Kakkakirja - uusin lastenkirjamme

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kun luimme Kakkakirjan (Pernilla Stalfelt) ensimmäisen kerran, kokemus oli hupaisa. Pojat unohtivat toistensa nujuuttamisen ja kiehnäämisen kokonaan, ja kuuntelivat kakkatarinoiden yltiörealistista mutta silti hyvin luonnollista etenemistä suu auki ja välillä epäuskoisesti hihittäen. Itsekin hämmennyin kirjan suorasukaisesta yksityiskohtaisuudesta ja mutkattomuudesta. Iltasatuhetkestä muotoutui kokonaisuudessaan vallan hauska, sillä tottahan kakka- ja pieruhuumori tepsii sukupolveen jos toiseenkin ja myöskin sukupuolesta piittaamatta.Niin, kakkahan on vain kakkaa, ja miksikäs ei omistaisi aiheelle kokonaista kirjaa? Vähän jäin kahden vaiheille pohtimaan, ruokkiiko kirja vain muutenkin juuri nyt "in" olevia kakkapuheita vai esittääkö se asiat niin sopivan maanläheisellä tavalla että koko kakka-asian mystisyys hieman hälvenee lapsen silmissä. Ainakin se auttaa aikuista kertomaan lasta niin kovasti kiinnostavasta asiasta!Tämä kirjastosta lainattu Kakkakirja lienee lainatuimpien joukossa, sillä sen verran kulunut se jo on. Ehkä siis voin olettaa, että muidenkin päiväkoti-ikäiset ovat kiinnostuneita kakasta?

Tällä postauksella osallistun myös Sinisen keskitien Blogien Lastenkirjaviikko 2014 -haasteeseen.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta ja hyödyllisestä haasteesta! :)

   Poista
 2. Minusta tuollainen kirja on ihan hyvä idea: ehkä se hihittelyn tarve sitten vähenee, kun tulee mielenkiintoista faktatietoa tilalle. Ja lapset haluaa tietää kaikesta kaiken. Kuitenkin. Meillä mietitään nyt sitä, että miten niin ei olla oltu missään silloin, kun ei vielä oltu äidin masussakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, tuo kuulostaa aika hankalalle pohdinnalle, keskipä siihen sitten selitys! :D Meillä ei kumpikaan lapsi käsitä, että on ollut joskus aika ennen heitä, ja isoveljellä on ollut aika ilman pikkuveljeä (tällä ikäerolla aika erottamattomat). Huuli menee pyöreäksi kun näistä asioista jutellaan. Ja pikkuveljellä on muutenkin kyselyikä, miksimiksimiksi on aivan loputonta tulitusta... :D

   Poista