Rikoimme rutiineja

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Paistaako? Mekin ollaan herätty kesään. Samalla huomasin, kuinka tylsä, mielikuvitukseton ja rutiinien orja arjessa olenkaan. Miksei voisi joskus kääntyä vasemmalle sen sijaan että yleensä kääntyy oikealle?

Perjantaina kurvasimme suoraan päiväkodilta jätskikiskalle, ja sen päälle haettiin vielä pitsat. Ex tempore. Välittömästi parempi startti viikonloppuun!

Ja miksi pitää aina syödä kotona ruokapöydän ääressä? Tänään emme syöneetkään kotona aamupalaa ollenkaan, vaan lähdimme heti aamusta retkelle. Eväänä oli karjalanpiirakoita ja pipareita. Kotiin tultuamme tein meille lounaan ja hei - sekin syötiin ulkona!

Iltapuolella tehtiin pikalähdöllä täsmäisku asuntonäyttöön. Kaunis talo, mutta ehkä sittenkin liian kaukana maalla. Haaveilemisesta tuli silti hyvä mieli!

Lopputulos: hyväntuuliset lapset ja äiti, joka jäi vain hiukan ihmettelemään, miten pienistä asioista se ilo itse asiassa irtoakaan.

Kesä saa koko Suomen sekoamaan rutiineissaan. ;)Ennen mulausta

Mulauksen jälkeen


Tältä muuten näyttää, kun koirankin anonymiteettia suojellaan. ;)18 kommenttia:

 1. Just hyvä! Mä päätin tossa viikolla että (kesä)viikonloppuisin en stressaa siivoamisesta. Teen ne välttämättömimmät ja jätän sen jynssäämisen viikolle.

  Haha, toi koira oli niin hyvä! Pitäskö alkaa kuvaamaan siitäki vaan takaraivoa ja tassukarvoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no voi sille koirallekin tulla paha mieli, kun se ei saa itse päättää digijalanjäljestään... ;)

   Unohdin muuten lisätä yhden jutun rutiinipoikkeamalistaan: tänään päivälliseksi syötiin munkkia ja iltapalaksi makkarat. Soosoo. :)

   Ehkä kesä voikin mennä vähän vähemmillä siivouksilla? Meillä tosin siivoukset keskittyy väkisinkin viikonloppuihin, joten ehkä me ei siivota koko kesänä, tsih... ;)

   Poista
 2. Niinpä! Ja miksi on aina kiire, kun lapsi haluaa kiipeillä joka portaalle ja kiveykselle? Miks? Hyvä ex-temporeet! P.S. Päivystitkö Papuja puolilta päivin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kiipeilyitä varten pitäisi aina varata se ylimääräinen kymmenen minuuttia...

   No kyllä maar päivystin, ja sähkönsinistä on meille tuloillaan! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Arki on sellaista rutiinia, että paljoakaan siitä poikkeamista ei tarvita, niin johan piristyy!

   Poista
 4. Hyvä oivallus.

  Mulla ihan sama ongelma, että kaavat kangistaa turhan jäykäksi. Rutiinit ovat hyvästä, mutta niitä pitää välillä rikkoakin. Tänään, kun tehtiin kaikki erilailla ja mentiin lounas retkieväillä, päivä tuntui ihan lomalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mainiota, jos lounaan tai päivällisen saa korvattua jollain retkieväillä! Kesän parhaita puolia. :)

   Poista
 5. Se on kyllä hämmentävää, miten ihan pienetkin ex temporee -jutut voi olla yllättävän piristäviä. Mä olin viikolla yhden yön yli työmatkalla ja kun tulin kotiin ja haettiin lapset hoidosta, ei millään jaksettu tehdä ruokaa. Hypättiin autoon, ajettiin lähikaupunkiin ja mentiin leikkipaikalliseen ravintolaan syömään. Ja mukavaa oli. Tänään oli tarkoitus tehdä eväsretki, mutta kun mummolaan laitettiin trampoliini, niin eihän lapsia sieltä saanut millään houkuteltua. Ei sitten lähdettykään retkeilemään - kai sitä voi tarpeen tullen rikkoa suunnitelmia näinkin päin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa loistavalta! :) Tosin minun on joskus ehkä vähän vaikea luopua jostain omasta suunnitelmastani, heheh...

   Poista
 6. Ihanaa, että nautitte. Mä tajusin eilen illalla et meillä ei oo kivoja kesäkuvia ekoista helteistä, koska mä tuhlasin ne siivoamiseen. No mitäs asutaan viikot kuin ellun kanat ja viikonloppuna yrittää saada selkoa pyykkivuorista ja syödä välillä puhtailta lautasilta. :D Parvekekin on ihan kesken. No kai se kesä vielä jatkuu?! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuntuisi jatkuvan! Ihanaa. Ja kyllä joskus on pakko vaan siivotakin. Siitäkin tulee hyvä mieli!

   Poista
 7. Me haetaan kesällä vaihtelua ihan tuossa terassilla ulkoruokinnassa olemisella :) Eväsretkien suuri ystävä en ole, varsinkaan jos kaikki lapset on mukana... joku rannalla käyntikin on melkoinen kuormajuhta-esitys jalkapatikassa :D (mut toki sitä harrastetaan kuitenkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassiulkoruokinta sujuu nyt paremmin meilläkin, kun kunnostin vanhan terassipöydän ja hankin uudet tuolit. Samat pöperöt maistuvat pihalla huomattavasti paremmalta kuin sisällä! :)

   Poista
 8. Just näin, rutiineja rikkomaan :) minä kun en pääse ulos ovesta niin olen kyllä moneen otteeseen kiitellyt meidän ihanaa, isoa lasitettua parveketta! Syötiin aamupala siellä tänään ja varmaan monena tulevanakin aamuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kätevältä! Ei haittaa vaikka vähän sataisikin. :) Tsemppiä sinun vointiin!

   Poista
 9. Kiitos, tämä oli motivoiva postaus! Heti piti kokeilla samaa ja tulokset olivat loistavia! :D

  VastaaPoista