"Tässä vähän kuvasaldoa" ja muita blogikliseitä

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kuvasaldoa meidän kesähetkistä:Blogeja lukiessa huomaa tiettyjen sanontojen vilisevän teksteissä, niin omissa kuin muidenkin. Kuten nyt vaikka nämä:

 • ihanainen, ihanuus
 • pehmoinen
 • hoikkis, hoikkeliini
 • ihan vaan nopea/pikainen alevinkki (millainen on hidas alevinkki?)
 • ensi viikolla on tiedossa jotain kivaa, mutta siitä lisää sitten myöhemmin *myhäilyä*
 • on ollut hiljaisempaa täällä blogin puolella
 • kiirettä pitää!
 • kotiuttaa ja kotiutua (viitaten vaateostokseen)
 • joku vaate ulkoilee, ei siis lapsi vaan vaate
 • nähdä joku vaate livenä
 • pestä topat varastoon
 • siistimpään menoon
 • kuvapläjäys
 • hih, hahhaa, hehheh...! Mutta millä sitä muuten ilmaisisi että on niin hauskaa?
 • kursiivi sitä ja kursiivi tätä
 • :) :( :D ;) x) 8) ja mitä näitä nyt on <3

Ihana blogikieli!

Unohdinko jonkun olennaisen?


36 kommenttia:

 1. Puhumme samaa kieltä. Et unohtanut. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä traktori?!?! Siis mistä??

   Poista
  2. Se on ostettu Etolasta viime kesänä. :)

   Poista
 2. Kliseistä en vielä osaa sanoa, kun ole niin uusi tässä maailmassa. Mutta onpa tosiaan hieno traktori! Onneksi ei omat pojat nähneet noita kuvia. Olisi taas ollut yksi uusi "miksei meilläkin ole tollasta...?" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pojat ehtineet moista edes toivoa, kun isovanhemmat olivat sellaisen jo mökille hankkineet... Viime kesänä poikia kiinnosti enemmän se iso pahvilaatikko, jossa tuo traktori tuli, mutta tänä kesänä on jo eri meininki... :)

   Poista
 3. Omista teksteistä löytyy varmasti nuo kaikki :D 'Ihanaa' taitaa olla yleisin omassa sanavarastossa,ja vaatteet meillä juu ulkoilee,ei lapsi ;D

  VastaaPoista
 4. Mun sana on IHANAA, ehdottomasti. :D

  Tuo traktori tosiaan! Meillä on mummolassa myös polkutraktori, mutta se on tooooosi korkea, ehkä joskus lukioikäisenä lasten jalat yltää polkemaan sitä. Tuo näyttää niin paljon järkevämmän kokoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on meidän 3,5veelle just sopiva, ja hän pystyy polkemaan itsekin. 2vee ei vielä hiffaa koko polkemisen ideaa, mutta istuu kyllä sujuvasti kyydissä. :)

   Meillä on muuten mökillä myös minun ja veljeni vanha polkutraktori 80-luvulta, joka on muuten ihan hyvä, mutta polkimet ei enää pelitä... Mikähän olisi sellainen lelu, jota vanhempani EIVÄT ole säästäneet...??

   Poista
 5. Mulla on muuten mennyt ihan ohi että teillä on koira!

  Hyvä lista! Sulta jäi puuttumaan 'tsih', joka on nyt voimallisesti puskemassa blogosfääriin noiden muiden nauruilmaisujen rinnalle. Vaatteiden 'ulkoiluttaminen' on herättänyt myös minun huomioni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, koira löytyy, onpa hänelle omistettu yksi kokonainen postauskin: http://sunnuntailapset.blogspot.fi/2013/01/herra-pinko.html :)

   Tsih! Joo, tuota onkin näkynyt aika paljon! :D

   Poista
 6. :) Kiitos parhaista hymyistä, sinulla on kyllä hyvä tyyli ja huomiokyky! Taidan joutua tunnustamaan kompastuneeni jokaiseen kliseeseen..

  VastaaPoista
 7. Livekaupat, ostolakko, apua, iik, kääk :D

  Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostolakko, miten unohdinkin tuon!! Jokaisessa blogissahan pidetään välillä ostolakkoa. :)

   Poista
 8. Ihana, ihanaa ei voi käyttää liikaa ;) Eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on tarttunut lapsiinikin: "inana koia, inana kukka" he hokevat... :)

   Poista
 9. Ihania kuvia ja ihania vaatteita taas ulkoilemassa ihanien poikien päällä :D

  Tunnustan, että sorrun itsekin blogikieleen. Täytyykin alkaa kiinnittää asiaan huomiota! Vai tuleeko kielestä sitten liian jäykkää ja kirjakielimäistä, jos jättää kliseet käyttämättä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kliseitä ajattelin itsekin vältellä, mutta hymiöistä en kyllä luovu! :D

   Poista
 10. Hahhah, niin osuvia kliseitä! :D Mä käytän varsinkin tota pikaista alevinkkiä. Ehkä se tulee siitä ettei siinä postauksessa ole kuin se alevinkki koska bloggaajalla ei ole aikaa muun asian postaukseen? Tai sellasessa yhteydessä mä sitä käytän. Suurinta osaa noista muistakin olen käyttänyt mutta sanaa hoikkis en voi sietää ja yritän ainakin kovasti että meillä ulkoilisi lapsi se tietty vaate päällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoikkis tulee minullakin jo korvista ulos... Ehkä alan siis kutsua lapsiani kukkakepeiksi, kuivan kesän oraviksi, ruikuiksi tai ihan vaan laihoiksi! ;)

   Poista
  2. Hoikka on huomattavasti parempi kuin hoikkis. Tai ihan vaan laiha! :D

   Poista
 11. Haha, olipas ihana kuvapläjäys ;)

  Pakko myöntää että itse jopa vähän varon näitä kliseitä, ehkä siksi kun ne jonkin verran kalskahtavat omaan korvaan. Olen aina ihmetellyt tuota kotiuttaa sanaa, kun voisi vaan sanoa että "ostin vaatteen". Mutta taidan olla vain vähän juntti näissä asioissa ;) (ja eihän sille oikeasti ole väliä miten sen asian ilmaisee..).

  Mutta kuinka ihana onkaan tuo teidän koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on ihana (ihana, kuinkas muutenkaan, tsih...!), vaikka onkin vähän sellainen kuriton susi lampaan vaatteissa.... :)

   Onhan monet näistä ilmaisuista aika kuluneita, kuten juurikin tuo kotiuttaa... :) Siksi ehkä ne onkin alkaneet pistää silmään!

   Poista
 12. Mä aattelen ton pikainen alevinkki niin et äkkiä hutaiset jotain ilman sen kummempaa paneutumista asiaan esim tekstin ja hienojen kuvien kera ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se juuri meneekin. :) Se on vaan hauska kun kaikki bloggaajat käyttävät tuota samaa ilmaisua! :)

   Poista
 13. Siis tää oli hyvä. Ja olen varmaan sortunut käyttämään jokaista...paitsi muuten hei alevinkkejä en koskaan muista laittaa...en nopeita enkä hitaita =)

  Niin no lisäisin tuon mun =)...se on monasti vastauksissa ja teksteissä...ja haahhhhahhaaaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se puuttuikin listalta! :D

   En minäkään usein laita alevinkkejä, koska harvoinpa tulee vastaan mitään niin ihmeellisiä. Varsinkin nyt, kun ei ehdi enää niin paneutua nettikauppojen tarjouksiin!

   Poista
 14. Muahaahaa. Ihana postaus ja mahtava kuvapläjäys (tai voisiko kenties sanoa myös "kuvaoksennus" - yksi kamalimmista blogikielen sanoista!)

  Ihana ja kursiivi sitä ja kursiivi tätä osui ja uppos. Mutta muuten pyrin välttämään blogikieltä, en pidä jos pitää selitellä, ettei ole postaillut (olen kuitenkin itsekin sortunut siihen kiirekiirekiire-voivotteluun...aaarg! :D Hymiöitä välttelen teksteissä kuin ruttoa, mutta kommenteissa viljelen sitten senkin edestä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaoksennus! :D

   Kursiivi on oikeasti paras keino tuoda esiin ironiaa tai sarkasmia. En ole keksinyt parempaakaan, joten viljelen sitä keinoa kyllä aika paljon. Hymiöitä mulla on näköjään tapana tuikata joka kappaleen loppuun. Ja erityisesti kommenttiosioon, jonka tekstit on muutenkin enemmän puhekielimäisiä...

   Poista
 15. Mainiot kuvat ja terävät havainnot!

  VastaaPoista
 16. Yksi alkuun tosi hauska, mutta nyt jo tehonsa mielestäni menettänyt ja korvista ulos tursuava klisee on sanojen ylivetäminen ja korvaaminen toisella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! :) Vähän vastaava kuin se, että osa lauseista kirjoitetaan pikkuriikkisillä kirjaimilla. Molemmat toimii jos niitä käyttää kohtuullisesti, mutta jos näitä viljelee paljon, niin teksti on vähän hankalalukuista... :)

   Poista