Monenlaiset kirppispöydät

perjantai 7. maaliskuuta 2014


Kyllä lastenvaatefani lastenvaatefanin tunnistaa. Vaikkei toista näkisikään. Eli kirppispöydän tarjontaa analysoidessaan!

Suurin osa kirppispöydistä on tietenkin sekalaisesti täynnä henkkamaukkaa, lindexiä, prismaa, cittaria ja kappahlia. Kuitenkin joka reissulla joukosta erottuu se molomamman pöytä, retrofanin värikäs froteepinkka tai po.p-pöpin kauppapaikka.

Mutta kyllä muuten katse pysähtyy pikkupaikkakunnan kirppiksellä, kun pöytä onkin täynnä Mini Rodinia. Ja vieläpä varsin arvonsatuntevasti hinnoiteltuna! Harjaantumaton saattaa ihmetellä, miksi käytetty haalistunut bulldog-paita maksaa kolmekymmentä euroa? Mikä paidan erottaa viereisen pöydän kauhtuneesta cirafista? Epäilen, ettei tämä kyseinen pöytä tyhjentynyt, ellei kohdalle sattunut tosifania. Yleensä kysyntä ja tarjonta kyllä kohtaavat paremmin netissä.

Tiedättehän sen alkukantaisen saalistushimon, joka herää kun tällainen oikein mieluisa kirppispöytä tulee vastaan? Se, joka melkein laittaa kädet tärisemään, sykkeen nousemaan ja suorastaan kuolan valumaan? Pikainen silmäys ettei potentiaalisia kilpailijoita ole uhkaamassa selustaa, ja sitten alkaa armoton pengonta!

Melkein teki mieli ostaa se bulldog, mutta niillä kirppishinnoilla - en pystynyt! Sinne jäivät kaikki.

Näistä tämänpäiväisistä tulokkaista suurimman kiinnostuksen herätti tämä kuosi, josko sitä hankkisi vaikka pipona?
19 kommenttia:

 1. Mä oon tosi vähän ehtinyt käymääb live kirpuilla ... Mutta voin kuvitella :)


  Meillekin on tulossa tukaaneja , legginssin muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn suurin piirtein kerran pari kuukaudessa tekemässä pikakierroksen. Joskus löytyy helmiä! :)

   Poista
 2. Se tunne on kamala, kun on juuri spotannut tuollaisen pöydän (minun tapauksessani tosin jotain muuta kuin Mini Rodinia), ja huomaa että joku kanssasaalistaja alkaa lähestyä. Tekee mieli heittäytyä pöydän päälle levyksi, ettei kukaan saa napattua mitään ennen kuin sisältö on tarkkaan ruodittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin! :D Samanlaista vihamielisyyttä on usein aistittavissa siitä kanssasaalistajastakin, hihih... ;)

   Poista
  2. Joo, jos katseet tappaisivat... :-D

   Poista
 3. Mä yllätyin ja tykkäsinkin eniten siitä mini zoologist onsiesta keltaisena! Luulenpa, että se kotiutuu meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei taida olla enää onesie-ikäisiä, byhyy... :) Samasta syystä tuonne kirpulle jäi viime vuotinen oranssi shortsihaalari, vaikka olisi ollut sopivan kokoinen. Kamalan epäkäytännöllinen vaipattomalla muksulla. :/

   Poista
 4. Mä en noista tukaaneista innostunut ollenkaan? Vaaleanpunaiset liskot tai ihastutti kovinkin, mutta mitään en tilannut! Hyvä minä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletöntä itsekuria! En minäkään ole tilannut mitään, pitää vähän haudutella... :)

   Poista
 5. Meilläpäin ei tuollaisiin kirpparipöytiin valitettavasti törmää :/ Peruskamojen joukossa voi joskus olla joku herkku, mutta harvinaista se on. Pitää joku kerta tehdä kirpparipyhiinvaellus pääkaupunkiseudulle.

  Minustakin tukaanikuosi vaikutti kivoimmalle näistä uusista Rodineista. Liskokin oli jollain lailla hauska, mutta en usko kummankaan tulevan lopulta kotiin saakka. Tai ei pitäisi kyllä koskaan lupailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylällä on lastenvaatekirppari, tarjonta on kyllä täälläkin päin pääasiassa peruskamaa, mutta löytyyhän sieltä välillä niitä helmiäkin. Lapsille löytyy myös leikkipaikka, niin äidit saa rauhassa kierrellä... :)

   Poista
  2. Olisi kuitenkin kiva että niiden lasten perään silti katsottaisiin. Nim. vähän surettaa kun lapsen myyntiin valkkaamista autoista ainakin yksi on kateissa (hintalappu kyllä löytyi). Näin vaikka autot on sijoitettu mahdollisimman ylös myyntipöydällä. Osa vanhemmista vaan katsoo kun lapset leikkii ja roudaa pitkin poikin myyntipöytien kamoja. Joo, vähän akuutti ketutuksen aihe...

   Terveisin Ticket-Molo-PoP-mamma

   Poista
  3. No voihan kurjuus! :( Juu kyllä lasten perään pitää älytä katsoa, eikä myytävillä leluilla tietenkään leikitä. Hyvin varustettu leikkipaikka pitää lapset onneksi tyytyväisinä sen verran että ehdin tehdä viiden minuutin pikaisen katsauksen tarjontaan...

   Poista
 6. Täälläpäin on melkein aina livekirppareilla jotain Rodinia. Harvemmin kyllä koot osuu oikeeseen ,mutta oonmä löytöjäkin tehny mm. marianneleggarit kahella eurolla jne ;)

  annna olikin hyvin jo ylempänä kuvailla mitä tekis mieli tehdä kun bongaa jonkun herkkupöydän.

  Meille lähti tilaukseen tota tuksukuosia aika monta vaatetta ;) harmaata, mustaa ja keltasta - mun heikkous <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa, musta ja keltainen on mulla nyt juuri sisutuksessa suosikkivärit, sopisi hyvin tuo tukaani siihen, hih...! :)

   Parasta on kun sattuu kirppikselle juuri silloin, kun herkkujen myyjä purkaa kassiaan hyllyyn! Silloin pohtii, että kehtaako hyökätä heti kimppuun vai odottaako että myyjä saa rauhassa aseteltua vaatteet paikoilleen... ;)

   Poista
 7. Mua ihan harmittaa, kun en enää koskaan ehdi live kirpparille. Tosin tuossa meidän läheisessä on yleensä korkeintaan miikkaria. ;)
  Itse en kyllä veisi noita merkkimerkkivaatteita livemyyntiin, vaan panostaisin nettiin, vaikka se onkin rasittavampas postitteluineen.
  Ja mitä drop 2:een tulee, siinä on kyllä kivoja kuoseja, kuten oli siinä ekassakin, mutta mitään en ole tilannut. Meillä on kesälle niin paljon vaatteita jemmassa ja kesä 2015 on vähän liian kaukana, että ostaisin täyteen hintaan. ;) Mutta ehkä mä vielä jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, miikkarimammat unohdin mainita! Viimeisen parin vuoden aikana meidän lähikirppiksellä on ruvennut näkymään miikkaria, sitä ennen ei juurikaan.

   Meillä on nuoremmalle pojalle isoveljen viime kesäisiä, mutta isommalle ei ole kuin yksi t-paita. Ja nyt on kuule kanarian reissukin varattu vielä kevättalvelle, joten pakko kai tehdä muutama t-paitaostos ennen sitä!!

   Poista
 8. Siis tosissaanko 30€ lasten käytetystä paidasta??? Huh, kyllä ei ole ahneudella mitään rajaa... Vaikka olisi mitä merkkiä, niin pikkasen on myyjällä todellisuudentaju kadoksissa... 😏 A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta FB-kirppiksellä tuon hinnan saa kyllä helpostikin. Mä olen vähän sitä mieltä ettei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. :) Mutta tällaisen pikkukylän kirppiksellä tuollainen hinnoittelu tuskin toimii, oli kyseessä mikä vaate hyvänsä.

   Poista