Valon kaipuu

keskiviikko 1. tammikuuta 2014


Olohuoneeseen paistava aurinko oli niin hämmentävä näky, että lapset pomppivat innosta ja äiti kaivoi kameran esille. Aurinko!!

Kesäihminen kun olen, aurinkoa on todella jo ikävä. Suunnitelmissa on buukata kevätloma aurinkoon. Innovatiivisen ajattelun puutteessa kohteeksi on valikoitumassa Kanariansaaret. Tajusin juuri, etten ole käynyt siellä 17 vuoteen, ja tunsin itseni välittömästi hyvin vanhaksi.

Osaatteko suositella jotain kohdetta ja lapsiystävällistä hotellia Kanarialta?

Eilen vietettiin uutta vuotta oman perheen kesken kotona. Syötiin nakkeja, saunottiin, valettiin tinaa ja katseltiin raketteja ikkunasta. Hauskaa, kun lapset ovat jo sen ikäisiä, että heille jää mieleen perinteitä seuraavaakin juhlakautta varten!



Meidän joulukuusi näytti eilen tältä:



Out with the old and in with the new! Kuusi sai lähteä vanhan vuoden mukana.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

P.S. Ensi kerralla muistan sahata kuuselle imupinnan. ;)

16 kommenttia:

  1. Munkin mielestä on ollut ihanaa huomata kuinka perinteet jää mieleen. Joulupukista puhutaan vieläkin , mutta isompi tietää , että pukku tulee vain kerran vuodessa :) Eilen sitten tietysti nakkeja lihapullia, koristelua ja ulkona käytiin seiskan aikaan illalla katsomassa valtaisa määrä naapuruston paukuttelmia raketteja. Paljon oli lapsiperheitä liikkeellä siihen aikaan :)



    Ihanaa uutta vuotta ja halit pojille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienempi poika oli niin innoissaan linnun muotoisesta tinastaan, että otti sen unileluksi! :D

      Me ei uskaltauduttu ulos, pauke pelotti poikia jonkin verran, joten päätettiin ihastella ilotulituksia sisältä käsin. :) Ehkä ensi vuonna sitten...?

      Poista
  2. Aurinko, vau?? Täällä sataa vaan vettä... Meillä on nyt mennyt niin että lapset on mulla joulun ja isällään uuden vuoden (saapa nähdä jatkuuko tää tälleen), enkä ole tehnyt niin mitään uuden vuoden rituaaleja yksikseni. Varmaan kuusi saa lähteä viimeistään loppiaisena (pitäiskö se säästää lasten purettavaksi) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo oli pari päivää sitten, tänään on taas harmaata...

      No, sulla oli sitten aikaa selailla verkkokauppojen aleja? Onko löytynyt Metsolan mustavalkoisia mistään, olen odotellut vinkkejä...? ;)

      Meidän oli pakko raijata kuusi ulos, mulla meni hermot siihen neulasmattoon, mikä olohuoneeseen tuli... Mutta teidän kuusi taisikin olla ikuista mallia, joten kiirekös tuolla sitten. :)

      Poista
    2. Niitä ei taida olla muualla kun Metsolassa ja ne on tiukasti normihinnalla aina vaan :/

      Poista
  3. Hauskaa uutta vuotta! Lomajuttuihin en osaa kommentoida! Haaveilen vaan Skotlannista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin teillekin! :)

      Skotlanti kuulostaa jyhkeältä! Kyllä mulle Skotlantikin kelpaisi, mutta Kanaria kuulostaa helpommalta tähän saumaan... ;)

      Poista
  4. Hyvää uutta vuotta! Täällä ei aurinkoa näy, blaah. Mä kyllä tykkäisin talvesta, jos vaan olisi sellainen! Mun on just nyt enemmän ikävä lunta kuin aurinkoa ( vaikka aurinkoakin on iso ikävä! ).

    En ole koskaan ollut Kanariansaarilla, eikä kovin ole aiemmin kiinnostanutkaan, mutta nyt lasten kanssa menisin kyllä mielelläni! Samoin kuin ä.huoulainen, haaveilen myös Skotlannista - ollaan mietitty että milloin voisi olla sellainen aika että voitais karata kaksin pidennetyn vkl:n viettoon sinne. Olisihan se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi tai aurinko, molemmat kelpaisi!! Toisaalta voi yrittää ajatella positiivisesti: ei ole ainakaan liian kylmä, eikä tarvitse raaputtaa autonikkunoita aamuisin, eikä ole liukasta. :)

      Kanariansaaret kuulostaa juurikin lapsiperheen nollauslomakohteelta, ja kaikki muu on positiivista yllätystä. :) Lomailimme siellä muutaman kerran, kun olin itse pieni. Miehen kanssa kahdestaan haluaisin lähteä kahdestaan viikonloppulomalle (parikin yötä riittäisi) johonkin Euroopan kaupunkiin, vaikkapa Barcelonaan tai Prahaan. Tai oikeasti vaikka New Yorkiin, mutta sellainen reissu ei taida onnistua vielä vuosikausiin, ellei ota lapsia mukaan. :)

      Poista
  5. Mä kans oon sitä mieltä et joko sitä Aurinkoa nyt kehiin kunnolla (en kuitenkaan toivo kovin lämmintä ilmaa kesänvihaajana :D) tai sitten Lunta. Nyt on niin kauan ollu jo harmaata, ankeeta ja sateista ettei enää jaksais. Lumen mukana tulis vähän valoakin :)

    Se on kyllä varmasti kiva kun lapset on jo niin "isoja" ,että jotain jää mieleen ja pystyy luoda perinteitä! Sitä odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumessa olisi sekin hyvä puoli, että koira lopettaisi ravan sisään kantamisen. :)

      Joo, tämä oli meillä selkeästi eka joulun aika kun lapset todella pääsi mukaan jutun juoneen! :)

      Poista
  6. Oman kokemuksen perusteella :) suosittelen Teneriffan saarta Kanariansaarista. Vehrein, aina lämmin ja etelämmässä ei sateita nin usein, Las Americas tai Los Cristianos. Tuonne menemme uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Las Americas olikin yksi jota katselin! Kiitos vinkistä ja pitääpä käydä sinun blogista vielä lukemassa kaikki reissupostaukset! :)

      Poista
  7. Me oltiin viime maaliskuussa siellä Lanzarotella, jos muistat? Saari on ruma kuin p****le, mutta meillä oli niin ihana hotla, ettei sieltä juuri poistuttu. Jos innostut, voin laittaa linkin. Muistaakseni Finnmatkat tekee Suomesta matkoja siihen hotelliin.. Ihanaa alkavaa vuotta! A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan hyvinkin että olitte siellä! Niin se vaan nykyään menee, hotellilla on aiempaa suurempi merkitys eikä niillä nähtävyyksillä niin väliä... :) Joo, laita vaan linkki jossain vaiheessa niin käyn tsekkaamassa, ei kiire! :)

      Poista