Mission impossible?

perjantai 28. joulukuuta 2012

Palataan vielä hetkeksi pakkasiin, vaikka nyt ainakin etelässä on melko lämmintä. Valittelin tuossa joku aika sitten puolitoistavuotiaan Herra Tuumailijan viluongelmaa, ja nyt on seuraavia vermeitä kokeiltu (pakkasta n. -15C):

 • Jalkojen varustelu kovilla pakkasilla

  Vikingin goret: varpaat ovat umpijäässä
  Kuomat + villasukat: varpaat ovat jäässä
  Reiman huopikkaat + villasukat: varpaat ovat viileät, mutta eivät jäässä

 • Käsien varustelu kovilla pakkasilla

  Reimatecit: sormet ovat umpijäässä
  Rasavilit: sormet ovat jäässä
  Molo Kidsit: sormet ovat jäässä
  Nahkarukkaset karvavuorella: sormet ovat viileät, mutta eivät jäässä

Testivoittajat: Reima Pehmyt huopikkaat ja käsintehdyt nahkarukkaset

Lämpöisiä Herra Tuumailijan varpaista ja sormista ei varmaan saa millään! Tai kertokaa toki omat vinkkinne tällaisen superviluisen lapsen raajalämmikkeeksi. :) Vaikka kuopus ei enää arastelekaan lumessa kävelemistä samalla tavalla kuin muutama viikko sitten, liikkuu hän ulkona paljon vähemmän kuin veljensä (vakiokommentti: Sysiin, sysiin! = Syliin, syliin!). Ehkä ensi talvena vauhtia on sitten sen verran enemmän, että ääreisverenkiertokin pysyy käynnissä...

Kolmevuotiaan Herra Vilpertin sormet ja varpaat sen sijaan pysyvät lämpiminä kovistakin pakkasista huolimatta. Hänelle riittää hyvin Molon hanskat eikä puuvillalapasiakaan tarvita väliin. Myös varpaat pysyvät lämpiminä huopikkaissa. Tämä mösjöö ei toudellakaan paikoillaan seisoskele.

Olen siis ollut tyytyväinen Reiman huopikkaisiin ja voisin sellaiset hyvin hankkia ensi talveksikin. Lapsetkin tykkäävät kengistään, kun ne on helppo pukea itse. Tosin yleensä kengät sujahtavat jalkaan ennen haalareita, ja sitten tulee huutoa, kun äiti yrittää tulla sotkemaan väliin...

Loppuun joulun ajan sekalaisia ulkoilukuvia...Mummon pihalla on ihanan talvistaEilen askarreltu lumiakka


15 kommenttia:

 1. Nuo tuollaiset nahkakintaat voisikin hommata Toivolle vuoden päästä-talveen, kun Toivo on sen 1,5vee. Kyllä mä alan olla sitä mieltä, että 1-2 vee jalat ja kädet on viileet lapsella talviulkoilussa. -jos siis meinaa, että niitä käsiä ja jalkoja voi käyttää johonkin ulkona.
  Nyt kun isot on meillä 3,5 ja 2vee, tarkenee ne vallan hyvin . Noita reiman huopikkaita katselen kyllä alesta joka iikalle, tai toivon niitä tulevan taas ensi talvena myyntiin.
  Paras malli pakkasille on varmasti saapas, että on ilmatilaa varpaille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin nahkakintaat ennakkojoululahjaksi, ja tulivat tarpeeseen!

   Onkohan koko 23 Toivolle sopiva ensi talvena? Voin myydä teille nuo Tuumailijan nykyiset huopikkaat, jos et löydä alesta. :)

   Poista
  2. Mikä niissä on sisämitta? Voisin ne kyllä ostaa! :) katsellaan keväämmällä! Hyvä idea!

   Poista
  3. Eikun ne onkin 24, ja sisäpohja on 16,1cm. :) Muut talvikengät tuolla on 23, mutta näistä otin 24, että mahtuu villasukka varmasti. Palataan tähän! :)

   Poista
  4. Ne on todennäköisesti isot, mutta katsotaan loppukeväästä sitten - kun Toivon jalan saa ensinnäkin mitattua! :)

   Poista
 2. Me onnettomat olemme olleet 2 VIIKKOA sisätiloissa. Ensin pienemmällä keuhkoputkentulehdus, todella ärhäkkänä kuumeen kera. Hengittelimme aamuin illoin ja tarvittaessa ventolinea ja kun nuorimmainen toipui alkoi isomman vatsatauti... joka vihdoin helpottaa. Huomenna menemme ulos, vaikkevat minun kenkäni vielä olekkaan saapuneet. Saas nähdä kuin tarkenemme. :)

  Enkä ole huomannut että olisivat aiemmin palelleet. Isompi nyt on aina hikipäässä. Ulkojäälle hän laittaa urheilukerraston ja fleecetakin ja villahousut ja siihen päälle kiekkovarusteet ja poika on läpimärkä. Itse hytisen kaukalonlaidalla päästä varpaisiin umpijäässä. Pienempi sai joulupukilta hienon uuden villahaararin, se siis testaukseen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kurjuus mitä sairastelua! Ihanaa kun pääsette huomenna ulkoilemaan (ja kohta saat onneksi ne kengätkin)!

   Villahaalari on kyllä ehdoton!

   Poista
 3. Meidän 2v myös viluisempi kuin isoveljensä, joten laitan vaatekerroksia enemmän kuin isommalle. Koita ylimääräistä vaatekerrosta kovemmilla pakkasilla ..meillä auttoi. Ei varpaat ja sormetkaan palele enään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villahaalari on meillä käytössä, sen alla tavalliset sisävaatteet. Auttoi kyllä, kun ymmärsi lisätä tuohon sen villakerroksen väliin. :) Enempää ei taida pystyä toppaamaan...

   Poista
  2. Oon kovilla pakkasilla laittanut aluskerroksen ja villahaalariin väliin vielä jotakin (ohkasta)lämmittämään. On mahtunut ja pystyy vielä hyvin liikkumaankin.On auttanut.

   Poista
 4. Hei,
  eksyin tänne hupulaiset-blogin linkistä ja halusin vain sanoa, että meidän 2-vuotiaalla toimii pakkasella täsmälleen sama varustus käsissä ja jaloissa kuin teillä.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nuo on nyt lämpöisimmiksi todettu! :)

   Kiva kun pistäydyit ja tervetuloa toistekin! :)

   Poista
 5. Meillä ollaan myös todella kylmäraajaisia. On kokeiltu nyt kaikenlaista ja paras lopputulos on Ruskovillan tuplamerinolapaset ja Jonathan (Tähti)- toppahanskat. Po.Peissä jäätyy lapastenkin kanssa kädet, samoin - yllättäen tuollaisissa aidoissa karvavanttuissa!?
  Kenkinä lämpimimmät ovat olleet tavallisen sukan, villasukan ja huopapohjallisen kanssa Kuomat, Vikingin Goret on kylmät mutta niihin mahtuu onneks useampikin sukka. Myös joku halpismerkkinen vuoritettu kumppari on aika hyvä mutta epäkäytännöllinen talvella, liukkaat ne ainakin ovat.

  Meillä on aitoa villaa välysvaatteina, kovimpiin keleihin olen laittanut Po.Pin alusasun, silkkipaidan ja villahaalarin topan alle. Poika kuitenkin liikkuu hirveän mielellään kelissä kuin kelissä niin jos terveinä ollaan oltu niin tuolla setillä on pärjätty. Tuo silkki on kyllä kokeilemisen arvoista myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän kaveri ei välttämättä paljoa liiku, kyhjöttää vaan paikallaan ja mulkoilee kulmiensa alta marttyyrimaisesti. ;) Onneksi nyt on lauhtunut, niin ei olla ihan jääkalikoita kun tullaan sisälle! Hyviä vinkkejä sieltäkin, meidän pitäisi varmaan hommata noita ruskovillan lapasia ainakin...

   Poista