Mitä tapahtuu, kun ei bloggaa?

lauantai 2. toukokuuta 2015


Heipähei täältäkin! Sanat hieman kangeretelevat näppiksellä, mutta yritetään yritetään. :) Päätin tulla sanomaan moi pitkästä aikaa. Moi. 

Mitä tapahtuu kun ei bloggaa?


 • Kun ei bloggaa, ei pohdi jatkuvasti, mistä kirjoittaisi. Ei pyörittele aiheita päässään, ei työstä hajanaisia ajatuksia jäsennellyiksi kokonaisuuksiksi. Toisaalta vapauttavaa, toisaalta harmillista.
 • Ei kanna kameraa mukana arjen touhuissa. Tajusin juuri, etten ole ottanut koko talvena montaakaan valokuvaa. Perhealbumiinkin on tulossa tyhjä aukko. Instagramiin otetut kuvat eivät korvaa kunnon järkkärillä kuvaamista, varsinkaan jos sattuu kuvaamaan huonolaatuisella kamerakännykällä, jolloin kuvien laatu hävettää itseäkin.
 • Ei ostele? No ei vai. Okei, lastenvaatteista vouhottaminen on vähentynyt. Olen kyllä tutkaillut uusia mallistoja, mutta hankintoja tehnyt mahdollisesti vähemmän, ja niitäkin enemmän markettiosastoilta. Ei hullumpi niin. Mutta: euromääräiset panostukset ovat siirtyneet omaan puvustoon sekä sisustukseen. Ei hullumpi niin. Plusmiinusnolla, luulisin.
 • Kun ei bloggaa, sitä luulisi, että on enemmän aikaa tehdä muuta. Vaikea sanoa, että mitä tarkalleen! 

Tammikuisessa postauksessa vannoin, että löytäisin uuden kodin perheellemme. Ja eipäs aikaakaan, kun niin kävi! Muutamat asiat loksahtelivat kohdalleen, ja muutimme uuteen taloomme helmikuussa. Ei mitään valittamista, ei kerrassaan mitään. 

Kotimme sijaitsee muutaman kilometrin päässä edellisestä, mutta paljon enemmän maalla. On metsää ja peltoa, järvikin pilkottaa. Eilen illalla bongasin takapihaltamme peuran. Että niin maalla. Pienen matkan päässä omasta lapsuudenkodista. Lähellä tuttu oja, josta itsekin metsästin lapsena sammakonkutua. Pihaan on jo pystytetty normitrampoliini, ja nurmikenttä vihertää. Minulla ei ole mitään hajua, miten rakentaa puutarhaa. Ehkä opin, tai ehkä sittenkin hankin vain pari ruukullista kesäkukkia. 

Talo ei sinänsä vaatinut remonttia. Olohuoneen seinästä vaihdoin tapetin harmaaseen kalkkimaaliin, siinäpä kaikki toistaiseksi! Sisustuksen palaset järjestäytyvät pikku hiljaa.

Että sellaista. Oli vain tarve päivittää kuulumiset, siinäpä niitä! :)


Kuvat vappuviikolta

21 kommenttia:

 1. Onpa siellä kesäistä :) mistä toi ihana koirapuku on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänään kyllä sataa kaatamalla ja on hyytävän kylmä. Kesää kohti silti. ;) Koirapuku on löytö kirppikseltä monen vuoden takaa.

   Poista
 2. Uusi koti kuulostaa ojieneen, peltoineen ja kalkkimaaleineen hyvälle. Kenties näemme joskus sitä vilauksia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on unelmien täyttymys, kyllä. :) Ja juu, mahdollisesti! ;)

   Poista
 3. No heippa! :) Ja onpa kiva, että olet siellä kuitenkin. Sun postauksia on ollut ikävä!

  Ihanaa, että olette löytäneet etsimänne oman kodin. Onnea! Ensimmäisenä kesänä kannattaa ehkä tosiaan harrasta lähinnä ruukkuviljelyä. Samalla voit mietiskellä, mitä haluat omalta pihalta ja toisaalta tutkailla pihan valo-olosuhteita eri vuorokaudenaikoina: jos haluat istua terassilla ilta-auringossa, sitä ei kannata rakentaa aamuauringon puolelle. Kiirettä ei kannata pitää, sillä piha on ikuisuusprojekti, joka ei tule koskaan valmiiksi - sitä keskeneräisyyttä on sitten vain osattava/opeteltava sietämään ;)

  Missä tilassa piha on nyt: uuden talon nurmikkopiha? Tarvitaanko näkösuojakasveja? Oleskeluterassi? Kannattaa miettiä ensin suuria linjoja ja pihan käyttöä, kuten kulkuväyliä, leikkialuetta ja valaistusta.

  Ihania pihapäiviä teille, toivottavasti saamme kuulla sinusta edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippahei! :) Lueskellut olen muiden juttuja, mutta surkeasti kommentoinut ja itse en ehtinyt ja jaksanut näpytellä yhtään mitään. :/

   Kiitos onnitteluista! Yksi iso projekti on nyt saatu päätökseen, kun vanha koti myytiin ja uusi ihana löytyi. Kiitos myös pihavinkeistä! Tällä hetkellä piha on nurmikenttä, etupiha asfaltoitu ja terassit löytyy sekä aamu- että ilta-aurinkoon. Leikkialuekin on jo valmiina. Tämän kesän projekti lienee aitaprojekti, luultavasti sellainen rakennetaan, jotta koiran voi päästää huoletta pihalle.

   Tykkään simppelistä ja modernista, haluan välttää liikaa rehevyyttä ja rönsyä. Ehkä jokunen puu olisi kuitenkin paikallaan istuttaa vähän kodikkuutta, varjoa ja näkösuojaa tuomaan. Katsotaan mitä tästä kehkeytyy, kiirehän ei tosiaankaan ole.

   Poista
 4. Heippa ja kiva kun tulit kertomaan kuulumisia! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiva oli taas kirjoittaa ja kuvata, ja kiitos! Tykätään kovasti uudesta kodista. :)

   Poista
 5. Olipa kiva kuulla kuulumisia! Uusi koti kuulostaa oikein hyvältä, onnea ja iloa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli raapustella päällimmäiset kuulumiset, blogimaailmaa on vähän jo ikävä. :) Ja kiitos, kivasti olemme asettuneet tänne. Mukavaa kesän odottelua sinnekin!

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin ja minäkin ilahduin näistä kuulumisten kertomisesta :) on vähän ollut ikävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan minullakin teitä! ;) Kiva että kuulumisille löytyi lukijoita - ehkäpä niitä ajatuksia taas raapusteltua vaikkakin vähän harvemmalla tahdilla sitten.

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin! Kyllähän sun juttuja mielellään lukisi, vaikka itekin olen nykyään enemmän livemaailmassa ja vähemmän blogistaniassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Se on ihan virkistävää välillä tutkailla, onko sitä elämää blogimaailman ulkopuolella, hih... ;)

   Poista
 8. Mukavaa lukea kuulumisia :)
  Blogiväsymystä tuntuu olevan liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Voihan se olla että bloggaaminen on vähän muoti-ilmiö, ja hypen haihduttua vain sitkeimmät ja omistautuneimmat sissit jatkavat. :)

   Poista
  2. Mä tulin vähän kurkkaan, josko blogi-innostus olisi palannut.. :) Olisi mukavaa lukea kuulumisia.

   Poista
  3. Kiva kun kurkkailit! Eipä tänne sen kummempia, lomia odotellessa, viikko enää. :) Kaikki mallillaan. <3

   Poista
 9. Nyt vasta huomasin tämän. Tosi kiva kuulla kuulumisia ja onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Piia! Kiitos kovasti! Lomakin tuli ja meni, mutta bloggailu jäi silti - taitaa rima nousta aika korkealle mitä pidemmäksi tauko venähtää... :)

   Poista