Multitasking

tiistai 26. helmikuuta 2013

Lapset menivät päiväunille. Tai lapset menivät yöunille. Tai mies lähti lasten kanssa kauppaan. Oma aika alkaa! Mitä tekisi??

Minulla on oman ajan suorituspaineita. Niin paljon rentoutumista rästissä! • Syöminen: Joskushan on aika huippua saada syödä ihan kaikessa rauhassa.
 • Nettisurffailu: Rentouttavaa, hauskaa, vähän liian addiktoivaakin. Nettikaupat, blogit, sähköposti, Facebook... Pyhä kolminaisuus eikun neljäisyys.
 • Teekupillinen: Virkistää ja rentouttaa
 • Suihku: Virkistää ja rentouttaa. Puhdistaa(kin).
 • Televisio: Some on vienyt aikaa televisiolta. En ole ehtinyt ruveta seuraamaan mitään uutta sarjaa aikoihin. Jumitan niissä vanhoissa huonoissa aka Kaunarit. No nyt tulee katsottua myös Iholla ja haluaisin katsoa myös Girls -sarjaa.
 • Uni: Yliarvostettua (vitsivitsi!!). En vaan osaa nukkua päiväunia, ellen ole todella väsynyt. Jos näin käykin, niin herään entistä väsyneempänä. Illalla en myöskään saa unta. Aamulla nukuttaisi kyllä.
 • Naistenlehdet: Some on vienyt aikaa myös naistenlehdiltä. Nytkin on pari koskematonta MeNaiset -lehteä rästissä.
 • Liikunta: Tunnen piston sydämessäni. Tähän pitäisi panostaa. Reilulla kädellä.
 • Kilauta kaverille: Ystävän kanssa juoruilu piristää. Mutta toisinaan haluan vain olla täysin omassa rauhassa.

(Listassa voisi olla myös kirjojen lukeminen, elokuvien katselu tai musiikin kuuntelu, eli nuo takavuosien suosikkirentoutumiskeinot, mutta nämä kaikki taitavat olla kohdallani häviävää kansanperinnettä. Keskittymiskykyni on nykyään kuin kärpäsellä, seurausta siitä että tekemiseni keskeytyy aina.)

Onneksi yllä mainituista voi useimpia suorittaa samanaikaisesti multitasking-meiningillä. Esimerkiksi yhdistelmä televisio-nettisurffailu-teekupillinen toimii mainiosti. Tai syöminen-naistenlehti. Tai kuntopyöräily-televisio. Olen myös kokeillut yhdistelmää syöminen-teekupillinen-naistenlehti-nettisurffailu-televisio. Ei muuten olekaan niin rentouttavaa enää... :)

Uni ja suihku taitavat olla ainoita, joihin ei voi yhdistää naistenlehtiä-syömistä-teekupillista-nettisurffailua-liikuntaa-kilauta kaverille.

18 kommenttia:

 1. Loistava teksti! Hyviä vaihtoehtoja kyllä kaikki. Kun lapset nukkuvat päikkäreitä käytän ajan yleensä nettisurffaillen ja siinä samassa usein jotain syöden. Ja nytkin on teetä hautumassa. :) Illalla vuorottelee netti ja telkkari. Jos viikonloppuna vaikka mies ja lapset ovat ulkoilemassa niin saatan jotain hyödyllistäkin tehdä, kuten siivoan tai kokkaan. Mutta näin arkena päikkäri/ilta-aikaan otan tätä omaa aikaa ja siihen ei kuulu siivous. Nyt kyllä pitäis tehdä makaronilaatikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyviä vaihtoehtoja nimenomaan, ei osaa valita ja päätyy tekemään kaikkea yhtä aikaa. :)

   En voi kokata päikkäriaikaan, koska siitä lähtee sen verran meteliä että muksut heräävät siihen. Sama juttu siivouksen kanssa... Joten hyvällä omalla tunnolla vaan omaa aikaa kun lapset nukkuvat. ;) Jos mies lähtee lasten kanssa käymään jossain, niin saatan kyllä myös tehdä jotain hyödyllistä. :)

   Poista
 2. Mainio postaus, taas!

  Mulla se oma aika on netin ja teeveen välillä tasapainoilua. Tosin huraa, sain juuri yhden kirjan luettua. Ja seuraava olisi jo odottamassa. Ihan harmittaa, kun on monia kiinnostavia kirjoja ja niille ei muka löydy aikaa, kun on jotain huipputärkeää ja kiinnostavaa koko ajan blogimaailmassa. :) Niin, ja käsitöitäkin olisi kiva tehdä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kaikkea ei vaan ehdi, ainakaan tässä elämänvaiheessa. Itse sain viimeksi luettua kirjan kun lomailimme langattoman verkon ulottumattomissa viikon viime syksynä - oli muuten piristävää vaihtelua sekin.

   Mutta nyt on kyllä blogit jyräämässä suurimman osan muusta viihteestä... :)

   Käsitöitä en hallitse ollenkaan, joten ne voi jättää pois laskuista osaltani. :D

   Poista
 3. On niin tuttua, minä tosin tartun siihen kirjaan ennemmin kuin lehtiin, joita meille ei tule. Oikeasti en edes muista koska olisin ollut yksin kotona? tai ainakin yksin kotona pidempään kuin tunnin, jossa ehtii juuri ja juuri tehdä pikasiivot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen sellaisesta päivästä jonka voisin viettää kokonaan yksin kotona mainiossa seurassani. ;) Siihen voisi kuulua vähän siivoustakin mutta enimmäkseen aikatauluttamatonta rentoutumista.

   Poista
 4. Aamen! Paitsi kaunarit ei uppoa. GIRLS on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Mulle Kaunarit uppoaa, sopivaa nettisurffailun taustaohjelmaa (ei tarvitse keskittyä liikaa). Ja minkä kerran aloittaa, sitä ei voi keskenkään jättää... ;) Kaunarit päiväohjelmassa vuodesta 92... Girls on rentoutumislistalla kunhan sopivaa aikaa löytyy (milloin??).

   Poista
 5. Niin surullista kuin se onkin, niin minulla taitaa lähes poikkeuksetta netti voittaa nukkumisen tai muut aktiviteetit. Blogit, nettikaupat, keltainen lehdistö, fb... Luettavaa riittää. Päivällä jos nukun tai yritän nukkua, herään yleensä vain vihaisena, ei siis edes kannata yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis. :)

   Tänään yritin poikkeuksellisesti nukkua päivällä, ja juuri kun olin nukahtamassa, havahduin pojan yskimiseen... No olinkin sitten kiukkuinen kuin ampiainen...

   Poista
 6. Hyvä postaus.:) Mulla on omaa aikaa (kotona) tosi vähän. Omat lapset eivät nuku päikkäreitä ja etenkin esikoinen valvoo illalla myöhään (nytkin neiti ja esikoinen valvovat vielä vaikka ysiltä laitettiin sänkyihin...). Ihan omalla ajalla olen yleensä netissä taikka teen käsitöitä. Suihkussa käyn aamulla ennen kuin lapset herää taikka illalla tai niin kuin tänään painuin suihkuun, kun mies tuli töistä. Lehdet luen samalla kun syön ja ystäville soittelen yleensä samalla kun siivoan. Tai yleensä alan siivota, jos joku kaveri soittaa, menee se epämiellyttävä asia siinä sivussa kun saa rupatella mukavia.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ei meidänkään lapset vielä nuku, 21.30 menivät sänkyyn ja siellä kuuluu pulputusta... ;)

   Hyviä multitaskauksia sielläkin. :) Miten muuten pystyt siivoamaan samalla kun puhut puhelimessa, tai siis onko sulla joku hands-free systeemi sitten? :) Kaiken kaikkiaan muuten ihailen tarmoasi, itse en varmaan selviäisi omista lapsista, hoitolapsesta ja raskaudesta samaan aikaan... Respect!

   Poista
 7. Ihana postaus :) Mä teen monesti omalla ajalla manikyyrin! Siis vaikka päikkäriaikaan. Se rentouttaa tosi paljon, vaikkei tietenkään kauaa siistinä pysykään jne...

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katsoo näitä kynsiä niin manikyyrin paikkahan se olisi... :) Manikyyriinhan voi sujuvasti yhdistää ainakin telkkarin katsomisen. :) Manikyyrit ovat mulla vähentyneet ehkä siksi, että pelkään etten saa kuitenkaan kuivatella kynsiä rauhassa - just silloin toinen lapsista herää jne...

   Poista
 8. Samoja juttuja siis joka lapsiperheellä...minulla on tapana tehdä montaa asiaa yhtäaikaa...siivoan,viikkaan pyykkiä,katson telkkaria....teen ruokaa,puhun puhelimessa, nettisurffailen...en oikein osaa rentoutua...joskus olisi ohan tervet tehdä jotain omaa eikä häslätä siinä arjen touhujen sivussa...plääh...hyvä postaus tosiaan...mulla ei paukut nyt riitä näin henkeviin...läppäri yhä huollossa ja kännykällä bloggaaminen ei oikein innosta...mutta luen mielelläni näitä teidän järkeviä ja henkeviä postauksia kyllä mielelläni...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat läppärin pian takaisin niin pääset blogisorvin ääreen! :)

   Joo joskus pitäisi vaan pakottaa itsensä rentoutumaan kunnolla. Ei nettiä, kotihommia, tv:tä... Melkein vaatisi sen että lähtee pois kotoa mutta se on aika hankalaa päikkäriaikaan... ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista