Elloksen uutuuksia kotiin

tiistai 15. heinäkuuta 2014


Kesän etenemisessä kohti elokuuta ei ole oikeastaan muita hyviä puolia kuin syysmallistot! Ekana ehti Ellos. He tarjoavat tyylikopioita huokeammalla hinnalla esikuviinsa verrattuna, ja mikäli tämä ei häiritse, niin mallistosta voi löytää muutaman aika kivan jutun! Meille voisi tulla tuo tyynynpäällinen ja tuikkukipot. Tunnen vaaleanpunaisen kauden olevan tuloillaan... ;) Onneksi tekstiilien avulla voi toteuttaa vaihtelunhaluaan pienellä rahalla.

Meillä taitaa olla pientä lomaväsymystä ilmassa. Päivärytmit ovat heittäneet vähän häränpyllyä, mikä tarkoittaa sitä, ettei päiväunia nukuta joka päivä (tai jos nukutaan, niin iltaunista on turha haaveilla ennen yhtätoista).

Neljävuotias pärjääkin jo aika hyvin ilman päiväunia, mutta kolmevuotiaan kanssa voin kertoa olevan jokusia haasteita... Myönnettäköön, että ehkä suurimmat haasteet ovat kuitenkin mukavuudenhaluisilla vanhemmilla, jotka ovat tottuneet pieneen hengähdystaukoon keskellä päivää. Tänään kävikin ekan kerran mielessä sitten loman aloituksen, että no, onhan siellä töissäkin oikeastaan aika mukavaa... ;) Silti, ihanaa että meillä on vielä puolet lomasta jäljellä ja kivoja juttuja tiedossa!

20 kommenttia:

 1. Kun päiväunet jäävät pois päiväjärjestyksestä, vanhempien lepotauko taataan tietysti lastenfilmillä. Juu-u, siihen pitää kyllä totuttaa ajoissa ja järjestelmällisesti ;)

  Isoveikka jätti päiväunet kokonaan pois jo 2 v 4 kk (vaikka kaikki konstit kokeiltiin) ja minä odotin silloin viimeisilläni pikkuveikkaa, joten tiedän, mistä puhun :) Pikkuveikka sen sijaan nukkuu vielä mielellään päiväunet, joskin pärjää tarvittaessa ilmankin. Isoveikka katsoo aina filmiä pikkuveikan uinuessa päikkäreitä. Näin taataan myös pienelle unirauha. Nämä ovat niin kovaäänisiä, että toinen herää, jos toinen leikkii.

  Töissä on oikeasti helpompaa kuin kotona kahden pojan kanssa. Allekirjoitan täysin. Mutta on lomassakin toki puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaankin ehkä jo liiankin kauan saatu nauttia tästä päiväunien ylellisyydestä, harva neljä ja puolivuotias kai niitä enää koti- ja lomaolosuhteissa tarvitsee... :) Oikeastaan ongelma juontuu nyt siitä, että me herätään aamuisin liian myöhään. Rytmi lipsuu koko ajan myöhäisemmäksi, mahdollinen päiväuniaika myöhäisemmäksi ja sitten tietysti yöunetkin myöhäisemmäksi... Täytyy tehdä ryhtiliike hyvissä ajoin ennen loman päättymistä, ettei paluu arkeen ole liian karu! :D

   Minäkin olen aina ollut vähän sitä mieltä, että töissä on helpompaa kuin täyspäiväisenä pikkupoikien viihdyttäjänä. ;)

   Poista
 2. Mä kans selailin Elloksen kuvastoa. Vaikka hempeää ja lempeää näkyikin paljon, niin onneksi oli sitä räväkämpääkin otetta saatavilla. Meille, kun ei hempeilyt sovi :D

  Tuo on kyllä ensimmäinen oire siitä, ettei päiväunia enää tarvita, jos nukkumaanmeno viivästyy. Meillä neiti jätti päikkärit pois muistaakseni 3-vuotiaana (päiväkodin kanssa sai vääntää asiasta, kun todellakin nukuttivat väkisin päiväkodissa ja sitten ei unta riittänyt yöhön). Mutta tosiaan joku lepohetki on hyvä kotonakin järjestää iltapäivällä, vaikkei nukuttaisikaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hempeä ja lempeä jotenkin nyt puhuttelee minua! :D

   Monien päiväkotikavereiden vanhemmiltä kuulee noista "pakkonukuttamisen" haitoista, ja ymmärrän kyllä että monen neljä-viisivuotiaan illat sen takia venyvät. Me ollaan ehkä sellaisessa välivaiheessa, jossa päiväunet on vähän liikaa, mutta ilman päiväuniakaan ei oikein meinaa pärjätä. Ideaali olisi varmaan sellaiset 15 min power napit, mutta eihän sitä nyt heti raaski toisia herättääkään...

   Poista
 3. Kivan näköisiä juttuja!
  Meillä poika jätti päikkärit pois 2,5 vuotiaana, vaikka todellakin olisi niitä vielä tarvinnut (kuten äitikin…), mutta kun uuteen järjestelyyn tottui, niin mukavalta tuntuu, että edelleen meillä mennään yöunille jo puolikasin aikaan ja nukutaan hyvällä säkällä kellon ympäri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen puoli kasilta nukkumaan käyvä pikkumies kuulostaa kyllä tässä taloudessa aivan utopistiselta! :D Me aloitellaan iltapalat vasta kahdeksan aikaan ja yhdeksältä on hiljaisuus arkipäivänä, mutta tämä kesärytmi on kyllä jotain aivan vallatonta niinä päivinä kun päikkäreitä otetaan... Eilen päiväunettomat tyypit nukahtivat jo klo 21, ja tänään herättiin klo 8.30, että onhan siinäkin toisaalta unta melkein kellon ympäri, rytmi on vaan pari tuntia myöhäisempi kuin teillä. :)

   Poista
 4. Mä olen tänään myös ekaa kertaa miettinyt, että voi kun työt alkaisi.. ei vaiskaan, se oli vaan pieni hetkellinen epätoivo, kun kaikki kolme tappelivat:) Kyllä lomailu on kuitenkin sata kertaa ihanampaa, kuin töissäolo ja arki! Lomalla ehtii lukea noita mainospostejakin mukavan tarkkaan;) Samoja juttuja bongailin Ellokselta, olen pitkästä aikaa innostunut (vähän) sisustuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita hetkellisiä epätoivoja tosiaan tulee ja menee, ja mulla ainakin juuri tuo nahistelu ja tappelu saa pinnan tiukalle...

   Lomalla ehtii kyllä mukavasti suunnitella, shoppailla ja bloggailla, mikäs sen mukavampaa! :) Mulla oli monta vuotta taukoa sisustamisessa, mutta noin vuosi sitten innostuin aiheesta uudelleen. Ja kyllä sitä uusimista olikin aika paljon, vuoden 2008 mieltymykset kun ei olleetkaan yhtään tätä päivää kaikessa ruskeudessaan ja tummanpuhuvuudessaan.

   Poista
 5. Kivoja juttuja oot bongaillut! Meillä samat uniasiat. Pienempi nukkuu kyllä mutta jos ollaan jossain niin väliin jää. Silti se ilta tuppaa venymään. Syksyllä iso urakka edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu jee, pitkälle venyvä ilta päiväunettoman pari-kolmevuotiaan kanssa on niitä arjen tähtihetkiä... ;) Mä uskon että syksyllä nuo unirytmit palautuu taas kohdilleen. Sitten on pimeetä ja kylmää, on herätty aikaisin, ja iltapäivästä onkin mukava kaivautua peittojen väliin...

   Poista
 6. Kaikki liikenevät rahat aleostoksiin laittaneena heitin Elloksen kuvaston suoraa keräykseen. Taidan kuitenkin kaivella sen sieltä takaisin :D
  Meillä jokainen on jättänyt päikkärit pois tutin kanssa samaan aikaan, tasan kaksivuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei kun dyykkailemaan vaan! Muutamia kivoja piristäviä juttuja sieltä kyllä bongailin.

   Meillä esikoinen jätti tutin kaksivuotiaana, ja silloin olin huolissani päikkäreiden puolesta, mutta päikkäritpä vaan jatkuivat. Kuopus ei ole koskaan syönyt tuttia, mutta en edes uskalla ajatella mitä tapahtuisi, jos the nallukka katoaisi...

   Poista
 7. Nukutushommista terveisiä! Meillä melkein 5 vee yritetään edelleen tainnuttaa unille. Illat venyy tosi myöhään, mutta tuntuu että ilman ei vielä jaksa. Ainakaan me aikuiset, sen verran rajuiksi kierrokset jossain vaiheessa menee. Vaan joskus se muutos on tehtävä, saa nähdä miten päikkärihommat menee syksyllä päiväkodissa.

  Kivoja lomapäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eli tekin olette jossain siellä välimaastossa päikkäreiden tarpeellisuuden kanssa. Ne ylikierrokset päiväunettomina päivinä voi olla jotain aivan järkyttävää, mielummin sitten vaikka menevät vähän myöhemmin yöunille... Ihan tosiaan aikuisten mielenterveyden kannalta. :)

   Päiväkodissa pojat on ainakin tähän asti nukkuneet lähes poikkeuksetta unensa, veikkaan että se linja jatkuu syksylläkin.

   Ja mukavia lomapäiviä teille myös!

   Poista
 8. Mä oon vielä niin lomafiiliksissä, että viskasin Elloksen kuvastonkin suoraan paperinkeräykseen :D. Kiva siis, kun olit tehnyt tämän kollaasin, oiskohan se kuvasto vielä siellä laatikossa ;).

  Ja mä en ymmärrä, miten meillä ei lasten rytmi muutu miksikään edes kesällä - seiskalta pakko laittaa nukkumaan ja herätys tietysti myös viimeistään seiskalta. Onpahan omaa aikaa, mutta ei vaan oikein mene aikataulut yksiin muiden lapsiperheiden kanssa :P.

  Mukavaa loppulomaa teille :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin teillekin! Te olette siis aamuvirkkua porukkaa. :) Meillä ja varsinkin mulla meinaa kello kääntyä koko ajan myöhemmäksi näin loma-aikaan... On tässä tietysti puolensa, eilen risteilyllä ollessa pojat jaksoi vaivatta kukkua yli yhteentoista, eikä tarvinnut sulkeutua hyttiin heti alkuillasta. :D

   Nuo Ellokset näytti aika kivoilta, tuo vaaleanpunainen tyyyny kummittelee mielessä etenkin!

   Poista
 9. Huojentavaa kuulla, että muillakin vaikuttaa kesä siihen että lapset valvoo pitempään. Onneksi meillä vain toinen ;) tyttö katselee monesti ysiin kymppiin ohjelmia tai kirjoja mun kanssa makkarissamme, kun omassa punkassa ei vielä silloin uni tule. Pojalle päivät ovat niin touhukkaita, että uni tulee kertalaakillajo seiskan kasin aikaan, mutta osaa silti nauttia kesästä ja nukkuu 10 ;) Monesti on saanut herätelläkin, että nyt poika aurinkoon :)
  Ihana elloksen kollaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä simahdettiin tänään klo 23. Huoh. Mitähän siihen päiväkotirytmiin palaamisesta tuleekaan...?? Onneksi on vielä aikaa käännellä rytmejä ojoon. :)

   Poista