Siinä on reikä

torstai 13. elokuuta 2015
Silmiin sattuu! Poika lompsii ovesta sisään ja äippä unohtaa tervehtiä, kun katse kiinnittyy siihen oleellisimpaan - reikään oikeassa housunpolvessa.

Kevään mittaan menivät Gugguun trikoopantsit, me&i:n pökät x2 ja Papun leggarit x2. Ja aina samassa kohdassa se reikä, oikeassa polvessa. Löytyy myös yksistä Molon välikausihousuista. Osassa tapauksia mitään ei ollut tehtävissä, parissa tapauksessa damagea paikkailtiin välttävän onnistuneesti neulalla ja langalla.

Kysymys on viisivuotiaan eemelin housuista. Neljävuotias ei ole vielä saanut vastaavaa tuhoa aikaan. Ilmeisesti viisivuotiaan elämään kuuluu erottamattoman oleellisesti kunnon vauhdin ottaminen ja siitä hyppääminen polviliukuun.

Ja minkäs sille mahtaa, näinhän sen pitää ollakin. Mutta herran housuhankinnat vaan hoituvat nykyään Prismassa tai Lindexillä. Merkkihousuja raaskii hankkia vain superhyvän alen sattuessa kohdille. Ongelmana on vain aina se, että kapoisen lapsen päällä pysyviä housuja on vaikea löytää ihan mistä tahansa.

Kiitos Sari Mrs Agathalle postausideasta! Sen perusteella arvaan, etten varmaan ole ainoa asiaa tuskaileva äiti.

12 kommenttia:

 1. Meillä oli esikoisella aina toinen polvi (en muista enää kumpi) auki kaikista sisähousuista. Se ajeli autoilla aina silleen samassa asennossa, että toinen polvi hankasi maahan. Nämä muut pojat eivät ole hajottaneet polviaan, ilmeisesti osaavat vaihdella asentoa leikkiessään niin ei tule yksipuolisia kulumisia :D
  NameIt tekee vyötäröltä säädettäviä kapeita housuja (ei kaikki ole, mutta löytyy useampia malleja), ja sehän on edullisempi kuin nää merkkimerkit. Noi ruotsalaisketjujen housut on järestään liian leveitä vyötäröltä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin Prismasta jonkun perusmallin, joka pysyy molempien poikien päällä - jes! Mutta ai niin tuo Name it. Pitääpäs käydä sieltä katselemassa, jos löytyisi hyviä housuja arkeen! Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 2. Auts. Tunnistan ongelman. Meillä isoveikalla kului housuista aina vasen polvi. Ei montaa kertaa kokonaan puhki, mutta selkeän kuluneeksi kuitenkin. Taisi juuri tuo 5 vuoden ikä olla sen hankalin ja eskarin aikana alkoi hiljalleen helpottaa. Tsemppiä!

  Toiset lattiamateriaalit kuulemma "syövät" housunpolvia enemmän kuin toiset. Laminaattia sanotaan suursyömäriksi, mutta kyllä se polviliuku leikkityylinä ainakin meillä oli se merkkittävin tekijä reikien aikaansaajana. Ja kyllähän ohuet, leggarityyppiset housut menevät puhki nopeammin kuin paksummat.

  Vinkki: Höön collegehousuissa on vahvat denim polvipaikat. Vyötärö ei tosin ole säädettävä, mutta korkea, taitettava resori niissä kyllä on. Näistä ei tosin ole kokemusta isoveikalta, mutta pikkuveikalta kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt taisi löytyä osasyy tälle reikiintymiselle - ettei vaan olisi tuo laminaatti! Sellaista meiltä nimittäin tässä uudessa kodissa löytyy. Tosin pikkuveljen housut eivät ole reikiintyneet, että olisko syynä sitten yhdistelmä polviliuku + laminaatti. ;)

   Höön housuja meillä ei olekaan ikinä ollut. Kiitos vinkistä, noita voisi katsella! Mitä huolettomammat, sitä paremmat...

   Poista
 3. Meillä Mini tekee just ton. Ennen oli aina vasemmassa polvessa tai itseasias polven päällä. Farkut ja velourit kestää parhaiten. Nyt oon uskaltautunut jopa leggareita pitämään, kun ei hetkeen oo mitään hajottanut :D

  Isompi sotkee housut pyörän ketjuöljyyn ja muihin tahroihin, mitkä ei lähde varmaan ilman happopesua :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tahrat onkin sitten seuraavaksi pahin lastenvaatteiden tuhoaja... Kysyykin hieman viitseliäisyyttä, jos haluaa säilyttää jokusen rippeen potentiaalisesta jälleenmyyntiarvosta. :) Nykyarjen kiireissä sitä aikaa ei oikein tahdo riittää...

   Poista
 4. Tuttua täällä myös! Tosin tänä kesänä kunnon reikä on saatu aikaiseksi vain Gugguun tyttöcollegehousuihin... muita en ole tohtinut vielä tarkemmin edes tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muistelinkin, etten vaan olisi joskus sinun blogistasi lukenut aiheesta! :D

   Poista
 5. Minäkin laiheliinin äitinä suosittelen Name It:in housuja. Peruscollarit maksaa noin kympin ja niissä on kuminauha-nappisäätö vyötäröllä.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pitää kyllä ehdottomasti tsekata heti kun käyn seuraavaksi ko. liikkeessä! Miten kummassa en ole ennen noita bongannut! :D

   Poista
 6. Kato kuin harvoin mäkin luen blogeja nykyään! :D Ole hyvä postausvinkistä, meillä taitaa olla tällä hetkellä kolmissa housuissa reiät ja en tod. jaksa kursia... Täytynee ostaa lisää housuja... :) Meillä on suosiossa H&M:n collegepökät; saa hoikalle kurottua nauhoilla päällä pysyviksi (ja kun äiti oikein miljoona kertaa on asiasta sanonut niin lapsonen ei enää itse avaa naruja kun ei osaa niitä kunnolla vielä solmia takasin kiinni ;) ), hinta on mitätön ja ovat ainakin olevinaan luomua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän vielä kursia nuo Papun leggarit, kunhan kelit taas viilenevät ja niille löytyy taas käyttöä! :D

   H&M collegepökät ei ikävä kyllä pysy näiden meidän tyyppien päällä. Jos kuroo naruilla kiinni niin eivät pysty raukat käymään pissalla, kun ei housut lähde jalasta... ;) Mutta muutenhan me juurikin tuollaisia haluttaisiin hamstrata. :)

   Poista