia kaapissaan?
  Pääsääntönä olen kuitenkin pitänyt, että päiväkotiin puetaan vaatetta, jonka palautuminen kotiin ehkä hieman tärveltyneenä ei niin hirveästi harmita, lempparit pidetään kotikäytössä.
  Miehelle on tosiaan ihan turha näitä selittää ja minä en jaksa alkaa jemmailla vaatteita, joten käytännössä meillä on silti tavannut kaikki vaatteet jossain välissä piipahtaa "näytillä".
  Ja 2-vuoden päivähoitoputken jälkeen meillä oli kaikki siellä käytetyt sisävaatteet säilyneet ihan ehjinä, tahrattomina ja tallessa ;) Ulkovaatteissa sen sijaan kulutus on kotikäyttöä huomattavasti kovempaa, kun siellä turvahiekassa möyritään ja kaatuillaan pari kertaa päivässä! ns. kakkoshaalarit lähtee meillä siis pk-käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän kaapista löytyy muutama oikein kunnon rönttövaate, mutta sielläpä ne tuntuvat lojuvan ilman sen kummempaa käyttötarvetta... :D Mun kokemuksen mukaan askarteluissa ym. käytetyt värit lähtee kyllä hyvin pois tavallisessa pesussa.

   Ulkovaatepolitiikkaa en ole vielä ehtinyt oikein miettiä... hmmm. Pitäisiköhän siis olla jotkut kakkoshaalarit ensi talveksi. Kuopukselle taitaakin löytyä, mutta jospa esikoisellekin hankkisi vaikka käytettynä...?

   Poista
 9. Meillä kotona ja päiväkodissa pidetään pääasiassa samoja vaatteita. Merkkivaatteita ja Lindex -linjaa rinta rinnan :D Vain yhdet vk-housut ovat kadonneet mystisesti koko pitkän päiväkotiuran aikana. Olen kyllä kuullut tarinaa myös siitä, että keväällä hankitut uudet vk- vaatteet ovat kadonneet ja hupsista keikkaa, palautettu käytettynä syksyllä taikaisin "huomattiin vasta nyt, ettei nämä olleetkaan meidän" -tarinoinnin kera. Karmivaa!

  Toki siis meilläkin on ne siistimmät vaatteet sitten niitä tilaisuuksia varten, jossa täytyy siistimpänä "edustaa"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla siis sielläkin! :) Ja aika karmiva tuo katoamistarina...

   Meiltä löytyy pojilta oikeastaan vaan yhdet oikeasti siistit vaatteet, joita sitten käytetään juhlissa ym, eli Marimekon kauluspaidat. Niitä ei tietysti päiväkotiin laiteta, mutta melkein kaikki muu on kyllä päiväkotikelpoista...

   Poista
  2. meillä ei päiväkotiin laiteta farkkuja, sitten yhdet chinot on jemmassa kauppa tms reissuille ettei tulisi "ikiruoho"tahraa heti. samoin poika tykkää!! pitää rugby- ja nappipaitoja kotona, valitsee ne itse aamulla kaapista päälle. niitäkään ei päiväkotiin laiteta, menkööt siellä juurikin kaikenlaisissa hahmovaatteissa jotka on eskareiden kesken kuuminta hottia =D

   Poista
  3. Ikiruohotahrat on muuten niitä pahimpia...! :)

   Poista
 10. Meillä on vain lähinnä ulkovaatteet ostettu päiväkotiin erikseen (tiputakkia en minäkään sinne laita ;) ) mutta sisävaatteissa käytetään niitä samoja kuin kotonakin eli ihan ne Rodinit, Bobot yms on myös pk:ssa käytössä. Pari kertaa on tullut sitä kuuluisaa mustikkakeittoa vaatteelle mutta hyvin se on pois lähtenyt. Ja vain kerran on mennyt yksi pojan vaate pk-kaverille, silloinkin kyseessä oli kengät jotka sattumoisin kaverilla ihan samanlaiset ja samaa kokoa. Tämän kaverin isä oli hakenut hänet pk:sta eikä tiennyt että kaverilla ei ollutkaan juuri niitä kenkiä ollut sinä päivänä. Nekin palautuivat sitten heti seuraavana päivänä joten meidän päiväkodissa on kaikki sujunut hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo kenkähässäkkä on kyllä varsin ymmärrettävä. :)

   Meillä muuten on jo meinannut kadota aurinkolasit, pipo ja hanskat, mutta ovatkin sitten löytyneet jonkun toisen lapsen lokerosta... Kyseessä siis vaan lapsen oma ja ehkä vähän pk-tätien huolimattomuus. ;)

   Poista
 11. monesti kuulee että ne ns paremmat eli miikkarit, metsolat ja espritit tms katoaisi mystisesti päiväkodista.
  meillä luotettiin pojan kanssa kokoon 122cm saakka niistä lindexin ota 3 maksa 2-kamppiksen tuotteista, nyt ne on pieniä ja en tiedä mitä ostaisi.
  eli pojalla oli velourhousut/collegehousut+paita, ja tytöllä leggarit+mekko koska ei tykkää housuista juurikaan :)
  ne on ainakin tarpeeksi pehmoiset ulkohousujen alle että on kiva ulkoilla, ja erilliset ulkohousut joo nyt toukokuun puolivälistä alkaen. jotain kangashousuja/stadiumin/lennen/bogin tms 20e ulkohousut jotka ei pidä vettä, eikä hiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että juurikin me&i ja metsola ovat katoamislistan ykkössijoilla! Ikinä en mitään pipoa tai muuta rättiä niin paljon himoitsisi, että moiseen sortuisin, joten ilmiö tuntuu aika uskomattomalta, mutta kai siinä jotain perää tosiaan on.

   Lindexin velourhousut on meidän poikien vakioalaosa niin kotona kuin pk:ssakin. :)

   Ja nyt tosiaan ensi viikolla taidetaan pistää päiväkotiin nuo KappAhlin kangashousut ulkohousuiksi. Vai onkohan nekin jo liian kuumat, kun ovat niin nättejä kelejä luvanneet?!

   Poista
  2. riippuu miten hikisiä lapsia on :D noihin meillä luotetaan kuivan kelin housuina tosiaan, ja sitten kostealle ne kosteussuojatut jotka sitten vähän säästyy syksyyn..
   keskisuomessa oli tänään eka niin lämmin päivä että koko katras (2v,5,6v) ulkoili tpaidoilla ja farkuilla iltapäivästä

   Poista
 12. Meillä on ihan sama linja. Siis kauhean rönttäisiä vaatteita ei taideta edes omistaa, joten melko samat vaatteet on sekä päikyssä että kotona. Paria vaaleampaa merkkivaatetta olen yrittänyt säästää pk:n mustikkasopilta. ;)
  Mutta huomaan, että päivähoidon aloitus yhdistettynä lapsen haluttomuuteen välillä laittaa ruokalappua on aiheuttanut sen, että olen alkanut välttelemään ihan vaaleiden vaatteiden ostamista. Mulla edes vanish ei ole poistanut kaikkia tahroja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tahra sentään! No mutta, vaatteita ne vaan on, kai... ;) Meillä ei tuolle kolmeveelle edes laiteta ruokalappua enää ruokaillessa päiväkodissa (kotona kyllä laitan), ja on siinä rinnuksella välillä ollut jotain, mutta ei mitään erityisen tahraavaa kuitenkaan. :)

   Poista
 13. Hyvä kirjoitus! Meidän lapset menee päiväkotiin syksyllä ja olen jo vähän miettinyt näitä samoja juttuja. Tällä hetkellä vaatekaapista löytyy tosi vähän H&M tai Lindex -vaatetusta, joten alussa ainakin mennään varmasti niillä mitä kaapissa on tälläkin hetkellä. Ehkäpä sitten jatkossa tulee ostettua vähän enemmän ketjuliikkeiden vaatteita, kunhan ensin näkee miltä ne vaatteet hoitopäivien jälkeen sitten näyttävät. :)

  Uskoisin, että tosi monella on päiväkodissa kyllä myös me&i, Pop jne vaatteita, joten toivottavasti se koetaan ihan normaalina, eikä minään pröystäilynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä päiväkotiuralle sitten syksyn tullen! :)

   Kyllähän tuolla näyttäisi meandia ja popiakin joukossa vilistävän, pääpaino kuitenkin siinä ketjuvaatelinjassa. Ainakin täällä meillä päin. :)

   Poista
 14. Hassu, en edes jaksanut lukea;) Mutta meillä näin: ulos priimaa, sisään mitään sattuu. Päiväkodin täidit eivät vaihda kesken ulkoilun vaatteita, joten vettäpitävää priimaa ulkokäyttöön: kengät, haalarit, rukkaset. Sisään: mitä mieleen juolahtaa, mutta ei niitä ykkösiä. Hyvät tossut!

  VastaaPoista
 15. Mä oon miettiny kans noita juttuja vaikka hoitohommat ei ole vielä ajankohtaisia. Ulkovaatteet meillä olisi varmasti samat, mutta sisälle en ehkä pukisi niitä parhaimpia lemppareita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Tosin ulkovaatteistakin olen nyt suosinut KappAhlin ja Lindexin takkeja noiden parin paremman sijaan. :) Nekin on kuitenkin veden- ja tuulenpitäviä, ja oikein hyviä tuollaiseen päiväkodin HC-ulkoiluun. :)

   Poista
 16. Meillä poika oli pph:lla ja siellä oli samat kuin kotonakin. Siis kaikkia vaatteita käytettiin. Ainut mitä en saanut yhdestä paidasta pois oli vesiväri mut se tahra on niin pieni ettei haittaa :)
  Käytännöllisintä ja fiksuinta sekä edullisinta olis laittaa jotkut kirppisröntät vaatteet lapselle mut mä en halua käyttää rytkyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, käytännöllisyys, edullisuus & fiksuus ei aina sovi samaan lauseeseen kuin kivan näköinen ja mieluisa. :)

   Poista
 17. Erittäin mielenkiintoinen ja meilläkin viimeistään vuoden sisään ajankohtainen aihe. Kiitos! :)

  Luulen pukevani lapset samoin kuin kotonakin (ja kuten puen isomman pojan kerhoon) eli ulkona laadukasta vedenpitävää ja säänmukaista. Sisällä edullista ketjuvaatetta + siistikuntoisia kirpparilöytöjä höystettynä muutamilla Me&I ym. herkuilla.

  Olen myös kuullut tuosta vaatteiden katoamisesta ja se on tosiaan ikävää. Varmasti joukossa on puhtaita sekaannuksiakin, mutta kyllä ihanuuksia varmasti myös varastetaan, niin kummalliselta kuin se tuntuukin (miten voi laittaa lapselle varastettua vaatetta päälle???).

  http://toivottomanoivallista.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin ollaan siis aika samoilla linjoilla asian tiimoilta. :)

   Kyllä tuo varastaminen on ihan älytöntä, en ymmärrä ollenkaan... :/

   Poista
 18. Laura, kiitos tästä(kin)! Ilman sinua en olisi ymmärtänyt tätä(kään) asiaa miettiä, mutta tosiaan, mikä strategia me valitaan???? Onneksi ehdin vielä vähän miettä :)

  Pus! A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos tästä oli apua! ;) Yksi hyvä strategia tietysti on, että lapsella ylipäätään on vaatetta päällä, mutta eihän sitä strategiaa tarvitse sille tasolle jättää... :) Haleja!

   Poista
 19. Meillä on pojilla samat vaatteet niin kotona kuin hoidossa...Meandia, Metsolaa, Mini Rodinia, POPpia, Småfolkia, AlbaBabyä, hm, lindex, Kappis...mitään ei oo koskaan varastettu ja tahroihin tehoaa Vanish. Ulkovaatteet on samat mitä kotonakin käytetään POPpia ja Molo Kidsiä, lindexiä ja evertonia...joskus on päiväkodin tädit sanoneet että kun on niin hienot ulkohaalarit ja sisävaatteet että tulee heille niin stressiä ettei mene rikki tai likaiseksi...huh.. oon vaan sanonut että meillä on pesukone ja jos menee rikki niin paikataan tai ostetaan uusi.

  Laitan pojille ja tytöille sellaisia vaatteita joita itse tykkään heidän päällään katsella, en niinkään seuraa onko joku merkkivaate. Isompi tytöistä tokikin jo päättää itse vaatetyylinsä, mutta jotain ihanaa minun silmille saan aina silloin tällöin hänenkin vaatteisiin lisättyä mistä hänkin pitää...en ajattele että nyt on niillä merkkivaatteet päällä jes, vaan satun nyt tykkäämään siitä kuosista niin that´s it. Yhtälailla meiltä löytyy Kappista, HM ja Lindexiä just ne mistä minä satun tykkäämään tai lapsi sanonut että tuona paidan tai mekon haluan... Sellaisia miniaikuisenvaatteita meiltä ei löydy 12 vuotiaaltakaan ja sen tietää myös isommat sisarukset jos vievät isompaa tyttöä vaateostoksille kanssaan, sanovat heti ettei mamma hyväksy tuota vaatetta ja hyvin tyttö itsekin jo tietää mikä on ok.

  Minusta on tärkeämpää että vaatteet ovat päiväkodilla puhtaita, niin ulkohaalarit, kurahousut ja muut ja tietenkin sisävaatteet ja että varavaatteita on paljon. Sanoan aina hoitotädeille että puhtaat vaatteet täytyy olla ja aikuinen on se joka huolehtii siitä että lapsilla on sellaiset päällä, otan mukaani päikkäristä vaikka muovipussillisen vaatetta pesuun joka päivä jos tarve vaatii kunhan pojille on vaihdettu vaikka keiton läikkyessä puhdas pusero päälle. Kerran oon aivan "ryönäsinä" pojat hakenut päikkäristä ja silloin kyllä kovaan ääneen "annatin" juuri tuosta että aikuinen on se joka huolehtii että pienet on puhtaissa vaatteissa, kassissa on koko viikoksi vaatetta että on hyvä ja ottaa sieltä puhdasta (meillä oikeasti matkalaukullinen varavaatetta siellä ulkovaatteista ja kurtseista ja kaikesta muusta lähtien)...

  Eli meillä ei ole erikseen päikkärivaatetta...ja jos joku esim varastaisi meiltä jotain ja saisin vaikka kuulla että tuolla se saattaa olla niin menen sen hakemaan varastajan kotoa...pokka pitää kyllä, oon sen verran vanha ja äksy ämmä että meiltä kun erehtyy jotain viemään niin on kyllä viimoinen teko...oon myös sanonut että päikkärin tätien täytyy laittaa lasten vaatteet omiin lokeroihin kun sellaisen näkee lojuvan jossain ja kannustaa myös lapsia tekemään niin...meillä on jokainen vaate varusrettu namebubbles tarroilla ja eipä taida muilla froteevaatteita siellä ollakkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä kommentti, melkein olisit voinut tehdä tästä blogipostauksen! :D

   Meidän varavaatepinot kyllä kalpenee teidän rinnalla, molemmilla taitaa olla varavaatelokerikossa kaksi paitaa, kahdet sukat ja yhdet housut, ulkovaatteista ei ole ollut nyt varavaatetta ollenkaan. Ja tosiaan hyvin harvoin tuolta mitään pyykkiä on nyt tullutkaan. Taitaa meidän pojat olla niin huonoja syömään, ettei lusikasta paljon sopat lentele...

   Minä olen nimikoinut tarramonsterin tarroilla, mutta tyhmänä otin mustat tarrat niin eipä ne taida oikein erottua. Siksi on pipoa ja hanskaa välillä joutunut etsimään kun on noudettu lapsia. Nyt kun tilasin uuden satsin tarroja niin otin oranssit, ehkä nyt pk:n tädit näkee paremmin katsoa kenelle vaatteet kuuluu. :)

   Joo, ja samaa mieltä noista miniaikuisen vaatteista, ne on aika kaameita...!

   Poista