Nettishoppailun vaikeudesta

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Lähdössä palatukseen. Nämä kaikki!

Aina mainostetaan, kuinka helppoa nettishoppailu onkaan. Sen kun vaan klikkailee menemään niin kohta on kaapit pullollaan mieleisiä vaatteita!

Elän aikakautta, jolloin ehdin hyvin harvoin kaupungille ostoksille. Ruuhkavuosien lieveilmiöitä, luulisin. Asiassa kuin asiassa käännynkin yleensä ensisijaisesti ystäväni Internetin puoleen. Kuten blogiarkistoani selailemalla voi kohtuullisen pienellä vaivalla päätellä, lapsille onkin löytyt riepu jos toinenkin nettikauppojen ihmeellisestä maailmasta. Vaan oman vaatetuksen löytyminen ei olekaan yhtä suoraviivainen prosessi. Olen törmännyt ainakin seuraaviin vaikeuksiin:

  • Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Noin 75%:ssa tapauksista tilaamani vaate on osoittautunut
    - liian pieneksi
    - liian suureksi (joskus näinkin päin)
    - oudon väriseksi (eräskin persikanväriseksi luulemani toppi olikin neon-oranssi)
    - huonosti istuvaksi
    - huonolaatuiseksi
    - muuten vaan epäonnistuneeksi valinnaksi.
  • Tästä kaikesta johtuen minulla on yleensä työn alla niin monta eri palautuspussukkaa ja -laatikkoa, että Valintatalon (MyPack-piste) kassakin menee jo laskuissaan sekaisin.
  • Suurten nettikauppojen (kuten Ellos, Zalando, Lindex, H&M) toimitusajat ovat joskus varsin pitkät. Jos tilaan shortsit, toivoisin niiden saapuvan ennen kuin kesä on ohi. 
  • Joskus ei vaan ehdi/jaksa palauttaa semi-OK:ta ostostaan, ja sitten se jää käyttämättömänä pyörimään kaapin perukoille. Kuten vaikka ne pellavashortsit, jotka saavat takapuoleni näyttämään jättimäiseltä. Tämän varaan ne nettikauppiaat varmaan laskevatkin.

Tästä kaikesta huolimatta en aio luopua nettishoppailusta, vaan jatkan optimistisesti listaamalla hyvän nettikaupan ominaisuuksia:

  • Ilmainen toimitus ja palautus.
  • Vaivaton palautus.
  • Laaja valikoima.
  • Hyvät hakuominaisuudet, joilla tuotteita voi hakea.
  • Ehdotuksia tuotteista, jotka voisivat sopia minulle.
  • Alle viikon toimitusaika.
  • Hyviä tarjouksia.
  • Paketin nouto muualta kuin Postista, koska sinne on vaikea ehtiä aukioloaikoina. Smartpost on paras!
  • Kampanjoita, joissa kootaan yhteen tuotteita teemoittain (esim. seilori-teema uppoaa minuun takuuvarmasti)

Mistä te tilaatte omat vaatteenne vai onko teillä muka aikaa pyöriä kivijalkakaupoissa? ;)

31 kommenttia:

  1. Kieltämättä olen netissä nyt pyörinyt mielummin kuin kaupoissa, oli kyse poikien tai omista hankinnoista. Aikaa ehkä voisi olla, mutta ei pahemmin kiinnosta se pyöriminen kaupoissa, tietyn tavaran metsästäminen, helteillä olla, ale aikoihin sitä ryysistä, kahden pienen lapsen viihdyttämistä samalla ja ensiksi se pääsy sinne kauppaan niin ja poiskin :). Helppoa netistä on tilata, mutta niitä hutiostoja tulee herkemmin, ja siihen helppouteen jää koukkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kanssa kaupoissa pyöriminen ei meillä onnistu oikeastaan ollenkaan. Ehkä sitten jos on tiedossa joku tietty juttu, jonka voi vaan hakea, niin homma toimii, mutta kaikki sovitteluhommat ja sellaiset saa kyllä unohtaa... Yksin pääsee harvoin kaupoille, joten nettikaupat on tulleet tutuiksi. :)

      Alet lasten kanssa on kyllä ihan painajainen! :D

      Poista
  2. Mulla on niin hankala ylipäänsä hankkiutua sinne livekaupoille (autoton kirkonkylän asukas), että netistäpä ne tulee tilattua, niin omat kuin lastenvaatteetkin.. Ja sitten kun harvoin livekaupoille pääsee, niin yleensä toteaa ettei sieltä oikein mitään löydy. Noi sun listaamat ongelmat on ihan oikeita, mutta oon todennut etten ole mikän innokas sovittelija siellä kaupassakaan, ja toisaalta netin valikoima on yleensä laajempi, joten nettishoppailu vetää pidemmän korren! Varsinkin hintojen vertailu on netissä erityisen helpoa vrt livekauppoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että kävin sitten livekaupoissa tai nettikaupoissa niin ongelma on aina sama - mitään tarpeeksi kivaa ei tunnu koskaan löytyvän! Netissä joku saattaa näyttää kivalta kuvissa, mutta kotona se näyttääkin sitten joltain ihan muulta... :)

      Poista
  3. No onpas käynyt huno tuuri! :(

    Minä olen ostanut netistä paljon vaatteita - mutta lähinnä vain lapsille. Itse haluan nähdä omat vaatteeni ennen ostopäätöstä, hypistellä kangasta (todeta laadun) ja sovittaa. Toki sellaisia aiemmin hyväksi havaittuja tuotteita, joiden koot tunnen, voit ostaa netistä. Esimerkkinä lempparini Marimekko ja Nanso. Enkä kyllä kauheasti uusia vaatteita nykyään tarvitsekaan, kun olen vielä kotona lasten kanssa.

    Otan aikaa omaan shoppailuhetkeeni siten, että mies hoitaa lapsia täällä kotona. Siitä on tullut hyvä tapa :) Toisinaan koko miesväki menee esim. mökille, jolloin on ruhtinaallisesti aikaa shoppailla rauhassa. Olen kyllä kulkenut kaupoilla lastenkin kanssa ja he ovat siihen tottuneita, mutta silloin ei toki kierrellä ja sovitella tuntitolkulla ja välillä on päästävä leikkipaikkaan jne. Pienemmän kanssa shoppailemme/kiertelemme rattailla kirppareita silloin kaksistaan, kun isoveikka on isovanhempien luona yökyläilemässä. Leluja ja kirjoja tietysti aina mukana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsille on ollut ihan mielettömän helppoa ostaa netistä, suomalaisissa nettikaupoissa on tosi nopeat toimitukset, ja lastenhan päällä kaikki nyt tuppaa näyttämään hyvältä. :)

      Mutta nyt ollut tarvetta ihan omillekin ostoksille työelämään paluun takia, kun melkeinpä koko vaatekaappi on pitänyt laittaa uusiksi. Ja nyt vielä pukkasi tämä kesä tähän, niin siistejä töihin sopivia kesävaatteitakin on tarvittu. :)

      Kesälomalle mulla on suunnitteilla päivä yksin kauppoja kierrellen... :) Tosin mahtaako tuolla heinäkuussa olla muuta tarjolla kuin alejen jämiä, hmmm...

      Poista
  4. Me asutaan niin tuppukylässä ettei täällä juuri vaatteita shoppailla kuin halpis-ketjun kaupoista. On meillä tosin yksi vaateliike, jossa merkkivaatetta löytyy mutta eihän sieltä nyt passaa kaikkea hankkia eikä kyllä aina edes mieluista löydykään. 30km päästä löytyy kappahl ja Seppälä joissa tulee välillä pyörähdettyä mutta muitten ruotsalaisketjujen ym kauppojen perään on lähdettävä 100km päähän. Siellä käynkin muutaman kerran vuodessa ja samalla ystävääni tapaamassa shoppailun merkeissä, tällöin lapset jää kotiin isin kanssa tai mummolaan hoitoon.

    Tästä johtuen oon nettikauppojen suurkuluttaja ja postissa saakin juosta noutamassa/palauttamassa pakettia tämän tästä (ensi viikolla puhelin voi piipata muutamaa alepakettia saapuneeksi...). Onneksi meidän posti on siwan yhteydessä joten aukioloajat on myös sen mukaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuollaiset shoppailu- ja kavereiden treffaamisreissut on ihan huippuja ja ihanaa vaihtelua arkeen! :) En tosiaan itsekään kovin usein pääse ajan kanssa kaupoille, vaikka kohtuullisen matkan päässä niistä asutaankin, ja ostan yhä enemmän netistä. Lastenvaatteista se alkoi ja on nyt laajentunut oman vaatetuksen puolelle. :)

      Postin vakkariasiakas olen kyllä minäkin. ;) Erityisesti kotiäidin paras harrastus on kyllä pakettien hakeminen postista. :D

      Poista
  5. Voihan plääh, tuollaista se on just pahimmillaan! Mutta onneksi sulla on tähän reipas asenne. :)

    Minun on niin vaikea löytää itselle vaatteita edes normikaupasta, koska tämä olomuoto ei enää ole erityisen slimmi, joten nettikaupoista en ole viime aikoina uskaltanut tilata kuin kenkiä. Ja nekin vain hyvin tuntemaani merkkiä. Tuntuu, että lapselle tulee paljon vähemmän huteja. Toki koot voi olla yllätyksellisiä, mutta jos seuraa skarppina erilaisia nettikeskusteluja, pääsee niistäkin aika hyvin jyvälle.

    Mutta nettishoppailu on petollisenkin helppoa, joten eihän sitä voi lopettaa. Paitsi, ettei mulla tosiaan ole ollut siihen aikaa viime aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä ollut huonoa tuuria erityisesti vaatteiden koon suhteen! Pitäisi varmaan tilata kerralla kaksi eri kokoa ja pitää sitten vaan toinen. Pitikin lisätä tuohon listaan, että tietenkin sitten kun olisi vaihtamassa tuotetta johonkin toiseen kokoon, niin kyseinen koko on yleensä jo mennyt... :/

      Lapsille ei tule huteja juuri ollenkaan! Jos vaikka esikoiselle tilaamani paita onkin liian iso, niin jemmaan vaan, ja jos liian pieni niin kohta se on jo kuopukselle sopiva. Lisäksi lastenvaatemerkit on tulleet niin tutuiksi, että yleensä tietää aika tarkkaan, mitä on tilaamassa... :)

      Juu ei, ei nettishoppailua ole aikomustakaan lopettaa, mikäs sen parempaa viihdettä iltaisin kun lapset nukkuvat! ;)

      Poista
  6. Mä odotan jännityksellä ensi viikolle yhtä pakettia saapuvaksi. Ostan erittäin harvoin itselleni verkosta vaatteita. Olen kummallisessa välitilassa kokojen suhteen, täytyy ottaa aina vähintään kaksi ja joskus jopa kolmaskin koko sovituskoppiin. Siltikin tulee vähän väliä osteltua väärää kokoa, jotka jäävät kaappiin pyörimään, kuten sanoit.

    Musta tuntuu, että mä myös hukun kaikkeen siihen tarjontaan. Alan vaan etsiä enemmän ja enemmän vaihtoehtoja, ja vertailla, ja lopulta luovutan kokonaan, kun en enää muista, mitä olin vailla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just tuo, että tarjontaa on niin paljon että tuntee itsensä ihan voimattomaksi! Ja juuri tässä kohtaa ainakin minuun toimii blogeista poimimani "täsmävinkit" ja -linkit.

      Nettikaupoissa pitäisi olla virtuaalimyyjät. Ne kysyisi, että "mitä olet vailla", johon voisin vastata vaikka että "keskihintaisia hellevaatteita" tai "raidallista mekkoa" ja sitten ne esittelisi minulle vaihtoehdot, joista valita...

      Hei, mullekin on ensi viikolla tulossa paketti tai ehkä kaksikin... ;) Tekemällä oppii, hih...!

      Poista
  7. No joo-o. Nyt tuntuu, ettei ole aikaa edes nettishoppailuun kun tää kesäelämä on niin kiihkeetä. pojille on paljon helpompi ostaa kuin itselle, mutta onneksi palautus on niin helppoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palautus on onneksi tehty mahdollisimman helpoksi, mutta on siinä aina oma pieni vaivansa. :)

      Mulla oli näemmä aikaa pyörähtää ainakin zalandon ja lindexin aleissa, katsotaan natsaako sieltä mikään kunhan saapuvat. :)

      Poista
  8. Mä shoppailen niin, et pienistä kaupoista tilaan vain varman päälle. Sit isoista esim. just Zalando, Bootz jne uskaltaa tilata niin, et palauttaakin. Katson kivannäköisiä ja edullisia ja sit jos on väärän kokoisia/ei miellytä, niin palautan. Varmaan joka toinen viikko jotain pakettia johonkin kiikutan :D Harvoin löydän netistä tilaamalla itselle mitään normivaatetta, jos löytyy niin Bootzilta tai Stockalta Onlya tms tuttua merkkiä paitoina. Muuten ostan kivijalkaputiikeista. Pojalle taas enemmänkin just netistä :) Siks mä rakastan nettishoppailua, kun voi tutustua kotona rauhassa tuotteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika sama meininki siis sielläkin! Täälläkin vekslataan jatkuvasti pakettien kanssa, joko on jotain tullut tai sitten lähdössä palautukseen / myyty nettikirpparilla... Huh, käy ihan sivutoimisesta työstä! :D

      Poista
  9. Mä suosin itselleni oikeastaan pelkästään nettishoppailua. Mun mielestä on helpompi ostaa ne vaatteet, niin että nään ne jonkun mallin päällä (eikä roikkumassa vaatetangolla) sillä siitä näen, onko malli itselleni sopiva vai ei. Joskus tilaan kahta eri kokoa ja palautan toisen. Mulla taas ehkä ne 75% on sopivia yleensä :) Mutta löytyy myös niitä, joita ei ole jaksanut palauttaa, vaikka eivät ole täydellisiä ja sitten ovat jääneet lähes käyttämättä...
    Niin ja joskus kyllä usko loppuu kesken sivujen klikkailuun, jos nettikaupassa on tsiljoona vaihtoehtoa joka vaatteelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kyllä välillä nolottaa hakea niitä paketteja postista/Siwasta joka toinen päivä :D

      Poista
    2. Hei se unohtuikin lisätä hyvän nettikaupan ominaisuuksiin, että vaate olisi kiva nähdä mallin päällä eikä pelkästään tuotekuvana! Eikä minkään nuken, vaan oikean ihmisen, silloin saa paremman käsityksen vaatteen mallista ja leikkauksista. Tämä siis omien vaatteiden kohdalla, lapsille nyt osaa ostaa muutenkin, kun ei siitä trikoopaidasta niin montaa variaatiota ole olemassa. :)

      Kyllä muakin nolottaa rampata Postissa ja Valintatalosta nyssäkötteni kanssa, hih...!:D

      Poista
  10. Juuri näin! Lapselle on sata kertaa helpompi tilata kuin itselle. Inhoan sovituskoppeja ja läskimakkaroitani, joten tilaan itsellenikin suurimmaksi osaksi netistä. Yleensä tilaan tutuista paikoista, joista tiedän kokojen varmasti käyvän itselleni... Silti vaatekaapissa ei ole mitään päälle laitettavaa ja kuljen välillä niin karseissa vaatteissa, että hävettää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovituskopit on kyllä sellainen antikliimaksi, että... :D

      Jotenkin kummasti tuntuu, ettei minullakaan ole koskaan mitään sopivaa päällepantavaa, ja sitten sitä kulkee aina niissä tietyissä lemppareissa... Kyllä siellä kaapissa näyttäisi vaatteita olevan, vaan missä ne kivat yksilöt? Varmaan ihan universaali ongelma naisilla. :)

      Poista
  11. Itselle en oikeen netistä enää paljoa tilaile.. Koot ovat niin höpän pöppää lähes kaikkialla. vaikka olenkin samankokoinen kun suurimman osan elämästi ( kahta raskautta lukuunottamati ) on tuo kokojen vatvominen ja sovittelu sitten niin hankalaa ( sovittelu siis sitten kun tuotteet tulee kotiin9 olen nyt pari kertaa lähetenyt kotoa extemporee veromodaan tai vilaan / stockalle , sillä mielellä et minulla on tunti aikaa joko löytää perjantaille asu tai mennä vanhoilla. ja jopas on löytynyt ihan kivoja. Vaatekaappini kaipaisi kyllä uutta! Kengät ja laukut on asia erikseen :)) niitä ainakin tulee selattua netistä tuhka tiheeseen.

    ja lapsille, öhöhm, netistä on lähtenyt aika paljon mukaan kaikkea ihanaa!!!

    toivottavasti löydät kivaa tilalle joko netistä tai kaupoilta kun tuon kaiken nyt palautat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettishoppailu, palauttelu ja kokojen vekslailu vaatii kyllä pitkää pinnaa! :) Jos on mahdollisuus karata kaupoille, niin sieltä selviää kyllä yleensä nopeammin.

      Tuo laatikollinen on nyt palautettu ja uutta tilattu sikäli mikäli kun kokoja oli enää jäljellä... :)

      Poista
  12. Mun ostoksista puolet on netistä, puolet tavallisista kaupoista. Nettikauppoihin huomaan meneväni tottakai aina kun ei ole aikaa, kun on kauhea kiire viikkotolkulla ja vain illalla klo.23 aikaa shoppailla ;D Ja silloin jos jossain mallistossa julkaistaan joku kiva vaate on joissain nettikaupoissa se "seuraa tätä tuotetta" napuska joka kivasti kilauttaa sähköpostiin kun sen vaatteen saa käydä napsauttamassa ostoskoriin!

    Jotkut vaatteet vaativat kuitenkin hipelöintiä ja ne ostan peruskaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että HALUAISIN ostaa vaatteet pääosin ihan kivijalkakaupoista, mutta olosuhteiden pakosta ne on tilattava netistä. Tokihan siinäkin on hyvätkin puolensa...

      Lindexillä on ainakin tuo seuraa tätä -toiminto ja se on kyllä tosi hyvä! Onkohan muualla?

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kiitos, ja erityisesti iso kiitos kauniista sanoistasi! :)

      Poista
  14. Mä tilaan enempi lapsille, niille niin helppoa koiden vuoksi. Itse olen sekakokoa ja en paljoa itselle siksi tilaa. Kaupoilla tulee juostua aika vähän, koska nyt se vaan on hankalaa. Mua ahdistaa kyllä kun en pääse rauhassa kaupoille silloin kun oikeasti jotain tarvitsisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, ahdistaa... Tuntuu siltä, että pitäisi omistaa joku kokonainen viikonloppu shoppailulle vaikka kera pukeutumisneuvojan, niin saisi vaatekaapin sisällön kuntoon! :)

      Poista
    2. Niin, lisätään vielä, että rajaton budjetti olisi myös kiva...;)

      Poista