Maanantain sävyt

maanantai 27. lokakuuta 2014

Maanantaisin me ollaan vapaalla.

Tänään heräämme vähän kuuden jälkeen. Pysyttelen sängyssä, kunnes on aivan pakko nousta. Syödään muroja. Katsotaan koko Pikku Kakkonen. Hörpin ison kupillisen teetä, viikkaan pyykkejä.

Irrotan pojat touhuistaan ja taistelen meidät ulos ovesta. Jokainen uhmaikäisen lapsen vanhempi tietää, mitä tämä tarkoittaa. Hiillyn vähän. Sataa tihuttaa. Hyppäämme autoon ja etsimme taas uuden retkipaikan. Koira nauttii ja ui. Kiertelemme rantoja. Mennäänkö vielä tuonne? Mulaan. Ei olisi pitänyt mennä. Rämmimme takaisin autolle sukat litimärkinä. Kuopus on reppuselässä. "Ei kyllä ikinä tulla enää tänne."

Pesen koiran shampoolla ja nypin siitä korsia irti. Huuhtelen poikien kengät, harkitsen omieni nakkaamista roskikseen. Laitan ulkovaatteet pyykkikoneeseen, ei ole vaihtoehtoja. Imuroin eteisen. Vedämme kuivat sukat jalkaan. Lounaaksi kaivelen pakastimesta ranskalaisia ja kalapuikkoja (en lisää tähän mitään puolustelevaa). Syömme hyvällä ruokahalulla.

Olohuoneessa leikitään. "Meillä on äiti hyvät leikit täällä! Me ei ikinä enää itketä. Mä yritän etten enää ikinä itke!" Selaan huuto.nettiä. Jos hankkisi pojille uusia legoja tai playmobileja?

Pojat katsovat Maisaa. Hyvin uppoaa sekin näköjään vielä. Laitan pyykkejä kuivumaan ja valitsen pojille puhtaat vaatteet. Mätsään asukokonaisuudet. Tietty. Keitän taas jättikupillisen teetä ja komennan pojat päiväunille.

Tällaisia meidän maanantait ovat. Korporaatiomaailma on kaukana. Nautin.

14 kommenttia:

 1. Arki voi olla joskus tosi kivaa :) (miinus lumpsahtaminen tietysti!!)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa. Olen kade.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä nautitaan vielä yhden kevään verran. :)

   Poista
 3. Arki on kyllä kivaakin, vaikka joskus puuduttaa. Jälleen ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meille tämä on viikonlopun jatke, huomenna sitten sitä työ- ja hoitoarkikuviota taas, aika hyvin levänneinä. :)

   Poista
 4. Mäkin olen kotona maanantaisin ja tykkään tosi paljon. Ei tarvitse sunnuntaina aloittaa vielä arjen valmisteluja jne. Vaikka välillä palaa käämi (kuten tänään) niin silti on aivan ihanaa, että saa nauttia lapsista työnteon ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla kirjoittamani! Maanantai on just hyvä olla vapaalla. Jaksaa touhuta kaikkea, kun viikonloppuna ollaan jo palauduttu edellisestä viikosta. :) Ainoa harmitus on, että useimmiten missataan lelupäivä päiväkodissa...

   Poista
 5. Ihana maanantai. Nimim. Kotimatkalla ratikassa

  VastaaPoista
 6. Sillä on varmasti iso merkitys, että saa tehdä lyhennettyä viikkoa - maanantai onkin onnenpäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pehmentää arkea kovasti! Yksi päivä, joka pyritään pitämään mahdollisimman vapaana suunnitelmista. :)

   Poista
 7. Oi, ihanaa että saa maanantain vielä vaan olla (olkoonkin että oleminen sisältää jonkun verran hiiltymistä ja riitelyä). :) Tykkäsin kovasti kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantailepo on aika jees olla pohjalla kun tulee ulos taas senkaltaisesta työmankelista kuin tänään, huhhuijaa... :)

   Kiitos kuvakehuista, luontoa on ihana kuvata harmaanakin päivänä. :)

   Poista