Kalsarigallup poikien äideille

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kuva täältä

Meillä oli tässä taannoin keskustelu oman äitini kanssa. Hänen mielestään lapsilla pitäisi olla pitkät kalsarit. Siis long johnit. Eli vaatekertaan kuuluisivat talvisaikaan kalsarit, pitkät kalsarit, sisähousut (esim. velourhousut), fleecekerrasto ja toppahaalari. Ja että sisätiloissakin päiväkodissa oltaisiin yhdistelmällä pitkät kalsarit JA sisähousut. 

Meidän lapsilla ei ole koskaan ollut ainoitakaan pitkiä kalsareita. Pitäisikö olla? Käyttääkö teidän pojat pitkiä kalsareita? Tai onko teidän tytöillä sisähousujen alla sukkahousut?

Siis miten tämä nyt oikein menee???

44 kommenttia:

 1. Juu en minäkään ymmärrä, että päiväkodissa pitäisi olla sisähousujen alla pitkät kalsarit. Semmoisia yhdistelmiä kyllä näkee paljon. Meillä on pojalla parit pitkät kalsarit, mutta niitä käytetään joskus kotioloissa ja ulkoillessa vapaa-aikana. Ja mökillä. Mutta hänellä on siis lyhyet kalsarit ja pitkät kalsarit TAI sisähousut (velour/college). Hiki minulle tulisi sisällä jos olisi housujen alla vielä pitkikset tai paksut sukkahousut. Olen siis samoilla linjoilla kanssasi. Mutta äitisi koulukuntaan kuuluviakin on.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini ottaa nämä kalsariasiat puheeksi joka talvi, mutta toistaiseksi meillä ei ole kalsareita nähty. Toki jos on tosi kovat pakkaset niin sitten varmaan voisi laittaakin. :)

   Poista
 2. Meillä on molemmilla pojilla talvisin alushousut + pitkät kalsarit + college/velourhousut

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva kuva. ;)

  Pitkistä kalsareista; meillä ei niitä käytetä. Talvella jos on farkut ulos mennessä jalassa niin siellä alla on leggarit. Mutta toppahousujen/haalarin kanssa alla on vain sisähousut (ja sisähousujen alla siis ihan lyhyet kalsarit). Meidän poika ei edes omista "oikeita" pitkiä kalsareita vaan (Rodinin ;) ) leggarit hoitavat pitkien kalsareiden virkaa silloin harvoin kun niitä tarvitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja lisäys vielä; sisällä ei siis missään nimessä sisähousujen alla ole pitkiä kalsareita. :)
   Talvella farkkuja käytetään "ulkohousuina" vain jos mennään jonnekin kauppaan tai museoon yms jolloin siis alle lisätään leggarit. Mummolassa yms. vierailupaikoissa farkut on sitten toppahousujen alla sisähousuina jolloin alla ei ole mitään muuta kuin perus-kalsarit.

   Poista
  2. Teidän kerrospukeutumismenetelmät on siis tismalleen samat kuin meillä! :) Parit leggarit jotka löytyy toimittavat tarvittaessa kalsareiden virkaa.

   Arvostan muuten yli kaiken sellaisia sisähousumalleja, joissa on pitkät resorit lahkeissa - ei nilkat vilku talvella vaikka olisikin jäänyt sukat laittamatta sisähousujen lahkeiden päälle. :)

   Poista
  3. Niin joo eikö löytynyt aika hyvä kuva...? ;)

   Poista
 4. Jos on toooooooosi kylmä, niin sitten varmaan joo. Tai ei meillä taida olla edes pitkiä kalsareita, viime talvena oli jotkut. Popin merinovillaiset "pitkät kalsari" tai siis kerroksen nro1 laittaisin alimmaiseksi, jos olisi oikein kylmä, mutta eipä ole sellaisia kylmyyksiä näkynyt. Nyt olen laittanut hoitoon pojalle vähän paksummat sisähousut niinä parina päivänä, kun on ollut vähän enemmän pakkasta.

  Tytöllä meillä on nyt ollut vähän paksummat puuvillaiset sukkikset mekon kanssa ja sit jos on se tosi kylmä niin täytyy kai laittaa hamosen sijaan housut vielä päälle. Oho. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä sanoa, että tuli oikein itsellekin jo hiki, kun luki tuon setin, mitä kaikkea äitisi mielestä pitää talvella olla päällä... :D

   Poista
  2. Jotenkin minusta ne pitkät kalsarit ei ole niin oleellinen asia lämpimänä pysymisen kannalta, enemmän on väliä villalla ja fleecellä ja tietty toppakerroksella.

   Tuo tyttöjen vaatemaailma on muuten minulle täysin vieras tai ei vaan ole tullut niin paljoa kiinnitettyä huomiota. Taitaa olla niin että tosi usein sisävaatteina toimii mekko ja sukkahousut/leggarit? Omasta lapsuudestani muistan ahhh niin ihanat collegeasut... ;) Mekkoja minulla ei tainnut arkikäyttöön juuri olla.

   Poista
 5. Meilläkään pitkät kalsarit eivät ole sisähousujen alusvaate, eivätkä pojat omista perinteisiä puuvillaisia pitkiksiä lainkaan.

  Teknisestä materiaalista olevaa kerrastoa käytetään kotioloissa suoraan haalarin alla, alla vain lyhyet kalsarit. Kovin kylmällä väliin fleeceä tai villaa. Päiväkodissa isoveikalla on yleensä velour-/collegehousut, kun ei viitsi vaihtaa teknistä aluskerrosta.

  Tunnen pitkien kalsarien käyttäjiä, siis niitäkin, jotka käyttävät pitkiksiä sisätiloissa sisähousujen alla. Meidän pojat läkähtyisivät moisella vaatetuksella. Ennen vanhaan oli toinen juttu, kun huonelämpötila ei alkanut kakkosella, kuten nykyisin. Silloin sisälläkin tarvittiin "välihousuja".

  Hauska aihe muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona ja mielestäni päiväkodissakin on sen verran lämmin, että tuplahousut kuulostaa vähän liialta!

   Teknisiä kerrastoja ei ollakaan koskaan kokeiltu! Veikkailen vaan että ne unohtuisivat tässä arjen tohinassa johonkin kaapin perukoille, päiväkotiin en minäkään viitsisi laittaa niitä venkslattavaksi...

   Poista
 6. meillä tulee pitkät kalsarit käyttöön kun tulee oikeasti kylmä. eli puhutaan ajasta jolloin ollaan koko ajan -5astetta ja enemmän. silloin kulkevat kotona pääsääntöisesti pitkissä kalsareissa ja pk:ssa ovat sen verran laiskoja jolloin pitävät pitkien housujen alla eivätkä riisu niitä vaikka sanoisinkin ettei tartte sisällä käyttää.... tää talvi vaan on ollu niin mieto et koskaan ei olla näin pitkälle päästy bokseri/housu yhdistelmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kotioloissa aina riittänyt velourhousut + fleecehaalari toppavaatteiden alla ihan kovimmillakin pakkasilla. Voi toki olla että päiväkotia varten pitää vielä miettiä tämä uusiksi, kun siellä on kuitenkin pitkät ulkoilut. Toki pakkasrajoituksethan sielläkin on. :)

   Poista
 7. Meillä 3v pojalla on pakkasella SUKKIKSET farkkujen tms alla, jos mennään housuilla ja takilla asioille. Pitkissä kalsareissa oleskellaan viikonloppuisin kotosalla. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, miksei pojallakin voisi olla sukkiksia! :)

   Poista
 8. En nyt lukenut muiden vastauksia, mutta en myös oikein tajua mihin niitä tarvitaan jos ulkovaatteiden alle puetaan kuitenkin välikerros jos on kylmä.
  Esikoinen on kuitenkin valistanut minua: kalsarit tarvii päiväkodin nukkarissa, koska kavereillakin on.
  Päiväkotiin laitetaan pitkät kalsarit ja farkut ja farkut otetaan ennen ulkoilua pois ja haalarin alla on vaan kalsarit. Arvaapa miksi? -koska ne päiväkodin alfauroksetkin tekee niin.
  Ostin Angry birds kalsarit. Mutta ei sillä joka päivä farkkuja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä niitä kalsareitakaan. Keskimmäisellä ja kuopuksella ei koskaan.

   Poista
  2. Alfaurokset! :D No mitäpä tuohon koodistoon menee sitten puuttumaan. Joukkoon kuuluminen on tärkeää. :)

   Meidän pojat on käsittääkseni nukkarissa ilman housuja. Tai siis on isommalla tietysti bokserit ja pienemmällä vaippa. :)

   Poista
 9. Meillä ei myöskään ole 3-vuotiaalla pojalla vielä koskaan ollut pitkiä kalsareita. Farkkujen alla kauppareissulla on ollut siskon vanhoja sukkiksia ja villaneulosleggareita. Viime talvena huomasin, että päiväkodin tädit tulkitsivat Mini Rodinin ja Po.pin leggarit pitkiksi kalsareiksi ja pukivat niiden päälle sisällä vielä varavaate repusta collegehousut. Varmaan ajattelivat, että äiti on kiireessä unohtanut housut;) Talveksi ajattelin hankkia pojalle kotikäyttöön teknisen kerraston, mutta senkin "kalsarit" vaihdettaisiin sisällä tavallisiin housuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin juuri että onhan meillä yhdet kalsarit! Po.pin multiraitapöksyt jotka ostin tästä sirkusmallistosta. Mies tosin sanoo niitä yöpuvun housuiksi. Minä taas leggareiksi. Että ota siitä nyt selvää mitkä ne on, housut kun housut! :D Varmaan on siis päiväkodin tädit katsoneet että tuo lapsi on tullut päiväkotiin yöpuvussa... ;)

   Poista
 10. Meillä kyllä käytetään pitkiä kalsareita aika usein ulkoillessa, varsinkin jos on vähänkään enemmän pakkasta. Siis pitkät kalsarit ja sisähousut/villahousut + haalari. Itse olen joskus ulkoillut sillai, että on ollut vaan collegehousut ja toppahousut, niin kylläpä on inhottavan tuntuinen kun sinne ihon ja housun väliin jää niin paljon ilmaa ja tyhjää tilaa :/ Ehdottomasti siis ihoa vasten jotain, mielellään merinovillaa. Eikä poika kyllä ole koskaan sisälläkään valittanut että kuuma tulisi, vaikka joskus kaksilla housuilla touhuilisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oma talviulkoiluasu on juurikin collegehousut tai velourhousut (me&i joogapäntsit) + toppahousut ja hyvin olen pärjäillyt. ;)

   Nämä taitaa olla niin maku- ja tottumiskysymyksiä! :) Parhaita sisähousuja on minusta sellaiset, jotka on ehkä jostain kalsareiden ja collegehousujen välimaastosta. Siis sellaiset että niissä on pitkät resorit lahkeissa ettei ilma ja lumi mene sisään! Minusta silloin ei välttämättä tartte erikseen kalsareita.

   Poista
 11. Kyllä se on mielestäni hullua, että pitäisi sisällä pitkiä kalsareita tai sukkahousuja ja sisähousuja. Onhan se älyttömän kuumaa. Pienillä lapsilla on ehkä helpointa, kun on sisällä sukkahousut jalassa, ja ulos mennessä pukee sitten ulkovaatteet niiden päälle. Meillä poika tykkäsi sukkahousuista, ja käytti niitä mielellään kouluikään asti. Sitten oli jo pakko sanoa pojalle, että kouluikäiset pojat ei voi käyttää sukkahousuja.

  Sitten on niitäkin aikuisia miehiä, jotka käyttää pitkiä kalsareita lokakuusta toukokuuhun housujen alla myös sisällä. Eli hyvin on erilaista tuo ihmisten tarkeneminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun tämä jakaa näin mielipiteet! :D

   Äitini kertoi että päiväkodin tädit huomauttivat joskus silloin 80-luvulla että sukkahousut ei välttämättä ole kovin "cool" toisten poikien mielestä, kun veljeni käytti sukkahousuja (varmaan jotain 5-6-vuotiaana).

   Sukkahousuista muuten tuli mieleen, että minä en itse todellakaan kuulu niihin, jotka käyttävät sukkahousuja omien farkkujen alla! Mielummin palelen kuin kärsin sukkahousujen käytöstä! :D Leggarit sen sijaan ovat jees, paljon mukavammat. Käytän usein niitä, mekkoa ja saappaita. Kohta ei kyllä enää tarkene siten. No niin, nyt tämä meni vähän sivuraiteille... :)

   Poista
 12. No jos on kylmä kylmä niin sitten kalsarit pojalle ja tyttö nyt muuten aika usein tunikassa ja sukkiksissa. Mutta poika on ns. kuumakalle ja aina hiestämärkä että aika harvoin tarttee extraa. Tyttö sensijaan palelee paljon helpommin ja itse sen myös ilmoittaa.

  Mun äiti on ihmetellyt että enkö mä käytä lapsilla aluspaitoja. Niitä vanhanajan laamapaitoja. Anyone kellään käytössä pitkän paidan alla aluspaita? Meillä pitkähihainen ja sitten ehkä huppari mutta että vielä aluspaita?

  B:n ja K:n mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla susta! :)

   Ai niin joo, nuo laamapaidat! Mulla oli sellaisia. Mutta meillä ei ole ikinä koskaan käytössä aluspaitaa pitkähihaisen alla! Ja hupparitkin on oikeastaan vaan kesäisin käytössä t-paidan päällä takkina ulkoillessa. Talviulkoillessa tulee laitettua fleecetakit toppavaatteiden alle sen trikoopaidan päälle tai jos on tosi kylmä niin fleecehaalarit.

   Poista
 13. Pakkasen puolella kun on niin meillä pojilla on kyllä ohuet merinovillakalsarit sisähousujen alla. Ne eivät hiosta ja ovat lämpimät ulkoillessa. Puuvillaisia kalsareita meillä ei käytetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei ollakaan koskaan kokeiltu merinovillaa. :)

   Mulla on ehkä se, että haluan päästä mahdollisimman helpolla pukemisrumbassa. Mieluiten siis niin että, lapsen voi siirtää "sellaisenaan" toppahaalaripukemisen jälkeen ulkoleikkeihin. :)

   Poista
 14. Meillä 4v käyttää tyytyväisenä vielä sukkahousuja, moittikaa ihan vapaasti, mut mielestä ne vain on kätevät! Meillä löytyy tällä hetkellä pojan omasta halusta Cars, Spiderman, yksiväriset tummansiniset ja tummansiniset joissa kettuja. Eli ei todellakaan ns.tyttöjen sukkiksia, vaan kyllä nämä on pojille suunnattuja, kokokin on 116c, näytti H&M:llä ainakin olevan isompiakin. Tähän päälle tulee sisähousut (meillä useimmiten velourhousut) ja sitten meillä on villahaalari ja toppahaalari (ja paitoja, heh!).

  On meillä kalsareitakin ja leggareita. Molempia käytetään myös ns.alusvaatteina tai sitten juoksentelee ihan vain niissä. Meillä on tästä Reiman syksymallistosta leggareita ja sitten olikohan Lindexin lentokonekuvioituja kalsareiksi mainittuja mut ei ne malliltaan leggareista eroa. Näitä käytetään ihan ns.sisäpöksyinä tai sitten alukerroksena, riippuu säästä ja päivästä jne :D

  Sukkiksista me tykätään, poika myös, enemmän koska sukat pysyy niissä mukana menossa :D

  Kalsarit on sitten sen näköisiä myös tosiaan, että jos on jossain missä riisutaan sit ne vulkovaatteet yms niin ei tarvi hävetä et tossa se nyt juoksee nuo KALSARIT jalassa, vaan jos alla on vaan ne niin ei niistä erota onko ne leggarityyliset housut vai kalsarit...

  Tulipa juttua, sorry :D Mut pointti tais tulla selväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, virhehän siihen paatokseen tuli! Eli ne velourhousut tulee siihen sukkiksien ja villahaalarin väliin VAIN tosi isoilla pakkasilla, muuten menee asetelmalla alkkarit+sukkikset+villahaalari. Voihan se näyttää, et housut on unohtuneet :D mutta poitsuhan on koti+mummola-hoidossa niin ei väliä :D Jos olisi pk:ssä niin laittaisin varmaan alkkarit+velourhousut!

   Sisällä siis ei todellakaan laitettaisi kolmia kerroksia pöksyjä päällekäin, koska meillä ollaan kuumapäisiä myös :)

   Poista
  2. Ihana paatoskirjoitus! :D Mulla ei ole mitään sukkahousuja vastaan ja varmasti niitä on kivemman näköisiä kuin kalsareita noin niinkun yleisesti ottaen. Ja varmaan kalsareitakin on kivemman näköisiä kuin mikä mielikuva ensimmäisenä tulee mieleen! :D En ole suoraan sanottuna edes tutkinut valikoimaa.

   Tällä hetkellä olen tosi viehtynyt Papun leggareihin ja Raidan baggy-housuihin, mun mielestä niissä yhdistyy sisähousujen parhaat puolet kivannäköisessä paketissa! :) Ja varsinkin ne Papun leggarithan on vähän sama asia kuin kalsarit, jos tarkkaan asiaa miettii... ;) Tosin niiden päälle ei tule sitten enää erikseen puettua mitään velourhousuja.

   Huh, nyt mulla on pää niin pyörällä näistä kalsarikeskusteluista, että pitää varmaan mennä nukkumaan! :D

   Poista
 15. En tiedä miten ratkotaan, kunhan pääsevät vaipoistaan, mutta tässähän näitä vaihtoehtoja jo tulikin :) a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja mä ainakin menin näistä jo ihan sekaisin! :D

   Poista
 16. Ohhoh, paljon keskutelua aiheesta!
  Olen erilainen äiti ja meillä käytetään sekä aluspaitoja (Aamulla hihaton toppi, Onnilla lh-body) että sukkahousuja. Nukkariin mentäessä tosiaan kuorivat pitkähihaisen paidan ja päällyhousut pois, niin on peiton alla mukavampi.
  Ulos sitten pukevat sen päällyvaatekerroksen väliin tai sitten eivät... Ulos pukiessa voisivat hoitajat kyllä käyttää vähän enemmänkin maalaisjärkeä, pukevat saman vaatemäärän +5 ja - 5 keleille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteet jakautuu kovasti! :D

   Meillä ei ole tosiaan koskaan ollut tuota aluspaitakäytäntöä, talvella meillä ei ole t-paidat käytössä lainkaan (paitsi pk:n jumppavaatteena).

   Meillä on päiväkodin pukemiskäytännöt olleet ihan järkeviä, paitsi silloin, kun pojalla oli syyskuussa välikausitakin ja -housujen PÄÄLLÄ vielä sadetakki ja kurahousut... ;)

   Poista
 17. Lyhyestä virsi kaunis.. pienenä ei ole käytetty kuin kotihousuina, nyt kun 10v ja 13v toinen käyttää toppahousuja -10 asteessa, toinen ei koskaan, kalsarit ovat kovasti in. Ostin black horsen mikkikalsarit kun isännälläkin on.. 13v on väärä ikä ajatella ostaa hassuja kalsareita :D Eipä ihme että ne olivat tarjouksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan itsekin tuon oman toppahousuttomuusvaiheen. Se alkoi 13-vuotiaana ja loppui 28-vuotiaana (silloin hankinme koiran ja lenkkeilyyn tarvittiin lämpimät housut!). Joo varmaan on kalsareille tarvetta! :D Suostuuko ne kuitenkin pipot laittamaan?

   Poista
  2. Kysytään suostuisko ne ottamaan ne joskus pois? Aamulla kun nousen niin esikoinen istuu jo koneella kahvikuppi kädessä ja pipo päässä <3

   Poista
 18. Nyt mä en ihan ymmärrä mitä eroa on pojilla kalsareilla ja leggareilla? Mun mielestä leggareita käyttää tytöt. Pojalla ne on pitkät kalsarit vaikkei ne näytä kalsareilta. En siis todellakaan osta pojalle mitään aukollisia miesten kalsarin näkösiä. Ja tänään muistin milloin meillä käytetään pitkiä kalsareita: Kun mennään talvella kaupoille, niin kalsarit ja farkut tms.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kalsarit perinteisimmillään on sellaiset kuin nämä: http://www.lindex.com/fi/lapset/pojat-86-122-cm/alusvaatteet-yoeasut/7009138/Alushousut/?styleId=48679566

   Eli joissa saattaa olla tuollainen boksereista tuttu resorikuminauha.

   Olen käyttänyt unisex leggareita (esim. Papu, Mini Rodini) pojillakin ja olen sanonut niitä leggareiksi enkä kalsareiksi. :) Mutta siis pointtina kuitenkin (sama millä termillä noita housuja nimittääkään) että en ole juuri ikinä laittanut kaksia sisähousuja päällekkäin. ;)

   Poista
 19. Meillä käytetään kalsareita vain farkkujen alla talvisäällä, kaupunki- ja kyläilykäytössä. Toppapukujen alle puetaan sisävaatteet + tarvittava välikerros villaa tai fleeceä.

  Pojat on hoikkia, joten usein kalsareiden sijaan hankin legginssejä. Niitä kun nykyään saa niin mukavissa väreissä/kuoseissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis hyvin samat käytännöt kuin meillä! Meillä ei ole yksiäkään varsinaisia kalsareita, mutta leggareita parit. Niitä sitten farkkujen alle kauppareissuille! :) Noita leggingsejä voisi itse asiassa hankkia jokuset parit lisääkin...

   Poista