Mikä on muuttunut toimistolla?

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Työkenkäni mun. Kuva vagabond.fi


"Ei täällä ole mikään muuttunut," väittävät toimistolla. No todellakin on! Kolmessa vuodessa on havaintojeni mukaan tullut muutoksia ainakin seuraaviin asioihin:

 • Käytännössä kaikki työtehtäväni
 • Organisaatio
 • Esimies
 • Melkein kaikki tiimikaverit
 • Työtilat ja se missä on pääsisäänkäynti
 • Oma roskakori täytyy nykyään tyhjentää itse. Siis en tarkoita sähköpostin roskakoria. Vaan niitä banaaninkuoria.
 • Minulla on web-kamera ja älypuhelin
 • Etätöihin kannustetaan eikä niitä enää kummastella
 • Neukkareissa on taulu-tv:t, joilta voi yhdessä tarkastella kalvosulkeisia. Ei siis enää videotykkejä!
 • Minun ei ole enää niin vaikea herätä klo 5.30, mutta todella helppo (ainakin toistaiseksi) lähteä kotiin viimeistään klo 16
 • Työyhteisöllä on erilaisia sisäisiä blogeja, joissa vilahtelee tosi mielenkiintoisiakin ja hyvin kirjoitettuja tekstejä
 • Muutenkin henkilöstöllä on uusia välineitä käydä keskustelua verkossa, ja niitä jopa käytetään semiaktiivisesti
 • Työnantaja ei enää järjestä ilmaista liikuntaa kuntosalin ja ohjattujen jumppien muodossa

Mikä ei ole muuttunut:

 • Yhä näköjään tulee turhia palohälytyksiä ja porukka patistetaan kadulle värjöttelemään kesken palaverin. Vaksit ovat edelleen supertärkeinä näissä tilanteissa.
 • Automaatista saa samoja juomia kuin ennenkin (kahvi, kuuma vesi, kaakao, mustaherukkamehu)
 • Työmatkaruuhkat ovat ja pysyvät
 • Palavereita on edelleen (liian) paljon
 • Ruokalassa on hyvää ja monipuolista ruokaa. Oikein innoissani valikoin lautaselleni monia erilaisia salaatteja ja raasteita. Nam!

Ihmisistä osa on muuttunut, osa ei. Jotkut ovat selvästi vanhentuneet kolmella vuodella. Itse en tietenkään missään nimessä kuulu niihin, joissa iän karttuminen näkyy, hah! ;) On hauska seurata ihmisten reaktioita, kun näen vanhoja tuttuja ruokalassa. Kukaanhan ei tietenkään odota törmäävänsä minuun, ja olen laskeskellut, että menee keskimäärin viisi sekuntia, että juttukaveri tunnistaa minut. Ensin tyyppi vastaa robottimaisesti "Moi" ja sitten viiden sekunnin päästä syttyy lamppu että "Ai MOI!". Positiivista on, etten ole kerännyt niin paljon raskauskiloja, silmäpusseja tai ryppyjä, että jäisin kokonaan tunnistamatta samaksi tyypiksi, joka katosi sinne äitiyslomille.

Kaiken kaikkiaan olen selvinnyt kahdesta päivästä aika kivasti! Kuinkahan kauan muuten voi vedota siihen, että "emmä tiiä enkä osaa, olen just palannut äitiyslomalta"?

26 kommenttia:

 1. Varmaan aika jännää palata töihin! :) Kyllähän sä nyt vähintäänkin tämän vuoden voit sanoo, että mä just palasin ;)

  VastaaPoista
 2. Aika moni asia on tosiaan muuttunut! Ja parin viikon päästä säkin mietit, että olikos ne muka joskus jotenkin toisin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla susta! Muutoksia ja pysyvyyttä, kiva toisaalta, että jotain on muuttunut. Miltä muuttuneet työtehtävät tuntuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä yhtään sanoa, koska kukaan ei ole kunnolla ehtinyt kertoa mulle, mitä mun tehtäviin kuuluu. ;) En ole myöskään vielä saanut sähköpostijärjestelmääni auki, sillä se on tukkeutunut tuhansista viesteistä, joita sinne on tullut kolmen ja puolen vuoden aikana... Puhelinkaan ei vielä toimi. Että jos saisi ensin laitteet kuntoon! :D

   Poista
  2. :D

   Musta tuntuu, että mulla menee pari päivää tuohon samaan rumbaan. Jännää!

   Kivaa työviikon loppua!

   Poista
  3. No nyt on sähköposti auki ja puhelin käytössä. Ja huomenna sopivasti jo eka hoitovapaapäivä. ;) Nopeasti meni viikko!

   Poista
 4. Kiva kuulla että työt on alkanut hyvin! Ja uudet jututkin on kohta jo varmasti rutiinia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä näen tässä potentiaalia, että tästä tulee ihan hyvä juttu! Siis ylipäänsä siitä, että olen nyt työssäkäyvä äiti. :)

   Poista
 5. Aika jännää ja muutoksia on paljon enemmän kuin mulla oli. Toisaalta, mä olin poissa lyhyemmän aikaa ja virasto on aika staattinen paikka. ;) Mut siis törkeetä, itse pitää tyhjentää roskat! :)
  Miltä susta on tuntunut ekojen päivien jälkeen? Mä muistan olleeni aika poikki ja jotenkin ristiriitaisissa fiiliksissä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo roskien tyhjentäminen oli suurin järkytys! ;) Kyllähän tämä tästä, toki väsyttää ja pää on pyörällä. Mutta kolmen ja puolen vuoden jälkeen tuntuu tosi virkistävältä tehdä taas jotain muuta kuin olla kotona. :)

   Poista
 6. Tsempit töihin! Eipä taida mikään muu ollakaan jatkuvaa paitsi muutos työelämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta puhut! Ei muuta kuin sopeutumaan vain, muutaman viikon päästä olen varmaan jo vähän enemmän kärryillä.:)

   Poista
 7. Eka viikkohan menee pelkästään siihen että odottelet että saat kaikki laitteet toimimaan ja ohjelmat päivitettyä. :D Ja kyllä ainakin tämän vuoden voit sanoa että sori mutta en tiedä kun palasin vasta äitiyslomalta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sähköpostin sain vasta tänään auki ja siinä sitten vierähtikin tovi kolmen ja puolen vuoden viestejä poistellessa... ;)

   Poista
 8. Kivaa lukea töihinpaluusta! Mä haastattelen sua vielä lisääkin...

  Terkkuja kaikille tutuille!

  A

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, että työt alkaneet hyvin. Tsempit työelämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Onneksi perjantaina on jo vapaapäivä. ;)

   Poista
 10. Hatunnosto, on toi työhön paluu hurjaa!
  Sun työ kuulostaa kuitenkin kivalle, oli se mitä ikinä :D
  Olen ollut nyt vuoden poissa oman sorvin äärestä ja elokuussa pitäisi palata, siltikin jännittää kaikki poissaoloaikana tapahtuneet muutokset. Nimim. Ai eikö se maailma pysähtynytkään, kun mä jäin äippälomalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se maailma tosiaan pysähdy, vaan pikku hiljaa menee eteenpäin. Mutta eiköhän tässä päästä pian taas mukaan siihen pyöritykseen, ja sitten alkaa tuntua ettei olisi poissa ollutkaan. :) Pari viikkoa annan itselleni aikaa olla huuli pyöreänä... ;)

   Poista
 11. Niin se maailma muuttuu =) Ja työpaikkakin =) Kiva kun on jotain tuttua jäljellä, vaikkakin sitten turhantärkeät vahtimestarit =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muuten on ihan kuin olisi aloittanut kokonaan uudessa työssä, mutta nuo vahtimestarit... :D Ne ei muutu koskaan, hih... ;)

   Ja se on taas muuttunut vielä viime viikkoiseen verrattuna, etten ole ehtinyt edes harkita tilaavani yhtään lastenvaatetta. ;) Vaikka millaisia alekoodeja onkin ollut tarjolla...

   Poista
 12. Haha, mä huomasin saman palattuani töihin..Enää ei ehdi selata lastenvaatesivuja yhtä aktiivisesti. Ja nyt kun saa ihan palkkaakin, olisi varaa jotain tilatakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lompakko kiittää kyllä nyt kun ei ehdi harrastaa nettisurffausta niin ahkerasti. ;)

   Poista