Nollaan hömpässä

lauantai 24. toukokuuta 2014


Vapaa-ajallaan joku toinen liikkuu, opiskelee espanjaa, puuhaa järjestöissä, osallistuu politiikkaan, harrastaa kuvataidetta tai muuten jollakin tavoin kehittää itseään ja on aktiivinen.

Minä "nollaan hömpässä" (vanhan kunnon Zirkin alias Ä.Hupulaisen sanoin).Kerran eräs entinen esimieheni kysyi, miten rentoudun vapaa-ajallani. Vastasin totuudenmukaisesti, että luen Seiskaa. Että jos oikein haluan rentoutua, niin ostan Seiskan. Esimiehen ilme paljasti, ettei hän tiennyt uskoisiko edes. Onneksi olin tullut jo valituksi tehtävään!

Muita hömppänollauskeinoja on vuosien varrella ollut vaihtelevalla innostuksella ja frekvessillä:


 • hömppäsarjat (Kauniit ja Rohkeat, Huippumalli haussa, Iholla, Sinkkuelämää jne...)
 • hömppäkirjat (Jennifer Weiner, Cathy Kelly, Sophie Kinsella ym. chick lit)
 • vaatehömpöttelyt
 • sisustushömpöttelyt
 • tyttöjeniltahömpöttelytJa tietenkin nykyään: blogihömpöttelyt. Kuten Leopardikuningatar jo ehti analysoida, tämä blogi on kirjoittajalleen "eräänlainen tapa rentotua." No juurikin näin, naulan kantaan! 

Blogi on täydellinen vastapaino kiireiselle arjelle, tiukoille aikatauluille ja stressille. Blogeissa nollaaminen rentouttaa minua enemmän kuin suorittamiselta tuntuva juoksulenkki. Toki sellaisenkin välillä kiskaisen (velvollisuudentunnosta). Do more of what makes you happy! Yksinkertaisuudessaan yksi parhaista motoista mitä olen kuullut. Ja perimmäinen syy tämän blogin pitämiseen.
P.S. Kuvat tältä upean kesäiseltä päivältä!20 kommenttia:

 1. Allekirjoitan! Mä olin kuopuksen vauvavuotena ihan koukussa Beverly Hillsin täydellisiin naisiin. Ai että se nollasi!

  Blogit on kyllä parasta viihdettä. Oma ja muiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuon sarjan olen käytännössä missannut! Kaikkea ei ehdi.. ;D

   Blogit, juu, ja lisäksi se instagram nykyään. :)

   Poista
 2. Täälläkin on räpsitty voikukkakedossa, auringon alla, synttäreillä ja vaikka mitä. Miten ihmeessä kesällä saa niin paljon enemmän aikaan <3

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Mulla on aina ollut sekä hömppänollausta että hikoilunollausta (ja sitä espanjaa :D), mutta selkeesti hömppä on ollut tänä keväänä vähenemään päin ja hikoilu enenemään päin. Katotaan kauanko tätä kestää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on töihinpaluun jälkeen käynyt niin että vapaa-aika on vastapainon tarpeessa mennyt ihan hömpäksi... :D Jos se koskaan niin kovin vakavahenkistä on ollutkaan.

   Poista
 4. No näinhän se just on! Mulla melko laittaa sama juttu. Tai sanotaanko niin, että nykyisin ei juuri tule vapaa-ajalla tehtyä mitään erityisen syvällistä tai kehittävää. Ja liikuntaakin liian vähän. Iso osa ajasta menee somessa ja siinä eräässä ulkoiluharrastuksessa, joka tosin osin on netissä sekin.
  Ihan parasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se sun eräs ulkoiluharrastus vaikuttaa hauskalta ja tavoitteelliselta, ja siinä joutuu käyttämään aivokapasiteettiaankin? :)

   Some on kyllä elämäni suurin aikasyöppö. Asialle pitäisi ehkä tehdä jotain...

   Poista
 5. Todellakin, hömppää kehiin kun haluaa totaalinollausta! Ihanat kuvat ja yhtä ihana käärmepaita :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Käärmepaita on kyllä ihana ja on yllättänyt positiivisesti hyvällä laadullaan (parasta rodini-laatua jota meillä on tähän asti ollut)!

   Poista
 6. Ihaat kuvat!

  Itse kans rentoudun hömpän keskellä. Jotenkin vain alkoi tässä juuri tällä hetkellä ottamaan aivoon se, että miksi kaikkea kivaa ja rentouttavaa kutsutaan hömpäksi. Hömppä nostaa sanana kuitenkin halpamaisia mielikuvia turhuudesta, yksinkertaisuudesta ja tyhjänpäiväisestä. Eihän nämä asiat voi olla ainakaan turhia, jos suuri osa tavallisista ihmisistä pitää niitä varaventtiilinään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä pointti! Itsekin syyllistyn omien rentoutumiskeinojeni vähättelyyn - ihan hölmöä! :) Olkoot hömppä-sana tästä lähtien kiellettyjen sanojen listalla! :) Ja lanseerataan se käytettäväksi "miesten" harrastusten yhteydessä. Autojen rassaus on hömppää, veneiden kuolaaminen netistä on hömppää, moottoripyöräily se vasta hömppää onkin jne...! ;)

   Poista
 7. Hömppä on hyväksi ja terveellistä. Kun päivätyö on aivotyötä, on vapaalla mukava ottaa rennosti, nollata. Mutta siitä en minäkään tykkää, että joutenolo luokitellaan turhaksi/laiskuudeksi tms, kuten nykyään helposti tehdään. Eihän ilman joutenoloa synny luovuuttakaan.

  Ihanat kukkapellot. Käärmepaita on edelleen tosi hieno (olis kai kuitenkin pitänyt hankkia...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutenoloa ei arvosteta tarpeeksi nykyään! Töissä nyt varsinkaan. Itse olen myös vähän harrastusvastainen ihminen, siis että en tykkää että kalenterissa on tietyt kelloajat, jolloin pitäisi mennä johonkin harrastukseen. Tarvitsen aika paljon omaa aikaa, joutenoloa, kotona hengailua. Mutta tällainen olen tainnut aina olla! :)

   Käärmepaita on hieno! Ettei sitä löytyisi vielä jostain..?

   Poista
 8. Aijai tuota ihanaa leijakuvaa! Ja muitakin, mutta tuo jossa leijaa leijuu niiiiiin korkeella <3

  Hömppä on niiiiin jees! Sanon minä yli kolmikymppinen joka katsoo teinisarjoja silloin kuin haluaa olla aivan "nollat" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leija ei muuten edes ollut meidän, mutta oli niin kiehtova että pakko oli kuvata! :)

   Ihanaa että täällä on ihmisiä jotka ymmärtävät hyvien harrastusten päälle! :) <3

   Poista
 9. Mulla blogit on hömppäyskanava, hehe en taida mitään kovin tietopohjaisia blogeja lukea. Kun opiskelin ja monen monta vuotta tuli luettua vain oman alan opuksia, päätin silloin, että joskus vielä tulee aika, kun en lue mitään kehittävää, vaan just niin "aivotonta" kuin haluan. Se aika on nyt! Ja vielä tuotan sitä hömppää omassa blogissa OMG. On tää vaan niin kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin tarvitsen tällaisen täydellisen nollauskanavan, vastapainon työlle. En ole niitä, jotka vapaa-ajallaan pakertavat jatko-opintoja. :D

   Mutta hauskaa on, ehdottomasti!

   Poista