Sitä saa mitä tilaa

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

⁂ ⁂ Lunta! ⁂ ⁂

Ihan ei pulkkamäkeen vielä päästä, mutta raikastaa se tuo vähäinenkin lumipeite, ja vielä enemmän ilahduttaa pilvien välistä pilkahteleva aurinko!

Viime aikoina (lasten) uhma on välillä läikkynyt yli ja pinna on kiristynyt puolin ja toisin. Kun lapset purkavat kiukkuaan ja suuttumustaan minuun, huomaan heidän yrittävän kasvattaa ja komentaa minua (ja toisiaan) niillä - köhköh - metodeilla, joita minä käytän:


"Nyt on viimeinen varoitus äidille!"

"Yksi...kaksi...KOLME!"

"Nyt mä olen hei ihan tosissaan!"

"Keskity sinä vaan omaan syömiseen!"

"Älä pelleile kultani!"

"Nyt mä en jaksa!"

"Nyt äiti menet jäähylle!"

"Rauhotu!"


Keneltäköhän ovat oppineet?? Ei aina kovin ylevää kuultavaa, mutta sitä saa mitä tilaa... ;)

16 kommenttia:

 1. Suorastaan huojentavaa luettavaa. Tuttua ;) Välillä nimittäin kuvittelen olevani ainoa äiti, joka ei aina jaksa selittää/selvittää asioita rauhallisesti fiksusti. Minuakin on kehotettu menemään jäähylle jne. Myönnän.

  Lumi on kyllä aivan ihanaa. Tänä talvena sitä osaa taas arvostaa ihan erilailla. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama homma! Välillä mietin olenko ainoa vaikka tiedän etten ole. :) Vaikka inhimillistä toki kaikki tämä...

   Kaikki tuo sanasto oli vielä vierasta viisi vuotta sitten. Huhhuh. Nyt sitä huomaa olevansa... no, äiti. :D

   Poista
 2. Hahaa, kuulostaa ihan minnulta :)

  VastaaPoista
 3. Eksyin blogiisi ja näyttää kivalle. Meillä Kaapolla samnmoinen haalari ja tykännyt olen kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Haaarit on huiput ja mahtavaa että saatiin nuo vihdoin käyttöön, kun tuli edes hiukan lunta... :) Melkein jo mietin, että pitääkö ensi talveksi hankkia vain välikausihaalari! :D

   Poista
 4. Hih, ihanaa tuo "kasvatus"! :) Meillä sama apinointi lisääntyy sitä mukaa, kun pojan sanataituruus karttuu. Se muutenkin komentelee meitä mennen tullen. Millä tuolilla kenenkin pitää istua, mitä ruokaa kukin syö, mitä laittaa päälle jne. Kauhea despootti! :D Sitä paitsi aivan järkähtämättömän päättäväinen sen suhteen, että hänhän ei potalle mene, eikä vaippaa suostu antamaan pois. Plääh.

  Mutta joo, lumi on todella tervetullutta, kuten pakkanenkin! Tosin tänään oli jo vähän turhankin rapsakka keli. -5 olisi minulle sopiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo komentelu kuulostaa niin tutulta. Tietyssä määrin on kiva antaa lasten vaikuttaa asioihin, se lienee heille tärkeää, mutta missä menee raja... Mikään lasten pompoteltava palvelija en tahtoisi olla. ;)

   Potta-asiassa ei kannata stressata. Voihan olla että poika vaan kypsyttelee asiaa ja päättää sitten yks kaks että on valmis?

   Joo, samaa mietin tänään illalla koiraa ulkoiluttaessa. Kummallinen viima ja -10, mitä tuo tuollainen nyt on, ei mistään kotoisin! ;D

   Poista
 5. Mekin mentiin tähän asti helposti Molon vk-haalarilla ja tänään raaskin laittaa ekaa kertaa ski resort hanskat muksulle hoitoon. ;) Ja juuri harmittelin, että miksen hommannu sitä haalaria. Ehkä saan sen jostain hommattua ens talveks, ellei tule vielä kivempaa kuosia vastaan. Toi on vaan niin ihana.

  Ja tosiaan juuri valittelin taas meidän tuota uhmistelijaa. Alkaa loppua usko et laimeneeko toi tahto tuosta enää edes. Aarg! Laitan oveen sellasen pojan kuvalla varustetun "täällä vartioin minä" -kyltin kun yks koittaa pomottaa vanhempiaan millon missäkin asiassa ja slaagit kaikista kielloista. Äh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen törmännyt siihen ski resortiin alessa, aika hyvin oli kokoja joku viikko sitten, olisikohan sitä vielä jossain...? Toisaalta ensi talveksi on varmaan taas uudet kivat valikoimat, joista sitten pähkiä. :)

   Meillä ei ainakaan ole tahto mihinkään laimennut, ihan päinvastoin. Ihan ihmetyttää, mitä tästä vielä tulee...! :o

   Poista
  2. Peukutan haalareille!

   Ja jee lunta :) Tännekin tuli!

   Poista
  3. Ihania pakkaspäiviä kyllä ollut! Tänään törmäsin jäätyneisiin pajunkissoihin, talvi oli yllättänyt ne...

   Haalarit on huiput! Ainoa moite on tiukat lahkeensuut. Mutta istuvuus on kyllä mainio!

   Poista
 6. Ihanaa kun on kuivaa ja valosaa!! Tosta lasten komentelusta tuli mieleen, että Lilja joskus sanoi mulle: mä laitan sut kohta pusikkoon jäähylle. :)
  A.L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on tyttö siis kuunnellut äidin käskyjä, vai miten se nyt menikään...? ;)

   Ihana auringonpaiste ja komeat revontuletkin pari iltaa sitten!

   Poista
  2. Ja hei, nyt luin mitä oon kirjoittanut ylös lasten letkautksia, niin oikeestihan se meni näin: Kuules pikku porsas,minä pistän sut kohta pusikkoon jäähylle!
   Joo ja ihan käsi sydämmellä, en ole ollut laittamassa ketään pusikkoon jäähylle :) sitä varten meillä on penkki!! Eli kyllä ne taitavasti poimii sanat, tästä on aikaa jo 1,5 v...
   A.L

   Poista
  3. :D Pikku porsas, heh... :) Noita lasten juttuja pitäisi kyllä kirjoittaa aktiivisesti ylös!! Muuallekin kuin tänne blogiin. :)

   Poista