Äiti mä en jaksa enää kävellä!

maanantai 13. lokakuuta 2014

No kylläpä jaksat! vastaan. Hopi hopi!

Retkeily on koko perheen puuhaa, mutta ihan eniten siitä taitaa nauttia perheen karvaisin jäsen mutaojissa räyskiessään.

Tämän paikan, Paavolan luontopolun Lohjansaaressa, löysin www.retkipaikka.fi -sivustolta. Jos asustat läntisellä Uudellamaalla tai niillä seuduin, niin kannattaa käydä! Polku ei oikeasti ole kovinkaan pitkä, olisikohan kilometrin luokkaa. Kyllä kolmevuotiaskin jaksoi. ;)

Reitin kohokohta on upea satoja vuosia vanha Paavolan tammi. Missään ei ole pitkään aikaan ollut yhtä hiljaista kuin tuolla aukiolla!

Lähistöltä löytyy myös viinitila ja yli satavuotias koulurakennus. Lisää tällaisia!

Metsä on ehdottomasti parhaimmillaan syksyllä!

P.S. Toivomisen varaa oli vain kameran valovoimaisuudessa...

10 kommenttia:

 1. Mä taas kommentoin, mut siis oletpa sä kehittynyt valokuvaajana, vau! Ihan mahtavia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun kommentoit! Ja voi kiitos, tuo merkitsee paljon sinunlaisesi valokuvataiturin sanomana... Tänään taas haaveilin kunnon kamerasta!

   Poista
 2. On kyllä kieltämättä upeat maisemat ja todella upeita kuvia maisemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä mahtavat maisemat ja kameralle riitti hommia! :)

   Poista
 3. Samaa mieltä täälläkin: tosi upeita kuvia, olet taitava! Eikä maisemissakaan ole tosiaankaan mitään vikaa :) Ihana retkikohde teillä.

  Nuo kuvat toivat mieleeni myös sen, että pitäisi taas ottaa aikaa ja lähteä lasten kanssa metsään. Nyt tuntuu, että viikonloput kuluvat kotitöissä, jotka jäävät viikolla usein hoitamatta. Perjantaina, kun paranneltiin pikkuveikan flunssaa kotona, tuntui melkein vapaapäivälle. Kun sai vain olla möllöttää. Mäkin haluan lyhennetyn työviikon! ;) (kunhan olis ensin töitä vuoden alusta eteenpäin...)

  Kolmevuotiaan kävelykyky tiedetään: joskus ei meinaa päästä eteenpäin edes sataa metriä ja joskus taas (silloin kun pitäisi olla suht paikallaan) pystyy juoksemaan helposti pari kilsaa. Tiedetään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaosa kuvista oli ihan tärähtäneitä, kun valoa ei ollut metsän hämärässä riittävästi, mutta ihanaa että muutamat kuvat onnistuivat ja jäivät muistoksi!

   Meillä jatkuu tämä lyhennetty viikko vielä ensi kesälomaan asti, hiljattain sain päätettyä tämänkin. Kyllä se pitkä viikonloppu rauhoittaa koko porukkaa! Näihin päiviin kasautuu kotitöitä ja kaikki mahdolliset ns. pakolliset menot kuten neuvolat, mutta onneksi ehditään välillä retkeillä ja reissailla! :) Metsät on kyllä ihania (paitsi silloin kun on hyttysiä...).

   Ja nuo kolmevuotiaat, niinpä, niinpä... :D Välillä saattaa mennä monta sataa metriä aivan hyvin, kunnes herra yhtäkkiä muistaa että ai niin, olen kolme, minun kuuluu kiukutella!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Oli kyllä aika otolliset maisematkin! :)

   Poista
 5. Hienot kuvat ja kiva retki! Täytyisi itsekin intoutua taas lasten kanssa uusiin maisemiin, se on lähes aina kaikille uusi jännä seikkailu! Vajaa 3 veen kanssa käy aika usein niin, että ei jaksa kävellä, mutta yllättävän pitkiä matkoja hänkin jaksaa, kun välillä käy sylissä keräämässä voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tunnelmallinen paikka! :) Retkeily on mukavaa (ainakin silloin kun se on 3 veenkin mielestä mukavaa...), ja kaikkein kivointa minun mielestä juuri syksyllä. Ollaan kyllä ehkä retkeilty liikaa viime aikoina, koska lapset alkoi eilen protestoida kun kehtasin ehdottaa moista... (jo joo, mentiin silti!).

   Poista