Keltaisen Picon uudet kaverit

keskiviikko 21. elokuuta 2013Ilmoittaudun edelleen keltaisen Picon kannattajajoukkoihin, minusta takki tuo piristävää väriä syksyyn! Ja kaksihan meiltä takkeja löytyykin. Hei, vielä kun keksisi paikan, jossa käyttää takkeja..! ;)

 • Päiväkoti - no way
 • Oman taloyhtiön leikkipaikka - liian hieno
 • Oman kylän leikkipuisto - liian hieno
 • Kyläilyreissut - jees
 • Kaupunkireissut - jees
 • Ostoskeskusreissut - turha, takki jää kuitenkin autoon

Pitää siis ruveta kyläilemään ja kaupunkeileimaan vähän useammin. ;) Vai pitääkö ihanan takin hankinnalle välttämättä ollakaan mitään järkiperustetta? Mies usutti minua myymään nämä turhakkeet, mutta kieltäydyin jyrkästi. Ostin, kun halusin ja because I can. ;) 

Syksyä varten olen hankkinut Picoja varten edullisia asusteita: H&M:n koristossut ja Lindexin pipon. Vielä olisi yksi pipo harkinnassa. Olisikohan tässä Aarrekidin Roosterissa potentiaalia, vai  onkohan nuo sävyt ihan eriparia...?

Kuva täältä


31 kommenttia:

 1. Ihanan takin olet löytänyt! Oikea piristysruiske päivään! Meillä myös monta ns. hienompaa takkia, jotka eivät sitten käyttöä montaa kertaa löydäkään! Lastenvaatteilla (laadukkailla sellaisilla) on onneksi hyvä jälleenmyyntiarvo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin nojaan, hyvään jälleenmyyntiarvoon, hih... ;) Takki on kyllä ihana!

   Poista
 2. Meillä on tepasteltu keltaisessa Picossa kouluun. Tytär ei rymyä lainkaan niin paljon kuin pikkuveli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No koululaiselle (ja varsinkin rauhalliselle sellaiselle) tämä varmasti sopii oikein hyvin myös ihan arkiseenkin käyttöön. :)

   Poista
 3. Hah, mä myin just meidän keltaisen Picon! :D Ei vaan löytynyt sopivaa käyttöä, toki juuri nuo kauppa-/kaupunkireissut mutta muitakin takkeja on niihin (mulla on takkimania...). Päiväkotiin tuota taas ei tod. viiti laittaa likaantumaan niin päädyin että parempi myydä kuin jättää kaappiin odottelemaan käyttöä jota ei välttämättä tule. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ollut järkisyitä ostaa, sen sijaan olisi järkisyitä myydä, kuitenkin päätän järjenvastaisesti pitää nämä. ;)

   Ja ihan rationaalisista syistä kyselen, että paljonko mahdoit saada tuosta Picosta sen myydessäsi, mikäli haluat kertoa...? :)

   Poista
  2. Laura, hyvästä takista saa varmana 70e suht helposti ..

   Poista
  3. Hih, no hyvä kuulla. Ihan vaan omaisuuteni käypää arvoa laskeskelen... ;)

   Poista
 4. Ihana keltainen takki! Sopii täydellisesti syksyyn (ja yhtälailla kevääseen).

  Totta, keltainen on arka väri ja toimii ehkä paremmin siistimmässä käytössä. Meillä on isoveikalla oranssi "kauppatakki" ja kirkkaan keltainen kevyttoppis viileämpiä kelejä odottamassa :) Pikkuveikalle olen nyt alkanut selvästi ostaa myös keltaisia vaatteita, tosin ensin sisävaatepuolelta (Metsolan minicar + lätsä ja me&i poliisiauto). Sopisikohan tuolle pienelle keltainen talvitakki...?

  Miehet...ne nyt antavat kaikenlaisia kummallisia neuvoja ;) Meillä keskustellaan siitä, mitä kaikkia isoveikan vaatteita pitäisi jättää pikkuveikalle. Järkevää olisi toki käyttää kaikkia suht siistikuntoisina säilyneitä myös pikkuveikalla, mutta omasta mielestä kaikki värit eivät vaan sovi ja toisaalta melkein 3 v ikäero tekee sen, että osa kamppeista ei ole enää ihan "tästä maailmasta". Järjen ja tunteen ikuinen taisto! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyyn tämä kyllä itse asiassa sopii vähän huonosti, kun vuori on niin ohut. Mutta alkusyksyyn nyt kumminkin, syys-lokakuun takki. :)

   Keltainen talvitakki olisi ihana! Pitäisi tarkastaa vielä tuo Reiman valikoima, olisiko siellä mahdollisesti ollut mitään...

   Miesten hankinnoissa nyt ei ole järjen hiventäkään. Jos lastenvaatteet ei ole tuon toisen puoliskon intohimo, niin ehkä kaiken maailman elektroniset härpättimet sitten... :)

   Tunnustettakoon, että minä myös olen myynyt pois ihan hyväkuntoisia isomman pojan käyttämiä vaatteita. Syytän vaihtelunhalua. ;)

   Poista
 5. MIksi keltainen perustakki on liian hieno jonnekin? Pesukoneella saa liat pois. Anna palaa, ja jos takki on niin hieno, niinkuin onkin, ompahan lapsesi mielettömän upea kotipihallakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no joo... :) Tokihan nämä takit välillä nähdään leikkipaikalla yms, mutta etupäässä suosin kyllä ulkoilussa teknisiä takkeja. Ovat ne vaan käytännöllisempiä siihen tarkoitukseen, hienostelutakit on sitten taas erikseen.

   Poista
 6. Mä varmaan pukisin picon myös sinne päiväkotiin tai ainakin omalle pihalle, jos käyttöä ei muuten juuri tulis. Kyllä laadukkaiden vaatteiden pitäis pesuja kestää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkoti on kyllä nounou tämän takin kanssa, jos minulta kysytään. ;) Mutta tosiaan arkeen kun ei tällä hetkellä paljon muuta mahdu, niin väkisinkin takkeja ei tule kovin usein pidettyä... Ihailen niitä toki aina aktiivisesti naulakon ohi kävellessäni, hih! :D

   Poista
 7. Pitästä aikaa kommentoi , oon kyllä lukenut ahkerasti :)

  Käyttöön vaan joka paikassa, pidettäväksi ne vaatteet on, sanon minä!

  Haleja teille kaikille! A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hai sie! :)

   Lupaan pukea nämä aktiivisemmin poikien päälle ihan tavallisiin ulkoiluihinkin, mutta päiväkodissa menee rajani. ;)

   Laitellaanpa viestiä tässä joku päivä niin saat kertoa kuulumisia! :)

   Poista
 8. Meillä mustat picot , ja menevät kyllä päiväkodin aloittaessa sinne , käyttöaika on niin lyhyt ja tosiaan kauppa reissuja niin vähän ;) ( niin ja kyläily ) että kyllä ne pitää päälle pukea ihan jokapäiväisessä käytössä , lasten vaatteet saa olla vähän likaisia :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen asennettasi! :)

   Mä olen aina ajatellut, että pk:ssa pitää olla kunnon tekninen takki, mutta toisaalta kuten todettu niin sadetakki siellä kumminkin vaaditaan myös, joten ihan sama sitten kai sillä teknisellä takilla... Huoh, mikä takkien ja vaihtoehtojen viidakko! :D

   Poista
  2. Tietysti konttaavalla taaperolla on hyvä olla mahd laadukkaat vaatteet suojaamaan , etenki kylmältä ja märältä maalta . Ainakin meillä isompi saa mennä takissa, pienemmälle haalari parempi selän kannalta ... En tiedä vaalisinko jotain muuta väriä enemmän , mut kun on noi mustat nii antaa mennä ;)

   Poista
  3. No ne mustat picot on siitäkin paremmat että niissähän on kunnon lämmin vuori, nämä keltaiset ovat tällaisia ohkaisia kesätakkeja. :)

   Poista
  4. ja kun aina ei ole sadekeli/tuulista jne. Tähän alkusyksyyn mahtuu monen monta päivää jolloin ihan perustakki kelpaa.

   Poista
 9. Minä ymmärrän :) Mulla on ihan sama "ongelma", että en raaski käyttää kaikkia vaatteita, esim. just isoveikan keltaista takkia ihan joka paikassa.

  Kaikki lika ei kyllä lähde pesukoneessa. Ei vaikka laittaisi mitkä taika-ainekäsittelyt. Eikä takkia viitsisi ihan joka päivä pestäkään.

  Tykkään, että lapsellakin on erikseen ulkoiluvaatteet ja kauppa/vierailuvaatteet. Ulkoiluvaatteissa suosin yleensä sellaisia värejä ja kuoseja, joissa lika ei ihan heti näy. Kuosilliset ovat tässä armeliaampia kuin yksiväriset. Kauppaan tai kylään voi sitten pukea "herkempiä" värejä ja materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä kuulostaisi olevan aika sama filosofia tässä asiassa. :) Keltainen on kyllä arka väri. Mutta ihan näinkään säästeliäs ei kai tarvitsisi noiden kanssa olla... En nimittäin ole tainnut pestä noita vielä kertaakaan, vaikka keväästä asti ne on meillä ollut käytössä.

   Vähäistä käyttöä puoltaa myös aika lämmin kesä, ei ole kovin paljon edes ollut takkikelejä vielä!

   Poista
 10. Hih, nauratti nuo takin käyttömahdollisuudet. Multa jäi noista syistä hankkimatta, mutta se ei tietenkään tarkoita, että ostos olisi turha. Meiltäkin löytyy vaatteita, joita ei raaski käyttää oikein missään (koska eihän me nyt työarjessa juuri kyläillä), mutta silti niistä ei voi luopua. :)

  Mutta hei, hieno camo-pipo Lindexillä! En tiennytkään. Käy hyvin tiputakin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä nyt muutama IHANUUUUUS olla, joita voi aina välillä käydä huokailemassa ja sitten lopulta myydä kalliilla eteenpäin. ; Järkevää? Not...

   Poista
 11. Tuo keltainen pico on kyllä vaan niin ihana! :)) Ja kivat asusteetkin olet siihen löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ja kerrankin edullisia asusteita löytyi juu. :)

   Minkähän värinen pico ensi keväänä tulee...? Minä lyön vetoa oranssin puolesta. :)

   Poista
 12. Miten mä tämän blogin olen vallan missannut, no nyt asia korjattu:) Meidän nuorimmaisen keltainen pico on kans aivan hävettävän vähäisellä käytöllä/: Hieno se silti on, no jospa syys korjaisi tilanteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiva kun löysit tänne, tervetuloa! :)

   Eiköhän se takki tule tosiaan taas puettua, kunhan kelit hiukan tästä viilenevät. ;)

   Poista
 13. Rooster vois olla hieno picon kaverina! Ja onhan noita, ruokakauppareissuja, joilla takkeja pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä joka lapsella pitää olla oma ruokakauppatakki! ;)

   Rooster täytyy laittaa harkintaan, josko siitä jotain paitaakin katselisi...

   Poista