Kalliiksi tulee...

tiistai 30. huhtikuuta 2013

... nimittäin töissä käynti. Kävin L-E:n blogissa jo avautumassa joistakin menneen viikon kustannuksista, joten kerrottakoon niistä täälläkin.

 • Hinauskustannukset. Pysäköin autoni työpaikkani lähelle väärälle puolelle katua ja odottelen parhaillaan laskua siiitä, että Helsingin kaupunki oli ystävällisesti hinannut autoni toiselle puolelle katua. Kustannusarvio: 80€. (Tämä on vain veikkaus, en oikeasti tiedä paljon saan tästä ilosta maksaa)
 • Autonkorjauskustannukset. Sittemmin sain autopaikan firman autotallista. Se on tietysti hirveän kiva siltä kannalta, ettei mene sitä 9€ päivässä parkkimaksuihin. MUTTA: Tänään onnistuin ajamaan autoni autotallin seinään. Huom! Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että nautin lasillisen vappukuohuvaa klo 9 aamulla, tämä äksidentti tapahtui vasta n. klo 16. Jotenkin tuli vedettyä mutka suoraksi ja auton kylki otti betoniin ja tässä sitä ollaan auton kylki ruvella. Nyyh. Onneksi ei ole arvokas auto, eikä sellaista näemmä kannata jatkossakaan hankkia. Eikä minulla tietenkään ole mitään täyskaskoa. Kustannusarvio: 1000€. Todennäköisesti peltiä ei kannata edes korjauttaa, koska kustannus on niin suuri. Mies saa tehdä taikoja spraymaalin kanssa ja niillä mennään.
 • Työvaatteet. Kahdet kengät, takki, kaksi huivia, kolme mekkoa, neuletakki, sukkahousut, kaksi toppia, jakku, suorat housut, laukku. Kustannusarvio: En viitsi edes laskea. Vaikka mainittakoon, että olen ollut kuitenkin aika maltillinen ja nämä ostokset olivat oikeasti tarpeeseen. Tässä kohtaa olisi voinut lähteä mopo käsistä.
 • Päivähoitomaksut. Esikoinen pk:ssa 15pv/kk, 188€/kk, kuopus vielä hetken miehen kanssa kotona.
 • Bensa. Kaksi täyttä tankillista bensaa tankattu tähän mennessä, yhteensä 120€. Kuukauden kustannusarvio n. 400€. EDIT: Laskuvirhe vappuaaton iltayön tunteina. Ei niihin bensoihin menekään kuin n. 250€/kk.
 • Työpaikkalounaat. 5,80 per annos eli n. 95€/kk. Varmasti kalliimpaa kuin kotona makaronia ja jauhelihaa puputtaessa. Summaan voi vielä lisätä työpaikan kahviosta ostetut kalliit iltapäiväjäätelöt ja -suklaat pari kertaa viikossa.

Kaikki tämä ennen ensimmäistäkään palkkapäivää. Voin raportoida sitten, kun tämä alkaa lyödä leiville...

Aurinkokello
(Postaukseen liittymätön pakollinen kuva)

38 kommenttia:

 1. Auts! Listaamalla aina huomaa, että miten paljon sitä rahaa meneekään. Ja meneehän sitä. Auts vielä uudelleen! Mut varmasti maistuu työpaikkalounaat ja iltapäivätjätksit herkuilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, auts, ei voi muuta sanoa! Mutta jospa jätän autonhinauskustannukset ja kolhut vähemmälle jatkossa... :)

   Poista
 2. Samaa olen itsekin pohtinut, että onkohan työn teko enää koskaan kannattavaa? Sitten on kun muksut menee kouluun. Mä aion vakaasti vetää aamupalaksi puuroa, lounas omilla eväillä ja jugu iltapäiväksi. Armonaikaa jäljellä 3 kk ....

  K:n ja B:n mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, kouluhan on ilmaista! :) Voi olla että mun pitää myös siirtyä omiin eväisiin, mutta en millään haluaisi kun olen juuri päässyt laadukkaiden työpaikkalounaiden makuun!

   Nauttikaa kesästä! :)

   Poista
 3. Joo, olen tullut säästäväisemmäksi nyt kun olen töissä. Saan kyllä matkakorvaukset, mutta tarttee tankata kummiski joka kuu. Ja päivähoito, se on 500e/kk. Siis omg. Onneksi mummut hoitaa rääppöön ja saan hänestä siksi kotihoidontuen. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ne työvaatteet, niitä oli pakko kans hankkia ja kalliiksi tuli.

   Poista
  2. Mun pitää tankata n. 3-4 kertaa kuussa riippuen vähän etäpäivien määrästä. Huokaus. Mutta saahan noita sitten verotuksessa takaisin joskus ensi vuonna...

   Poista
 4. Mä kans laskin töissä käydessä, et jääkö siitä muuta käteen kuin työnilo. Siis jos laskis vielä auton ylläpitokulut. En kyllä laskenut kuin pelkät dieselit, mut silti. Mä jätin työpaikkaruokailun suosiolla väliin, koska sekin 5e päivässä olis syöny mun palkasta turhan ison loven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton ylläpitokustannuksia en viitsinyt edes ajatella tässä kohtaa... :)

   Poista
 5. Olen moneen kertaan havainnnut, että se on ihan sama miten paljon tai vähän tienaa, ne menee kaikki ihan yhtä lahjakkaasti kuitenkin.

  Silti iso harmi, nuo vahingot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ajalla ennen lapsia sain kyllä jotain vielä säästöönkin, mutta tulevasta en ole ollenkaan varma...

   Poista
 6. Raha on hupaa! Auto tulis mulla kans kalliiksi, kun sitä saisi olla jatkuvasti korjaamassa, työpaikan parkkimaksut ovat kuulemani mukaan vajauksen takia melkoisen haluttuja -ja hinnat sen mukaiset. Kuljen siis bisseilla -hitaasti, mutta varmasti.

  Mä saan jatkaa työpaikassani syksyllä juurikin siitä syystä, että äitiyslomalainen, jota sijaistan, oli laskeskellut kahden lapsen hoitopaikkakustannuksia, kulkemista omalla autolla vähän pidemmän matkan päästä jne. ja tullut siihen tulokseen, että kiitoksena on pari "ylimääräistä" saturaista siitä ilosta, että olisi jatkuva stressi päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kulkisin bussilla (tai bissellä, ihan miten vaan, hih!), niin aikaa menisi noin puolitoista tuntia yhteen suuntaan, nyt selviän alle tunnissa.

   Joo, enpä tiedä kuinka kannattavaa tämä nyt on kun on vielä nelipäiväinen viikkokin...

   Mutta hyvä sinulle että saat jatkaa työpaikassasi! :)

   Poista
 7. Mä oon kans laskenu, että jos olisin töissä nyt siellä missä mulla paikka on niin mitään ei käteen jää, sen verran kehno palkka on.. Ehkä munkin tie käy vaan koulunpenkille tämän kotona olon jälkeen, että joskus jotain tienaiski:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä urasuunnitteluihin! :) Ja siihen asti nautit kotona olosta... :)

   Poista
 8. :D Elämä on kallista ja työssäkäynti se näköjään vasta kalliiksi tulee! Siinä siis todellakin on etunsa että asutaan lähellä miehen työpaikkaa ja hän voi kävellä sinne! Etenkin kun miehen talvinen puskurintelominenkin on vielä korjaamatta.

  Mutta näinhän se tahtoo olla että kaikki mitä tulee niin menee tuli sitä sitten paljon tai vähän. Jaa-ah, ei tämä kotona oleminen ehkä sittenkään ole hassumpaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella on puolensa ja puolensa! :)

   Nyt ymmärrät, miksi liityin kanssasi ostolakkoon toukokuun ajaksi. ;)

   Poista
 9. Voi ei, sun pitää pyytää heti palkan korotusta! Mut jospa se tuosta tasaantuisi. Autoilu on kyllä pirullisen kallista!
  Ai en ollutkaan tajunnut, ettei teidän pojat ole vielä kokonaan päivähoidossa.
  Kivaa vapun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on pehmeä lasku työ- ja päiväkotimaailmaan. :)

   Autoilu on kallista, mutta käytännössä minulla ei oikein vaihtoehtoja. Onneksi meillä on etätyömahdollisuus, jota tulen kyllä hyödyntämään kunhan pääsen kunnolla töihin sisälle.

   Poista
 10. Jeps, ja odotas kun saat sen palkan...kuinkas kulut sitten nousee...katsos lastenvaattehan voi tilata sitten jo aivan erilailla kun on palkkaa tilillä....nimimerkillä "kokemusta omaava"...huh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että ensimmäinen palkka on jo budjetoitu ihan muuhun kuin lasten vaatetukseen. :) Mutta onneksi nyt ei tarvitsekaan mitään hankkia, kun on kesävaatettakin vallan riittävästi.

   Poista
 11. Huomasin juuri laskeneeni bensakustannuksia vähän väärin iltayön tunteina, klo 5.30 heränneenä... Eihän niihin menekään kuin maksimissaan 250€/kk. Huh, vähän helpotti!

  VastaaPoista
 12. Sussahan on vähän inhorealistin vikaa ;) harmillisia noi autokulut :(

  Mukavaa vappua teille!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autokulut on kyllä todella harmillisia. Voi valita haluaako asua kalliissa pienissä neliöissä lähempänä työpaikkaa ja kulkea julkisilla - vai asuako kauempana halvemmalla ja laittaa käytännössä samat rahat auton ylläpitoon ja polttoaineisiin. Hankalia yhtälöitä... Kun kaikkea ei voi saada, ellei satu olemaan kroisos. :)

   Kiitos samoin mukavaa vappupäivän iltaa teillekin! <3

   Poista
  2. Näinhän se on, että kaikkea ei saa. Ikävä kyllä.

   Mä paistoin 50 munkkia ja mitä teki pikkumiehet? Heitteli omat munkkinsa lattialle!?!?! Wtf? Kaikkien muitten mielestä ne oli tosi hyviä...

   Poista
  3. Wau, 50 munkkia! Mutta eihän tietysti Marthalta voi vähempää odottaakaan... ;) Mutta nyt ei kyllä ole pikkumiehet ymmärtäneet hyvän päälle! Ehkä ensi vuonna maistuu jo paremmin?

   Poista
 13. Kallista on. Mä teen 50% työaikaa. Pienellä pojalla on 7 hoitopäivää kuukausi ja isompi on aamu-iltapäivähoidossa alle 10 päivää kuukaudessa, se maksaa 105€. Bensoihin menee reilu 100€, kunhan ei aja mitään ylimäärästä. Nyt onneks helpottaa vähän kun pienempi menee kesäkuun alusta mummolaan hoitoon, kun oon töissä. Saa edes sen kotihoidontuen. Sekin raha tuntuu isolta näillä tuloilla. Toisaalta on kyllä kiva olla vielä paljon kotona :)
  HeliS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa pitäisi jotenkin paremmin tukea osa-aikaisen työn mahdollisuutta... Että olisi juuri kannattavaa tehdä vaikka tuota 50% viikkoa! Nyt tuntuu siltä, että töissä kannattaisi olla joko 100% tai 0%.

   Poista
  2. Toi on totta. Meinasin itekkin alkaa tekee tota nelipäivästä viikkoa. Mutta kun vähän laskeskelin, niin totesin että rahallisesti sama vaikka teen vaan puolikasta. Kun saan pojan mummolaan hoitoon ja saa kotioidontuen ja säästää hoitomaksut.

   Poista
 14. Voihan harmitus noita ylimääräisiä auton kuluja, kun muitakin tuntuu olevan pitkä lista. :(

  Me ollaan keploteltu yhdellä autolla. Joskus työpaikkailmoituksia lukiessa olen varovaisesti laskeskellut, mitä toinen auto kustantaisi, jos sitä välttämättä uuden työn takia tarvitsisi. Autoilu on järkyttävän kallista, vakuutukset jo pelkästään, puhumattakaan kaikesta muusta pakollisesta ja yllätyksellisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kaksi autoa on valitettavan välttämätön juttu pitkien työmatkojen takia (en nyt siis käy osallistumaan niihin teidän ekohaasteisiin... ;) Ilman autoja lasten hoitopäivät venyisivät tosi pitkiksi. :/ Jos täältä kulkisi junayhteys, niin ehdottomasti siirtyisin sen käyttäjäksi!

   Poista
  2. Ai niin, kiitos kuvakehusta! :)

   Poista
  3. Joskus on pakko, kyllä. Pienillä paikkakunnilla (kuten Kuopiossa) paikallisliikenne toimii kohtuullisesti. Tuurilla minä ja Mies päästään yhdellä bussilla töihin, mutta jos työpaikat jossain eri suunnalla, niin tod.näk. julkisilla ei pääsisi kätevästi kulkemaan.

   Poista
 15. Hih, yksi syy siihen miksi olin kotiäiti 12 vuotta. ;) Laskeskeltiin kyllä mutta neljän lapsen kanssa se töissä käynti ei vaan kannattanut mitenkään päin. No jos satanen ois kuussa jäänyt kulujen jälkeen käteen, niin onhan sekin jotain, mutta itse arvostan enemmän kotiäitiyttä ja stressittömyyttä joten. :D
  Toisekseen halusin olla kotona mahdollisimman kauan, haluaisin vieläkin.. Tiestysti nyt olenkin ollut sairaslomalla kohta vuoden, mutta se ei ole kipuineen ihan sama asia ja kun en ole pystynyt tekemään läheskään kaikkea mitä terveenä pystyn. Nyt pitäisi miettiä mitä sitä syksyllä alkaisi tekemään, jos viimein tämä on totta ja olen alkanut parantua. Selkävaivat tulee kuitenkin olemaan matkassa läpi elämän, joten nykyinen ammatti ei sovi kuvioon ollenkaan. Se hyvä puoli kuitenkin on, että syksyllä nuorin lähtee eskariin ja kolme vanhinta on jo koulussa, joten työnteko alkaa taas kannattamaan! :D

  -Poikien tyyliin Mia-


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin mitä enemmän lapsia, sitä kannattavampaa hoitaa heitä kotona. :)

   Ihanaa kuulla, että selkävaivasi alkavat mahdollisesti helpottaa? Toivottavasti löytyy sellainen työ, joka on tarpeeksi "selkäystävällinen" eli voit sitä terveyden puolesta tehdä. On varmasti hankalaa miettiä ammatinvaihtokysymyksiä, mutta onneksi muutos on myös mahdollisuus...! :)

   Poista
 16. Outsoutsouts, ompas ollut kurjaa säkää töiden alkuun!

  Mutta kuule, mulla olis muutama kysymys tuosta molon haalarista... Vieläkö tykkäät? Kannattaako hankkia? Ja vastaako hyvin kokoaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään! :) Meillä tuo on myös vielä pysynyt ihan hyvänä, ei ole tullut mitään kulumia. Toki aika rauhallinen poika on tuo käyttäjä. Koosta sanoisin, että ei se ainakaan reilu ole. Meillä on nyt koko 92 ja se on just sopiva, syksyllä ei varmaan enää mene. Poika ei kuitenkaan ole vielä sitä 92cm, olisko siinä 90cm nurkilla tai vähän allekin.

   Kävinkin blogissasi lueskelemassa pohdinnastasi ja onhan tuo 69€ jo aika hyvä hinta. ;)

   Poista