Just My Luck!

torstai 28. marraskuuta 2013
Voi pojat, mikä viikko!


 • Puhelin meni rikki - tippui lattialle ja näyttö meni säröille. Juuri kun pääsin vannomasta, että ihan just pian ostan tähän sen suojakuoren. Nyt operoin 2007 -vuotisella nokialaisella, jolla ei edes pääse nettiin.
 • Auto jätti meidät päiväkodin parkkipaikalle. Puoli tuntia yritin käynnistellä autoa ja puoli tuntia odottelimme taksia, kotona olimme noin klo 18. Voitte kuvitella lasten nälän, väsymyksen ja vilun. Puhumattakaan omastani! Silloin jos koskaan toivoin pojille hoitopaikkaa kävelymatkan päässä kotoa...
 • Samana päivänä iltapalalla siivoilin kaksi kaatunutta maitolasillista ja kolautin pääni keittiön lamppuun. Ei mun päivä!
 • Päiväkodissa päätettiin että nyt just olisi hyvä aika pienemmänkin pojan päästä eroon vaipoista. No niinhän se onkin. Mutta voitte siis kuvitella pyykin määrän.
 • Parina yönä olen saanut nukuttua vain noin viisi tuntia, kun työasiat ovat pyörineet mielessä. Koko maailma kun pitää saada valmiiksi ennen joulua.

Olen shoppailuterapian tarpeessa!!

14 kommenttia:

 1. Oisko nyt sen laukun aika???? Hyvällä vaan, kun sen selkeesti ansaitset! Ihan kunnon terapiaa nyt vaan kehiin ;) A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, tuleehan ne veronpalautuksetkin ensi viikolla... ;) Itse asiassa ihan viimeisimpänä olen tiiraillut mustaa nahkaista Marimekon Matkuri -laukkua sillä silmällä. Pitääpä miettiä... :)

   Poista
  2. Now you are talking! Mä kipaisen katsomaan tuon laukun :)

   Poista
 2. No pian pääset viikonlopun viettoon, ja ehkä se shoppailuterapia olisi paikallaan ;)
  Tuohon vaippahommaan on vaan sanottava, että minusta se on ihan turhaa pyykkirumbaa, jos lapsi ei ole valmis eikä tajua pissahätää! Sitten kun lapsella tulee se ahaa-elämys, niin se on heti kuiva (sanoo hän 4 lapsen kokemuksella). Voi opettaa potalla käynnin rutiinia, mutta ei sitä lasta tahdonvoimalla saa tajuamaan mille tuntuu pissahätä. Että henkkoht en tajua miten jonkun mielestä on kivempaa puoli vuotta kääriä mattoja pois ja pitää suojia sohvilla ja pestä pissi-vaatteita, kuin käyttää potallakäynnin ohella niitä vaippoja kunnes lapsella on joku taju asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Miimaa. Mä en myöskään tajua ammattikasvattajana, että jotkut vaan pienten ryhmässä päättävät että nyt on aika luopua vaipoista. Senhän näkee milapsi on kypsä siihen: Kun vaipat on kuivia ja tarpeet tulee pottaan. Pottarutiinit on tietty oltava kunnossa. Mutta tuota pyykkirumbaa en kannata.

   -T-

   Poista
  2. Siis tarkoitin "milloin lapsi on kypsä"

   Poista
  3. No ehkä ne ovat päiväkodissa huomanneet, että nyt olis hyvä hetki aloitella ja lapsi olis valmis. Meille ainakin asiaa ehdotettiin, kun lapsi oli juuri täyttänyt 2v ja vaipat alkoi päiväkodissa olla kuivia ja tavarat tulla pottaan/pönttöön. Siellä on niin selkeä rytmi ja vessassa käydään koko ajan. Ei meillä kotoa samalla lailla joka välissä vessassa kokeiltu istua. Kotoa vaipat ei ollu kuivia. Mutta hyvin olivat tajunneet. Nopeasti oppi kuivaksi. Jonkun aikaa kotona tuli tahattomia ja tahallisia vahinkoja, mutta päiväkodissa ei. Muutamassa kuukaudessa jäivät sekä päivä- että yövaipat. Ehkä tällä siis tarkoitettiin, että heidän mielestään näyttäisi aika olevan kypsä. Tuskin mikään päiväkoti sellaista yksipuolisesti päättää. Kyllä ne yleensä on yhteisiä sopimuksia :)

   Poista
  4. Joo minulla on kyllä sellainen olo että lapsi voisi oppiakin kuivaksi, ja päiväkodissa oli tosiaan huomattu että harvoin tulee vaippaan mitään. Kotona vähän eri juttu kun ei ole niin selkeää potatusrytmiä. Päiväkodissa tullut nyt viikon sisään vain yksi vahinko, kotona sitten enemmänkin...

   Juu ja toki yhteisestihän me tästä pk:n kanssa sovittiin, heidän aloitteestaan tosin! :) Nyt pitäisi vaan jaksaa tämä välivaihe jossain vaippojen käytön ja vaipattomuuden rajalla... Miksei voisi olla kesä???! :D

   Poista
 3. Voi, aikamoiset koettelemukset! Jospa loppuviikko menisi letkeämmin.
  Mutta hei, mun lumian näyttö on ollut kesästä asti lukuisilla säröillä, mutta ihme kyllä värkki yhä toimii, joten tällä mä yhä sitkuttelen.
  Ja siis apua, voiko päiväkoti tosiaan päättää poistaa vaipat? Meillä se olisi ihan katastrofi! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No he olivat tosiaan ilmeisesti katsoneet että lapsi saattaisi olla valmis tähän, ja itsekin olen kyllä asiaa miettinyt, en ole vaan laiskuuttani jaksanut kiirehtiä... Kuulemma tosi harvoin vaippoihin on mitään tullut viime aikoina. Kotona tyyppi on huomattavasti laiskempi käymään potalla ja vaikeammin houkuteltavissa sinne...

   Poista
 4. Joo shoppailuterapiaa kehiin vaan, sitä mäkin olen tässä viikon tehokkaasti harjoittanut tauon jälkeen, kun mättää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenvaatepuolella en vaan outoa kyllä ole keksinyt mitään kivaa ostettavaa! Pitänee siirtyä katselemaan itselle jotain kivaa... ;)

   Poista
 5. Oih, kuulostaapa kurjalta viikolta. Toivottavasti loppuviikko on armeliaampi. Ainakin viikonloppuna saa huilata töistä :)

  Mullakin tuli mieleen, että kuinkas paljon päälle 2 v se teidän kuopus on, kun sitä nyt päiväkodin toimesta kuivaksi "opetetaan"? Ei kuulosta ihan oikealle hetkelle, jos on kovasti lisäpyykkiä tullut. Meillä isoveikka oppi muutamassa päivässä päiväkuivaksi 2 v 4 kk iässä, mutta tämä pikkuveikka tekee vielä kaikki pissat vaippaan (ikää nyt 2 v 4 kk), eikä ole ollenkaan halukas luopumaan vaipoistaan (sanookin "minä iso vauva"). Lapset ovat yksilöitä ja iän mukaan ei tämäkään homma mene.

  Tsemppiä töihin. Ei ole helppoa olla töissä tänä päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän tyyppi on 2v7kk. Uskoisin että valmiutta on, mutta olen vähän itse laiskotellut asian kanssa. ;) Pyykkiä tulee lähinnä kotona ja mummoloissa, ei niinkään päiväkodista. Miten saisikin päiväkodin kellontarkat rytmit osaksi kotiarkea? :D

   Isoveli oppi päälle kolmevuotiaana kuivaksi ihan kertalaakista, joten en ole tämän nuoremmankaan kanssa kiiruhtanut. Jotenkin olin miettinyt että olisin vetkuttanut ensi kesään asti tätä projektia, kun tämä on kesällä niin paljon helpompaa... Mutta jos tämä tästä nyt lähtee niin hyvä sitten niin! :)

   Poista