Halvat huvit

torstai 13. kesäkuuta 2013
Viime viikonloppuna päätettiin tehdä poikien kanssa jotain tavallisuudesta poikkeavaa, ja tutustutettiin nämä meidän kehyskuntapojat Helsingin metroon. YouTubesta oli sen verran monta kertaa ihmetelty metrovideoita, että oli aika nähdä kyseinen kapistus luonnossa (eli blogikielellä livenä, hih!). Tukholman metro on poikien kanssa kyllä koettu jo viime kesänä, mutta Helsingin oma oli vielä näkemättä.

Jätimme siis auton Kamppiin, suhasimme metrolla Itikseen, kävimme syömässä Hesburgerissa, juoksentelimme hetken Itiksen kulahtaneilla käytävillä, ajoimme metrolla takaisin Kamppiin ja menimme kotiin. Siinä se kokonaisuudessaan. Leikittiin siis helsinkiläistä metroradanvarsiperhettä. Kerta kaikkiaan repäisevintä, mihin perheemme tavallisena viikonloppuiltapäivänä kykenee! Ja pojathan tykkäsivät, kuinkas muutenkaan! Kotiin tullessa tapahtui sitten totaalihajoaminen, niin kivaa ja jännää oli selvästi ollut... Ei siihen ihmeellisyyksiä vaadita. :)

17 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa! Olis meidänkin pojat onnessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja totaalihajoaminen ON varmin onnistumisen merkki!

   Poista
  2. Joo, ja tätä on nyt muisteltu koko viikko, ja edelleenkin katsottu youtubesta "mettoa"...! :)

   Poista
 2. Mun on pitänyt jo jonkin aikaa toteuttaa vastaava reissu! Nää simppelit on parhaita, siihen riittää vaan että on jotain mikä eroaa perusarjesta, ja tietty bonuksena tuo metro :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metro oli kyllä mahtava, ehkä seuraavaksi sitten ratikka tai lähijuna... :)

   Poista
 3. Ihan ekaksi täytyy sanoa, että tuosta ekasta kuvasta tuli äkkiä vilkaisten mieleen iki-ihana Vaahteramäen Eemeli vaaleinen pellavapäineen, mössyköineen ja pössyköineen. Ihana hattu! :) Pikkuveljen keltapaitainen hymykuva tuolla keskivaiheilla puolestaan ihan säteilee iloa! Ihana.

  Lapsi ei tarvitse hienoa ja kallista. Arki riittää ja joskus jotain pientä arjesta poikkeavaa, kuten te teitte nyt. Perheen yhteinen aika on arvokasta.

  Elämys ei useinkaan ole se, minkä aikuinen mieltää elämykseksi. Pikkuveljeni muisti lapsena eläintarhareissulta parhaiten muurahaiset. Itse muistan omasta lapsuudesta parhaiten välähdyksiä arjesta vanhempien kanssa, en niinkään niitä huvipuistoreissuja, lomamatkoja tai syntymäpäiväjuhlia.

  Junamatka oli meidän esikoiselle keväällä kova juttu. Junia on kiva katsella myös asemilla. Samoin vierailu palolaitoksella kerhon kanssa. Eäinmuseo, puutarha, vanhempien työpaikat, lentokenttä (katsomaan nousuja ja laskuja), luonnonsuojelualue/luontopolku, telttailu... Halpaa ja ilmaista kivaa tekemistä löytyy vaikka millä mitalla. Meillä onkin vielä metro kokeilematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin ajattelin että onpas ihan Eemelin näköinen, kun tuota kuvaa tänne laitoin! :D Oikein sopiva nimi olisikin, pojalla on kyllä jatkuvasti Eemelin metkut mielessä...

   Nuo kaikki luettelemasi tekemiset on oikein hyviä ohjelmanumeroita! Lentokoneet on ihan ykkösjuttu myös meidän pojille, joskus voisi mennä lentokentälle ihan vaan koneita katselemaan. Lapsen kanssa oppii kiinnittämään huomiota sellaisiin asioihin, mitkä muuten ohittaisi. :) Joskus olisi kiva viedä pojat katsomaan jotain oikein isoa työmaata kaivureineen ja nostureineen! Kampin työmaa aikoinaan olisi ollut aika kova juttu. :)

   Poista
 4. Kuulostaapa hyvältä retkeltä! Ens kerralla voitas tehdä jätskitreffit!!!

  VastaaPoista
 5. Livenä kuuluu sanavarastoon, niin livenä kuin blogissakin ;) Ihania kuvia ja kivaa näytti olevan! :) Meillä ei vielä taideta isojen vekottimien päälle ymmärtää, ei sillä että täältä edes mitään metroa löytyisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli ja pitää keksiä näitä retkikohteita enemmänkin! :) Ja eiköhän teilläkin pian ala tuo isojen vekottimien vaihe. :D

   Poista
 6. Tollaiset jutut on parhaita elämyksiä lapselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ei se tosiaan sen kummempia vaadi. :)

   Viime kesänä oli aika kova juttu, kun junamuseon höyryveturit ajeli yksi viikonloppu läheisellä junaradalla, toivottavasti ne tulisi taas tänä kesänä!

   Poista
 7. Loistava elämysretki! Mekin on katsottu YouTubesta metrovideoi, kun poika jostain oli kuullut metrosta ja halusi tietää, millainen se on. Meille ei kyllä olisi halpaa hupia metrolla ajelu, kun ei ihan lähellä ole. :D Mutta jospa kesän aikana kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtube on muuten ihan mahtava viihdykkeen lähde, sieltä on katsottu monet junat, traktorit, kaivurit, helikopterit, lentokoneet, bussit, jäätelöautot, paloautot ja melkein mitä vaan! :)

   Poista
 8. Ihana tuo eka kuva jotenkin! Ja halvat huvit on parhaita. Meidänkin pitäisi ehkä kokeilla metroa, kun lähijunat on niin nähty. :)
  Mistä muuten tuo farkkuhattu? Katsoin metsolan uutuuksissa, mutta sopivat koot oli tainneet mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkkuhattu on juurikin Metsolasta hankittu. :) Olisikohan jossain pienemmässä nettikaupassa vielä jäljellä...?

   Onkohan metro enää mitään, jos lähijuniin on jo totuttu...? :)

   Poista