Jännä juttu...

keskiviikko 6. marraskuuta 2013


... mikä siinä on, että päiväkodin valokuvauspäivä osuu samaan päivään kuin mustikkakiisselipäivä?

Muillakin on kuulemma ollut samaa probleemaa...

Tehotoimenpiteet otettu käyttöön. Toivoa on vielä.

32 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vähän voisivat koordinoida noita ruokalistoja! :D

   Poista
 2. Äh, olipas hyvin suunniteltu samalle päivälle :D

  VastaaPoista
 3. Ei sentään tuossa valkoisessa raidassa paistamassa :D

  VastaaPoista
 4. Voih...huono yhdistelmä. Valokuvaaja voisi photoshopata kaikkien rinnukset puhtaiksi, mutta tuskin viitsii :(

  Äidit tekevät työn tahranpoistoaineilla. Minä laitan mustikkaan varoiksi sekä dr beckmannia tahralle että koneeseen vanishia pesuaineen joukkoon. Toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää! Kuvaus oli onneksi aamupäivällä, mustikkakiisselit itapäivällä. Ja paita pesty 60 asteessa, mustikat lähtivät! Housut likoamassa vanishissa ja huomenna pesuun...

   Poista
 5. Voi ei! :/ :S
  Voisivat vähän koordinoida. Mä huomaan vältteleväni laittamasta lapselle vaaleampia paitoja päikkyyn, vaikka yllättävän harvoin siellä on pahempia tahroja tullut. Taas tätä mun tekstiilinpalvontaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiilit! <3

   Ei meidänkään lapsilla useinkaan ole vaaleita paitoja pk:ssa. Suosin lahjaksi saatuja mm. angry birds -tyyppisiä ratkaisuja pk:vaatteina, siihen on nyt menty... :)

   Poista
 6. Eikä! :D kyllä vanish pelastaa. Oliko kuvaus aamulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita lähti puhtaaksi tavallisella pesuaineella, housuille pistin vanish-liotuksen kun en ollut varma kehtaako niitä heittää 60 asteeseen paidan kanssa...

   Poista
 7. No ainahan se menee niin! Jollei ole nenä ruvella niistämisestä, kaveri on juuri edellisenä päivänä kolauttanut silmän mustaksi tai sitten on mustikkakeittopäivä :D Elämä on! Toivottavasti tahra lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kuvassa (kai) oli vielä puhtaat vaatteet. :) Ja eiköhän nuo vaatteetkin saada puhtaiksi... Kiitos vanishin!

   Poista
 8. Voih ei, toi on just tota tyypillistä tuuria :D Meilläkin aina on jotain mustikkaa tai tomaattia vaatteissa tuliaisina päiväkotipäivästä jos on sattunut laittamaan jotain vaaleaa vaatetta lapsille.

  p.s. mustikka lähtee oxy vanishillä. geeli on ollut tosi tehokas tahranopoistaja ja vielä sitä jauhetta pesujauheen sekaan niin meillä on lähes poikkeuksetta tolla yhdistelmällä saatu kaikki tahrat lastenvaatteista pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota geeliä en olekaan kokeillut, se kuulostaa kätevältä!! Pitääpä ostaa. :)

   Onneksi selvittiin ilman pysyää damagea vaatteille! ;)

   Poista
 9. Auts. Onneksi lähti puhtaaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tänään pesin housutkin, kaikki tahrat lähtivät. Huh! :)

   Poista
 10. Koulussa sama juttu! Olinkin valmistautunut: repun hyvä varapaita tuli käyttöön! Viisastuin viime vuoden kuvauspäivän sotkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apua. Eli kouluikäistenkin kanssa saa vielä varoa näitä! :D

   Poista
 11. Siis teilläkin! Kiitti vaan linkkaamisesta! Minusta tuon mustikkasopan voisi jättää listalta ihan muutenkin pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes koskaan muista katsoa milloin se THE mustikkasoppapäivä on, niin en ole ikinä varustautunut... ;)

   Poista
 12. Ehdittekö tosiaan pitää "parempia" vaatteita, jos hoidossa on henkkamaukkaa? Ihan siis ilkeilemättä, vilpittömästi kysyn. Kun itsestäni tuntuu että ei niille vaatteille tulisi käyttöä kuin viikonloppuna, jos olisi jokin jako pk-vaatteisiin ja ei-pk-vaatteisiin. Meillä on metsolat, molot, popit yms ihan arkikäytössä. Ei meillä paidoissa juuri ketjuliikkeiden tarjontaa olekaan, housuissa sen sijaan on kaikki Lindexiä tai H&Mää.

  Tiedostan että vaate saattaa tahriintua, saada itseensä tussia tms, mutta tuntuisi turhalta ostaa vaatteita, joita ei voi käyttää arkisin, kun lapset kuitenkin pääosan hereilläoloajastaan hoidossa viettävät. Toki meilläkin on pari vaatetta, jotka ovat siistimpään käyttöön, mutta eivät ole perustrikoota.

  Meillä on muuten päiväkotitahroista hankalimpia olleet rasvatahrat vaatteissa, soppatahrat ovat lähteneet hyvin. Tosin mustikkasoppaa meillä päin ei taida juuri olla, mustikkapiirakkaa sen sijaan on tasaisin väliajoin. Mutta ruokalistassa siitä ei yleensä ole tietoa etukäteen, en tosin kyllä listaa jaksa kyttäilläkään.

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vaatteet on kyllä säännöllisessä käytössä, mutta olen tällainen tekstiiliensuojelija. :D On noilla pk:ssakin näitä ns. merkkivaatteita, mutta ihan "kallisarvoisimpia" olen suojellut kuten vaaleapohjaista rodinin multipandaa. Yritän siirtää ajattelua siihen suuntaan, että vaatteitahan nämä vain ovat... Silti on huolettomampi fiilis jos päiväkodissa on joku perus muumipaita, eikä haittaa yhtään jos tulee joku tahra joka ei lähdekään. :)

   Poista
  2. Tuohon asenteeseen muuten saattaa vaikuttaa aika. Muistin juuri että kun pari vuotta sitten lapset aloittivat päiväkodissa niin minulla oli lipastossa pinot päiväkotivaatteille ja siistimmille vaatteille. Nyt olen todennut että ihan sama, käytettäväksi ne on tehty ja kaikkea käytetään. Ne hyvälaatuisimmat pysyy hyvänä aktiivisessa käytössäkin. Ja meillä on niin paljon paitoja ettei yksi paita joudu kovin kovalle kulutukselle. Mutta ei meillä juuri vaaleapohjaisia vaatteita ole, en tykkää niistä kun tuntuu että ne väkisin pikkuhiljaa harmaantuu.

   Poista
  3. Olet varmaan ihan oikeassa! Muutenkin veikkailen, että lastenvaatehullutus on menossa vähän jo ohi... Ehkä. Tai sitten ei. ;)

   Meille taas on siunaantunut nyt aika paljon noita vaaleita vaatteita - jotenkin ihan vahingossa!

   Poista
 13. Voihan mustikkasoppa ja valokuvaus :) Toivottavasti kuvat onnistuu joka tapauksessa hyvin!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin molemmat olivat suostuneet kuvattaviksi - vähän mietin etukäteen jos tuleekin pojille jännitys eivätkä uskalla mennä... :)

   Poista
 14. Meillä oli viime syksyny päiväkodissa kuvaus heti aamusta. Yksilökuvaus oli jo ennen aamupalaa, ryhmäkuvaus myöhemmin, siihen tosin unohtivat neidille neuletakin päälle, kuvassa kun piti olla lyhythihainen mekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni meidänkin lapsilla oli heti aamusta kuvaus ja tuo mustikkasoppavahinko oli käynyt vasta iltapäivästä.

   Jännä nähdä millaisia kuvia pojista on tullut! :D

   Poista