Sipulisilppua

maanantai 26. marraskuuta 2012


Tajusinpa tässä, että äitiys tuntuu minulla jotenkin kulminoituvan sipulin leikkaamiseen. Kun pilkon sipulia tylsällä kokkiveitselläni, todella tunnen olevani äiti.

Sipulia ei tule missään nimessä silputa millään leikkurilla. Vaikka on mies ostanut meille (minulle?) sellaisenkin. Käyttäkööt ite. Sipulia tulee nimenomaan leikata silmät kirvellen ja kyyneliä vuodattaen. Se on niin konkreettista. Jopa sormiin päiväkausiksi jäävä sipulin tuoksu kuuluu asiaan, ja on jotenkin ihanaa!

No lapsuuteenhaan tämmöiset hullutukset varmaankin johtavat. Kun minä kiittämätön ja laiska esiteini haaveilin eli lueskelin, kirjoittelin ja piirtelin omassa huoneessani, niin keittiöstä leijaileva paistuvan sipulin tuoksu kertoi ruoka-ajan lähestyvän, ja tuntui jotenkin todella turvalliselta. Muistan myös, että äitini sormet tuoksuivat aina sipulilta.

Minusta sipuli sopii tai oikeastaan kuuluu moniin perusruokiin, kuten makaronilaatikkoon, lasagneen, keittoihin, lihapulliin... Tosin raakana en tykkää sipulin mausta ollenkaan, joten ei punasipulia mun salaatteihin, kiitos!

Anna kun arvaan, mulla ei varmaan ollut yhtään sipulisukulaissielua..? :)

7 kommenttia:

 1. Sipuli kuuluu kaikkeen muuhun melkeinpä paitsi kaurapuuroon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurapuuroon en ole vielä toistaiseksi sipulia testannut! ;)

   Poista
 2. Tykkään sipulista ja VIHAAN ylimääräisiä keittiöhärpäkkeitä, joten tylsällä veitsellä leikkelen myös. Veitset (2kpl) olen ostanut 11-12 vuotta sitten muuttaessani omilleni, eikä niitä ole kertaakaan teroitettu! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Kiva tunnelma postauksessa, pääsi takaisin teinifiiliksiin. :)

   Poista
  2. Meidän veitset on sitten samaa ikäluokkaa! :) Minäkään en tykkää ylimääräisistä keittiövekottimista, sähkövatkain ja sauvasekoitin ovat ainoat oikeasti tarpeelliset.

   En varmaan osannut teininä tarpeeksi arvostaa sipulin pilkkomista. No, niin ne ajat muuttuu!

   Poista
 3. Täällä taas yksi laiska sipulin inhooja. Tai kyllä tykkään jos sitä on ruoassa,mutta itse ei tule laitettua..ehkä juurikin sen laikkaamisen takia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se sipulin kuoriminen ja leikkaaminen on juuri se paras osuus. :) Lisättäköön vielä, etten ole varsinaisesti keittiössä viihtyvää sorttia, joten tämä on varsin erikoinen piirre omastakin mielestäni...

   Poista