Ykkönen ja kakkonen

keskiviikko 18. syyskuuta 2013
Ei, ykkönen ei viittaa esikoiseen ja kakkonen kuopukseen. Vaan mulla olisi teille jälleen haalariasiaa!

Minä uskon kahden haalarin - tai sanotaanko kahden vedenpitävän ulkoiluasun -  politiikkaan. Kakkoshaalari on se, joka kaivetaan esiin mittarin laskiessa nollan alapuolelle, mutta lunta ei ole vielä maassa. Se ei ole liian kuuma. Sillä saa pyöriä mudassa ja rehata päiväkodin pihalla aivan vapaasti, ilman että äidin pinnaa alkaa yhtään kiristää. Sen käyntejä pesukoneessa ei säästellä.

Meidän esikoisen kakkoshaalari tulevalle talvelle on tämä Molo Kids Polaris Fern, parin vuoden takainen vihreä siis, jonka ostin käytettynä Facebook-kirppiksen kautta. Yksilö ei ole enää ihan pakastareväistyä vastaava, mutta juuri oikeanlainen käyttötarkoitukseensa: sopivasti ohentunut, valmiiksi jo vähän kauhtunut ja kulunut, tietenkin kumminkin Molo, vedenpitävyytensä säilyttänyt ja ennen kaikkea miellyttävän huokeaan hintaan meille muuttanut.

Siispä: kakkoshaalarin metsästyksen saa ruksia pois to do -listalta. Meinasikin jo käydä hivenen rasittavaksi se Molon FB-kirppissivun jatkuva kyttääminen ja refreshhaaminen... ;)

Seuraava missio: talvitakin metsästys!

24 kommenttia:

 1. Mutta tässähän on vain yhden lapsen ykkönen ja kakkonen. Entä toinen kaveri?

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no worries, kunnossa on! :) Kakkosen ykkönen on Rainbow ja kakkonen veljen viime talvinen Reima.

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Ja toi Ski resort ei ainakaan mun hermoilla oliskaan just se kurakelien puku ;)

  Mä kaavailin meidän rainbowta pienten pakkasten puvuksi ja sit jos ticketiltä hankkisi kovempien pakkasten puvun niin ei tarvii välikerrosten kans venkslata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin näen ski resortin enemmän pakkaskelin pukuna enkä kurassa pyörimässä, näin se vaan on. :)

   Ticket taitaa kyllä tosiaan olla markkinoiden lämpimin!

   Poista
 3. Meillä mennään nollakelillä ohuilla toppahousuilla ja -takilla ja sitten kunnon lumikeleille on paksu Rodinin haalari. Ajattelin että pärjätään tämä talvi yhdellä haalarilla (ja myös ensi talvi jos eskariin vielä haalarin suostuu poika laittamaan). Takkeja onkin taas kertynyt ihan liikaa... Mä en ymmärrä mistä niitä takkeja aina tulee, ihan kuin lisääntyisivät kaapissa keskenään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kaverit on vielä niin haalari-ikäisiä, että meille ei taida talviulkoiluun tulla ollenkaan takki-housusettejä. Kauppatakit vielä uupuu tosiaan...

   Joku noissa lastenvaatteissa kyllä on, kun ne nyt ylipäätään tuntuvat lisääntyvän keskenään... :D Vaikka kuinka yrittäisi ehkäistä! ;)

   Poista
 4. Hoho.. itse olen pulassa tämän ykkösen ja kakkosen kanssa... sattuipa niin että meillä on jemmassa uusi haalari juurikin Fern ja uudet ihanat oranssit toppahousut ja molon toppatakki skydiver... kumman siis raaskin laittaa rapakelillä.... Joutunee vissiin vk-haalari + villahaari olemaan niin pitkään käytössä kuin mahd... :D Tarkoituksenani oli etsiä kakkoshaalariksi joku kiva käytetty, mutta... vielähän sitä toki ehtii... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ojdå, pattitilanne! :D Oranssi ja vihreä eivät varmaan kumpikaan niin tykkää kurakelistä. Hyvin tietysti vielä ehtii rymyhaalarimarkkinoille... Ja hyvä vaihtoehto myös tuo vk-haalarin käyttöajan pidentäminen välikerroksella. Meillä ei tosin poikien tai varsinkaan äidin hermot kestä mitään ylimääräistä vaivaa pukeutumissessioissa... :D

   Poista
 5. Mä olen ratkaissut myös haalariongelman kahdella mololla, siis tolle pienemmälle. Sille tosin on myös kaksi takkia, ei yhtään toppahousuja koska ne on osoittautuneet aika turhiksi. Kauppareissuilla ollaan pidetty ihan vaan jotain farkkuja, tai vähän paksumpia vk-housuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä onkin sitten samat strategiat! Eli tuplamoloilla mennään... :D

   Poista
 6. Mulla oli myös tuo ajatus, että heiiiii, tässähän vasta kaksi haalaria - eikös niitä pitäisi olla neljä! Mutta näköjään tämä huoleni liian vähistä haalareista oli turha. Eli teillä siis TRIPLA-Molot ja yksi Reima. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein laskettu! Triplamolot ja yksi mukaan eksynyt Reima teemalla "kuka ei kuulu joukkoon"... Hih! ;)

   Poista
 7. Mä oon ihan tylsä kun meillä mennään aina vaan kahdella setillä: haalari puistoon ja kerhoon ja takki + housut kaupungille ja kauppaan. Mitään kakkoshaalaria ei ole ollut, yritän vaan sulkea silmäni ja ajatella iloisia asioita rapa- ja kurakeleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva sinä! ;)

   Juu, kyllä tässä taitaa olla kyse äidin turhamaisuudesta - ei mutatahroja meidän vaaleaan haalarikuosiin, kiitos! ;)

   Poista
 8. Ääh... Meillä on noudatettu vähän samansuuntaista politiikkaa,mutta silti kaapista löytyy enemmän kuin ykkönen ja kakkonen. Ne todellakin lisääntyy! Onni on lisäksi niin hankalassa koossa, että tarvii kahta kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välikausivaatteissa myönnettäköön että minullakin lähti, öhhh, hieman lapasesta viime keväänä... Mutta viime talvena pysyttiin tiukasti ruodussa: ykköshaalari, kakkoshaalari ja kauppatakki! :) Toivottavasti myös tulevana talvena...

   Poista
 9. Heips Laura!
  Vahteristonemännän sivuilta tänne eksyin ja jäin lueskelemaan ihanaa blogiasi. Sun teksti on aivan mahtavaa ja täällä oon aika ajoin hihitellyt lukiessani. :)
  Täällä on myös yksi kahden ihanan pojan (11/09 & 09/12)äiti, joka rakastaa myös pukea poikiaan. <3

  Puvuista vielä senverran, että
  meillä mennään jo viime vuonna käytetyllä Reiman kaksiosaisella ja nyt ostin sen lisäksi Rasavillin yksiosaisen topan. Pienellä on yksi haalari vain, saa nähdä pitääkö hankkia toinen, mutta en usko. Ulkoilu on hänen osaltaan niin erilaista varsinkin talvella.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Kaisa, kiva kun tulit tänne! :) Ja kivasta blogista tänne eksyitkin. :) Meillä onkin sitten ihan samanikäiset muuten nuo esikoispojat.

   Vauvat/pikkutaaperot selvisivät ainakin meillä ihan yksillä puvuilla. SAATTAA myös olla että ehkä en vielä silloin lasten vauva-aikoina ollut niiiiin hurahtanut näihin vaatetusasioihin...

   Poista
 10. Tein mahtavan ihanan löydön huutiksesta Pienemmälle, tummanruskea vakosamettinen parkatakki ihan uuden veroisessa kunnossa... oi, että poitsu näyttää niin söpöltä siinä! :D ja siis ihan kauppatakiksi, sit ois vielä toppatakki+housut setti haussa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, vau! Meiltä puuttuu siis vielä nuo kauppatakit, enkä muita ajatellut hankkiakaan... Nyt olen katsellut vaihtoehtoja H&M:ltä ja KappaAhlista. :)

   Poista
  2. Joo Juulin blogissa on paljon ideoita Kappiksesta ja just henkkikseltä:)

   Poista
  3. Sieltä olenkin niitä takkeja bongaillut! ;)

   Poista
 11. Kiva ajatus , meillä on kans kahdet haalarit , tosin molemmat pakkauusia. Mut poika saa repiä niillä molemmilla missä vaan koska ovat meillä vaan tämän talven käytössä , tod näk ( jos kasvu ei pysähdy ;)) . Tytöllä ykköspukuna rodini ja molo saa mennä mihin mutaan vaan. ;)

  Heheheh , nää keskustelut on aina niin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sinäkö olet valmis uhraamaan Molon kurakelille? ;D Hih... No vaatteitahan ne tosiaan vaan ovat... Ja ei se niin vakavaa (EHKÄ?) oikeasti ole vaikka niille jotain peruuttamatonta tuhoa nyt tapahtuisikin. ;)

   Poista