Täydellinen trikoopaita

torstai 30. tammikuuta 2014


Päiväkotien käytävillä, kyläpaikoissa, leikkipuistoissa, ravintoloissa, kaupoissa... Joka puolella missä lapsia on, käy selväksi mikä on poikalapsen normivaate: trikoopaita. Talvella pitkähihainen, kesällä lyhythihainen. Onhan se vaan mahdottoman kätevä ja mukava vaatekappale.

En ole aikoihin tullut ostaneeksi lapsille täydellistä trikoopaitaa, koska sellaista ei ole tullut vastaan. Monia ei niin täydellisiä on kyllä tullut ostettua toki. Jokaisessa ostoksessa tuntuu mättävän joku asia. Mikään trikoopaita ei ole sykähdyttänyt minua aikoihin. Liekö se sitten ihan vaan normaalia, että aikuinen ihminen etsii sykähdyksensä muualta kuin lastenvaatteiden maailmasta, no kyllä varmaan... ;)

Mutta koska olen kerran ajautunut siihen tilaan, että haen lastenvaatteista elämyksiä, niin siitä on vaikea oppia poiskaan.

Nyt seuraa vinkki lastenvaateteollisuudelle. Perustakaa trikoopaitoja valmistava merkki, jossa yhdistyvät alla listatut asiat. Takaan että myytte kuin kuumille kiville. Kriteerit ovat oikeastaan itsestäänselviä ja jokaisen vaatevalmistajan ymmärrettävissä ilman syvällisiä markkinatutkimuksiakaan. En pyydä rojalteja. Voin kyllä lähteä yhteistyökumppaniksi. ;)

 • me&i:n slimmi ja istuva paitamalli - täydelliset mittasuhteet
 • Mini Rodinin coolius ja haluttavuus
 • Metsolan froteepaidan laatu (pahoittelut että sekoitin froteen tähän trikookeskusteluun)
 • Po.Pin statusarvo
 • Aarrekidin kotimaisuus ja omaperäisyys
 • Mini Rodinin jälleenmyyntiarvo
 • me&i:n synnyttämä yhteisöllisyysilmiö
 • Papun design ja tyylikkyys
 • me&i:n trikoomateriaali - napakkuus ja joustavuus! Elastaania mukaan vaan reilusti
 • Mini Rodinin markkinointistrategia: droppia dropin perään
 • myös Po.Pin markkinointistrategia: äitien vauhkoonnutus kaiken maailman limited edition mallistoilla
 • järkihinta (oikeastaan none of the above)

Kiitos ja jään odottelemaan! ;)

P.S. Vaikka en ole viime aikoina postannut paljoakaan lastenvaatteista, oletan että ne alkavat taas pyöriä mielessä uusien mallistojen saapuessa kauppoihin. Vaikka ei kai me mitään edes tarvita... ;)

14 kommenttia:

 1. Heh, ihan helppo resepti, on se kumma kun eivät noudata tuota ihan sanomattakin!!! :D Meillä on pääpaino siirtynyt aika radikaalisti froteeseen noissa paidoissa - ei vaan trikoissa natsaa (mulla kun ei ole se kuosiähkykään päässyt helpottamaan)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy vaan yhdet froteiset raitapaidat (no ne samat kuin teilläkin) mutta olen ollut niihin tosi tyytyväinen. :) Kesällä frotee olisi meille kyllä liian kuuma, näin talvipakkasilla just hyvä!

   Poista
 2. Ah mikä resepti!!

  Ei mekään tarvita, mutta kun haluan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, se onkin asia ihan erikseen! ;)

   Jään tosiaan odottelemaan tuolla reseptillä valmistettuja trikoopaitoja....! Se olisi todellinen win-win niin valmistajalle kuin ostajallekin.

   Poista
 3. No just näin! Mikä kumma siinä on niin vaikeaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua!

   Laatu on sellainen perusjuttu jonka on ol-ta-va kunnossa, tai kauppoja ei jatkossa tule. Tai no, Mini Rodini on kyllä vähän luistanut tuosta laadusta ja käsittääkseni myy siitä huolimatta kuin häkä. Siinä on jotain käsittämätöntä...

   Poista
 4. Just niin! :)

  Hmmm...aletaanko porukalla suunnittelemaan uusia vaihtoehtoja markkinoille? ;) Jotenkin olen täältä blogimaailmasta haistellut, että sellaista poikien omaa mallistoa kaivattaisiin, jossa olisi rohkeammin värejä ja kivoja, erilaisia leikkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varma menestys olisi jos joku tekisi malliston meidän kriteereillä! ;)

   Minua jotenkin kyllästyttää kuosit, mutta raikkaita värejä saa kyllä muuten olla!

   Poista
 5. Eiks meandi tainnu hetken täyttää kaikki kriteerit mut sit siitä tuli liian mainstream? :D Kai me nyt Ruotsi voidaan sen verran laskea kotimaiseks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! :D Nyt ne kuosit muutenkin jo kyllästyttää. Mini Rodinissa taas ärsyttää laatu. Nyt jostain uutta hittimerkkiä kehiin!!

   Poista
 6. Minusta trikoopaidat on niin ihania shopattavia, kun valikoimaa piisaa ja myös käyttöä! Vaikka vähän sortuisikin, ei tunnu silti siltä, että tuli tehtyä ihan huono ostos. ;)

  Mutta hei, milloinkas ne rodinin uudet tulee myyntiin, onko tietoa? Miten muistelin, että olisi pitänyt tulla tammikuun lopussa? Tässä alkaa tulla kiirus, jos aikovat vielä tämän kuun aikana...

  Mulla on nyt vähän ostosyyhyä päällä. Mietin jopa, että joudunko järkkäämään miikkarikutsut, kun minun vakiomiikkarikutsuja järjestääkin nykyisin vain blingokutsuja. En vain ole ikinä järkännyt noita kutsuja... En ole edes katsonut sitä mallistoa, voihan olla, ettei siellä ole mitään kivaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rodinit kuulemma viivästyvät viikolla (sama homma viime kesänä, mikä lie markkinointijippo taas...). Mutta onhan noita kuvia jo näkynyt siellä sun täällä, eikä kyllä vakuuta (no, vielä ainakaan, heh...).

   Mullakin on vähän ostosyyhyä. Olen vaan ilmeisesti tullut aika krantuksi, kun mikään ei nyt innosta lastenvaatepuolella! Omiin ostoksiin olen kyllä saanut tuhlattua. Lisäksi googletan koko ajan jotain designhuonekaluja... Ne vasta kalliiksi tulisikin. ;)

   Minä menen huomenna me&i-kutsuille. ;) Housutilaus pojille on ainakin mielessä. No järjestä ihmeessä kutsut, hauska kokemus ilman muuta!

   Poista
 7. Kyllä, hyvä idea, meillekin ostettaisiin vain tällaisia trikoopaitoja! :) Toteutusta odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Tällaiselle olisi tilausta, ja onkin kiva että on tullut uusia merkkejä kuten Gugguu ja Papu, mutta lisää vastaavia kaivattaisiin... :)

   Poista