Lastenhuone, 9m²

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joululomani keskeisimmät teemat vuonna 2013 näyttävät kulminoituvan näihin: kyläilyä, alennusmyyntishoppailuja, suklaan syömistä (kuinka yllättävää), lasten epätoivoisia viihdytysyrityksiä ja tappeluiden selvittelyä, maalaamista, tapetointia ja huonekalujen kasaamista. Ja mainittakoon myös hyvän ystävän vauvauutisten jännittäminen. ♡ Onhan tässä siis kaikenlaista ohjelmaa ollut!

Ylpein olen kuitenkin projektista nimeltä lastenhuone. Aloitin sen kesällä suunnittelemalla tässä postauksessa, miltä tuleva lastenhuone voisi näyttää. Epäilin tuolloin, että ensi vuoden puolelle menee, mutta sainpas kuin sainkin jotakin aikaiseksi jo tänä vuonna! Hankintoja huonetta varten olen tehnyt pitkin syksyä, mutta maalaus- ja tapetointiurakka vaati ylimääräistä aikaa, jota perusarjessa tunnetusti ei juurikaan ole. Vielä huoneesta puuttuu muutama elementti, kuten String Pocket -hylly ja Metsolasta tilaamani taulut. Myös tuolle Ikean Expedit-hyllylle on mielessä hauska tuunausidea!

Hauskintahan (ellei jopa surkuhupaisaa) tässä huoneessa on se, että lähes kaikki ideat on poimittu blogeista! Ferm Livingin tapetti, Paulin valopallot, Finlaysonin pussilakanat, Elloksen koristetyynyt... ja se String-hylly, ilman muuta!

Sisustuskuvia ei kai kuuluisi kuvata illan pimeässä kelmeän keltaisella keinovalolla (no ei todellakaan), mutta en malttanut olla laittamatta muutamia epätarkahkoja kuvia lopputuloksesta, tai siis vaiheesta yksi:Poikien huone on todella pieni, noin 9-10 m². Kadun hieman, ettemme hankkineet kesällä kerrossänkyä. Kyllä kai tuo esikoinen siellä ylhäällä olisi pysynyt jo. No, näillä mennään. Fakta on siis se, että suurimman osan pinta-alasta vievät nuo sängyt. Leikkitilaa huoneessa on parin-kolmen neliön verran, ja harvemmin pojat täällä leikkivätkään. Suurin osa leluista on olohuoneessa alakerrassa. Villeimmissä fantasioissani jonakin päivänä koittaa aika, jolloin olohuone on täysin leluvapaata aluetta, ja lasten leikit ovat siirtyneet yläkertaan. Meillä on poikien huoneen vieressä työhuone, jonka voi tarvittaessa muuntaa lasten leikkihuoneeksi, tai sitten jakaa pojat omiin huoneisiinsa.

Huh! Reipasta. Palaan asiaan, kun viimeisetkin jutut ovat paikoillaan. Lähden tästä lepuuttamaan maalaushommissa kipeytyneitä lihaksiani: etu- ja takareisiä sekä kaulaa. Pitäisi varmaan harrastaa liikuntaa enemmän, hihih... ;)

26 kommenttia:

 1. Hieno huone tuli! Tapetti on myös minun ykkössuosikkini poikien tulevaan huoneeseen, ja onkin kiva nähdä, miltä se näyttää käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tapetti kiinnitti huomioni Elloksen valikoimissa ja tilasin sen merkkialekoodilla - saattaa löytyä sieltä tälläkin hetkellä alennuksessa...?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Tykkään myös, ja laitan vielä parempia kuvia, jahka päivänvaloa on taas joskus näkyvissä, ja loput viimeistelyt tehty. ;)

   Poista
 3. Oi nyt kelpaa kyllä poikien olla, ihana huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos tykätään myös kovasti! :) Pojat olivat tyytyväisiä autokuvioon, vaikka se ei ollutkaan heidän toivomansa vihreä tai sininen... ;)

   Poista
 4. Onpa kiva! Pääsikö anoppi tapiseeraushommiin vai toimiko työnjohdollisissa tehtävissä? hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo ohjasi erittäin taitavasti erityisesti kuvioiden kohdistamiseen liittyvässä problematiikassa, minä kiipeilin tikkailla ja kurottelin tapetit paikoilleen. Ehkä nyt uskallan tapetoida toistekin, mutta en välttämättä muutamaan vuoteen, hih! ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! En malttaisi poistua lastenhuoneesta...! :D

   Poista
 6. Kiva huone ja ne blogithan on juuri sitä varten että voi "varastaa" ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinkin joskus aiemmin postauksen, jossa listasin kaikki blogien inspiroimat ostokset... Ja niitä oli paljon! :D

   Poista
 7. Oi kuinka ihana! Tykkään. Sopisi meillekin :)

  Meidänkin poikien vaatetus olisi aika toisenlainen ilman blogimaailmaa ;) Milloinkohan tämä tarttuu sisustukseenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin lastenvaatteet, sitten omat vaatteet ja lopulta sisustus! ;)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän häiritsee, kun rullaverhon ja tapetin harmaan sävyt ei ole samat, mutta äh, menkööt... ;)

   Poista
 9. Voi ei miten ihana huone! Ja noi pilvirullaverhot! Ai hitsi, tykkään, paljon :)

  Jäädään seurailemaannkin tätä ihanaa blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tervetuloa lukijaksi! :) Ja nuo pilvirullaverhot, ne on tosiaan ihanat! Tilasin ne jo pari vuotta sitten Lekmeriltä, ovat merkkiä Färg&Form. Suosittelen, ovat samalla pimentävää mallia. :)

   Poista
 10. Voi miten nättiä teillä on!! Kyllä munkin on vielä keltainen lisättävä Minean huoneeseen keväämmällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keltainen kyllä piristää mukavasti, ja sitä on tulossa huoneeseen vielä pari ripausta lisää... Muuten huoneen värit on sellaiset, että kun keltainen alkaa kyllästyttää, niin voi helposti vaihtaa johonkin muuhun väriin. :)

   Poista
 11. You nailed it girl!!!! Aivan ihana ja très chic :) tykkään!!!! A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci merci! :) Kyllä tulikin uurastettua, mutta hauskaa vaihtelua arkeen pieni remontointi! Kunhan lapset eivät tule "auttamaan" tapettiliisterin levityksessä... ;)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja kovasti tervetuloa lukijaksi! :)

   Huoneesta on piakkoin tulossa taas postausta, viimeiset silaukset ovat paikoillaan... ;)

   Poista