Kahdestaan kaupassa

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kuva

Luksusta.

Joku voisi ajatella, että olen päässyt miehen kanssa kahdestaan Prismaan. No, en tällä kertaa. Luksusta sekin epäilemättä olisi, eipä sillä. Vaan olin kahdestaan kaupassa nuoremman pojan kanssa. Siis kaupassa vain yhden lapsen kanssa.

Normaalisti tietysti kuljemme kaupassa kolmen koplana, minä ja pojat (ellei ole käynyt niin hyvin että olen livahtanut kauppaan ihan ypöyksin, se tietysti on parasta). Yleensä reissut ovat varsinaista hampaiden kiristelyä, oikein klassista "lapsiperhe kaupassa" -parodiaa. Yleensä pojat riehaantuvat, juoksentelevat, kiipeilevät kärryissä, mekastavat, mankuvat. Välttelen poikien kanssa kaupassa käymistä melko viimeiseen asti. Jännä juttu sinänsä, että miehen kanssa kaupassa käydessä pojat harvemmin vallan sekoavat. Kuulemma. Mutta ei mennä nyt siihen.

Mutta siis eilen mukanani kaupassa oli vain yksi lapsi. Yksi lapsi, joka käveli kiltisti kanssani hyllyjen välissä, heitteli nokkelia ja asiantuntevia kommentteja ja huomoita ympäristöönsä liittyen. Lastasi kärryyn ruokatarvikkeita. Valitsi veljensä lempimakua Jacky-makupaloista. Nosteli kanssani tavaroita liukuhihnoille, ja pakkasi niitä muovikasseihin. Ei karannut ulko-ovelle sillä välin kun näppälin pin-koodiani kassan lukulaitteeseen. Eikä saanut raivaria leluhyllyn paikkeilla. Käsi kädessä kuljimme ovelta autolle.

Sanokaa te, joilla on yksi lapsi - eihän se aina ole tällaista, eihän?


15 kommenttia:

 1. :D yhden lapsen kanssa se on juuri tuollaista, iästä viis. jos kauppaan ottaa kaksi, ne vielä tulee toimeen, jos ottaa kolme niin yksi itkee aina, ja kaikkien neljän kanssa ei ollakaan vielä liikuttu missään.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä lasta mukana kaupassa kuulostaakin jo siltä että vain todellinen supermama selviäisi siitä naama peruslukemilla. Hih! :D Mutta eiköhän sekin ole ihan mahdollista. No fear!

   Poista
 2. Tuo ON luksusta :) Yksin on hankala riehua (toki sekin on mahdollista) ja lapsi pystyy keskittymään paremmin.

  Meillä on tosiaan kaksi lasta ja isoilla ruokaostoksilla on käytävä koko perheen voimin johtuen siitä, että taloudessa on edelleen vain yksi ajotaitoinen. Jonkin aikaa stressasimme joka perjantaisista kauppareissuista kahden riehuvan pojan kanssa. Hermoja raastavaa.

  Sitten keksin: mies vie pojat kaupan lähellä olevaan leikkipuistoon siksi aikaa, kun minä keräilen ostokset kärryyn. Laitan tekstarin, kun alan olla valmis ja saan apua ostosten pakkaamiseen ja autolle raahaamiseen. Ruokaostokset tulee hoidettua, pojat saavat liikuntaa ja vanhempien hermot pysyvät jotakuinkin kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava konsepti! Varmasti toimii. :) Meillä tuo mies omaa kummat lehmän hermot ja selviytyy paremmin kauppareissuista lasten kanssa - onkin sitten saanut kunnian hoitaa niitä aika usein. Minä sitten vaikka siivoan sillä aikaa, tai ainakin vähän... ;)

   Poista
 3. Meillä mä käyn usein yksin nopeesti. Usein pojat on nätisti mut synttäriostoksilla mulla kyllä hampaat meni varmaan sälöille kun isompi riehaantui ja kiristeli hermoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ja kun tuota ikääkin alkaa jo kavereilla olla niin eihän niitä voi enää kärryihinkään köyttää...

   Lapsilla on kumma vainu aistia milloin vanhempi on heikoimmillaan ja iskeä juuri silloin... ;)

   Poista
  2. Sanopa muuta :D Meillä toi isompi on pari kertaa tehnyt just sen, et hoksannu etten jaksa työntää ostoskärryjä jos Mini istuu niissä ja alkaa itsekin roikkumaan tahalleen. No siinäpä sitten ollaan ja irvistellään :D

   Poista
 4. Mulla on yleensä yks muksu mukana 4v. kesällä täyttänyt. Välillä menee ihan ok kauppareissu, mutta on useemmin kun kerran lasten pikkukärryt saatu kumoon kaahailemalla. Isompi on jo niin iso ja poika vielä ettei lähe kauppaan ku pakon edessä.
  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi neljävuotias minullakin oli nyt mukana ja helpompaa ei ole koskaan ollut. Saattaa mennä kategoriaan "once in a life time" -kokemus. Ehkä tämä spesiaalitilaisuus vaan lamautti kaikki riehumistekijät pojassa... ;)

   Poista
 5. Näin kerran Vantaalla Jumbon Citymarketissa naisella mukana kuusi (selvästi sisaruksia, vanhin max. 8), jotka käyttäytyivät kauniisti. Oli pakko tuijottaa, se oli jotain niin epätodellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi wau. Respect, sanon minä! :D Joillakin on homma hanskassa, joillakin ei. Ehkä minulta puuttuu ne ominaisuudet, joita vaaditaan suurperheen äideiltä ja päiväkodin työntekijöiltä...

   Poista
 6. No kyllä mä töistä (päiväkoti) voin kevyesti ottaa sen 7 minkä laki sallii ja lähteä yksin vaikka mihin. Tai vastaavasti työkavereiden kanssa koko ryhmänä. Mutta se on eri asia. Ne, jotka kiukuttelevat, riehuvat ja ovat hankalia vanhempien kanssa yksittäinkin, ovat useimmiten ryhmässä ihan ruodussa. No on niitä hankaliakin, mutta se onkin sitten asia erikseen.

  Omani, yhden kanssa kyllä hoituu kaikenlaiset kauppareissut, mutta ei välttämättä ilman hermojen kiristelyä. Vaikka hän ei karkaa/riehu tms. (7v.), niin narisee ja vinkuu. Jumittuu sinne minne ei pitäisi jne. Tai ainakin HALUAA sitä ja tätä ja mä olen tyhmä kun en kaikkea osta.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huojentavaa kuulla, että se 7 lasta per aikuinen päiväkodissa on eri asia. :D Seitsemän omaa lasta mukana kaupassa voisikin olla aikamoinen setti... Mutta hatunnosto joka tapauksessa kaikille päiväkodin opeille / hoitajille ja suurperheen äideille... En tiedä miten teette sen.

   Nariseminen ja vinkuminen on aika hermoja kiristävää sekin. Sellaiseen meidänkin pojat voi kyllä sortua ilman veljen seuraa...

   Poista
 7. Pakko tähänkin kommentoida näin yhden lapsen äitinä! :D
  Meillä on havaittu että lapsi on kaikkein kiltein kun on vain yhden vanhemman kanssa liikkeellä, silloin kun on molemmat vanhemmat mukana niin pienempänä heittäytyi aina ihan mahottomaksi ja nykään (7 v.) kiukuttelee ja vaatii karkkia. Mutta siis kun on vain yksi aikuinen mukana niin on niin reipas ja kiltti. :) Mä oletan että syynä on se että on outoa jos on vain yhden kanssa liikkeellä joten käyttäytyy oudosti itsekin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on ihan varmasti perää! Toimii muuten myös kahdenkin lapsen kanssa - siis, että kun on kaksi vanhempaa paikalla, pojat heittäytyvät herkemmin kiukuttelemaan, kuin että jos on vain toinen vanhemmista. Hmmm. Yrittävätköhän ne saada huomiota siis? Äiti ja isi ei saa huomioida toisiaan, kaikki huomio lapseen/lapsiin? ;)

   Poista