Talvivermeet

sunnuntai 23. marraskuuta 2014 


Lunta! Hei äiti nyt on taavi!

Ensilumi aiheutti ankaraa liikettä ja tohinaa lastenvaatteisiin mieltyneen äidin lauantaiaamuun. Esiin oli kaivettava loputkin muhkeat, lämpimät, kestävät, vedenpitävät kasat topattua tekokuitua! Sitten seurasi mallailua, hintalappujen leikkaamista ja topan sovitusyrityksiä konservatiivisen muutosvastarintaisille mukuloille.

Ja tältä tämä talvi nyt vaikuttaa: • Mini Rodinin haalari - meille uudenuutta - on lämmin, muhkea, painavahko. Siihen liittyy tietty Michelin-Man -efekti, joten se ei ole parasta mahdollista pulkkamäkimateriaalia. Sopiin varmasti parhaiten niihin kylmiin talvipäiviin, kun mittari on laskenut miinus kymppiin, eikä mikään muu lämmitä kalikkana hytisevää kuopusta. Koko 104, lapsi 100.
 • Kirppikseltä löytynyt Molon Rainbow on lapsen oma suosikki. Sopivan rähjäinen, jotta palvelee myös päiväkotikäyttöä loskaisenakin päivänä (= ei mitään väliä, kuluuko, tuleeko reikiä, tai kuinka usein tarvitsee pestä). Koko 104, lapsi 100.
 • Molon Ski Resort on tuttu viime talvelta ja mahtuu esikoiselle edelleen. Nyt juuri sopivan kokoinen. Tykätään kovasti! Koko 110, lapsi 107.
 • Pomp de Luxin toppahanskat. Näistä lupasin raportoida. Ei mitään valittamista! Kuopus on käyttänyt näitä nyt jo noin kuukauden. Pitävät veden aivan täydellisesti, tämä on testattu rännileikeissä eräänä sateisena päivänä. Suosittelen!8 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset vermeet! Kyllä pärjää! Jos kuvat on tältä viikonlopulta, niin onneksi olkoon. Teillä on siellä sentään sen verran lunta, että sai kaivaa Stigan esille. Meillä ei tarvinnut mäkeen menosta haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, tänä aamuna ei noista lumista ollutkaan enää juuri mitään jäljellä. :D Mutta kivaa oli vähän käydä pulkkamäessä, ihan eri tavalla sai lapsetkin houkuteltua ulos...

   Poista
 2. Kivalle näyttää! Meillä vieläkin lunta vaan hento kerros. Isommalla hoidossa vieläkin se popin vk puku. Suosittelen kyllä alesta teillekin kyttäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Me ollaan menty hoidossa meidän rönttäpuvuilla, jotka on siis kulahtaneita ja ohentuneita Molon haalareita - lämpivyys verrattavissa varmaan välikausipukuun. :)

   Poista
 3. Ei sitä paljoa lunta tarvita, kun mäkeen on päästävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Vähän teki pahaa nurtsin puolesta kyllä... Semmoinen lapsilauma tuolla mäessä kun oli uria kyntämässä! :D

   Poista
 4. Aah lunta, mekin saatiin! Hienot on talvikamppeet. Ja ihanat pipot :)

  Kiva, että Ski Resort mahtuu edelleen. Se on hieno kuosi. Meillä taitaa olla nyt sama tilanne tuon uusimman toppahankinnan kanssa, että on sopiva vasta vuoden päästä, kun tuli otettua "hiukkasen" reilu koko, varmuuden vuoksi ;)

  Ihana Rainbow. Ei arvaisi käytetyksi. Mun on ruvennu tässä pimeän ja pitkän syksyn mittaan tekemään mieli pikkuveikalle noita sateenkaaren sävyjä. Haluaisin sen välikausiversion, Pollykos se oli. Mahtaako niitä saada enää mistään (alella) vai olisko sitten keväällä taas joku "ennakkoale".

  Isompaa lasta aletaan nyt selkeästi pukea hiljalleen tummempiin sävyihin, joten kuopuksen kanssa täytyy vielä ottaa väri-iloittelusta kaikki irti. Varsinkin, kun sisävaatteissa olen nyt jostain syystä tykästynyt viime aikoina rauhallisempiin sävyihin.

  Te pääsitte paloasemapäivään :) Meillä jäi väliin synttärivalmisteluiden takia tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Molon haalareissa on kyllä kätevää se, että ne menee vähän reilunakin. En tiedä mistä se sitten johtuu, jotenkin tuo malli on sellainen että pieni reiluus ei haittaa. :) Mutta en tosiaan ajatellut että tuo Ski Resort olisi ollut ylisuuri viime talvenakaan. Uskon että se teidänkin haalari on nyt siis pitkäikäinen investointi! Täytyy tulla vielä jättämään sinun blogiin kommentti aiheesta, kuvat eilen jo nopeasti selailinkin.

   Rainbown näkee olevan kyllä käytetty kun vaan vähänkin lähempää tarkastelee. ;) Mutta kelpaa meille vallan hyvin! Välikausi-Pollyja en ole nähnyt missään alessa, tosin en ole nyt kummemmin kyttäillytkään. Saapa nähdä jatkaako tuo sateenkaari vielä kevätmallistoonkin, onhan se ainakin aikamoinen hitti ollut tähän saakka.

   Meilläkin on sävyt tummentuneet viime aikoina. Liittyy varmasti lasten iän karttumiseen ja toisaalta myös muotien muutokseen!

   Me käväistiin paloasemalla juu! Kuopus tökkäsi vahingossa pii-paat päälle, ja siitä seurasi sellainen kriisi että pois olikin lähdettävä... ;D

   Poista