Paras laulukirja ikinä! Ja muut lahjaideat

torstai 21. marraskuuta 2013


Joululahjavinkkini kaikille lapsille on tämä uuden sukupolven laulukirja (Soili Perkiö: Soiva Laulukirja). Jos ei nuottien luku suju tai oktaavit muuten vaan ole äipällä ja iskällä kohdillaan, niin tästä kirjasta saa nappia painamalla pianosäestyksen. Varoitus - saatat oppia uusia lastenlauluja!

Olen pähkinyt pojille lahjaideoita. Ei muuten ole kaikista helpointa!

Kuulun sellaiseen koulukuntaan, jolle lelun mieleisyys lapselle menee ulkonäön edelle. En siis kavahda muovia, metallia, hahmoja tai muutakaan epäesteettistä, mutta lelun kestävyys on tärkeää. Ja yleisperiaatteena: less is more.

Tällaisia toiveita on ainakin kirjattu ylös:



Sitten seuraa laiskan äidin pimeä paljastus - meillä ei käytetä yöpukuja. Joo luit ihan oikein! Yöasuina ovat tähän saakka toimineet tavalliset päivävaatteet: trikoopaidat ja -housut, jotka on sitten aamulla vaihdettu puhtaisiin. Outo käytäntö, tiedän. Ehkä meidän pitäisi ryhdistäytyä? Jatkossa meidänkin lapsemme siis saavat rutiineihinsa uuden ulottuvuuden: yöpukuihin pukeutumisen. Tässä muutamia vaihtoehtoja:


Pehmeitä paketteja ei taideta muuten juuri antaa. Onhan tuota vaatetta kertynyt ihan riittämiin. ;) Tätä sinistä Molo Kidsin paitaa en kuitenkaan voinut vastustaa siihen alessa törmättyäni, sillä tiesin että esikoinen rakastaa sinisiä vaatteita - tässä versio josta pitävät sekä äiti että poika. Saatoinpa muuten jo antaakin sen pojalle. Menestys! Otetaan vastaan lisää vinkkejä kivannäköisistä sinisistä paidoista, onhan lapsen omia mieltymyksiä kuunneltava. ;)


Kuva: LillaCompany

Joko te olette aloittaneet joululahjojen pohdinnan?

29 kommenttia:

  1. Ai ei yökkäreitä? No jopas... :) Mutta tosi kivoja lahjavinkkejä! Tuon kirjan voisin hyvinkin ostaa, olisi meillä takuulla hitti! Poika on niin innostunut laulamisesta kuten myös ääntelevistä kirjoista ja tuossa yhdistyisi molemmat. Lahjapohdinnat ovat vasta alussa, mutta edustan ehdottomasti myös tuota less is more-linjaa. Mielessä on ollut joku kiva 2-vuotiaalle sopiva peli. Lapsi tykkää kuulemma peleistä päiväkodissa. Sitten olen miettinyt tuota junarataa, josko sellainen olisi viimeinkin syytä hankkia. Yökkäreistä tykästyin erityisesti tuohon popin tähtiyökkäriin. Mielyttää eniten äidin silmää ja lapseltahan ei kysytä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei yökkäreitä, laiskuuteni paljastuu, hih... ;)

      Meidän pojat taas ei ole vielä osoittaneet kovin suurta innostusta pelejä kohtaan. Yksi muistipeli meiltä löytyy kyllä. Junarataa voin muuten suositella! Säilyttää arvonsa ja on helppo myydä käytettynäkin eteenpäin jos lasta ei satu kiinnostamaan. Meillähän on tuo junainnostus sen dinoinnostuksen sijaan, niin kohta teidänkin pojalla voi olla kaksi fanituksen kohdetta... ;)

      Tähtiyökkäri on minunkin suosikki! Vähän koot vaan ihmetytti, kun katselin näitä kaupassa. 86/92 oli jo aika nafti 2,5-vuotiaalle mutta 98/104 näytti tosi isolta!

      Poista
  2. Lapsille on vaatetta jo hankittuna , jotka pakkailen ;) Myös kavereiden muksuille on kivoja juttuja jemmassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on siis hankinnat jo tehty! Mulla vasta mietintävaiheessa...

      Poista
  3. Meillä on esikoiselle lahjat jo katottu ja hankittukkin aikalailla, on junia, autoi, legoja jotka ovat tällä hetkellä se hitti. :) Si vielä pitäs jotain kestävää ja pehmeitä paketteja hankkia. Kuopukselle onkin vähän hankalampi, hän ei pahemmin leluista ole niin kiinnostunut, vaan kirjoista. Niin taitaa olla lahjatoiveena niitä mitkä ovat soivia ja isoja kuvia :)
    Meillä on lindexin ja hennesin yökkäreitä ollu muutamat ja kaikissa ollu et housut ei pysy pojan päällä. Black horset ovat olleet kyllä oikein hyvät, eikä ole löystyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää että noissa housuissa saattaa olla päälläpysymisongelmaa! Varmaan meilläkin noin koska lapset on niin hoikkia. Pitää mennä ihan livekaupoille katselemaan vaihtoehtoja...

      Poista
  4. Ai aloittanut pohdinnan - mä olen jo paketoinut joululahjat :D Tällä kertaa harvinaisen ajoissa, aleja hyödyntäen. Me ollaan joulu Rukalla, joten mitään lahjavuoria ei mukana kuljetella, mutta jotain pientä nyt kuitenkin joka lapselle. Ja onhan niissä Angry birds puistossa ja kylpylässä ja mäenlaskussakin lahjaa itsessään :) Perusperiaate mullakin, että mieluummin joku lapselle tosi mieluinen ja kestävä juttu kuin paljon krääsää.
    Yövaatteissa menen lähinnä hinnan perusteella - mulla on yöllä silmät kiinni (toivon mukaan), joten ihan sama millainen se vaate lapsella on. Yleensä en päivävaatetuksessa suosi hahmovaatteita, mutta pyjamassa on nähty useampikin Salama Mcqueen versio ;) Noi mustavalkoiset vaihtoehdot sun valinnoista on sellaisia mitä olen itsekin katsellut (mutta nyt on taas tulossa yhdet Autot ja Lentsikat pyjamat, kun kympillä lähti...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, tehokasta!! Mä olen niin vaiheessa. Pitää pitää joku tehoisku joko netti- tai livekauppoihin ja hankki kaikki kertarysäyksellä.

      Tuo on kyllä niin totta että yövaatteisiin ei kannata eurojaan tuhlailla. Katsotaan millaisia meille tulee hankittua... :) Olisihan se kiva jos pojat jatkossa sen verran käyttäisi yöpukuja että tietävät edes sanan merkityksen! :D

      Poista
  5. Perkiön kirja on paras! Meillä on yksi patteri jo kuunneltu loppuun. Vaihdon jälkeen kirja onkin jemmattu jonnekin hetkeksi jäähylle, niin ihana kuin se onkin, välillä pimputus käy hermoille... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai käy vai? :D Minusta tämä on aika lievää pimputusta verrattuna moniin leluihin, eräskin laulava koira tulee mieleen... :)

      Poista
  6. Meillä on niin isoja miehiä taloudessa että niille lahjoja on vain muutama mutta maksavat toki yhden omaisuuden. Pikkuinen musiikkimies saa tuon samaisen laulukirjan ja jotain.. ?? On muuten äärettömän hankala ostaa pienelle leluja kun kaikki kaapit pursuilee niitä jo valmiiksi :/ Vaatetta olen ostanut muutaman, ihan että on saanut miehelle sanoa että tulevat joulupakettiin, heh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltäkin on kyselty näitä lahjaideoita eikä ole yhtään helppoa keksiä niitä kun synttäritkin oli toisella juuri... Kaikenlaista löytyy jo kaapit täynnä. Siksi paras hankkia ihan vaan pari juttua ja maltillisesti. :) Ja joka vuosi niitä lahjoja on loppujen lopuksi kauhea röykkiö...! :)

      Poista
  7. Ei muuten kavahdeta täälläkään muovia! Tällä hetkellä nimittäin kuumin keskustelu on, että mikä niistä muovisista parkkitaloista/halleista meille tulee :D Kiitos laulukirja vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muoviset parkkitalot on todella jees!! :D Kaikista hienoin on muuten se muovinen parkkitalo, joka löytyy minun lapsuudenkodistani, ihan huippua 80-luvun kamaa!

      Poista
  8. Meillä on tuo Soiva laulukirja ja voi että se onkin kiva! Itsekin voin suositella sitä hyvin joululahjaksi :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut tosi mieleinen! Meille se on itse asiassa tullut kuopuksen synttärilahjana viime keväänä.

      Poista
  9. Voi jehna, ja mulla oli tuo kirja kädessä kaupassa täs yks päivä...ja mietin et tää olis kyl kiva...mut laulaiskos pojat tästä mitään...ja laitoin takas hyllyyn. En ottanu kun en ollu kuullu mitään "kivaa sanottavaa" siitä siis kukaan ei ollu sitä tutuistani kokeillu...kirja jäi kyllä kummittelma mun mielen...olis kai pitäny vaan otta se, heh.

    Pojat bongas kans tuon lentokone puuradan torneinen...olis aika kiva nyt kun mennän lentsikalla muutoinkin...taidan hakea sen jemmaan ja annan matkan jälken. Olis tarkoitus katsastella matkalta kivoja juttuja kotiintuomisina...saas nähdä löytyykö tuolta. Viimeks oltiin sellaisessa paikassa missä oli vaikka ja mitä...sellainen puulelujenheaven, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ni, nyt takaisin kauppaan!! :D Meillä oli aluksi niin että äiti lauloi ja pojat kuunteli mutta nyt pojatkin laulaa!

      Puulelujen heaven kuulostaa ihanalta itselle katsella mutta tiedän ettei pojat innostu puuleluista... Joten ne jää hankkimatta. :/

      Poista
  10. Kiitos kun muistutit tuosta kirjasta! Lähti äsken tilaukseen ja menee 3-vuotiaan joulupakettiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Toivottavasti teilläkin tykätään tästä! :)

      Poista
  11. Pyjamat on IHANIA!! :D Meillä taas on pyjamia niin, että niillä varmaan pärjäisi aikuisuuteen saakka jos ne vaan sinne saakka mahtuisi, mie oon aivan pyjamahullu!!

    VastaaPoista
  12. Samaa koulukuntaa, lelun pitää olla lapselle mieluisa, eikä äidille :) Me ollaan mietitty sellaista parkkitaloa lahjaksi. Voisivat sitten yhdessä slassa sovussa (jep) leikkiä sillä.

    Mukavaa viikonloppua! Mä laitoin just piparitaikinan tulille, kun sunnuntaina tehdään piparitalo. Tyylilleni uskollisena tein vähän reilumman satsin eli nelinkertaisen taikinan... Montakohan piparia siitä tulee? 1000?

    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parkkitalot on meillä vakiona leikeissä päivittäin! Ei tosin kovin sopuisissa leikeissä... :/ Sellaiset on hyviä missä on hissi, ramppi autoille, autonpesupaikka ja paljon luukkuja ja nappuloita jota roplata.

      Nelinkertaisen???? :D No hei riittääpä ainakin syötävää! Me lähdetään huomenna kahdestaan kylpyläreissulle, jee...! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  13. Kiitos muistutuksesta! Oon nimittäin ennenkin kuullut kehuja tuosta laulukirjasta :) Pitänee pyytää pojalle lahjaksi.

    Mä oon tilannut kivoja yökkäreitä Nextiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, Next! Pitääpä katsoa heidän yöpukutarjontansa, eli kiitos vinkistä sinnekin päin! :)

      Poista
  14. Kirja on meilläkin ollut lasten suosiossa. Mutta onko se sinun äänialallesi sopiva?? Itse joudun laulamaan sen säestyksellä luonnottoman korkealta ja äänihuuleni huutavat hoosiannaa jo kahden laulun jälkeen. :-o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun mainitsit, niin onhan siinä kyllä ollut vähän tuota ongelmaa. Mutta kuka välittää, laulaako äiti kauniisti vai ei? ;D

      Poista
  15. Hieno postaus! Kiitos vinkeistä:) Aion ostaa veljelleni sukkia, niille olisi käyttöä :)

    VastaaPoista