Projekti Kuusi

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lapset eivät päässeet vaikuttamaan kuusen koristeluun. Tämä oli nyt sitä äidin omaa aikaa!


"No senkun käyt hakemassa sellaisen", sanoi mies avualiaasti, kun ehdotin että hankkisimme joulukuusen ensimmäistä kertaa ikinä. No minähän kävin. Turhaan jännitin, ettenkö muka saisi yhtä havupuuta raijattua kotiin auton takaluukussa. Hienosti meni!

Toki kuusi saattaa olla vähän vinossa. Lisäksi tuli vähän hutiloitua ja valittua sellainen muotopuoli yksilö, jossa toinen puoli on tuuhea ja toinen laihanlainen (onneksi sen voi kääntää seinään päin). Aloittelijan mokahan se. Eipä kuusessa ole kynttilöitäkään, sillä yksi polttimoista poksahti rikki heti kättelyssä (no onneksi kaupasta voi ostaa uudet). Ja olisi pitänyt ostaa sellaisia palloja, joihin ei tarvitse pujotella ja solmia itse jotain näkymättömiä muovilankoja. Tuntikausien nyhräys ei ole mun juttu... Siitä kiitän itseäni, että tajusin sentään jättää lasipallot kauppaan!

Vähänkö se mies varmaan yllättyy kun tulee kohta kotiin töistä...!

18 kommenttia:

 1. Komia kuusi :)
  Oikein mukavaa joulun aikaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä sitä juuri ylpeänä ihastelen! :D Ihanaa joulun aikaa teillekin!

   Poista
 2. No mut hei, sehän on suorastaan perinne että jos käy ostamassa kuusen niin sen täytyy olla just sellainen toispuoleinen että se huonompi puoli sopii paremmin seinään päin! Eli siis täydellisesti onnistuit :D.

  Nyt tosin vähän käy sääliksi lapsia jotka ei saaneet osallistua koristeluun mutta jos nyt sallit sitten pienet lisäykset esim. muutama pikkuauto ja legoukko käy vallan mainiosti!

  Meillä lapsi on jo kovasti kysellyt kuusen perään ja osoittaa säännöllisesti siihen nurkkaan missä se viime vuonna oli että "kuusi tuohon ja minä koristelen" että niin kai se sitten muistaa viime joulun :O. Hieman vielä vetkutamme sillä "sitten kun on kuusi niin joulupukki tulee HETI". Se joulupukin kysely on varmaan vielä rasittavampaa kuin kuusesta puhuminen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin vähän säälittää meidän lapset, mutta ehkä ensi jouluna sitten...? :) Aika tehokkaasti noita palloja jo irroiteltiin tuossa illan aikana ja heiteltiin ympäri olohuonetta! Onneksi tosiaan mitään lasipalloja ei tullut hankittua...

   Täällä joulupukkia vähän pelätään eikä sen perään ole kyselty. Joukukalenterin avaamista sen sijaan penätään vähän joka välissä... Lahjoja ei pojat ole oikein osanneet pyytää muuta kuin vihreitä autoja (eikä sellaisia todellakaan ole tulossa, apua..!).

   Poista
 3. Upea kuusi! Tuo ei kuule ole muotopuolta nähnytkään. Olisitpa nähnyt meidän viimevuotisen risun, jonka ostimme kiskurihinnalla aatonaattona paikallisen torimyyjän viimeisistä kuusenkuvatuksista. Ei haitannut yhtään, vaikka se oli ikkunan edessä, sillä kuusesta näki oikeasti läpi!

  Olen myös nähnyt sellaisenkin kuusen, johon oli porattu runkoon reikiä ja lisätty oksia, että puuparasta saataisiin edes kuusen näköinen. Se kuusi ei onneksi asunut meillä.

  Ja hienosti selvisit kuusiprojektista ihan itse! Ei siihenkään siis miestä välttämättä tarvita ;)

  Lapset koristelee kuusen helposti a) sisustukseen sopimattomasti ja b) liian täyteen, joten kannattaa ottaa seuraavalla metsäretkellä tukevat puutarhasakset mukaan ja napsaista heille oma pikkukuusi (ei kai liian tiheässä kasvavan taimen hellä poisto ole kuusivarkaus?), jonka saavat kuorruttaa riemunkirjavilla ja pureskelluilla koristeilla :) Pikkukuusi sopii hyvin tukevaan pulloon, jonka voi vielä tukea painavilla esineillä, ettei pääse kaatumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ihmetteli, miksi kuusi piti hankkia jo nyt, mutta just siksi ettei tarvitse olla tappelemassa niistä viimeisistä risuista. ;) Ja ennen kaikkea ruuhkat välttäen... Voipi olla että rämä on karissut pois jouluaattoon mennessä, ihan kivasti irtoaa neulasta jo nyt...

   Mutta tuo oli kyllä paras, kuusi johon on porattu reikiä lisäoksia varten! :D Kieltämättä tässäkin kuusessa on yksi sellainen kohta, johon voisi sellaisen oksan laittaa...

   Lapsilla on mummolassa oma kuusi, jota he saavat koristella mielensä mukaan, joten suuntaamme lasten luomispuuskat siihen suuntaan tänä vuonna. ;)

   Poista
  2. Muistithan sahata uuden imupinnan kuuselle? Puu on voinut olla säilytyksessä jonkin aikaa, eikä saa imettyä vettä ilman uutta imupintaa.

   Toki kuuset karisee aina jonkin verran.

   Poista
  3. No enpä muistanut. :/ Eikä meillä taida olla sahaakaan, taloyhtiön varastosta olisi tietty voinut varmaan lainata. No, nyt en kyllä enää ala tuota sahailemaan, mutta pitääpä muistaa ensi vuonna!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Myöhemmin illalla kuusi sai vielä ne valot ja muutamat koristenauhat ja -pallot lisää. I love my tree! ;)

   Poista
 5. Kaunis :) Ja ihan tuuhealtahan tuo näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäähän se, kun laiha puoli tuli käännettyä seinää vasten... ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. No hyvin hämätty siis! ;) On tuolla yksi lovi mistä puuttuu oksat kokonaan. Ostin muuten HongKongista, siellä on ihan hyvät kuuset, tosin tuskin kotimaiset. :/

   Poista
 7. Nuo valkoiset pallot taitaa olla juuri niitä ihania mitä himoitsin kaupassa? Sellaisia kimallevalkoisia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo ovat kimallevalkoisia ja kimallehopeisia. :) Cittarista ostin!

   Poista