Meidän toppaa

torstai 27. syyskuuta 2012

Tämä toppavaatteiden hankinta on kyllä varsinainen taiteenlaji. Tässä lajissa myös nälkä kasvaa syödessä, ja käsitys edullisesta ja kalliista muuttuu vuosien varrella. Mikä tekee toppavaatteista niin ison kysymyksen (siis ainakin mulle...)? Ehkä se on se, että niiltä vaaditaan laatua ja ulkonäköä, niihin investoidaan kohtuullisen paljon ja niitä käytetään monen kuukauden ajan ihan joka päivä. Sitä haluaa saada rahoilleen vastinetta.

Sitten on se kokoasia... Miten ostat edellisen talven alesta ja arvioit lapsesi kasvun oikein? Ja entä jos seuraavalla kaudella onkin kivempia vaihtoehtoja ja edellisen talven valinnat kyllästyttääkin jo? Ja pitäiskö vaikka hankkia elämä?? :) Toisaalta toppavaatteiden hankinta on niitä asioita, joista voi yrittää repiä iloa talven tullessa (en ole yhtään talvi-ihminen), joten antakaa minun pitää iloni, heh... :)

No, joka tapauksessa, tässä meidän poikien toppavaatetta ensi talveksi. Katsotaan jäävätkö nämä vai meneekö jotain vielä vaihtoon, hih! Naisella on oikeus muuttaa mieltään, eikö??

1. Herra Vilpertin haalarit. Reimatecin raitahaalari alesta ja Molo Kidsin ruskea haalari käytettynä. Asusteet sopii molempiin haalareihin, ja  ne on ostettu uutena: Molo Kidsin kypärähattu, Reiman hattu, Molo Kidsin toppahanskat ja Peukalopotin toppahanskat. Kerrankin netistä tilatessa meni sävyt juuri niinkun piti, Molon hanskat ja Reiman hattu on just samaa sävyä! Mutta miksi tuo ruskea tuntuu jo niin nähdyltä...? No seuraavaksi talveksi sitten jotain muuta väriä. :)

Ai miksi on kaksi haalaria? EN vaan osannut päättää... Myös koko on ollut arvoitus. Vilpertti on nyt 93cm. Tuo Reimatec on 92cm ja siinä on vieläkin kasvuvaraa. Molo Kids taas on 104cm, ja se on reilu mutta varmaan pakkasten aikaan sopiva. Eli alkutalvi mennään Reimatecilla, lopputalvi Molo Kidsilla.


2. Herra Tuumailijan haalari. Oli sitten pakko ostaa tämä Molo Kidsin farkkuhaalari. On se kyllä oikeesti aika ihana! Tykkään hurjasti tuosta oranssista vuorauksesta. Tämän kaveriksi on tulossa Po.pin tupsupipo mustana, ja mustat hanskat. Tuumailijalle on myös olemassa kakkoshaalari Reimatecilta, esikoisen vanha. Tämä Molon haalari on kokoa 92, ja koska koko on nafti niin luulen että tämä on talvella hyvä nyt noin 84cm pojalle.


3. Herra Vilpertin takki ja housut -yhdistelmä. Olen ihastunut Ticketin tähtikuvioisiin ulkovaatteisiin, joten meille tuli käytettynä huutiksesta tämä Ticketin takki ja pipo. Housut (Everest) ovat kirpparilta. Ainoa vaan, että tuo takki ei ole niin reilu kuin Ticketit yleensä. Tämä on 92cm ja se saattaa jäädä talvella jo pieneksi. Mutta aina on alet... ;)


4. Herra Tuumailijan takit. Kuopuksella on nämä kaksi Name It:in takkia, esikoisen vanhoja. Nämä ovat sitten ihan vaan kauppatakkeja, ulkoiluun hänelle riittänee tuo haalari. Joku turkoosi pipo pitää varmaan vielä hankkia...


6 kommenttia:

 1. Oot varmaan mun blogista lukenutkin, mut meillä tuli tosiaan 91,5cm pojalle 92cm polaris ja se on hyvän kokoinen :) 98cm on jemmassa mut ihan liian reilu, ehkä kevättalvella voi käyttää mut nyt hankautus vaan pilalle.

  Kivoja vaatteita. Toi ruskea molon haalari on ihana. Meillä oli viime talvena saddle värinen haalari ja voisin ottaa toistekin sen värisen. Tosi ihana!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kävit lukemassa! :) Sinun blogia olen aina välillä lukenut ja nuo viimeisimmät "toppakäänteet" myös. Se 104cm haalarimme voi tosiaan olla vähän turhan reilu, ehkä joudun tuon vielä myymään ja hankkimaan tilalle 98cm. Mutta pohdin tätä vielä lähempänä talvea kun näkee miten poitsu kasvaa. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja vaatteita ja aikasta tuttuja. Meillä myös ruskeaa viime vuodelta ja tykkään edelleen ja tähtiäkin löytyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku siis! :) Mä en varmaan ikinä kyllästy noihin tähtiin... Meillä on niitä välikausitakissakin. Nyt tosin päätin että myyn tuon Ticketin takin, koska on se vaan hiukan turhan nafti talvea ajatellen. Takki siis kaupan, jos jotakuta kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Hyvälle näyttää! :)
  Meillä on vähän hankinnat kesken, puuttuu hattu. Tai parikin. Mutta markettihaalarilla ;) mennään (KappAhl) ja Po.P on kakkoshaalarina. Takki vielä auki, ohan se semmoinenkin löydettävä!

  Aivan mahtava tuo alimman kuvan vihreä takki, siis niin herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KappAhlin haalarit ja muutkin ulkovaatteet on minusta laadukkaita ja kivan näköisiä. :) Tuo Ticketin takki todettiin turhan pieneksi ja tilalle ostettiin KappAhl.

   Joo, tossa vihreessä takissa on kunnon retromeininki. :) Miehenikin suosikki. Harvoin mistään vaatteesta jaksaa mitään kommentoida, mutta tosta se tykkäsi.

   Poista