Röykkiöt

perjantai 24. tammikuuta 2014


Ei ollut tarkoitus huolestuttaa ketään! Joo, olihan se muovikasattomuus hieman liian epätodellista ollakseen todellista. On meillä leluja, kasoittain, röykkiöittäin. Niitä on olohuoneessa kirjahyllyssä laatikoissa, nurkassa epämääräisenä kasana, portaiden alla laatikoissa, sohvapöydän (=arkun) kannen alla, poikien sänkyjen alla vetolaatikoissa. Ja on meillä yhtä sun toista muutakin ylimääräistä tavaraa.

Lastenhuoneeseen nämä eivät mahdu, sillä huonehan on postimerkin kokoinen. Sitä paitsi lapset leikkivät mieluiten olohuoneessa muutenkin.

Kyllä, ahdistaa!! Hieman vaivaa on kuitenkin nähty, että röykkiöt on melko helposti piilotettavissa tarpeen tullen. ;)

31 kommenttia:

 1. Apua, odotan kauhulla sitä kun lastenhuone ei enää riitä leluille :D Niitä kun kanniskellaan jo nytkin kokoajan kylppäriin/makkariin/olkkariin -.- Isohan tuo meidän pojan huone on, mutta silti, pelkään sitä leluröykkiötä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ongelma tulee siitä, että poikien huone on tosi pieni, siellä kaiken tilan vie kaksi sänkyä... Ja vielä se, että huone sijaitsee eri kerroksessa kuin missä normisti hengaillaan. :)

   Poista
 2. Hyvin ootte saaneet piilotettua lasten romut! ;) Meilläkin on pieni huone pojilla, mutta kerrossänky antaa vähän lisää lattiatilaa (joka onkin sitten yleensä kokokuorrutettu legoilla ja palapeleillä ja autoilla ja...). Ihmeen hyvin ne lelut pysyy poikien huoneessa (ehkä imurilla uhkailu on mennyt perille)! Yleensä pelataan lautapelejä sitten muissa huoneissa, kun sinne ei mahdu lattialle sekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, miksi me ei hankittu kerrossänkyä...?? Tällä hetkellä pohdin, tekisinkö työhuoneesta leikkihuoneen vai säilyttäisinkö se työhuoneena...

   Meillä lelut leviää ympäri kämppää ja niitä saa sitten keräillä mitä kummallisimmista paikoista: sauna, pesukone, jääkaappi jne... :)

   Poista
 3. Täällä sama ahdistus. Pojan huoneeseen mahtuisi joku järkevä säilytysjärjestelmäkin, mutta hankintoja olisi listassa muitakin, sellaisia tärkeämpiäkin, ehkä :) ja olohuoneeseen ne kuitenkin kannetaan meilläkin, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuone taitaa olla se yleisin lelunkeräyspiste! No, ehkä jokusen vuoden päästä tilanne onkin jo toinen. :)

   Poista
 4. Mistä noita leluja oikein kertyy? Mä olen pohtinut jo kauan, mutta en ole keksinyt ;) Tutunnäköisiä röykkiöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahjat, synttärilahjat, kirpparireissut, joskus myös ihan tavalliset kauppareissut... Ja ihan saa itseään syyttää. ;) Ja vähän sukulaisia kanssa.

   Poista
 5. Sama juttu täällä. Vaikka kuinka laittaisi vanhoja kiertoon ja rikkinäisäi roskiin, leluvuoret vain kasvavat. Meillä on tällä hetkellä pikkulegot kova juttu ja niitä superminipieniä palasia on sitten ihan joka paikassa.. ;)
  Poikasilla on Ikeasta pari Stuva-sarjan kaappia ja imee sisäänsä ihan uskomattoman paljon tavaraa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole vielä ollenkaan pikkulegoja... Apua, miten niitä sitten säilyttää ja miten estää ettei niiden pikkupalaset häviä!!! :o

   Ikealla on kyllä hyviä säilytyssysteemejä leluille.

   Poista
 6. Hah, ei siis lukijoilla huolta. Lelut tallessa. Kivan näköinen huone ja hauskasti olet keksinyt säilöä lelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuh, joo..! :D Tuntuu kyllä että pärjättäisiin kolmasosamäärällä pikkuautoja ja junaradankappaleita...

   Poista
 7. No arvaapa mitä olen viimeiset pari viikkoa miettinyt? Juurikin sitä että kuinka piilottaa lelut tarpeen tullen, meillähän ne KAIKKI on aina olohuoneessa. Huoh ja säilytysjärjestelmäkaupoille ehkä jo tänään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hyvähyvä! Kerro sitten millaiseen systeemiin päädyitte ja pysyykö lelut piilossa! :)

   Poista
 8. pitäähän lapsilla olla leluja :) ja kyllä sekin aika menee ohi ja kohta kerätään ne viimeisetkin lelut vintille. ah sitä aikaa odotellessa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin tuntuu vieraalta ajatukselta moinen aika vielä, hih... :D

   Poista
  2. joo, mutta se tulee joskus! pakko tulla :D

   Poista
 9. Täällä kanssa leluja aivan liikaa. Eipä tarvi toiselle paljoa ostaa, mutta tokihan niitä kertyy aina vaan kun lahjaksi tulee. Kaikesta ei raaski luopuakaan, osa kiva säästää lapsille itselleen ja tehkööt sitten mitä lystää niillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä vaan kertyy... ja kertyy... *huokauksia* Minäkin olen säästänyt osan leluista, ja ainakin dublot ja brion junarata jäänee säästöön näistä nykyisistä. Niillä varmaan tykkää leikkiä jälkipolvetkin. :)

   Poista
 10. Meillä on kahdella lapsella kerrossänky n. 175 pitkä ja 70 leveä. Alla lelulaatikko, jossa smartstore läpinäkyvissä kannellisissa laatikoissa lajiteltuina pikkuautoja jne. Lisäksi expedit-8 lokeroa. Lisäksi vielä pari isoa boksia dubloja/legoja... Mutta Tuo hiukan täysimittaista hiukan lyhyempi ja kapeampi kerrossänky on ollut kyllä kiva, ala sängyssä voi lisäksi leikkiä majaleikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erittäin toimivalta! Kyllä vaan tuohonkin huoneeseen mahtuisi enemmän tavaraa jos olisi kerrossänky... Voihan sellaista tietty vielä harkita ja pistää nämä sängyt vaikka mummoloihin...? Hmmm... ;) Expedit on kalusteena kyllä aika huippu käytännöllinen! :)

   Poista
 11. Musta on ihan luonnollista, että lapset leikkii siellä missä muutenkin ollaan. Ja joo, vaikka leluja inventoidaan johtuu usein, tuntuu, että viime joulu räjäytti pankin. Hukumme muoviin. Ja ihan kaikkeen muuhunkin. Sinänsä tavaraa in kohtuullisesti. Eipä vaan ole aikaa eikä jaksamista järjestämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, eivät tämän ikäiset vielä pysy omassa huoneessa leikkimässä kovin kauan eikä tarvitsekaan, johan niitä muuten tulisi ikävä! :D

   Myin ennen joulua kirppiksellä muutamat isot lelut ja sen vanhan leikkikeittiön, mutta silti tuota tavaraa tuntuu olevan...

   Poista
 12. Kiitos, pelastit päiväni ;)

  Vaikka teidän röykkiöt on kyllä mun mielestä oikein hyvin hanskassa. Hyvät säilytysratkaisut, joista voi ottaa oppia.

  Meillä on talven aikana tarkoitus toteuttaa projekti LELUT: käydä läpi portaiden alla oleva hyllykkö, laatikot ja röykkiöt. Lajitella, mitä viedään yläkertaan poikien huoneisiin, mitä varastoon ja mitä kirpparille.

  Niin, sieltä kirpparilta on meillä tullut ihan liikaa tavaraa, kun "ne ei maksa juuri mitään". Nykyisin onneksi osaan vastustaa kiusausta (tänäänkin jätin Chima legon ja Turtles ukkelit ostamatta!) ja ostan kirpparilta vaatteiden ohella yleensä vain kirjoja. Mutta tuleehan sitä tavaraa toki sukulaisiltakin ja jouluna, synttärinä sekä isin työmatkoilta tuliaisina...huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! ;)

   Mä tein juuri loppusyksystä projektin LELUT, ja silti niitä on taas liikaa!!? Unohtui demostroida yksi säilytyspaikka: vaatekaapin ja katon välinen tila, täynnä muovikasseja epämääräisine sisältöineen. Kaikenlaista mitä pitäisi lajitella; kirppikselle, roskiin vai mihin ihmeeseen. Vaatetta ja leluja. Huoh...

   Kirppiksellä kun käy niin melkein joka kerta sieltä tarttuu mukaan jotain, tässä lähellä on niin kiva lastentarvikekirppis! Hienosti välttelit tänään uusien muovihökötysten ostamisen! ;)

   Poista
 13. Juu, löytyyhän niitä teiltäkin!:D mun on pakko laittaa jatkuvasti vanhoja leluja kiertoon, kun muuten loppuu hukutaan niihin...joulun jälkeen oli pakko taas käydä ikeasta lisää säilytystilaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! :D

   Joo sama homma, pitäisi kai nuo (taas) käydä läpi... Suunnittelen myös nyt jos tekisin yhdestä huoneesta yhdistetyn työ- ja leikkihuoneen, jos sinne saisi osan leluista... En kyllä tiedä onko realistinen ajatus, vai meneekö sekin huone ihan täyteen heti. :)

   Poista
 14. Huh helpotti :D Pelkäsin jo, että meillä on aivan epänormaalia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epänormaalia olisi jos ei olisi röykkiöitä - no, tuudittautukaamme siihen! ;)

   Poista
 15. Todellakin HELPOTTAVAAAA! Mä jo huolestuin susta. Vai itsestäni? :D No, joka tapauksessa, mahtavaa, että teilläkin on lelukasoja. :)

  Silti ihana se postimerkkihuonekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai meillä on lelukasoja! ;)

   Itse asiassa viime viikonloppuna innostuin perkaamaan muita kasoja ja haalin jätesäkillisen ihan vaan roskikseen menevää roinaa mm. vaatehuoneesta ja keittiön kaapeista. Ai että kun tuli puhdistunut olo! :)

   Postimerkkihuone on tehty pelkästään hivelemään visuaalista silmääni, hih... ;)

   Poista