Näitä kuuntelin muinoin

tiistai 11. joulukuuta 2012

Nyt seuraa katsaus menneiden vuosikymmenten musiikkimakuuni, inspired by Leopardikuningatar ja Tuumat ja tuokiot. Tarkoitus oli kai muistella ensimmäisiä fanituksen kohteita, mutta innostuin muistelemaan vähän lisääkin... Koittakaa kestää.

Dingot menivät minulta ohi, olen nimittäin aavistuksen verran nuorempaa polvea, ysärinuori katsokaas. Olin noin kahdeksanvuotias, kun aloin kuunnella oikeaa musiikkia. Tuolloin oltiin juuri siirrytty CD-aikaan, ja ensimmäisiä levysuosikkejani olivat nämä, eli The Beach Boys, Madonna ja New Kids on the Block.

Oli muuten vanhemmillani ehkä
ihmettelemistä, kun halusin ekaksi
levykseni albumin nimeltä Erotica???
Nyykkärifanitus jatkui sitten muutaman vuoden (mun suosikki oli Joe, entäs sun?), mutta Backstreet Boysin tai Take Thatin matkaan en lähtenyt.

Ala-asteen kuudennella luokalla kiinnostuin (pojista ja) discoista, ja musiikkimaku vaihtui kunnon eurodancehölkkään. Tyyliin 2Unlimited, Haddaway, DJ Bobo ja Cappella. CD-soittimessa pyörivät Hittibuumit ykkösestä äärettömään ja Megadance '94:n tyyppiset kokoelmat. Näitä kokoelmia nauhoittelin itsekin kaseteille, lähteenä tietysti Radio Mafia, Kiss FM ja Energy.


Ai niin, ja Bon Jovikin oli hyvä, ja konsertissakin olin vuonna 1996 (ja myös muutama vuosi sitten, mutta jotenkin se ei tuntunut enää samalta...).

Ylä-asteen loppupuolella alkoi brittipoppikauteni, ja tuon ajan suosikkeja olivat Oasis, The Verve, Blur, U2 ja Radiohead. Ei hullumpaa? Näitä levyjä en heittäisi pois hyllystäni vieläkään. Eipä sillä, että ehtisin niitä muka kuuntelemaan ikinä.2000-luvulle siirryttäessä asuin jo omillani, ja näihin aikoihin kuuntelin paljon ainakin näitä: Coldplay, Kent, Moby ja Kemopetrol. Myös PMMP:stä tykkäsin. Radioheadinkin fanitus jatkui, kunnes levyt menivät turhan vaikeaselkoisiksi. Yksi elämäni kohokohtia (seuraava lasten syntymien jälkeen?? ;) oli kuitenkin Radioheadin vuoden 2001 Tukholman-keikka, jota pääsin katsomaan eturivistä. Iik.


Sittemmin... Musiikki-intoiluni on vähän lopahtanut. Nykyään en pysty/osaa/ehdi keskittyä musiikin kuunteluun. Olen ostanut ehkä yhden levyn viimeisen kolmen vuoden aikana, ja senkin ehtinyt kuunnella ehkä kolmesti (Adele, oli muuten hyvä). Musiikin kuunteluni rajoittuu viiden minuutin automatkoihin kauppaan ja takaisin.

David Guettan meno on aika tarttuvaa.
Sopii hyvin automusiikiksi! ;)
Musiikin suhteen olen aika kaikkiruokainen, mutta haluaisin taas löytää uusia kestosuosikkeja ja fanituksen kohteita. Joku, jonka keikallakin voisi vaikka käydä..?

Laitan haastetta eteenpäin, kertokaas tekin omat nuoruutenne suosikit, jos uskallatte! :) Tai löytyikö näistä jotain omia suosikkejanne?

Kuvat on Googlen kuvahaun kautta.

10 kommenttia:

 1. Unohdin brassailla omassa postauksessani, että mähän olen nähnyt livenä Dr Albanin. Revi siitä! :D

  Ehkä Radioheadin keikka menee edelle, mut vähän vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! No nyt oon kyllä kade... Itse pääsin (jouduin?) muuten kerran E-Roticin keikalle, jos joku muistaa tuon ruotsalaisen tanssimusiikin ihmeen. :)

   Poista
 2. Eikä! Ihan tismalleen samat bändit olen kahlaillut läpi! Meidän täytyy olla todella samanikäiset! Red hot chili peppers oli kova myös, ja Ismo Alanko jajaja olihan noita. Chisua on tullut kuunneltua hiukan viime vuosina, ja kyllä mä PMMP:stäkin yhä tykkään. Tuomari Nurmion keikalle haluaisin, koska ajatuksen tasolla ainakin se voisi olla hauskaa.
  Kauko Röyhkälle olen näyttänyt pyllyä ja suututtanut hänet ystävieni kanssa hänet sillä. Voi niitä aikoja ja yhtyeitä. Huoh.
  (en niitä aikoja silti takaisin haluaisi!!!)
  Nykyisin kuuntelen pääasiassa Rölliä. Se jos jokin on ikivihreä!
  ps. Lähin henkkis on TUNNIN ajomatkan päässä, että saattaapi mekko mennä sivu suun, varsinkin kun olen vakaasti ostolakossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pps. Nyykkäreistä mun suosikki oli se paha poika, mutten mitenkään muista sen nimeä!?

   Poista
  2. Eli Donnie oli sun suosikki. :)

   Onnittelut hyvästä musiikkimausta ja peukku pyllyn esittelystä Kauko Röyhkälle! :D Me muuten kuunnellaan välillä PMMP:n lastenlaululevyä Puuhevonen, se on oikeesti hyvä! Ja Röllit voisi kaivaa jostakin esiin taas...

   Ihan piti äsken vielä kahlailla noita CD-laatikoita, ja sieltähän löytyi vaikka mitä helmiä. R.E.M ja Smashing Pumpkins yhdestä genrestä ja toisesta genrestä Ace of Base ja Teri Ann Linn (se kaunareiden Kristen)... Sitten kun palaan töihin, niin nämähän pitää kuunnella työmatkoilla läpi!

   No hitsit sen mekon kanssa. Mutta tuleehan noita sitten taas... Ja mä olen kans ostolakossa, ihan ehdottomasti!

   Poista
 3. Hei, mahtava tämä postaus!
  Ja tästä tuli mieleen, että opiskeluaikana kuuntelin ihan tuhottomasti Oasista, The Verveä ja myös U2:sta. Melkein fanitin. Mutta omasta listastani nuokin jäivät pois. (Koska julisteita ei ollut seinällä eikä muutakaan fanikamaa ;) ).
  Musta muuten tuntuu, että nykyisin aletaan kuuntelemaan pop-musiikkia ja fanittamaan paljon nuorempina kuin aiemmin. Sinä sanoit, että aloit 8-vuotiaana ja minä ehkä 10-11-vuotiaana. Ok, olen kyllä aika syrjäiseltä paikalta kotoisin, joten saatoin olla myöhäisherännyt. Mutta nykyisin tuntuu, että jo eskarilaiset fanittaa Robinia, Cheekiä ja ties mitä ja käy konserteissa! (Ainakin minun kavereiden lapset. Huh huh.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta löytyi ainakin Oasiksen juliste. :)

   Siskoni on muuten lähes kymmenen vuotta minua nuorempi, ja muistan kun hän fanitti Spice Girlsiä jo ekaluokkalaisena.

   En tunne tällä hetkellä kovin montaa tuon ikäistä, joten olen vähän pihalla nykyajan fanituksista... Mitähän nuo sanoisivat jos niille iskisi Jonna Tervomaan kasetin käteen, hih... :)

   Poista
 4. Mitähän tässä kehtais tunnustaa? :D
  Spice Girlsit, BSB, XL5 oli jossain vaiheessa. Sitten alkoi mennä Apulanta, Hurriganes, Francine ja kotimainen iskelmäkin (kiitti mutsi!). Nykyään mä en kyllä kerkeä paneutumaan musiikkiasioihin juurikaan, välillä joku hätäinen Hevisaurus juutuupista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatumusiikkia sielläkin kuunneltu. :) Muistan tuon XL5 -buuminkin kyllä hyvin...

   Mä en edes kunnolla tiedä mikä on Hevisaurus, täytyy mennä juutuupiin katsomaan...!

   Poista
  2. Muakin vasta siitä valistettiin ;) Lapsi kyllä kuuntelee ennemmin rokkenrollia ja iskelmää (sitä mitä minäkin siis) mutta toi Hevisaurus onkin äitin juttu. Varaa nenäliina biisiin Viimeinen mammutti ;)

   Poista