Yksivuotiaan bloggaajan pohdintoja

tiistai 1. lokakuuta 2013Tämä blogi pääsi salakavalasti täyttämään vuoden verran viime viikolla. Ensimmäisiä synttäreitä on juhlittu monessa muussakin blogissa, ainakin Tuumat ja tuokiot, Leopardikuningatar ja NIKLASTAR ovat saavuttaneet vuoden iän tässä hiljan (ja NIKLASTAR muuten arpoo 50€ lahjakortin MiniMintiin sen kunniaksi, käykäähän osallistumassa!).

Tässä kohtaahan kuvioon kuuluu sellainen itsereflektoiva postaus siitä, kuinka tähän on tultu ja mihin tästä ollaan menossa, joten here we go.

Aloitin blogin hetken mielijohteesta, tarpeesta saada kotiäidin tasaisesti eteneviin päiviin joku oma projekti, tarpeesta kommunikoida samanhenkisten kanssa ja olla luova. Ja mikä mainio, koukuttava harrastus tästä tosiaan kehittyikään! Eikä se loppunut siihen, kun työt alkoivat. Aikaa blogille ei enää tietysti ole niin paljoa, mikä ei ole sinänsä lainkaan huono asia yleisen elämänhallinnan kannalta, mutta blogin sisältöön se on ehkä tuonut tiettyä ponnettomuutta ja kuvapainoitteisuutta.

Koko blogin olemassaolon ajan olen tasapainoillut sisällön "linjan" kanssa. Kuinka paljon kerron, missä kulkevat yksityisyyden rajat, millaisia kuvia laitan, pitäisikö kommentit esimoderoida jne... Toisaalta toivon blogille uusia lukijoita, ilahdun jokaisesta uudesta, mutta toisaalta olen rajoittanut blogin näkyvyyttä siten, ettei sen sisältö tule hakutulokseksi Googlessa. Pyrin saamaan blogin lukijoiksi niitä oikeanlaisia tyyppejä, en mitään random haahuilijoita. Otapa hei tästä nyt selvää siis...

Jatkuvasti vatvon myös sitä, onko tämä nyt pelkkää tyhjänpäiväistä vaatehömppää vai laajennanko näkökulmaa muihin äitiyteen liittyviin aiheisiin. Kauneus ja viisaus eivät asu samassa päässä, on joku väittänyt, ja vastaavalla tavalla kamppailen sen kanssa, voivatko lastenvaatehömppä ja älykäs järkevyys asua samassa blogissa (tai ylipäätään ihmisessä). Noin niinkun kärjistettynä. En koe tarvetta olla vakavasti otettu bloggaaja, mutta voinko/saanko silti viihtyä ja kommentoida myös hömppäkoulukunnan ulkopuolisissa blogeissa?

Suosituinta tekstiä blogissani ovat ehdottomasti olleet lastenvaatepostaukset, ja yhä helpommaksi koenkin profiloitua lastenvaateblogina (huomaatteko, minulla on joku pakkomielle profiloitua johonkin tyylisuuntaan). Vaivattominta on pysytellä kevyellä ja hauskalla hömppälinjalla, ei minulla ole intohimoja tai edes tarvittavaa rohkeutta lähteä väittelemään blogissani vaikkapa imetys- tai kotiäiti/uraäiti -valinnoista. Vaikka itseäni viihdyttääkseni ja toisaalta ihan sivistääkseni näitä keskusteluita muista blogeista joskus luenkin.

Varastin Jennijeeltä idean listata lukijamäärältään suosituimmat postaukset, joten tässä top viisi:

1. Molon uusi toppahaalarimallisto (AW2013) - Hei vihdoin!
2. Lastenvaatetaudin etenemisvaiheita
3. Mistä lastenvaatehullun tunnistaa?
4. Sovituksessa: Ski Resort
5. Retro, pikkuteini, klassinen vai tyttö-överi?

Itse olen eniten hykerrellyt näitä postauksia tehdessäni ja kommentteja lukiessani:

1. "Tässä vähän kuvasaldoa" ja muita blogikliseitä
2. Kuinka huippubloggaajaksi tullaan
3. Blogimainonnan uhri tässä päivää
4. Päiväkotivaatteet - rönttöä vai priimaa
5. Minun me&i -analyysini

Joskus rämmin postausideattomuudessa - ei ole mitään sanottavaa, kuvattavaa tai jaettavaa ja mahtaako enää koskaan ollakaan? Jostain sitä aina sitten kuitenkin ilmaantuu. Silti minulla on sellainen hiipivä tunne, että suurin osa kaikista vähänkään hauskoista oivalluksistani alkaa olla suollettu tekstiksi, parhaat kuvauspaikat hyödynnetty sekä ideat ja näkökulmat esitelty. Voiko muka yhdellä ihmisellä olla kapasiteettia keksiä jatkuvasti uutta, hauskaa ja viihdyttävää sisältöä toisten kulutettavaksi... No toisaalta osaahan se Madonnakin aina uudistua. ;)

Tunnustettakoon tässä myös, että olen huomannut viimeisen vuoden aikana alkaneeni himoita materiaa yhä enenevässä määrin. Joskus aiemmin muistan pitäneeni Stockan Hullujen päivien ovenkahvoissa roikkuvia tai designhuonekaluihin tuhlaavia ihmisiä kovin pinnallisina ja kummallisina, mutta nyt olen (valitettavasti) alkanut ymmärtää materianhimoisten sielunmaailmaa. Parikymppiselle Lauralle oli aivan sama, millainen matto olohuoneen lattialla oli, mutta kolmekymppinen Laura pohtii asiaa ihan harrastuksekseen. Ehkä ei mikään hyvä juttu tämä. Mutta onko tämä joku vaihe naisen elinkaaressa, joka on vain käytävä läpi? Vai pitäisikö meidän materiaan hurahtaneiden hurahtaa yhdessä johonkin kehittävämpään asiaan? Esimerkiksi nytkin olisin voinut käyttää tämän varsin harvinaisen vapaahetken lähtemällä juoksulenkille!

On jännä nähdä, mihin suuntaan tämä harrastus tästä kehittyy. En pidä kovin todennäköisenä, että postailen teini-ikäisten lasten vaatehankinnoista, enkä varmaankaan ole kamerani kanssa mukana kuvaamassa heitä lähikaupan kulmalla tupakkakokeilujaan tekemässä. Kyllä tämä harrastus on tämän elämänvaiheen juttu, keino selviytyä, keino löytää vertaistukea. Olenkin saanut tätä kautta uusia tuttavuuksia kaikista muista hassuista pöpeistä, joilta ei puutu pilkettä silmäkulmasta. Eipä kun ei tuttavuuksia, vaan ystävyyksiä! Kukapa olisi uskonut? Kiitos te kaikki ihanat!

46 kommenttia:

 1. Kanssa-pöpi kiittää kuluneesta vuodesta - reflektointejasi on ollut ilo lukea! ;D Onnea 1-vuotiaalle! Toivon että pysyt keskuudessamme vielä hyvän tovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kanssapöpille ja näillä linjoilla jatketaan!

   Olen aika sinnikäs tyyppi, minkä kerran aloittaa se on loppuun asti vietävä - ehkä tosiaan roikun täällä vielä kymmenen vuoden päästä vouhottamassa noista Moloista ja muista... ;)

   Poista
 2. Onnea 1 veelle! Tuo blogiklise-teksti oli mahtava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ikätoverille monista mainioista lukutuokioista! :)

   Poista
 3. Onnittelut 1 vuotiaalle! Kiitos monista hauskoista teksteistä, oma suosikki ollut varmaan tuo blogikliseet.
  Mä tuossa yksi päivä tajusin että mun blogi täyttää ihan näillä näppylöillä 5 vuotta! Aivan älyttömän pitkä aika! Pitkää ikää sullekin toivottelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja vau, viisi vuotta (respect)! Se on jo pitkä aika ja siinä ehtii monet blogikriisit käydä läpi ja löytää se oma linja aina uudelleen. :)

   Poista
  2. Joo, kriisejä on ollut jos jonkinlaisia mutta linja on aina pysynyt samana eli lastenvaatteissa. ;) Tosin vuosien varrella on sen verran muuttunut että ihan henk.koht. asioita en enää jaa eli linja on vielä enemmän lastenvaatteissa kuin oli alkupuolella. :)

   Poista
 4. Onnea yksivuotiaalle! Näin vielä vauvaikäisen (alle 1-vuotiaan :) ) blogin äitinä juurikin noita samoja asioita on tullut pohdittua: mitä, miksi, mihin suuntaan ollaan menossa ja että pitääkö näitä asioita miettiä, vai kirjoittaako vaan, mitä mukavalta tuntuu.

  Sulla on kiva blogi. Hauska tyyli kirjoittaa ja mainionoloinen elämänasenne. Jatka samalla tyylillä! Always be yourself. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nikka!

   Joo, eipä näitä kannata liikaa pohtiakaan, paras tulee kun on oma itsensä ja kirjoittaa miten mukavalta tuntuu - niin sitä löytää lukijoiksikin ne parhaimmat ja samanhenkiset tyypit! :)

   Poista
 5. Onnea 1-vuotiselle blogille! Ilo on ollut kulkea mukana lähes alusta saakka :) ja jutut on aina yhtä hyviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, siellähän taitaa myös olla yksi yksivuotias! :) Ja ihanaa että olet ollut mukana jutuissa!

   Poista
  2. No niin muuten on, sekin unohtunut ihan täysin! Oon ihan tippunut blogin kärryiltä, perässä kyllä tullaan pikkuhiljaa;)

   Poista
 6. Nyt oli "pakko" rekisteröityä lukijaksi vaikka olen seurannut jo KAUAN.
  Ensiksi onnea 1-vuotiaalle! :)
  Ja toiseksi, älä vain lopeta kirjoittamista, tykkään sun blogista hulluna!
  Huomiot lastenvaate"harrastajista" ja blogimaailmasta ovat kerrassaan mainioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä että älä turhaan ressaa mistään kategorioista vaan kirjoita siitä mikä mieleen juolahtaa :)

   Poista
  2. Voi kiitos Tintti ja tervetuloa! Tai siis mitä ihmeen tervetuloa, jos kerran olet täällä kauemminkin jo viihtynyt, hih! ;) Hauskaa kun kommentoit. Joskus aina hämmentää kun tajuaa että tätähän ehkä mahdollisesti lukee joku muukin kuin vakkarikommentoijat! :D

   Poista
 7. Onnea yksivuotiaalle!

  Anna mennä vaan, pistä näppis laulamaan - kuten tähänkin saakka. Postauksiasi on ilo lukea :)

  Perässä tullaan (vasta puolivuotias)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vahteristonemäntä ja kiitos kaikista ihanista kommenteistasi, joita aina jaksat kirjoittaa! :)

   Näppikset siis laulakoot!

   Harmi vaan kun tuo työelämä hieman syö resursseja tältä harrastukselta, hih... ;) Onneksi nyt on lomaviikko...

   Poista
 8. Onnea! Ihan samoja ajatuksia itsellä pyörinyt mielessä, vaikka oma blogi onkin nuorempi..
  Sinun tekstit on kuitenkin ihan lemppareita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ilmeisesti tarvitsin vain uskonvahvistusta, nyt tuntuu että into bloggaamiseen nostaa taas päätään. ;)

   Poista
 9. Onnea jee jee!!! Just go with the flow, eikö niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä just! Sä taidat olla siinä just paras, pitää ottaa sulta mallia... ;)

   Poista
 10. Ihanaa pohdintaa, jaksan ja haluan kyllä lukea mistä aiheesta vaan. Kaikkeen ei aina osaa kommentoida mitään sen kummempaa, mutta aina luen! Ymmärrän hyvin pohdinnat yksityisyydestä ja sitä kautta postausaiheista. Erittäin hyvän linjan olet minusta valinnut :) Pus, A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puspus sinnekin! Sua kyllä mahtaa huvittaa nämä meikäläisen lastenvaatekouhotukset, mutta harrastuksensa kullakin, hih... ;) Voin kyllä tässä yhteydessä raportoida että olen viikon sisään ostanut ihan itselleni kaksi takkia ja saappaat!

   Poista
  2. Ei mua huvita :) Musta on kivaa lukea niitä, kun aina sitten keksin mitä kivaa pojille vois ostaa. Joku muu saa musta nyt aivokuolleen kuvan, mutta ei voi mitään.

   Postaus sun omista hankinnoista kiinnostais kyllä meikäläistä erityisen paljon!

   Poista
 11. Onnea yks veelle :) ihan mun lemppari blogi. Kiitos monista mukavista lukuhetkistä T:HeliS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoskiitos ja ihan mahtavaa kuulla että olet viihtynyt! Koska itseni lisäksi haluan blogilla viihdyttää myös muita. :)

   Poista
 12. Onnea! Tää blogi on niin mun suosikkeja! <3 koko paketti.
  Luetuimpia ovat tosiaan lastenvaatepostaukset ja jos otsikko haiskahtaa vähänkään valittamiselle. Että sellainen viihde kiinnostaa.

  Mä olen yllättynyt blogimaailman ihanuudesta: kommentoijien ja toisten bloggaajien ihanuudesta. Tää on niin parasta.

  Mä pidän itsepäisesti sitä linjaa, että postaan tasan siitä mikä huvittaa, enkä jaksa kuvien laatuun panostaa. :D

  Mua huvittaa ns. Älykköäitiblogien ja hömppäblogien erot. Molemmille on tyypillistä genrestä poikkeavien postausten anteeksipyytely. Toisissa on noloa ostaa moloa ja toisissa must... Ryhmäidentiteettiä vaalitaan.
  Olen voyeristi ja joskus jaksan lukea niitä pitkiäkin juttuja. :D

  Miten sulta vois jutut loppua, kun aina tulee uutta eteen? Jännä kyllä nähdä miten pitkään me jaksetaan blogata. Toistaiseksi kai. :)

  Materianhimo on kyllä totta, vaan aika paljon tasapainottavaa vertaistukeakin on toisaalta saatu...

  Sulla on mahtava blogi ja selkeästi ihan oma tyyli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta kyllä löytyy aina parhaat analyysit, jotenkin tunnut aina tajuavan mitä tarkoitan ja sitten vielä puet sen paremmin sanoiksi! Kiitos kiitos kiitos! <3

   Valitusaiheiset postaukset laitettu nyt korvan taakse hautumaan ihan erityisesti Äiteetä varten, hihi... ;)

   Ei multa kai jutut lopu, mutta riittääköhän näistä lastenvaatteista ammennettavaa loputtomiin...? No, se jää nähtäväksi! :) Ja ainahan voi vaihtaa aihepiiriä. Ehkä aloitan seuraavan blogin puutarhanhoidosta (no en todellakaan, hihih!).

   Poista
  2. Puutarhanhoitoblogia odotellessa. :D
   Eikun oman blogin tilastoissa valitusaiheet ja vaatteet luetuinpia! Mua nyt kiinnostaa ihan mitä vaan kirjoitat! :) <3

   Poista
 13. Onnea! Hmm... just nyt ei vissiin irtoa muuta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos L-E ja tarviikos sitä muuta irrotakaan? :D

   Poista
 14. Onnea yksivuotiaalle! Sulla on aivan huippublogi! Luen ja rakastan.

  Sopiva sekoitus arkea, hulluutta, luovuutta, sarkasmia ja lämpöä, etkä pelkää nauraa itsellesi. Aitoa meininkä. Yksi ensimmäisistä seuraamistani kun tänne blogimaailmaan tulin, ja vaikka välillä itsellänikin on päivien taukoa Bloggerista niin sinun juttusi etsin varmasti ja luen vaikka takautuvasti. Keep up the good work! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria kauniista sanoistasi ja sinun blogia fanitan myös ihan kympillä! <3 Tämä on just parasta bloggaamisessa, samanhenkisten ihmisten löytäminen. :)

   Niin kivojen, etten minä ainakaan malta pitää päivien taukoja Bloggerista, mutta mulla ei olekaan muutto ja remontti meneillään... :)

   Poista
 15. Onnea 1 vee!! Mä tykkään tosi paljon sun tyylistä! Huomaan, että mitä hektisemmäksi elämä käy, sitä enemmän tykkään lukea blogia, jossa yhdistyy kivat lastenvaatelöydöt, kauniit kuvat ja hauskat jutut ja sun blogi on juuri sellainen. Näitä postauksia jaksaa lukea silloinkin, kun tuntuu, ettei itsellä ole mitään annettavaa ns syvällisissä blogeissa (eli nykyisin lähes aina). Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LQ! Sellainen kevyt höttöjuttu toimii minullekin moneen tilanteeseen, tapanani kun on lueskella blogeja vaikka aamulla koiraa ulkoiluttaessa (vitsit että pitäisi hankkia sellaiset sormikkaat joilla voi selata kosketusnäyttöä, näin juuri sellaiset jossain blogissa!) tai autossa liikennevaloissa, tai vessajonossa, yksin työpaikan ruokalassa ruokaillessa ja mitä näitä tilanteita nyt on... No niin, nyt tämä kommentti meinasi mennä ihan sivuraiteille, mutta sitä vaan meinasin että sinä olet minulle jonkinlainen linkki hömppäblogien ja älykköblogien välillä. ;) Olet siis silmissäni ihanan analyyttinen ja hyvä kirjoittaja mutta ymmärrät myös hyvän hömpän päälle! Noin, ole hyvä, nyt sinutkin on kategorisoitu! ;)

   Poista
  2. Hih, tämä oli hauska! Oikeastaan mietin välillä, että pitäisikö ruveta pitämään sellaista vaateblogia, mutta ei siitä tulisi mitään! (ikävä kyllä) En omista kunnon kameraa ja toisaalta minun ostelutkin on ihan sattumanvaraisia. Eli on tyytyminen lukemaan niitä, jotka tekevät sen paremmin. Ja mielelläni kyllä luenkin. :)

   Poista
  3. No jaa, minusta saisit kyllä lukijan vaateblogiisi! Uskon että siinä olisi jotain ekstraa muihin vaateblogeihin verrattuna. :)

   Poista
 16. Hitsi, mulla on menny tää postaus ihan ohi! Pitäskö tätä netissä roikkumista alkaa taas harrastamaan enemmän ;)

  Onnea yksivuotias! Sä oot mun numero ykkönen hömppäblogeissa. En muita lastenvaateblogeja luekaan. Täällä on jo ehditty nolaamaankin itsensä! ;) (Se oli se Mini Rodini.. ;)). Tykkään sun tavasta kirjoittaa, tuolla yllä moni jo sanoikin tosi kivasti, yhdyn näihin! Tuntuu että nykyään se blogiaika menee omaan blogiin ja lukemieni blogien lista vaan pienenee.. Ja varmaan rimakin nousee. Minulle tärkeintä on varmaan sellainen ystävällinen, rento fiilis, kommenttikentässäkin on kiva nähdä hymynaamoja :) Toivottavasti jatkat vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä, rento fiilis ja hauskat keskustelut blogin lukijoiden ja muiden bloggaajien kanssa ovat sitä parasta antia tässä touhussa! Oikeastaan tämä kommenttilaatikko on mulle varsinaisia postauksia tärkeämpi paikka. :)

   Nyt kun käy töissä, niin aika on kyllä kortilla tämän blogiharrastuksen kanssa, en ehdi lukea saati kommentoida läheskään kaikkia mitä haluaisin - mutta onneksi tämä on vain harrastus, ei työ, hih... ;)

   Poista
 17. 1VEE ONNEA! <3 Tykkään sun blogista, sulla on niiiin sana hallussa ja moni postaus on jäänyt mieleen ihan pysyvästi :) (ja kiitos linkityksestä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja kiva kun tykkäät! :) P.S. Mä niin toivon että voitan sinun blogisi arvonnassa... :)

   Poista
 18. Onnea 1 veelle , ihana sinä ja blogisi :)

  VastaaPoista
 19. Onnea 1 veelle , ihana sinä ja blogisi :)

  VastaaPoista
 20. Onnea yksivuotiaalle! Oon ollut vähän blogipimennossa ja hissukseen näitä rästejä luen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! :) Blogipimennon jälkeen on kyllä aina kova homma rästien läpikäynnissä! ;)

   Poista