Macarons with love

maanantai 18. helmikuuta 2013

Keittiöstä kuului eilen illalla kolinaa, kilinää, sähkövatkaimen ääntä, välillä pientä sadattelua... myöskin tuolin siirtelyä, lasten kiljumista, "sekottaa, sekottaa!" -käskyjä... Olkoot siellä, itse kaivauduin tyytyväisenä syvemmälle sohvan nurkkaan nettiä selailemaan (ja kurahousuja tilaamaan).

Kakut ja leivokset, erityisesti suklaa -sellaiset ovat mieheni bravuureita. Macarons kuulostaa ahkerallekin leipurille aikamoiselta haasteelta (kuka muka on ikinä onnistunut niissä?), mutta taannoinen Luxembourgin reissu yllytti mieheni kokeilemaan näitä varsin monivaiheisesti valmistettavia ihanuuksia.


Esikuvana Marie Antoinette -elokuva ja Ladurée...


... lopputuloksena ulkomuodoltaan pinaattilettumaiset, uunissa aavistuksen levähtäneet ja lässähtäneet, mutta rakkaudella valmistetut sympaattiset ja ihanan makuiset macarons -leivokset suklaatäytteellä. <3

Oikeastihan kuulemma macaronsit ovat jo vähän out, ja whoopiesit ovat in. Tällaisten herkkujen valmistumista seuraavaksi siis odotellessa...

kuva: kotivinkki.fi16 kommenttia:

 1. Nam! Meillä oli Macaroneja E:n 1vee synttäreillä tarjolla,tosin ne olikin ostettu cittarin pakeste hyllyltä :D Ei riittäis mun alkeelliset kokki taidot noihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä ne ei ihan täälläkään päin riittäneet... ;) Minäkin olen kerran maistanut noita Pirkan macaronseja, ei hullumpia nekään!

   Poista
 2. Nam kelpaisi mullekin ... Ihan järjetön makean himo just nyt :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään kyllä leipoa ja väkertää, mutta noita en ole halunnut edes yrittää :D Enkä kyllä ole maistanut valmiitakaan, ehkä joskus... (oon enemmän leipoja kuin herkuttelija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ylittävät minunkin osaamiskynnykseni täydellisesti... Mutta mielelläni toimin koemaistajana!

   Poista
 4. Aivan ihania!!! Varmasti ihan megahyviä!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aika liikuttavan ihania! :D Eikä yhtään enää jäljellä...

   Poista
 5. Hei ette usko, mutta minä olen näitä ihan onnistuneesti tehnyt! Apuna youtuben ranskalainen sokerileipuri. Ihana mies siellä joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Ja uskon kyllä! :) Epäilen että minusta ei näihin olisi... Tosin mistäs sitä tietää jos ei koskaan kokeile...? :)

   Poista
 6. Meillä mies korjasi mun retrosähkövatkaimen - sen verran on osallistunut vuosien aikana leivontaan ;)

  VastaaPoista