Retroretki

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Muistan, kun 90-luvulla kaikkea 70-lukulaista kutsuttiin retroksi. Niinpä siis nyt 2010-luvulla kaikkea 90-lukulaista voi varmaankin myös kutsua retroksi. Kuten vaikkapa Silja Europaa. Kyllä kai nyt kesään yksi risteily mahtuu?

Kävimme siis ihmettelemässä tämän laivan perinpohjaisen retroa tunnelmaa tällä viikolla. Mies muisteli, että Silja Europalla oli 90-luvulla McDonald's. No ei varmana ollut. Oli siellä, kuulemma 1993-1996. Oli kerrankin oikeassa, pirhana.

Päällimmäiset tunnelmat kännykuvin:
Buffassa oli todella hyvät ruuat. Tämä ei siis ollut vitsi eikä sarkasmia. Nam nam! Äidille lasillinen (kaksi) valkoviiniä vaimentamaan jälkikasvun rauhattomuuden ja suomalaisen häröpalloilun *) aiheuttamaa stressiä. Lapsikin söi itsensä pöydän alle?Meidän perheen menojuomat: kokista, maitoa, mehua ja Fantaa. Näillä jaksettiin yhteentoista saakka kevyesti! Äiti valvoi vielä 1.30 huonoa tyynyä sadatellen.
Tallinnassakin olisi ehtinyt kiepahtaa neljän tunnin ajan. Itse söimme aamiaista niin kauan, ettemme jaksaneet enää lähteä kaupungille. Sen sijaan pulahdimme laivan saunaosastolle. Lapset uskalsivat laskea vesiliukumäestä ensimmäistä kertaa ikinä. Äiti ihmetteli kylpyläosaston viemärinhajua (!) ja komensi lapsia ettei vettä saa juoda.
Laiva lähtee satamasta. Aina vaikuttava hetki. Huomatkaa uusi SavamKviin -paita! Sitä ei saa ottaa pois päältä.
Leikkihuonekin tuli tutuksi. Vanhempien silmään nuhjuinen laiva oli lapsille suuri seikkailu ja hauska kokemus! Juuri sitä haimme. Mutta kohta taas pakkaillaan. Vanhempien oma loma starttaa!


*) Hei onko se nyt niin vaikeaa valita minkä salaatinlehden nappaa lautaselleen. Ja ottaisko nyt omenamehua vai appelsiinimehua. Reippaasti eteenpäin niiden viinakärryjen kanssa! Tehokkuutta tehokkuutta! ;)

11 kommenttia:

 1. Haha, ihana postaus! Mä niin nauroin lapselle joka söi itsensä pöydän alle :D

  Toi on niin totta kuinka sitä itse näkee nuhjusuutta ja bakteereja, mutta lapselle se on taivas. Pitäs varmaan ottaa mallia tai jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihan hauska reissu oli, kunhan asensi silmilleen tietyn suodattimen ympäristöä kohtaan. ;)

   Hei, ja muuten, onnittelut sinne(kin)! ;)

   Poista
  2. Ai niin, totta! Myöhäiset onnittelut sinne myös ;)

   Poista
 2. Mäkin muistan sen McDonald'sin :D listalla taisi olla kolme erilaista hampurilaista, joten kovin isoa valikoimaa ei ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! :D Miksiköhän lopettivat, eikö sitten menestynyt...? Toisaalta kyllä mäkin valitsisin buffan mäkkäriruuan edelle. Ellei sitten yöpalana. ;)

   Poista
 3. Ihanaa lomaa, olen harvakseltaan lueskellut. Oli aika hurja kevät, mutta nyt lomalla nauttimassa kesästä. Nähdäänkö lomien jälkeen ihanaiset? A

  VastaaPoista
 4. Ai tsiisus voi kuvitella millaset jonot siellä mäkkärillä ois yökerhon sulkeuduttua :D

  Vähän nuhjujahan noi risteilylaivat kyllä täällä suomessa on(Viking Gracea lukuunottamatta), mutta silti se tunnelma on siellä omanlaisensa ja lyhyelläkin laivareissulla pääsee kivasti irtautumaan arjesta! Kivalta reissulta näyttää kuvien perusteella!!
  Meillä nokka kohti tukholmaa ens viikolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Viking Grace vielä testaamatta, kiinnostaisi kyllä! Tukholmassa ollaan käyty pari kertaa lasten kanssa, ja syyskuussa olisi tarkoitus taas mennä. Risteilyt on kyllä mukavia, niin lapsille kuin vanhemmillekin! :) Kivaa reissua teille!

   Poista
 5. En olekaan käynyt risteilyllä sitten sen kun Isompi oli n.3vee :D eli aika monta vuotta sitten!! Haluttanut on useastikin, nimenomaan lasten takia, mutta täältä pohjoisemmasta on jo satamakaupunkiin matkaa :/
  Lasten kannalta olis niiiin kivaa, kuten just teilläkin!

  Salama McQueen, kaikkien pienten poikien suosikki :) tai ainakin tosi monien, ei sille mitään voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärtäähän se, ettei pitkän matkan päästä tule niin helposti lähdettyä. Mutta jos verkkaiseen tahtiin ajelisi ja yhdistäisi reissuun jotain muutakin tekemistä eteläisessä Suomessa...? :)

   Poista