Housuparhauksia

perjantai 22. elokuuta 2014



Lasten housujen ostaminen on tuottanut aina pientä päänvaivaa. Siis ainakin siitä lähtien, kun poikamme etenivät sille kehitysasteelle, jossa noustaan istumasta ja konttaamasta seisomaan ja kävelemään. Hoikilta lanteilta kun useimmilla housumalleilla on tapana pudota. Vastikään perheessämme syntyi aikamoinen röhönauru, kun isomman pojan housut tippuivat nilkkoihin kesken massiivisen nukkumaanmenokiukuttelun.

Joten olkoon housuasiat jälleen kerran uuden postauksen arvoisia.




Housumaku on tässä äidilläkin muuttunut, ja onneksi lapsillekin mennyt läpi. ;) Ennen muinoin tykkäsimme (=tykkäsin) velourista, nyt panostetaan ohkaiseen mutta napakkaan trikooseen ja leggarityyppisiin ratkaisuihin. Joissa on kuitenkin sen verran yritystä, etteivät ne näytä pitkiltä kalsareilta tai ilmiselviltä tyttöjen leggareilta (noh, päiväkotitätien mielestä näyttävät kumminkin).

Housuja on toki jäljellä viime vuotisia, pikkuveljellä isoveljeltä perittyjä, ja myöskin meille uusia second handina haalittuja. Näitä kaikkia voin todella suositella hoikille.




Farkuista parhaita on edelleen Nova Starit. Voisi kuvitella, että jotkut kapeat pillimalliset farkut pysyisivät poikien päällä, mutta ei. Parhaiten pysyvät nämä, ja se on leveiden resoreiden ansiota. Ollaan ehkä vähän jumahdettu näihin. Joitain on käytetty ihan puhki asti, todella joka euron edestä.

Uudet Nova Starit näyttävät muuten esimerkiksi tältä (kuvat Babyshop):



Mitkä on teidän housusuosikit? :)

26 kommenttia:

  1. Meillä oli isommalla vauvana ties mitä housuja laidasta laitaan. Sitten tykästyin Name it farkkuihin ja kaikkiin leggari tyylisiin. Niitä olikin paljon niin kauan kun mahtuivat. Nyt on vähän se kausi isomman osalta, että leggarit ei enää niin silmää miellytä. Minillä on veloureja, collareita ja leggareita. Ehkä suosikit on kuitenkin Minillä tällä hetkellä pillifarkut ja vanhat kunnon po.pin leggarit (ne uudet on leveitä).

    Isommalla nyt eniten kaipuuta just lämpimille housuille, esim. hienot collarit, farkut, ehkä sammaritkin jossain muodossa menis. Mut kun ei mistään löydy oikeesti niitä hienoja ja hoikalle hyviä :D Molo Kidsiä ajattelin seuraavaksi testata collareidein osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molon colleget on vyötäröltä leveitä :/

      Poista
    2. Mekin ehkä kaivattais jotain vaihtelua tuolle farkkuosastolle / siistimpien housujen osastolle. Pitää katsella tarjontaa! :)

      Meillä kävi yhdet Molon colleget mutta oli liian leveät. :(

      Poista
  2. Oiiii pitää katsastaa noi nova stars housut!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hyviä! Ja koska pitoaika on vähintään vuoden, jopa kaksikin, niin hyvä investointi varsinkin jos alesta bongaa. :)

      Poista
  3. Laiheliinilla toimii noiden jo mainitsemiesi ohella Po.Pin slimfitit. Ja niitä on ihanissa väreissä.
    T: Nitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Nyt pitää kyllä ehdottomasti katsastaa nuo, niitä ei olla vielä kokeiltu. :)

      Poista
    2. Niin ja tosiaan Me&I, Mayoral ja Esprit toimineet myös hyvin.
      T: Nitta

      Poista
  4. Tästähän mä aina purnaan, että miksi ei voi laittaa niitä säätöjä vyötärölle :D Meillä on Nova starit kans suosikkeja farkkupuolella (no ehkä tiesitkin jo tän :D). Sitten pehmeämmistä Gugguun trikoiset, Raidan vanhemmat colleget (uudet tosi leveet vyötäröltä), Villervallan ne canvakset joissa säätö, Verson puodin colleget. Siinäpä ne, muissa on sitten ongelma-vyötäröt :D

    Mulla olis muuten pieneksi jääneitä/jäämässä Nova stareja ja Raidaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on yhdet vanhemmat Raidat ja ne on tosi mieluisat olleet! Joten joo, paiskaas vaikka Facebookin inboxiin mitä sulla olisi myynnissä! ;)

      On tuo laiheliinien housuvalikoima kyllä aika rajallinen. Mutta se meandi unohtui mun listasta, niillä on kyllä hyviä!

      Poista
  5. Esikoisen suosikit on kaikki jostain mummolan kierrätyskassista noukitut pieruverkkarit. Keskimmäinen tykkää Gugguusta sekä Taimin housuista, ja Oikukkaista/sen tyylisistä farkuista. Nuorimmaiselle laitetaan jotain mikä ei kiristä vyötäröltä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieruverkkarit kai täälläkin valittaisiin, jos en olisi asiaan vaikuttamassa...! :D Ai niin, teillä oli nuorimmainen toistaiseksi mallia O... ;D

      Poista
  6. Hoikalle ihan huiput kolitsihousut löysin viime talvena yllättäen Finwearilta. Simppelit,mustat, kapeat housut joissa säätövyötärö ja reisitaskut. Ja maksoivat normihinnalla noin 20e, sain alesta kympillä. Niitä ei kyllä löydy juurikaan. www.nansoshop,com voi löytyä. Mutta en tiedä oliko vain joku malli, joka tuli ja meni. Huiput on! Ja kestää käyttöä ja pesua.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hyvä vinkki, en olisi osannut tuota katsoakaan! Pitää laittaa silmät auki jos jossain näkyisi!

      Poista
  7. Leggarimerkeistä parhaiten päällä pysyvät Molo, Gugguu, Metsola (Harakannauru), Papu ja ylläty yllty Lindexin ihan normit Trikooleggarit. Myös Maxomorrissa on hyvä kumppari. Järkyimmästä päästä taas on Mini Rodini, joiden malli yläosasta on ihan järkyttävä. PArit Rodinit olen vahingossa hankkinut ja molemmista on tuunattu kumpparista puoli kilometria pois, että pysyvät jalassa.

    Farkuista ihan parhaat on kyllä Nova Starit. Löytyy rennommat versiot ja sitten ihan tiukat farkkuleggarit.

    Myös Pomp de Luxilla on yllättävän kivoja housuja. Uudet suosikit löytyi Pompin alesta (Helsinborgit) ja alunperin olin ajatellut, että ne on ihan hirveät lökäpökät, mutta niissä onkin ihan mainio leikkaus ja tosi hyvä kumppari. Pysyvät loistavasti jalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rodinin leggarimalli on meilläkin täysin poissuljettu vaihtoehto, varsinkin kun kankaat tuppaa niissä olemaan usein sellaisia löperöitä.

      Tyttöjen leggariosastolta en sentään ole kehdannut mitään ostella. Vaikka just kappahlissa jotain kivoja koiraleggareita hypistelinkin... ;D Joten toisaalta why not lindex ja kappahlkin vaihtoehdoiksi ostoslistalle... :)

      Pompin kutsuille olen kai menossa muutaman viikon päästä, siellä kuvastossa välkkyi muutamat kivan näköiset housut, ne pitää kyllä katsastaa!

      Hyviä vinkkejä!!

      Poista
  8. Kiitos vinkeistä! Minä olen kans yrittänyt etsiä pojalle kapeita collareita tai paksuja legginssejä, sillä ne vaan on parhaat ulkohousujen alla. Jotkut me&i malleista on sopinut hyvin, samoin noi gugguut on hyviä, mutta muita en ole oikein löytänyt. Popin raitakalsareita myös on, mutta ne nyt on mun mielestä ihan kalsarit :) Papuja pitääkin seuraavaks testata. Nova starit on meillä kans hyväks havaittuja, mutta niistä monet mallit on mun mielestä liian lököjä, sellasii pussimaisia. Nyt etsinnässä joustavat farkut päiväkotikäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten unohdinkaan meandin näistä listauksista! Sieltähän on aina löytynyt kivoja housuja! Velouria silloin kun se oli vielä enemmänkin 'in' ja nyt on hyviä malleja mm. slim sweatit ja muut. Joo, meandin housuille iso peukku täältä!

      Mun mielestä popin raitakalsarit näyttää myöskin ehkä vähän liikaa kalsareilta... :D

      Papuja voin suositella! Niihin jää suorastaan koukkuun! :D

      Poista
  9. Name it merkkiset on meidän suosikkihousuista monet, varsinkin farkkuja. Just ostetut molo kids ashton colleget meni suoraan myyntiin takaisin, ihan mahottoman leveet vyötäröstä. Isommalle pojalle oon joskus löytänyt ellokselta hyviä housuja vertbaudet merkiltä.
    T:Heli S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai niin ja meandilta on kans ihan hyviä housuja parit ja nyt tilasin ne mustat slimmit takataskuilla, oli kans iha kiva näköset päällä.

      Poista
    2. Meillä on ne siniset slimmit viime keväältä ja ne on ollu kyllä tosi hyvät. Mustat ehkä tilaankin vielä jossain vaiheessa syksyä... :)

      Meillä oli kerran testissä ashton colleget sellaista farkun näköistä, mutta ei pysyneet jalassa sitten millään. :(

      Name itin farkkuja voisikin katsella, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  10. Esikoinen ja kuopus on rotevia, keskimmäinen taas normaalivartaloinen. Kuopuksella on sekalaista settiä metsolan froteesta lindexin velouriin, ja pitää niitä mukisematta. Keskimmäinen suostuu pitämään ainoastaan resorittomia farkkuja ja esikoisella on omat mieltymyksensä chinoista collareihin. Kaikki uudet tulee tilattua h&m:lta kun niiden hinta, laatu ja tyyli passaa hyvin. Ja voi sovittaa kotona ja neuvotella mikä sopii ja mikä ei. :D
    Noi leggarityyppiset on hirmu kauniita ja käytännöllisiä, mutta mulla on vähän sellainen kutina, että näillä lakeuksilla niitä ei vaan voi hoitoon housuina laittaa. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nääääh, tuleeko palautetta päiväkotikavereilta? Meillä ei ole ainakaan vielä kuultu mitään, tai siis minun korviin asti ei ainakaan ole kantautunut. :)

      H&M housut pyörii meidän pojilla lantiolla, ei voi harkita, paitsi ne ulkohousut missä on kiristyskumpparit on jees. :)

      Poista
    2. Niin varmasti pyöriikin. Väljiä ne kyllä ovat!
      Nojoo no ei suoraa palautetta, mutta esikoinen on jotenkin tosi herkkävaistoinen siinä mikä on sosiaalisesti hyväksyttävää ja leggarit ei tule kyseeseen. Multa ei ole sitä asennetta saanut.

      Poista
  11. Kirin tässä taas blogimaailman kuulumisia kiinni...

    Samanlainen housukehityskaari kuin meillä. Juuri kaivelin noita vanhoja vaatteita kirpparille niin paljon löyty velouria, mutta nyt suosin leggareita. Tuolla olisi kuivumassa ne meandin mustat (mitkälie)leggarit, joissa on takataskut, ja toivon, että niistä tulisi vähintään yhtä lempparit kuin papuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Welcome back blogimaailmaan! :D

      Ne meandin mustat slimit olisi kyllä minullakin ehdottomasti hankintalistalla - on kanssa parhaita housumalleja mitä tiedän, jotenkin vaan unohdin ne tästä postauksesta. :) Ne on just sellaiset että on kumminkin selkeästi housut ei "tyttöleggarit" tai kalsarit.

      Poista