Virhevalinta?

lauantai 10. toukokuuta 2014Meidän lapset ovat pienen ikäeronsa ja kaiketi saman sukupuolensa vuoksi kiinnostuneita aika samanlaisista leluista. Tämä juttu menee nyt siihen note to self -kategoriaan: Jos haluaa jatkossa säilyttää perhesovun eikä kaivaa verta nenästään, ei sitten hankita lapsille liian mieluisia synttärilahjoja.

Siis sellaisia, joista molemmat tykkäävät hulluna, mutta jonka vain toinen omistaa. Sellaisia, joihin ihastutaan niin kovin, ettei niitä suostuta toiselle lainaamaan ilman kontrolloimatonta raivokohtausta. Sellaisia, jotka aiheuttavat katkeruutta ja pahaa mieltä sille, joka jää ilman, ja jonka seuraaviin synttäreihin on vielä valovuosi aikaa.

Pitäydytään siis jatkossa peruspikkuautoissa, legoissa, värityskirjoissa, muovailuvahaseteissä ja sen sellaisessa, joka eivät aiheuta intohimoja suuntaan jos toiseen?

Vai onko tämä kaikki vain juuri sopivan kasvattavaa? Toinen oppii sietämään pettymystä ja toinen ehkä lainaamisen taidon? Vanhemmatkin saavat mahdollisuuden tulla entistä zenimmäksi entistä haastavammissa olosuhteissa? Mikäs sen mukavampi tapa viettää työviikon jälkeinen perjantai kuin älämölöä kuunnellen ja riitoja selvitellen?

Vaikka onhan se toinen aika suloinen nukkuessaan potkumopo sängyn vieressä unilelunaan, ajokahvasta kiinni pitäen....

P.S. Tänään mopo löysi paikkansa ulkoa (ulkoleluksihan se oli tarkoitettukin) ja tilanne on lähes stabiloitunut. Ja jos joku muuten kaikesta huolimatta kiinnostui tästä pikkupoikamagneetista, niin niitä myy Toys R Us.

6 kommenttia:

 1. Hei onko toi vähän samanlainen ku meidän mopo? sellanen kaks rattainen. Se on kyllä niin hitti, että ehdottomasti ootte kamalia vanhempia jos toiselle ei oo samanlaista :D toivon syvästi et meillä isompi kasvaa tosta ulos ennen kuin Mini sitä tahtoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.toysrus.fi/serier/dantoy/potkumopo?id=884532&vid=115567

   Tuollainen! Joo, olo on samaan aikaan ihan huippuvanhempi ja ihan kamala vanhempi! :D Aikamoista luovimista tämä elämä, heh...

   Poista
 2. Itse olen niin pullamössöäiti että ostaisin toiselle samanlaisen PAITSI jos tilanne nopeasti tasaantuu ja toinenkin saa ajaa sillä yhdellä samalla. Kahdella tuollaisella saisi mahtavat leikitkin pystyyn, tosin onnettomuuksien riskikin ehkä kaksinkertaistuu...

  t. Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa onko käynyt mielessä tuplakappaleen ostaminen! :D Tilanne on kyllä tasoittumaan päin, joten katsotaan nyt. On kyllä totta, että noilla saisi hyvät leikit yhdessä aikaiseksi!

   Poista
 3. Jep, juurikin sopivan kasvattavaa :) Sisarukset on sitä varten, että hiotaan niitä kulmia :D Mä nyt vitsailen, mutta onpa siinä totuuskin mukana - nämä on kyllä niitä kullankalliita oppeja toisaalta siitä miten kaikkea ei voi saada ja toisaalta jakamisen taidosta. Sellainen kasvatustyyli, että ei vaan lapselle tule mistään paha mieli, niin ei kyllä johda mihinkään hyvään (ja en nyt tosiaan vihjaa että teillä olis tähän menty, älkääkä menkökään)!
  Oliko teillä siis synttärit? Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, synttärit oli ja kiitos onnitteluista! <3

   No kyllä tässä tosiaan ainakin kulmat hioutuu, jos ei muuta. ;) Curling-äiti en halua minäkään olla ja pikku pettymykset tekevät vaan hyvää. Mutta onko ihan epäreilua, jos toisella on joku ihan herkku lelu ja toisella ei mitään lähellekään vastaavaa...? Tänään pikkuveli armeliaasti ja ilman taistelua antoi isoveljen potkutella mopolla hetken joten ehkä tämä sitten tästä. :)

   Poista