Loma

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Saanko esitellä seuralaiseni seuraavan neljän viikon ajan:


Me ollaan nyt lomalla! Loma tuli vähän puskista, sillä en voi väittää että olisin varsinaisesti ollut loman tarpeessa vasta kaksi kuukautta töissä olleena ja juuri työn makuun päässeenä. Ei sillä, että pistäisin kovasti vastaankaan kiireettömiä aamuja ja vapautta tehdä mitä huvittaa. Niin, tarkennetaan nyt tähän, että lasten ehdoilla tietenkin, joten eipä ole romanttista Rooman reissua buukattuna ei. ;)

Lomailemme poikien kanssa kolmeen pekkaan, sillä mies on töissä, ja siksi tämä tuntuu hieman paluulta kotiäitiyteen niin hyvässä kuin pahassakin. Heippa vaan työpaikkaruokalan valmiit lounaat ja tervetuloa veljesten välisten nahinoiden jatkuva selvittely ja kokopäiväisenä ohjelmapalvelutoimistona toimiminen!

Hei mitäs me nyt sitten tehtäisiin? Kysymys, johon pitää alkaa kehitellä vastauksia tässä joku päivä kunhan jaksetaan... :)

----------------

Tähän perään sopiikin hyvin kirjoitella vastaukset Nunjulta saamaani kesähaasteeseen! Kiitos vaan haasteesta, osuikin hyvin niin kesäihmiselle, että en tiedä keksinkö tarpeeksi noita kesän miinuspuolia... :) Haastetun tulee siis kirjata kesän kymmenen plussaa ja kymmenen miinusta:

Plussat!

1. Lämpö ja aurinko. Minun mielestäni kesällä ei ole oikeastaan koskaan liian kuuma! Nautin helteistä ja auringosta täysillä, eikä viime kesän Rodoksen reissun +36C tuntunut sekään yhtään hullummalta. Pienten vauvojen kanssa kuumuus on kieltämättä vähän hankalaa, mutta pari-kolmevuotiaat voi jo helposti laittaa puhallettavaan uima-altaaseen viilentymään...

2. Ilmalämpöpumppu. Nyt ymmärrätte. Kuumuus ei haittaa meitä edes öisin!

3. Ulkoilu, leikkipuistot ja retkeily. Kesällä ulkoilu on vaan yksinkertaisesti paljon helpompaa ja hauskempaa, koska ulkona voi hoitaa kaikki bisnekset syömistä ja vessakäyntejä myöten. Tänään vietimme ulkona koko aamupäivän ja iltapäivällä meillä on sama ohjelma...

4. Satunnaiset sadepäivät. Nekään eivät haittaa, kunhan pysyvät satunnaisina. Näinä päivinä voi kuurata kylppärin lattian ja pestä ikkunat. Tai sitten ei.

5. Parvekkeella kuivuvat pyykit. Mikään tuoksu ei ole ihanampi, kuin ulkona kuivuneissa puhtaissa pyykeissä! Myös äärettömän kätevää ja nopeaa.

6. Pihakaverit. Kesällä kaikki muutkin ovat ulkona, ja oman taloyhtiön hiekkalaatikolta löytyy aika usein kavereita niin lapsille kuin äideillekin.

7. Kesäjuhlat. Kesällä on kivempaa, myös juhlia. On häitä, grillijuhlia, tyttöjen iltoja, hääpäiviä... Ja meidät on loppukesästä kutsuttu pienen tytön ristiäisiin kummien tärkeässä roolissa (ja vihdoinkin saan toteuttaa patoutunutta himoani ostaa tyttövauvan vaatteita). <3

8. Valokuvausolosuhteet. Kesällä riittää valoa ja värejä. Valokuvista tulee parempia, vaikka ei sattuisikaan olemaan huippukuvaaja.

9. Kesän äänet. Linnunlaulu, ruohonleikkuri, lapset, tuulessa suhisevat puut, laineiden liplatus, kiikun narina, mitänäitänyton...

10. Aurinkorasva. Se hetki, kun alkukesästä ensimmäisen kerran levittää aurinkorasvaa! Se tuoksu assosioituu hyvin vahvasti lomaan ja kesään!


Miinukset!

1. Nukahtaminen. Kesällä ei uni meinaa tulla iltaisin silmään, ei lapsilla mutta ei varsinkaan äidillä.

2. Blogeissa on hiljaisempaa. Kaikki suosikkiblogini eivät päivity säännöllisesti, mitä lukijoiden laiminlyöntiä! ;) Olenko ainut langoilla roikkuja?

3. Ruokailun vaikeus. Nyt en toki puhu itsestäni, minulle kyllä maistuu ruoka kesäaikaankin. Mutta lapset alkavat hylkiä lämmintä ruokaa, ja eläisivät pelkällä leivällä ja kekseillä. No, pääasia että pysyvät hengissä...

4. Kesävaatetuksen vaikeus. Kesällä on vaikeampi piilotella sitkeässä pysyviä "raskauskiloja", ja löytää hyvin istuvia, tyylikkäitä mutta kuitenkin vilpoisia ja mukavia hellevaatteita.

5. Pakkoulkoilu. Entä jos ei huvitakaan ulkoilla? Auringon paistaessa tuntee tekevänsä syntiä, jos jää sisälle naputtamaan tietokonetta. Ulos siitä! :)

6. Siivo. Kotona on sotkuista johtuen juurikin pakkoulkoilusta. Ei ole aikaa siivota, vaikka pitäisi kyllä!

7. Asfaltti-ihottuma. Talvella ei ole asfaltti-ihottumaa, on vain reikäisiä haalarinpolvia (not, koska meillä on tietysti laatuhaalarit... ;) )

8. Kesän lyhyys. Kesä on liian lyhyt, siksi se ehkä onkin niin kiva.

9. & 10. Nyt ihan oikeasti sinne ulos jo! 


Taidan tällä kertaa jättää haasteen laittamatta eteenpäin, mutta saa vapaasti kertoilla kesäjuttuja se, ken haluaa!

12 kommenttia:

  1. Kivaa lomaa! Mullakin alkaa ensi viikolla kahden viikon (palkaton) loma. :)
    Kesällä on aina ihanan kova meno: vieraita, kyläilyjä, retkiä. Ei ehdi paljon kotona homehtua ja se näkyy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että tekin ehditte lomailla! :)

      Tämä päivä on itse asiassa sujunut yllättävän mukavasti verrattuna siihen eiliseen romahduskatastrofiin... Alankin jo nauttia tästä!

      Poista
  2. No olipa kesäinen postaus! Ihanaa lomaa teille! Ehkä se kotona olo maistuu vähän erille, kun se on väliaikaista.
    Meillä vielä tämä viikko töitä ja sitten alkaa ne neljä viikkoa. Kotona ei kuitenkaan aiota olla hirveästi, vaan saapa nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen päivän perusteella sanoisin, että juu, eiköhän me tästä selvitä! :) Voi jopa olla että harmittaa palata taas töihin... ;)

      Poista
  3. Kiva kesäpostaus :) Oikein mukavaa lomaa!

    Huomioita: pyykkiä voi kuivattaa ulkona melkein ympäri vuoden ja saa sen raikkauden aina vaatteisiin (toki talvella joutuu joskus lisäkuivaamaan sisällä, mutta siirrettävä teline on helppo).

    Ilmalämpöpumppu: yksi meidän perheen parhaista hankinnoista ikinä!

    Nukahtamisongelmat: pimennysverho kaikkiin makkareihin - ja uni maittaa! :) Toki rytmi voi silti siirtyä myöhäisemmäksi, kuten itsellä kävi...

    Vaatetus, pakkoulkoilu ja siivous: meillä ihan samat "ongelmat"...Kesä paljastaa ja pakottaa?!? Välillä piti helteellä ihan järkeillä, että ei meidän ole pakko istua terassilla hikisinä, kun ei edes jaksa tehdä mitään, vaan sisällä pumpun ihanassa puhalluksessa VOI olla hyvällä omalla tunnolla (?). Keittiö on kuin pommin jäljiltä, kun päivät vietetään ulkona. Ja sängyt aina petaamatta jne...millonkohan imuroin viimeksi kunnolla? ;)

    Mutta oikeasti: talvella voi sitten taas panostaa vaikka tuohon siivoukseen. Suomen kesä kun on tunnetusti lyhyt! Nautitaan siitä ilman syyllisyyttä, niin sisällä kuin ulkonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      No tottahan tuo, miksipä ei pyykkiä voisi kuivattaa ulkona talvellakin. :) Pitää muistaa toteuttaa... Pimennysverho meiltä löytyykin jo. Silti vaan tuo isompi kukkuu kovin myöhään... Voipi olla että pitäisi jättää päiväunet pois (hyvästi äidin oma aika keskellä päivää).

      Mulla on sellainen fiilis, etten tule panostamaan siivoukseen talvellakaan... ;) Silloinhan ei likakaan niin näy, kun on hämärää, hih!

      Poista
  4. Hauskaa lomaa! Minähän olen ollut tällä lomalla jo yli viisi vuotta, ja aina vaan meininkin paranee (= alkaa tehdä enemmän mieli töihin). Nauttikaa lämpimästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on nautittu sekä helteestä että ukkosesta, ihana oikea kesä! :)

      Luulen että pääsin tänään aika kivasti jo lomatunnelmaan, varsinkin siinä kohtaa kun ymmärsin kytkeä työsähköpostit pois päältä ja myönnyin sille että puistossa nautitut karjalanpiirakat olivatkin jo lounas...

      Ensi kesänä sullakin on sitten "erilainen" loma...? :)

      Poista
  5. Voi vitsit , ihanaa lomaa. Nauti ! Kiva tuo haaste mihin vastailit . :) hihihih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Me nautitaan! Lomafiilis on paras juuri tänä ekana päivänä kun loma on vielä edessä. :)

      Hei listaahan sinäkin kesäplussia ja -miinuksia! :)

      Poista
  6. Ensinnäkin oikein mukavaa loman aloitusta. Ja toiseksi, kyllä minä roikun linjoilla!! Läppäri ulkona välillä kun lapset polskii kahluualtaassa, kännyllä julkaisen ne harvat kommentit aina pihahommien "vesitauolta"...Meillä on muuten kans kummassakin talossa ylhäällä ja alhaalla lämpöpumput...huippu kapistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä jos on muitakin nettiriippuvaisia, jotka eivät luovu sosiaalisesta mediasta lomallakaan, hih... ;) Luulen, että postaustahtini kiihtyy nyt, kun en ole töissä ja on taas aikaa. :)

      Poista