Ulkovaatteiden säilytyksestä (älä tee näin)

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tässä postauksessa luvassa pientä inhorealismia meidän ulkovaatteiden säilytyksestä. Meidän koti ei valitettavasti ole aina (koskaan?) täydellisessä järjestyksessä, joten turha esittää muutakaan... :)

Töissä olen (muistaakseni) varsin organisoitunut ihminen, mutta jotenkin tämä piirre ei ulotu kotiminääni. Kaapeissa ja laatikoissa ei ole ikinä kunnon järjestystä. Tärkeät paperit on mikä missäkin, harvemmin löydän etsimääni. Kuittien säilytys, never heard. Ja ulkovaatteiden säilytys, siinäpä vasta olisi kehittämisen paikka.

Tervetuloa meille! Laita kenkäsi... no johonkin. Niin mekin tehdään.

Periaatteessa meidän kengät säilytetään näin siistissä järjestyksessä tässä Ikean kenkähyllyssä, mutta käytäntö... noh, sanotaanko että vaihtelee.


Jaa, takki...? No laita se vaikka tuohon lattialle koirankarvoihin pyörimään. Naulakko on nimittäin täynnä poikien ulkovaatetta ja minun mustia takkeja. Pari miehenkin takkia saattaa olla.

Poikien asusteet säilytetään tällaisissa koreissa eteisen kaapissa. Mistä niitä ulosvedettäviä ritiläkoreja oikein saa ja voisiko joku tulla laittamaan meille sellaiset asap?

Periaattessa toisessa korissa on hatut, ja toisessa hanskat. Yleensä kaikki ovat sikin sokin, eikä mitään löydy kun pitäisi ruveta pukemaan. Kuka meille on muuten ostanut näin monia??

Ja tässä laatikossa on periaatteessa poikien fleece- ja villakerrastot. Yleensä korin päällimmäisenä on kuitenkin miehen siihen laittamat poikien toppatakit, kun ne eivät kuulemma mahdu naulakkoon. Ai miksei...

Vinkkejä kaivataan! Miten teillä säilytetään ulkovaatteita, varsinkin jos tilat ovat pienet ja vaatteita on tarpeeksi?

14 kommenttia:

 1. :D Näyttää ihan samalle kuin meillä :D Säilytystilaa on liian vähän ja joka paikka on täynnä.

  VastaaPoista
 2. Meillä myös pienet tilat, mutta koitan pitää jonkinlaista järjestystä yllä. Suunnitteilla on täälläkin eteisen siistimistä, maalausta yms. kuhan vaan ois aikaa, innostusta ja rahaa. Viime viikolla mies porasi meidän alakerran portaikon alla olevaan varasto, siivous, työkalu komeroon naulakoita, joissa voi säilyttää esim poikein siistimpiä ns. kylätakkeja, reppuja jne. Saatiin siis eteiseen tilaa vieraiden takeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Minä kaipaisin ehkä niitä ritiläkoreja, ja liukuovia, joiden taakse piilottaa kaiken... :)

   Poista
 3. Täällä yksi kohtalotoveri myös, hei! Pitkällisen säätämisen jälkeen saatiin aikuisten hattuhyllyyn minun kori ja miehen kori, ja siltikään mies ei koskaan löydä pipoaan tai käsineitään. Enemmän tilaa ja vähemmän kamaa, sieltä kai se ratkaisu löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän se ratkaisu varmasti piilee. :)

   Meillä on tuulikaapin hattuhyllyllä yksi kori miehen asusteille... Ja mulla ei ole koria ollenkaan! Kehittämisen paikka.

   Poista
 4. Tuttua tuttua, olen hiljalleen löytämässä järjestyksen eteiseen. Kunhan tilaamani hömpät saapuvat niin voisinkin tehdä siitä postauksen. :) Tosin kuinka kauan järjestys sitten säilyy.. onkin ihan toinen asia.

  VastaaPoista
 5. Me otimme eteisen kaapista nuo hyllylevyt pois ja hankimme Ikeasta sellaisen ritelikkökorihyllykön (Antonius-sarja) sinne kaapin sisälle, hyllylevyjen tilalle. Hyllykkö mahtui juuri passelisti kaappiin, ja ah, miten tavaroista on nyt helpompi säilyttää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tämä kuulostaa hyvältä! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 6. Ootko käyny meidän eteisestä kuvan ottamassa? Näyttää aika samalta:D Meillä tosin ei tunnu pipot ja lapaset pysyvän paikoillaan, ne löytyy yleensä olkkarista tai omasta laukusta? Järjestystä kaivataa täällä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muillakin on samoja ongelmia! :) Joo, varsinkin lapaset on aina kadoksissa! Omat ja lasten...

   Poista
 7. Vasta äsken löysin blogiisi, ja nyt jo olen löytänyt täysin yhteneväisen sävelen kotiimme... Tosin meillä nuo korit eivät ole ihan noin siistin näköisiä. Meillä on kahdelle lapselle yksi kori, johon piäisi saada mahtumaan kaikki hatut ja hanskat, kyllähän sen nyt heti ymmärtää, ettei se vaan voi onnistua. Vielä kun siihen samaan koriin lisätään villatakitkin, niin sitten sen ottaminen alas hattuhyllultä aiheuttaakin aina kunnon vyöryn ja asustesateen niskaan.
  Kahdelle aikuisellekin on yhteinen kori, eikä siinäkään tahdo reunat riittää, mutta sentään hieman paremmin kuin lapsilla... Milloinkahan sen oppisi tuon kultaisen säännön, että vähemmänkin riittäisi ja olisi helpompi pitää järjestyksessä?!
  Usein pipot ja hanskat jäävät kotiintullessa siihen eteisen lattialle, mutta siitähän ne on helppo sitten pukea päälle lähtiessä, vai?

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo teidänkin korisysteemi kuulostaa aika haastavalta! :D Eteisen lattia on kätevä ratkaisu. :) Mä olen nyt päättänyt hommata meidän eteisen korkeaan kaappiin tuollaiset ikean ritiläkorit, joita Heinä ehdotti. Mä USKON vakaasti, että sitten eteiskaaoksemme helpottaa...

   Kiva kun löysit tänne, tulethan pian uudestaan! :)

   Poista