Maalattua ja tuunattua

lauantai 15. maaliskuuta 2014









Olen maalannut ja tuunannut - siinä syy postaustahdin verkkaisuuteen!

Vaaleaa harmaata ja maalarinvalkoista on kulunut pönttö jos toinenkin myöhäisillan tunteina ja sieltä täältä varastettuina vapaa-ajan hetkinä. Olikin jo aika peittää naarmut, kolhut ja lasten kuulakärkikynäteokset uuden maalikerroksen alle! Seinä kerrallaan aika lailla koko kodista.

Olen myös ihmetellyt, kuinka erilaiselta maalin sävy näyttääkään värikartassa, purkissa, seinällä märkänä, seinällä kuivana, luonnonvalossa, illan hämärässä, auringonpaisteella, pilvisellä säällä - ja sitten vielä näissä kuvissa (paljon tummemmalta näyttää näissä kuin luonnossa, mutta se taitaa olla Bloggerin vika).

Mies tosin kommentoi vaaleanharmaan sävyä sinertäväksi ja itselläni kävi mielessä jopa vaaleanvioletti - tiedätte varmaan sen ahdistuksen joka hiipii, kun alkaa epäröidä oliko laajalle pinnalle jo läiskitty sävy aivan väärä... Vaan siinäpä ne nyt ovat seinässä, ihan itte maalasin ja koti näyttää raikkaalta ja siistiltä ainakin valikoiduista kuvakulmista!

Lisäksi tuunasin kellertävänvaalean rahin uuteen uskoon ompelemalla siihen kangashupun Ikean raitakankaasta - tuunaukselle tuli hintaa vain kympin verran!

Tänään tuli sitten sitä luntakin, ja otin esiin jo kesäteloille nostetut toppahaalarit asenteella näitähän muuten käytetään vielä. Samalla koeajettiin Rodinin tukaanipipoa ja havaitsin koon 52/54 olevan ihan huippusuuri - panin tilaten kokoa pienemmän ja tuo joutaa myyntiin. Joku saattaisi ehdottaa pienentämistä, mutta suhteeni ompelukoneen kanssa on kuitenkin sen verran takkuinen, että rohkenen epäillä onnistumistani...

Huolestuneena olen tässä myös seurannut bloggaajien katoa Instagramin maailmaan - okei okei, mä tulen sinne myös! Vaan en kyllä blogiakaan vielä jätä. :)

14 kommenttia:

  1. Onpas lumista :) Meillä ei (vielä) ole lunta, mut etelästä päin tuli muutama aika lumisen näköinen auto äsken vastaan joten saapa nähdä sateleeko illalla lunta maahan.

    Samat hommat meilläkin hetki sitten oli (maalaus). Kyllä tosiaan saa olla kieli keskellä suuta, et miltä lopputulos värin puolesta näyttää. Ja kun se näyttää eri valoissakin aina erille. Ja märkänä aina täysin erille, esim lila näytti märkänä pinkille :D Beigeharmaa taas keltaiselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että tänään satoi enemmän lunta kuin koko talvena yhteensä! :D

      Maalisävyn valinta on ehkä vaikeinta ikinä... Seuraavaksi taidan maalata kaikki suosiolla ihan vaan valkoisella!

      Poista
  2. Talvi pääsi kyllä yllättämään vaikka viikko sitä uutisoitiin. Halusin vaa uskoa että ennusteet olisi väärässä :). No, mutta lapset tykkää ja jos ny sais tehtyy sen lumiukon tälle talvelle :).

    Minä oon pitäny taukoa blogista, ja mitä kauemmin aika kuluu niin hankalampi ollu jatkaa. En kuitenkaan vielä ole jättämässä, tuun ainakin kertomaan heipat jos ei muuta. Mutta instan puolelle itekkin löysin pari viikkoa sitten :).

    Hyvää talvista lauantaipäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoinen kyseli aamulla tuskastuneena, että hei tulisko jo se kesä! :D Mutta hyvin sitten kumminkin kelpasi lumitouhut pihalla ja pulkkakyyti.

      Blogeissa on ollut vähän sellaista joukkopaon makua, mutta ehkä nää menee vähän kausissa...?

      Poista
  3. Ainakin näiden kuvien perusteella olet kyllä onnistunut löytämään tosi kivan harmaan sävyn, joka ei näytä siniseltä, violetilta tai muultakaan, paitsi harmaalta. Tosi kiva! Meille kävi toisin. Raskauskesänä sain seinänmaalauspuuskan ja haussa oli juuri tuollainen sama harmaa. Vaan siitä tuli ihan sininen! Eikä vain jossain valossa, vaan ihan kaikissa! En kuitenkaan jaksanut maalata uudestaan, ja nykyisin en edes muista, että seinän piti olla harmaa. Silti mietin, että SITTEN KUN meillä on uusi asunto, sinne tulee harmas seinä. ;)

    Sitä sinun instatiliä odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä se tili on nyt. :) @omaaaikaa. Mistäs mä nyt sut löydän sieltä sitten? :)

      Oikeasti tuo seinän sävy ei ole tuo vaan se on vaaleampi ja sinisempi. Tai violetimpi. No, näillä mennään, kai se silmä tottuu ja jos ei totu niin uutta maalia päälle. :) Sen olen huomannut ettei maalaaminen ole yhtään niin työlästä kuin mitä ennakkoon kuvittelin. Yksi seinä on maalattu parissa tunnissa. :)

      Poista
  4. Täytyy sanoa, että olet kyllä ollut tosi reipas, kun työpäivän ja lastenhoidon pääteeksi vielä iltaisin ompelet rahinpäällisiä ja tartut maalitelaan!

    Kuvissa harmaan sävy näyttää kauniilta ja varmasti se on sitä luonnossakin, kunhan totut uuteen sävyyn ensin. Valo vaikuttaa niin paljon, kuten totesitkin. Kesällä seinä on taas hieman erivärinen ;)

    Minua ahdisti neljä vuotta sitten muuttaessa meidän kuultovalkoiseksi maalattu yläkerran katto ja olin varma, että se on remonttilistalla ykkösenä, mutta nykyään (yleensä) en edes huomaa sen olemassaoloa ;) Viimeksi maalasin sisätiloissa kesällä 2011 viimeisilläni raskaana ollessani odottaessani pikkuveikkaa. Urakalla vetelin tulevaa vauvanhuonetta lämpimän valkoisella sävyllä ja koko ajan stressasin, onko sävy sitä, mitä hain. Kai tuollainen "ahdistus" vaan kuuluu maalausprojektiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisillään raskaana ollessa maalaaminen taitaa olla aika yleistä, hih! ;)

      Pienissä pätkissä kun maalaa niin parinkin viikon aikana saa aika monta seinää maalattua! Huomenna ehkä jatkuu taas... Työiltoina en ole kyllä maalannut, viikonloppuisin vain! :)

      Kuultovalkoinen katto kuulostaa minun korviini ihan hyvältä!

      Poista
  5. Hei, mie voisin olla kiinnostunut ostamaan tuon pipon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Sopiiko niin että odotan kunnes se pienempi koko saapuu alkuviikosta, niin varmistun että kumpi on parempi? Ettei käy niin että se uusi onkin sitten liian pieni. :) Laita vaikka meiliä sunnuntailapset@gmail.com niin jatketaan siellä.

      Poista
  6. Ihana rahi ja oletpas ollut ahkerana! A

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mutta joku tuossa harmaassa ei ole kohdillaan, täytyy ehkä vielä tutkia värikarttoja ja maalata pari seinää uusiksi. Never ending project... Sinähän näistä maalien sävyistä joskus postailitkin!

      Poista