Säiden armoilla

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hesarin kuukausiliitteessä oli pitkä juttu kesäsäästä - luin sen ahmien, sillä olen vähän sääfriikki ja tilastofriikki. Jutussa sanottiin, että ihmekös tuo että Suomi menee sekaisin kesäsäistä, sillä suomalainen ihminen saa elää enintäänkin vain muutaman kuukauden vuodessa näissä lajilleen ihanteellisissa olosuhteissa. Ah, tässä ollaan kyllä niin asian ytimessä, ja selittäähän tuo asian jos toisenkin suomalaisista. ;)

Minulle kesäsäät saavat aikaan tietynlaisen suorituspaineen. Ounou, aurinko paistaa, nyt ulos, mihin mennään, mitä tehdään? Nyt sitä rusketusta mulle (myönnän! vanhanaikaista!), uimarantaa, mökkiä, leikkipuistoa, pyörälenkkiä, jätskikiskaa ja niin edelleen. Kyllä se viimeistään kello kymmenen on oltava kasassa jonkinlainen suunnitelma päivän aktiviteeteista.

Lapsi vänkää, että haluaa jäädä sisälle leikkimään junaradalla - no ei muuten käy, junarata rakennetaan siis mökin terassille. Koska ihan kohta on taas syksy. Sitten ei enää kävellä paljain jaloin, lähdetä ulos ilman takkia, nautita auringosta ja kesän tuoksusta.

Instagram ja blogit ovat onneksi täynnä ideoita paikoista, jonne mennä lasten kanssa. Jossain siellä taisi vilahtaa myös Oittaan Angry Birds -puisto. No eikun sinne.

Paikalla olikin puoli Espoota ja Kuopion serkutkin:Meteli ja meininki oli siis melkoinen, joten kyllä arempia hirvitti. Ehkä parin vuoden päästä sitten uudestaan, tai jonain hiljaisempana hetkenä (keskellä yötä?). Mikäli ei tykkää kiipeillä lasten kanssa Lappsetin merirosvolaivoissa (minä en tykkää, mies onneksi tykkää, thank God for that), niin tämä puisto on tuollaisille 3-4-vuotiaille vielä aavistuksen verran liian hankala.
Ensi viikollakaan ei jäädä sisälle kotiin lepäilemään, e-ei. Tiedossa on ainakin pieni Tallinnan visiitti. Ja JOS sataa, menemme ehkä uimahalliin (pojille on luvattu) tai Lohjalle Tytyrin kaivosmuseoon +8 asteen lähestulkoon arktisiin olosuhteisiin.

Mitkä on sinun parhaat lomapuuhavinkkisi?

10 kommenttia:

 1. Meillä on tykästytty liikennepuistoon. Tänä vuonna 3,5 v :kin osasi ja ylsi jo ajamaan. Tosin äidin piti juosta perässä tulkitsemassa liikenne- ja kaistamerkkejä. Saattoi olla, että kolmen tunnin polkemisen jälkeen ( kaksi kahden minuutin juomataukoa välissä) , lupasin, että mennään toisen kerran tänä kesänä, jotta pääsin huilaamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, tuo onkin aivan loistava idea! Nyt vaan googlettamaan, mistä päin pk-seutua tuollainen löytyisi - vai onko sinulla tiedossa?

   Poista
 2. Mä meinasin, että jos ajelis hesaan sadepäivänä ja menis vaikka luonnontieteelliseen.
  Täällä hieman kauempana pääkaupunkiseudulta, on ihana paikka Vääksy. SIellä on pikku putiikkeja, ravintolaa, kanava, joku pieni liikennepuisto ja huippu uimaranta. Me tehdään sinne päiväretki kunhan ilmat olisi rantakelimäiset :)

  Jotain päiväreissuja meinattiin muutenkin tässä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Vääksy kuulostaa kivalta, ei olla siellä koskaan käyty, eikä se ole ihan mahdottoman kaukanakaan! Ehkä teemme sinne joskus päiväreissun! :)

   Poista
 3. Me ei reissata kesällä, mutta nimenomaan aamusta iltaan ulkona. Sen verran sisällä, että välipalaa käy syömässä jos en terassille jaksa viedä. Ruokaillaankin ulkona :D vähemmän sotkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea meininki! :D Mekin ehkä oltaisiin _vielä_ enemmän ulkona, jos olisi kunnon piha...

   Poista
 4. Oittaa vilahti ainakin mun blogissa :D

  Mut joo, toi puisto on tooosi ylikansoitettu loma-aikaan, hyvällä säällä. Me oltiin ensimmäistä kertaa melko viileällä säällä siellä ja kivasti mahtui. Toisella kerralla ei niinkään ;) Meillä kyllä lapset kumma kyllä tykkäsi, kuluttivat kerta toisensa jälkeen niitä samoja keinuja ja liukumäkiä ja halailivat välillä lintuja, haha!

  Ja kivoja suunnitelmia! Me ollaan lähinnä retkeilty lähimaastossa, syöty lähes joka päivä ulkona piknik hengessä ja oltu vaan ulkona, ulkona, ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se taisikin vilahtaa! ;) Meidän lapset kyllä tykkäsi myös, mutta vaativat koko ajan aikuisen menemään mukanaan, sen verran korkeita ja tosiaan vilkkaasti liikennöityjä paikkoja nuo telineet tosiaan olivat. Keinussa viihtyivät ehkä minuutin...

   Poista
 5. Meilläkin kuullaan monta kertaa päivässä fraasi "talvella voidaan rakentaa junarataa, nyt lähdetään rannalle" - kauhea morkkis jokaisesta sisällä vietetystä minuutista. Mun osalta meno alkaa olla sellaista lyllerrystä että visiitit omalle uimarannalle (joka tietty on Stadin paras!), Kumpulan maauimalaan ja sadepäivinä SnadiStadiin alkavat olla jo aikamoisia urheilusuorituksia…

  (Ja hei mäkin fanitan Holly&Whyte-mallistoa, samikset!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, SnadiStadi! Siellä ei olla vielä(kään) käyty. Sinne siis jossain sopivassa välissä! Ehkä ei kuitenkaan sateisimpana päivänä, koska silloin siellä on varmaan kaikki muutkin.

   Holly&Whyte osuu ja uppoaa, vaikka aina ei voi laatua kehua... :/ Eli muutama laatupettymys mahtuu kokemuksiin noista, silti ei näköjään estä hankkimasta uusia...!

   Poista