Lastenvaatehullun vuosikello

lauantai 7. joulukuuta 2013Valmiina tulevan vuoden epäolennaisuuksiin ja hörhötyksiin? Jotakuinkin näin se menee:

Joulukuu

Joulukalenterialennukset. Joulukalentereihin ei voi olla törmäämättä, sillä luukkuja avautuu blogeissa, Facebookissa ja sähköpostissa. Mikä tahansa tarjous, joka ei yllä -30 prosenttiin, tuntuu hieman laimealta. Pari päivää ennen joulua näkee jo -40-50% alennuksia, mm. Ticketin nettikaupassa. Hyvin otollinen aika ostaa talvihaalari! Siis seuraavaa talvea varten. Missä se uusi Papu-mallisto viipyy? Se kiinnostaa kovasti. Muuten ei taida uusia lanseerauksia juuri olla.

Tammikuu

Alennukset ulottuvat muuallekin kuin nettikauppoihin. Silti saattaa olla sellainen tilanne, ettei toppavaatetta löydy kuun puolenvälin jälkeen enää mistään kuin hajakokoja (testattu viime vuonna veljenpojan vaatehankintoja avustaessa). Alennukset vähintään -50%.  Jengi pyörii kivijalkakaupoissa. Todelliset lastenvaatehullut odottelevat kuitenkin uusia mallistoja. Tammikuun kolmas viikko on the viikko. Mini Rodinin kevätmallisto on yleensä spektaakkeli. Me&i:lla taitaa olla kuitenkin kovempi volyymi.

Helmikuu

Ystävänpäivätarjouksena voi bongata ensimmäiset pikkualet (-15-20%) kevään uutuuksiin. Kotikutsujen aikaa: me&i, Blingo, Pomp de Lux.

Maaliskuu

Välikausivaatehankinnat alkaa olla tehtynä. Taas kerran liian monta takkia. Ja pipoa. Anteeksi lumi, voisitko jo sulaa?

Huhtikuu

No nyt ne suli. Uudet haalarit haisee koiranpissalle. Hullut Päivät (tuleekohan Stockalle taas joku Rodini-lämmittely?)! Pääsiäistarjoukset ja vapputarjoukset! Ne on hyviä! Mallistoihin tulee yleensä kesävaatetäydennystä, t-paitoja ja shortseja. Lapsimessut Messukeskuksessa kuhisee riepuihin rakastuneita äitejä. Varokaa erityisesti sitä me&i:n kojua!

Toukokuu

Kesävaatehankinnat kuumimmillaan. Miten saan t-paidat ja shortsit mätsäämään? Mitä kenkiä pitää hankkia? Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että melkein koko vaatekaappi menee uusiksi. Hyvä aika pistää kirpparille sellaiset joita ei enää tarvita. Monet nettikaupat aloittavat jo jonkinlaisen kesä-alen. Kannattaa bongailla parhaat tarjoukset välikausivaatteista!

Kesäkuu - Heinäkuu

Riippuu muuten sitten täysin Suomen kesästä, tuleeko niille hihattomille paidoille/mekoille käyttöä paria kertaa enempää. Mitään uusia mallistoja ei julkaista, vähän tylsää. Alennuksesta löytyy kyllä hyvin kesävaatetta! Tämä on nyt sitä 50-70% -aikaa. Pitkäjänteisimmät ostavat kesävaatteet vuoden päähän jemmattavaksi.

Elokuu

Ihana kuukausi! Kaikkea uutta kaupat pulloillaan! Jotain hyvää siinä kesän loppumisessakin. Kannattaa katsoa hyvissä ajoin annakkoon, että pankkitilillä on katetta. Hysteria leviää.

Syyskuu

Toppavaatevalikoima taitaa olla parhaimmillaan. Hyvin ehtii vielä hankkia haluamansa. Huuto.netistäkin ja FB-kirppareiltakin löytyy kivasti kaikkea ja tavara tuntuu liikkuvan. Mini Rodini tiputtelee tippojaan (anteeksi, lastenvaateinsideläppä) pitkin alkusyksyä. Lastenvaatteiden kotikutsujen kulta-aikaa vol2.

Lokakuu

Hullut Päivät Stockalla! Joka toisessa blogissa Crocs-postaus ja -20% alekoodi.

Marraskuu

Hyviä alekoodeja bongattavissa nettikaupoissa kaikenlaisten teemaviikonloppujen varjolla. Mitä ihmettä tarkoittaa Black Friday tai Cyber Monday?? Nyt sitten viimeistään käynnistyvän talven ulkovaatehankinnat kuntoon! Sisävaatepuolella vähän tylsä meininki, sillä uusia mallistoja ei juuri ilmesty. Ellei eräitä Pre Spring -yllätyksiä lasketa.


Saa vapaasti täydentää!

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ;D Noista se vuosi koostuu: uutuuksista ja alennuksista!

   Poista
 2. Aika hyvä ;) Mä taidan eniten odottaa PO.Pin alea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin sekin! Se taitaa alkaa välipäivinä. ;)

   Poista
 3. Jos olisin amerikassa niin black fridayna olisin tasan tarkkaan jonottamassa kauppojen ovien aukeamista jo klo.03 ;) tää oli niin hyvä, mieli aina suunnattu seuraavaan kauteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sitähän se black friday tarkoitti! Tahtoo saman konseptin tänne, muuallekin kuin nettikauppoihin! :)

   Pointti taitaa olla juuri tuo, että katse on koko ajan seuraavassa kaudessa... ;)

   Poista
 4. Hahaa! Tää oli ihan huippuhyvä ja niin totta ja täysin järjetöntä touhua!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Lastenvaatekauppias lienee varsin perillä kaikista näistä strategioista...! ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Onhan tämä hullua mutta pitää sitä huvejakin olla! :D

   Poista
 7. Mainio postaus - ja niin täyttä totta! Huumoria meistä :)

  Ja tosi hyödyllinen aloittelevalle lastenvaatehörhölle: tästä voin tarkistaa, mitä pitää seuraavaksi kytätä ;)

  Juu, myönnän langenneeni joulukalenterialennukseen ja odottelen melkein kauhulla jouluntienoon reiluja aleja: kun minun ei pitäisi enää jemmata talvihaalareita. Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa. Melkein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pari vuotta sitten olisin tarvinnut tällaisen alekartaston, niin senkin vuoksi tuli tämä kirjoitettua, pienen itseironian värittämänä. ;)

   Tajusin juuri, että meillä ei ole vielä haalareita ensi talveksi, eikä edes mitään ajatusta siitä että mitä ne olisivat. Tämähän menee nyt vaikeaksi... :D Toisaalta löytyyhän noita sitten ensi syksyn uutuuksista!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. En ehkä ole ainoa joka näitä havaintoja on tehnyt..? ;)

   Poista
 9. Tää on kyllä niin hyvä :D ja ihan tunnistin myös itseni noista sun ajatuksistasi

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Mulla on ainakin jo katseet suunnattu kuukauden päähän... ;)

   Poista