Jos et vekslaa, et voi voittaa!

lauantai 25. lokakuuta 2014
Toppahaalari. Tuo lastenvaateinnostuksen kulminaatiotuote. Mitään ei pohdita, vertailla, suunnitella, alekyttäillä ja käytetä kuten toppahaalaria. Toppahaalari on varuste, jonka valinnassa piileväkin perfektionismi pääsee valloilleen. 

Syitä tähän löytyy tietenkin monia. Toppahaalari on se vaate, joka on käytössä lähes joka päivä lokakuusta maaliskuuhun. Se on investointina tyyris, ja sille on löydyttävä vastinetta. Sen on syytä olla lämmin, vedenpitävä, hengittävä, kestävä, käytännöllinen. Ja hyvännäköinen. Ei siksi, että pärjättäisiin hiekkalaatikonlaidan vertailussa. Vaan siksi, että äidin esteettinen silmä ja perfektionistipuoli saa törkeän tyydytyksensä.

Joskus tämä täydellisen yksilön etsiminen johtaa kiusalliseen ja toisaalta hyvinkin viihdyttävään vekslaamisen kierteeseen. Kyttäät edellisen talven alesta kivan yksilön valmiiksi. Vaan kun seuraava talvi saapuu, siitä yksilöstä löytyykin vikaa/vikoja. Se ei ole sopivan kokoinen, tarpeeksi lämmin, tarpeeksi käytännöllinen, tarpeeksi kevyt. Virallisesti. Sillä ehkä se ei ole myöskään oikean värinen, muodikkaan merkkinen tai olet jo valmiiksi kyllästynyt liian erottuvaan kuosiin. 

Nyt tiedätte taustan ja päästään tähän päivään. Hankin nimittäin kuopukselle uuden haalarin. Virallisesti syynä oli se, että hän paleli päiväkodissa käytetyssä Molon haalarissaan (vaikka alla oli jo kaksi paitaa ja fleecetakki). Pari viikkoa mielessä muhinut tarve täyttyi sopivan alennuksen tultua vastaan. 

Mini Rodinin haalari on kuulemma lämmin. Onko se täydellinen? Sitä en vielä tiedä... ;) Mietteissä kun oli myös Ticketin haalari...

4 kommenttia:

 1. Venkslaa täällä muutkin ;) Myin Baggien pois ja ostin tilalle Po.pin fleecellisen kuorihaalarin (aw13) ja parempi vaihtoehto. Nimittäin tulin siihen tulokseen, että jos ei kamalaa kasvuspurttia tule niin tuo menee nyt ja sitten keväällä. Sitten menee vielä ilman fleeceä joten ei tartte keväällä ostaa mitään :)! Polaris ja Baggie North jäi kovemmille pakkasille, mutta tiedän että tuskin polariksella tarkenee, en tiedä mikä taika siinä on mutta tuntuu tuo fleecellinen kuoripuku lämpimämmälle :O

  Minillä on isomman vanha Polaris ollu käytössä nyt ja jouduin vaihtamaan käyttöön jo Racoonin uuden puvun. Se on kyllä tosi ihana ja helppo pukea ja sopii Minille mitoitukselta täydellisesti. Tekis mieli myydä tuo Polaris pois mutta mietin, että kannattaisiko säästää kuitenkin että jos sitä kevään lauhoilla käyttäis...? Pyxis taas on jemmassa, onhan se ihana, mutta mutta... Kurakkoon en seepraa kyllä laita päälle ja nähtäväksi jää tarkeneeko sillä pakkasella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, venkslailu on siis tuttua sielläkin! 😉 Luulen että pärjäämme nyt tällä yhdellä vaihdoksella, nyt on viluisella tyypillä lämpöisen oloinen puku!

   Kuoripuku kunnon fleecellä kuulostaa tosi lämpöiseltä!

   Poista
 2. No mullahan alkaa tämä toppahaalareiden kanssa venkslaaminen olla jo aika legendaarista :P Joten kiva että muutkin joskus :D Omalla kokemuksella Rodini on tosi lämmin, ja meillä palelu loppui siihen kun otettiin Rodini käyttöön. Minusta 4v sitten Polaris oli vielä paljon lämpimämpi haalari, mut sittemmin ei olla tarettu kunnolla. Katotaan nyt miten eskarilainen tarkenee Molon Hopperilla - sen kyllä olen ajatellut lahemmille säille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ajatellut, että on viihdyttävää lukea toisten vekslaamisvatulointi -postauksia, joten oli pakko kiirehtiä tunnustamaan! ;)

   Tosi hyvä kuulla, että Rodini on oikeasti lämmin - sellaista tarvitaan!

   Poista